17.01.17
22:59
Здравейте! Икам да отслабвам малко в краката и малко сладко коремче имам (ясни ми е, че когато отслабваш, е цялото тяло, не определена зоня която искаш) :D и също съм на тренировки, разбира се, за ефект. Въпросът ми е... като за начало да кажа - започнах 2 диети за десетина дни, а от едната която продължи точно 1 седмица ми омръзна да ям всеки ден каквото трябва, вкусни ми са, но... омръзва яйца, яйца, яйца, зелена салата и пилешко месо и филийка пълнозърнест хляб и плодове. Вместо салата ги правех пюрета (спаначено пюре, мммм :D ) защото едвам успях да ям салата без сол... Стигат ми и не гладувам, но и вместо да съм на диета се сетих за едно нещо - дали може всеки ден да ям каквото искам, разбира се, полезни и здравословни, все пак искам да отслабна, през 2-3 часа и ако тренирам ще има ли ефект в отслабването? Според мен ми се струва логично... но... винаги има едно “но” :D
18.01.17
12:51
можеш, можеш, само при условие, че ядеш по-малко и си си изчислила % на Б,М,Въглехидрати...или просто познаваш храните
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 18.01.17 12:51.
Благодаря! Така и аз реших, че може, но все пак. Разбира се, че в ограничени количества, то и толкова ми стига, повече не мога. :)
Здравей,
казано от Si Ko на 17.01.17, 22:59:
едвам успях да ям салата без сол...
Солта няма ефект към топенето на мазнини, т.е. соли си колкото ти е вкусно ако нямаш някакви здравословни проблеми, които изрично изискват безсолна диета (жълтеница, хипертония). За успеха на даден хранителен режим, от основна важност е той да се поддържа лесно, което не става ако храната не ти е вкусна. Не можеш да се насилваш дълго време да ядеш нещо без да ти е вкусно.
казано от Si Ko на 17.01.17, 22:59:
...вместо да съм на диета се сетих за едно нещо - дали може всеки ден да ям каквото искам, разбира се, полезни и здравословни, все пак искам да отслабна, през 2-3 часа и ако тренирам ще има ли ефект в отслабването? ...Според мен ми се струва логично... но... винаги има едно “но”
На това “но” в случая му се казва “CICO”, (“Calories In-Calories Out” или “приети-изразходени калории” на български). Т.е. трябва да смяташ какво и колко ядеш и да си сигурна че си в калориен дефицит. Как се смята калориен дефицит можеш да прочетеш в тази тема: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744
Самия факт, че дадена храна е “полезна” или “здравословна” не е достатъчен за да отслабваш ядейки я. Спокойно можеш да си дебелееш ако калориите са ти в повече. Няма да отслабнеш ако усвояваш повече калории, отколкото изразходваш на ден. Ако искаш лесен начин да си следиш калориите, свали си приложението за телефон My Fitness Pal Calorie Counter и питай ако имаш въпроси как се ползва.
Мнението беше редактирано от Димо на 18.01.17 14:05.