Тренировки във фитнес. С или без треньор?

Сис

31.12.16
12:24

Здравейте!
От март месец тренирам от време на време ( на месец средно 15 пъти) вкъщи с леки тежести.  От началото на 2017 съм решила да започна да посещавам фитнес.. Та в интернет съм си намерила трен. програми за тренировки във фитнеса като мисля да започна първоначално с по-малки тежести, след което да увеличавам тежестите с течение на времето.  Целта ми е изчистване и орефляване.. 
Искам да чуя вашето мнение относно това дали да тренирам с треньор или да започна сама тренировките си във фитнеса?

31.12.16
12:50

Зависи от комптенциите на треньора и от времето, което си склонна да отделяш, за да навлезеш в тренировките. Добър треньор ще ти помогне по-бързо да заучиш правилната техника на упражненията и ще ти даде адекватен тренировъчен план и здравословен хранителен режим, съобразен с целите и кондицията ти. С тези неща можеш и сама да се справиш, но ще е нужно да инвестираш повече време и усилия, защото ще трябва да четеш сама, да гледаш клипчета, да умееш да отсяваш качестваната информация от некачествената и т.н. Също така, добрият треньор знае как да те мотивира, а особено в началото, липсата на мотивация е основното, което кара хората да си закупят карта за фитнес, да я използват два пъти и да я захвърлят.

Така че, в отговор на въпроса ти - ако парите не са проблем, а свободното ти време е дефицит... ако предпочиташ някой да ти обясни как стават нещата, вместо да ринеш информация из интернет, която дори не си сигурна как да подредиш... ако ти липсва мотивация, когато тренираш сама... то един компетентен треньор ще ти помогне доста.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1