Защо не качвам килограми?

Здрасти, тренирам от 7 години (последните 3 по-сериозно). Момче на 22 години, 85 килограма, 190см, гръдна 115см, ханш 101см, ръка 39. Преди нова година тренировките ми се състояха в кръгове от базови упражнения (клек, лег, тяга, раменна преса, набиране) с цел да са изчистя. Свалих около 10-12кг. и сега след нова година реших да качвам предимно чиста маса. Тренирам по нормален сплит гърди/корем/бицепс, гръб/трицепс, крака/рамо. Хранителния ми режим е следния:

Хранене 1 - 1 кисело мляко + 100гр. овесени ядки омешени с малко чиа семена.
Хранене 2 - 5 варени яйца + 100гр. сирене
Хранене 3 - 2 банана
Хранене 4 - 100гр. орехи/ 100гр. бадеми
Хранене 5 - 200гр. пилешко/ свинско + 200 гр. ориз
Хранене 6 - 200гр. пилешко/ свинско + 1 купа наблъскана със зеленчуци
Ако останат пари за деня - половин кофичка извара

Мисля, че на протеин го докарвам, пък и не се чувствам гладен през деня. Така карам вече 3 седмици, но за моя изненада вчера се тегля във фитнеса 84 кг... Или изобщо не съм мръднал или даже свалям... Някакви мнения?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 19.01.17 12:55.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

19.01.17
14:35

Някакви мнения... ако не става с храна, става с повече храна. Ако търсиш различен отговор от “не ти стигат калориите”, нека се включват другите :) Виж се къв добитък си, 190 сантиметра, бая лапане трябва...

И между другото, не разбрах кое налага преминаването от кръгове с базови упражнения към сплит за целта, която си си поставил :)

Мнението беше редактирано от Pleasure на 19.01.17 14:40.

Освен това забелязвам, че бягаш от въглехидратите. Освен ориза и овесените не виждам нищо друго, богато на въглехидрати. Можаш да добавиш малко пълнозърнест хляб, картофи и макаронени изделия.

На този ръст към 3500 калории.Много сериозно ядене.

казано от Веселин Блажев на 19.01.17, 20:52:

Освен това забелязвам, че бягаш от въглехидратите. Освен ориза и овесените не виждам нищо друго, богато на въглехидрати. Можаш да добавиш малко пълнозърнест хляб, картофи и макаронени изделия.

Вярно е, бягам от въгехидратите и особено зърнените култури. Имам чувството, че каквото и да е нишестяно много лесно ме омазнява, а целта ми е да качвам макс. чисто. Според вас добре ли ще е към това меню да добавя преди лягане 200 гр. извара + 100 гр. настърган кашкавал (още мазнини и протеин), ама пък дали няма да ми е тежък тоз кашкавал.. Също обмислям идеята дали да си купя един протеин да пия с прясно мляко

казано от Pleasure на 19.01.17, 14:35:

И между другото, не разбрах кое налага преминаването от кръгове с базови упражнения към сплит за целта, която си си поставил :)

Ами честно казано, тия кръгове с базовите упражнения много ми вдигат енергоразхода, а и няма толкова пара да се храня така и да качвам. Също при мен, не се получаваха тежки тренировки с големи килограми по 5-6 повторения за хубави разкъсвания по мускулите. а нещо като високо интенчивно кардио - много пот се хвърляше, но не усещах да съм натренирал всеки един мускул както трябва и реших да мина на сплит, да мога да обърна индивидуално внимние на свяка мускула група, и по специално изоставащи рамене, трапец и корем.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1