Относно лост за врата.

17.08.16
14:26

Добър ден фитнес любители и професионалисти.
Имам въпрос относно лостовете за набиране , които се поставят на касата на вратата , без никакви дупчения и разбивания на стени . От тези , които се навиват от краищата и по този начин се закрепят.
Виждал съм много клипове с падане на хора от такива лостове понеже не издържа самия лост , а не искам някоя нелепа контузия .
Та - Това нещо надеждно ли е като цяло ?

17.08.16
14:47

Аз имам лост, подобен на този като идея, но го е правил приятел заварчик - с по- масивни железа, предполагам и с по- здрава резба. А, и е правен за стягане между 2 стени в коридора, не в касата на вратата (дължината му е съобразена за стандартен коридор в панелка, в каса на нормална врата просто не може да влезе). Моят го стегнах с 2 броя тръбни ключове толкова силно, че ми се стори че започнаха да пукат стените :) От 6-7 години си стои там и не е мръднал, а е видял доста експлоатация. Но като допълнително подсигуряване съм го сложил да лежи върху горния ръб на ламперията в коридора. Ти може да помислиш някъде, където има 2 срещуположни врати в коридора и да ползваш горния перваз на касите като допълнителна поставка.

Моят съвет е да го завиеш в коридор, не в каса на врата ако имаш тази възможност (и дължината на лоста позволява). Хем ще е по- на високо и няма да ти се налага да го монтираш и демонтираш всеки път (представям си че в касата на вратата ще е дотолкова нисък, че да си удряш главата като минаваш за да можеш да си прекараш брадичката над лоста в горно положение). Отделно, ако не искаш да дупчиш стени или дъски (ако си под наем примерно и имаш такова условие), имай предвид че ако го стягаш достатъчно здраво да те издържа без проблеми, ти така или иначе от стягането ще подбиеш мазилката или дъските на касата. Та ако ти се вижда нестабилен да те издържа само на винтовете си, забий си някой и друг анкер. Иначе е супер да имаш лост вкъщи. Минеш- заминеш- правиш набирания. За нула време ще качиш максималния брой набирания и силата в гърба с пъти.

Мнението беше редактирано от Димо на 17.08.16 14:48.

17.08.16
14:53

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/79735

17.08.16
15:09

Да , благодаря ви за мненията :) Проблема е , че съм на квартира и едва ли ще ми разрешат да правя дупки (не че е кой знае какво , но ..). Ще помисля върху варианта за лост в коридора , ще ми е нужен някакъв с дължина около 1.30 - 1.50 см. Предлагат ли се в такива размери , ако имате идея ?

17.08.16
15:27

Както казах, моят е правен по поръчка. Питай някой заварчик/шлосер.

Ето и друг вариант за лост на врата (макар че пак ще трябва да го слагаш и махаш всеки път и със сигурност ще си удряш/те главата/ите минавайки през вратата като изключиш че има лост там), който евентуално ще е стабилен достатъчно да се набираш с желание и няма да оставя следи по дъските и стените. Мой приятел си купи такъв преди време, трябва да го питам дали не го ползва от мързел или поради някаква основателна причина.

17.08.16
15:30

Мен ако питаш с малко винкели и заваряване може да си спретнеш доста прилична станция за набирания. Може и да не е много сложна.

17.08.16
15:40

Аууу! Това с хавлията и ръба на вратата е за мега напреднали според мен. Хем да имаш сила в хвата да стискаш хавлията и да се дърпаш нагоре, хем и да имаш достатъчно сила в трицепсите и гърдите/гърба да може да се отлепяш от ръба на вратата да не си разпориш корема на езика на бравата.

17.08.16
15:47

казано от Димо на 17.08.16, 15:40:

Аууу! Това с хавлията и ръба на вратата е за мега напреднали според мен. Хем да имаш сила в хвата да стискаш хавлията и да се дърпаш нагоре, хем и да имаш достатъчно сила в трицепсите и гърдите/гърба да може да се отлепяш от ръба на вратата да не си разпориш корема на езика на бравата.

И здрави панти на вратата :D
Бих ти бил много благодарен ако попиташ твоя човек за причината .

17.08.16
16:19

Питах го, каза че неговия е този:

https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00376I6G4/ref=mw_dp_img_1?in=1&is=m&qid=1471438587&sr=8-8

и ставал:

”Ползвам си го. Върши работа
И държи
100 кила тествано”

били му малко по- тънки ръкохватките отколкото му се щяло (моя пък къстъммейд лост има обратния проблем - за да е стабилен, лоста е значително по- дебел от лостовете във фитнеса или на площадките например, предполагам че за трениране на хвата е добре това, но бройките макс набирания със сигурност са ми повече в залата, отколкото вкъщи, просто предмишниците ми се уморяват и хвата ми изпуска към края като е по- дебел лоста).

Допълнителна екстра била, че се сгъва и става плосък като дъска за гладене и лесно се прибира в гардероб или под легло примерно.

Пратих му картинката, която постнах няколко мнения по- нагоре и каза, че била според него по- добра от този неговия лост заради захващането, по- стабилно му се виждало.

Успех и да кажеш как е.

Мнението беше редактирано от Димо на 17.08.16 16:27.

17.08.16
20:23

Имам подобен лост, който по принцип в за поставяне между касите на вратата, но не съм го сложил там. Това е много неудачно място за поставяне, тъй като вратите са тесни и височината много ниска, при висок човек може дори да му опрат коленете в пода.
По нагоре ти дадоха по добро решение, между две стени ако има коридор с подходяща ширина.

Аз така съм го сложил моя между две стени и достатъчно високо и на него правя и повдигане на краката, което си е и едно от най-добрите упражнения за корем. Отделно ако е между касите на врата, то това е толкова тясно, поне за нормално високи хора, няма да могат да постигнат достатъчно широк хват за набиране за гръб.

При мен има място което не е чак толкова широко и там стана фабричният лост (но съм добавил и трупчета, което добавя едно 5см.), но може би ти няма да имаш толкова тесен коридор и дължината на фабричният лост няма да стигне. Правен лост е добра идея и може и да си е пак също с тази дебелина, но да е много по здрав, като с използват по дебелостенни тръби.

В моя случай с фабричният лост, който е малко по различен от показания, в краищата е с пластмасови тапи с по голяма контактна площ и съм си отрязал едни трупчета с клинообразна форма, (долу са по дебели и като развия лоста до край) и при натиска надолу се заклинва и трупчетата се пристискат още по силно към стената и няма мърдалка !

Друг много важен съвет, който мога да ти дам е тъй като тръбите на лоста крайните са много гладки и това е мега неудобно при набиране, дланите се хлъзгат и това много пречи, първо ги бях увил със лекопласт, но после видях у нас едно въже за скачане, което брата беше купувал, което не струваше, заради въжето, но дръжките на това въже имаха омекотители, като тези -

http://upl.stack.com/wp-content/uploads/2015/03/Jump-Rope_STACK.jpg

И за късмет със същия размер като тръбата за набиране и като ги сложих във краищата, тъй като на фабричният има само в средата и не се местят, а там и тръбата е по дебела и като сложих омекотителите и се родих, стана адски удобно и хвата не ми се хлъзга, инак преди дори ползвах и фитили в последните серии.

За твоя случай ще ти кажа как е най-добре да го направиш ако имаш коридор с подходяща ширина и ако е по широко най-добре си поръчай да ти направят такъв лост (тъй като фабричните не са много дълги), но в краищата ще трябва да сложиш трупчета/летвички да предпазиш мазилката и ще ти трябва и дълги летви, които да стигат от земята до лоста и да го подпрат в двата края, достатъчно е 3-4 см. дебелина с изрязано легло, където да легне лоста или дори 2см, ако има повече ширина и да е здраво дърво, въпреки, че почти всякакво ще станете, тъй като няма да има голямо натоварване.

Разликата между това да имаш достатъчно широк лост и на високо е огромна между това, което съм дал на снимката, между касите на вратата, което е адски неудобно.

https://i.ytimg.com/vi/uVKpgRlWHkg/maxresdefault.jpg

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 17.08.16 20:25.

04.09.16
18:24

Пичове, спрял съм се на лост от този тип , но проблемът е, че разстоянието между стените в коридора е с 7-8 см повече от предлаганото на пазара (най-дългият лост, който успях да видя е 103 см)лост 103 см. Как се добавят нужните сантиметри? Някакви идеи? Благодаря!

18.04.17
13:07

Аз имам такъв лост, взех го от този Онлайн магазин и ми върши добра работа. Разбра се това е за нормални набирания, ако тръгнеш да правиш по-сложни неща най-вероятно ще паднеш ха-ха

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1