Mini cut? Как се процедира? Сваляне на килограми при качване на м.м.

18.08.16
01:15

Здравейте как се процедира при mini cut с колко се намалят kcal ? Как се процедира изобщо ? Ще съм много благодарен ако някой се отзове на тази тема :) ! В момента съм на 2900 kcal в тренировачен и 2200 в не трен, тренирам 4 пъти в седмицата

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 19.08.16 10:04.

18.08.16
12:47

казано от Стилиян С. на 18.08.16, 01:15:

Здравейте как се процедира при mini cut с колко се намалят kcal ? Как се процедира изобщо ? Ще съм много благодарен ако някой се отзове на тази тема :) ! В момента съм на 2900 kcal в тренировачен и 2200 в не трен, тренирам 4 пъти в седмицата

10-15% под калорийният баланс.

Мини кът ми мирише на Макси фейл :)

казано от 9300beast на 18.08.16, 12:47:

М-не, не бих казал. 10-15% под КБ е при стандартна диета с продължителност 2-3+ месеца.

В този период стремежът е да се започне с минимално намаляване на калориите, което позволява намаляване на излишните мазнини, за да се разполага с максимално много храна, от която да се реже напред във времето, при настъпване на плато при съответните адаптации от страна на тялото.

Мини кът-овете обикновено са с продължителност не повече от 4-6 седмици и в тях се стреми максимално намаляване на процента подкожни мазнини, чрез доста по-агресивен подход от гледна точка на калорийния дефицит.

Един добър калориен дефицит при мини кът е от сорта на 30-40%. Целта при този тип “чистения” е да се изчистят максимално много мазнини, преди тялото да се усети, ако мога така да се изразя.

Така се запазва силата в много голяма степен, тренировките не страдат толкова много, хормонално промените са далеч от тези при диета с продължителност 3+ месеца, а и не на последно място по важност, психически е много по-лесно да се издържи.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 19.08.16 09:12.

20.04.17
17:18

A ne e li problem ako si v deficit ot 1200-1500 kcal za 4 sedmici ? nqma li da nastupi adaptaciq I do kolko kg e pozvoleno da se svalqt po vreme na takuv period (sujelqvam za maimunicata v daskalo sum i nqmam kirilica)

казано от Тихомир Велев на 19.08.16, 09:11:

казано от 9300beast на 18.08.16, 12:47:

М-не, не бих казал. 10-15% под КБ е при стандартна диета с продължителност 2-3+ месеца.

В този период стремежът е да се започне с минимално намаляване на калориите, което позволява намаляване на излишните мазнини, за да се разполага с максимално много храна, от която да се реже напред във времето, при настъпване на плато при съответните адаптации от страна на тялото.

Мини кът-овете обикновено са с продължителност не повече от 4-6 седмици и в тях се стреми максимално намаляване на процента подкожни мазнини, чрез доста по-агресивен подход от гледна точка на калорийния дефицит.

Един добър калориен дефицит при мини кът е от сорта на 30-40%. Целта при този тип “чистения” е да се изчистят максимално много мазнини, преди тялото да се усети, ако мога така да се изразя.

Така се запазва силата в много голяма степен, тренировките не страдат толкова много, хормонално промените са далеч от тези при диета с продължителност 3+ месеца, а и не на последно място по важност, психически е много по-лесно да се издържи.

Начина, по който ще процедираш далеч не зависи от всеобщо мнение, първо си задай няколко въпроса какво точно е “мини” за теб, смисъл имаш ли точна цел, колко време би могъл да издържиш в дефицит, дали искаш бързи резултати, или по-скоро по-бавни, но продължителни, зависи от другите ти занимания през деня, не само тренировки. Аз, например, съм си казала, че в сесия грам не ми се получава да съм в голям калориен недостиг.
Но като цяло, според мен не бива твърде рязко да смъкваш калориите, колкото и бързи резултати да искаш. Вариант е също към по-малък смъкнат процент калории просто да увеличиш активността си през деня, не говоря за тежки тренировки.🙂

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1