Стягане на корем + коремни плочки

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

12.02.17
19:09

Добре, ще пробвам утре само с 3кг-вите, да видим какво ще се получи.

15.02.17
10:23

С 3 килограмови гирички вчера успях да направя:

2 х 10 предно сгъване с длан нагоре
2 х 8 вдигане напред с права ръка
1 х 5 и 1 х 4 вдигане странично с права ръка
Не мога да направя и едно вдигане зад главата (за трицепс май се водеше). За събиране на прави ръце пред лицето от странично положение и дума не може да става.

Общо взето, с 3 кг мога да правя сгъвания само предни и вдигания с права ръка, но по-малко серии и по-малко вдигания на серия.

От днес започвам Житен режим за 10 дена (ако издържа, иначе за по-малко дни), така че ще намаля или направо прекратя тренировките. Ще се храня на ден с: 100 грама накиснат лимец, 3 ябълки, няколко ореха и евентуално чай понякога.
Килограмите ми тази сутрин са 55,8.

15.02.17
11:22

Сутринта майка ми промотираше този глад, ама аз ще си остана на зърнената.

15.02.17
11:29

казано от Abra Kad на 15.02.17, 10:23:

Общо взето, с 3 кг мога да правя сгъвания само предни и вдигания с права ръка, но по-малко серии и по-малко вдигания на серия.

Ето, значи на тези упражнения си намерила подходящата тежест за 8-10 бройки.
Но аз продължавам да ти препоръчвам повече упражнения за цялото тяло или поне за големите мускулни групи. Да не може да разгънеш трицепса с 3 кг показва сериозна мускулна слабост. Имаш нужда от повече упражняване, за да добиеш сила. Лицеви опори и кофички на пейка биха били добри. Вместо разтваряне встрани и напред прави много по-полезното упражнение- раменни преси с тези 3 кг.
Режима с житото- няма да коментирам. Едва едва се храниш, имаш сила да вдигнеш само  3 кг. а сега 10 дена гладуване. (fubar)

15.02.17
11:44

казано от БПН на 15.02.17, 11:22:

Сутринта майка ми промотираше този глад, ама аз ще си остана на зърнената.

Сигурно луната е в някаква благоприятна фаза за житната диета, защото и една от колежките ми я гледах с 3 ябълки и торбичка орехи на бюрото одеве :) А уж ума някаква фитнес култура и даже има лична инструкторка. Трябва да я питам дали е казала на инструкторката си как смята да се храни.

15.02.17
12:34

Според теб, това:

От днес започвам Житен режим за 10 дена (ако издържа, иначе за по-малко дни), така че ще намаля или направо прекратя тренировките.

Не противоречи ли на това:

казано от Abra Kad на 30.01.17, 17:21:

На първо място държа да поддържам здравето си в отлична форма

Все си мисля, че здраве в отлична форма включва и възможността да извършваш някаква физическа активност.

Dizzy

15.02.17
14:15

От днес започвам Житен режим за 10 дена (ако издържа, иначе за по-малко дни), така че ще намаля или направо прекратя тренировките. Ще се храня на ден с: 100 грама накиснат лимец, 3 ябълки, няколко ореха и евентуално чай понякога.

Чудесно разтоварване след тежък гуляй :)
От опит, не го препоръчвам за повече от 3 дни.
Подкрепям с двете ръце горното мнение на ddd!

18.02.17
14:41

казано от ddd на 15.02.17, 12:34:

Според теб, това:

От днес започвам Житен режим за 10 дена (ако издържа, иначе за по-малко дни), така че ще намаля или направо прекратя тренировките.

Не противоречи ли на това:

казано от Abra Kad на 30.01.17, 17:21:

На първо място държа да поддържам здравето си в отлична форма

Все си мисля, че здраве в отлична форма включва и възможността да извършваш някаква физическа активност.

Не, не противоречи. Дори напротив! Малко ми е странно, че не го разбирате.
Но поне ми стана ясно защо се препоръчва да не се разгласява, когато се прави житен режим :)

18.02.17
14:42

казано от Dizzy на 15.02.17, 14:15:

А може ли да споделите защо не препоръчвате такъв режим за повече от три дни?

18.02.17
14:46

Последните три дни плувах по 2 х 1 час всеки ден, смесвах с минерални топли басейни и дълги разходки из планината.

Днес е 4ти ден от режима. Теглото ми тази сутрин беше 54,2. Направих дълга разходка в планината и за половин час пренасях 3 и 5 килограмови тежести.

Остават още 6 дена на режим, през които ще имам възможност да разуча упражненията, които сте ми препоръчали, за да мога след захранването да се захвана с нещо по-структурирано.

Мнението беше редактирано от Abra Kad на 18.02.17 14:52.

18.02.17
14:49

казано от Abra Kad на 18.02.17, 14:41:

Но поне ми стана ясно защо се препоръчва да не се разгласява, когато се прави житен режим :)

Zaщото е безполезен в общите случаи, а в някои (като твоя - недохранване) дори вреден? (wasntme)
Каква полза ще ти донесе в дългосрочен план и с какво ще подобри цялостния ти режим на хранене след като го приключиш и се върнеш към навиците си?

18.02.17
14:55

казано от Abra Kad на 02.02.17, 20:20:

. Не зная как се разбира дали имаме жлъчни камъни (?).
......................
Семейството ми и познатите ми не могат да помогнат, защото те ‘’изповядват’’ изцяло традиционен начин на хранене.

С изследване с ехограф- 20 -30 лв преглед без направление :)Може да протича напълно безсимптоматично, докато не започнат да запушват жлъчните канали.
Ох, храната като религия (tmi) и изповед ...

18.02.17
14:56

За трети път правя такъв режим. Ако трябва да говоря само за физическите ползи от режима (които не са на първо място за мен), след предните два режима свалях по 4 кг, от които по два килограма на режим, които повече не са се връщали. Научих се да се храня повече според нуждите си, а не толкова от чревоугодничество. Не си върнах предишните навици :)

18.02.17
15:00

казано от Queen Cobra на 18.02.17, 14:55:

......................
Семейството ми и познатите ми не могат да помогнат, защото те ‘’изповядват’’ изцяло традиционен начин на хранене.

С изследване с ехограф- 20 -30 лв преглед без направление :)Може да протича напълно безсимптоматично, докато не започнат да запушват жлъчните канали.

Да, вие тук също ‘’изповядвате’’ вашите представи за храненето, както семейството ми ‘’изповядва’’ своите (за религии не съм говорила). Всички са така, не разбирам кое те притеснява.

18.02.17
15:09

казано от Abra Kad на 18.02.17, 15:00:

казано от Queen Cobra на 18.02.17, 14:55:

......................

Да, вие тук също ‘’изповядвате’’ вашите представи за храненето, както семейството ми ‘’изповядва’’ своите (за религии не съм говорила). Всички са така, не разбирам кое те притеснява.

Знаеш ли каква е разликата между нещо, в което вярваш и нещо, подкрепено от доказателства? Като научиш, ще можеш да си оправиш храненето. Дотогава ще налучкваш сляпо.

18.02.17
17:50

казано от Boby_ на 18.02.17, 15:09:

Знаеш ли каква е разликата между нещо, в което вярваш и нещо, подкрепено от доказателства? Като научиш, ще можеш да си оправиш храненето. Дотогава ще налучкваш сляпо.

Точно това правя - набирам факти. Далеч съм от вярата.
А какви са вашите доказателства, които са ви довели до настоящите ви разбирания по темата? Доста общо се изказвате за човек, който държи такъв остър тон и употребява думи като факти и доказателства.

18.02.17
17:58

казано от Abra Kad на 18.02.17, 17:50:

А какви са вашите доказателства, които са ви довели до настоящите ви разбирания по темата? Доста общо се изказвате за човек, който държи такъв остър тон и употребява думи като факти и доказателства.

Доказателства за кое? Задаваш ми много общ въпрос. Формулирай конкретно питане и ще получиш конкретен отговор с прилежащите му проучвания, разбира се.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.02.17 17:59.

18.02.17
18:25

казано от Boby_ на 18.02.17, 17:58:

Доказателства за кое? Задаваш ми много общ въпрос. Формулирай конкретно питане и ще получиш конкретен отговор с прилежащите му проучвания, разбира се.

Като се има предвид, че започна да говориш за храненето, въпросът ми си остава по същата тема... Кои са твоите разбирания за храненето, за които да имаш доказателства. И още по-прецизно (и по по темата) - кои са доказателствата ти за твърдението ти, че налучквам на сляпо? И още още по-конкретно - имаш ли някакви така наречени доказателства относно въпросния житен режим?

Carbohydrate

18.02.17
18:37

казано от Dizzy на 15.02.17, 14:15:

Това всъщност е диета за прочистване на организма, а не режим за отслабване. Трябва да се прави разлика между двете. Това, че житния режим води до отслабване, е нормално нещо, след като се вземе предвид липсата на достатъчни калории. Но това е следствие, а не причина! Ако искаш да разбереш как всичко работи, то си свали книгата, която тук пуснах. Там има и режим за ориентация.
Всеки един режим или начин на хранене, носи смисъл. Но отслабването не е просто взет един режим и приложен. Отслабването е съвкупност от последователни режими на хранене и битие (може с тренировки, можи и без).....в дългосрочен план ;)

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 18.02.17 18:37.

18.02.17
18:45

казано от Carbohydrate на 18.02.17, 18:37:

Това всъщност е диета за прочистване на организма, а не режим за отслабване. Трябва да се прави разлика между двете. Това, че житния режим води до отслабване, е нормално нещо, след като се вземе предвид липсата на достатъчни калории. Но това е следствие, а не причина! Ако искаш да разбереш как всичко работи, то си свали книгата, която тук пуснах. Там има и режим за ориентация.
Всеки един режим или начин на хранене, носи смисъл. Но отслабването не е просто взет един режим и приложен. Отслабването е съвкупност от последователни режими на хранене и битие (може с тренировки, можи и без).....в дългосрочен план ;)

Да, аз именно за прочистване правя тази диета, като основна причина. Въобще не целя да отслабвам, но просто няма как да не се отслабне с подобни режими.

Благодаря ти много за книгата! Може ли само да ми кажеш къде си я пуснал, за да си я сваля?

Carbohydrate

18.02.17
18:47

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/80251
ето тук

18.02.17
18:48

казано от Abra Kad на 18.02.17, 18:25:

казано от Boby_ на 18.02.17, 17:58:

Като се има предвид, че започна да говориш за храненето, въпросът ми си остава по същата тема... Кои са твоите разбирания за храненето, за които да имаш доказателства. И още по-прецизно (и по по темата) - кои са доказателствата ти за твърдението ти, че налучквам на сляпо? И още още по-конкретно - имаш ли някакви така наречени доказателства относно въпросния житен режим?

За чие хранене искаш да знаеш какво мисля, моето момиче? За мен - 110 кг мъж на 42 години с 15 години силови тренировки зад гърба си или за теб - на неизвестна възраст, с неизвестна структура, съотношение между женски и мъжки хормони, инсулинова чувствителност и още ред неизвестни?

Най-общо казано, ако искаш да сваляш и да се орелефяваш, трябва да поддържаш отрицателен калориен баланс. Тук ключовият въпрос е какъв точно е твоят неутрален калориен баланс, както и къде и как да се опиташ да го позиционираш. Увеличаванто на разхдната част има своите плюсове, намаляването на приходната също. Въпрос на много фактори.

Както казах, ако искаш повече, има цяло море от информация.

Ако поне за момент допуснеш, че има хора, които не базират мненията си на вяра, ще ти е по-лесно да научиш нещо полезно за теб.

19.02.17
19:20

Благодаря за отговора, но ми е напълно безполезен. Все едно не говорите на мен, а на някаква въображаема личност, която сте решил, че съм аз. И за да е ясно - за ничие хранене нямам желание да зная какво мислите. Благодаря Ви, че се отбихте! :)

19.02.17
19:46

казано от Abra Kad на 19.02.17, 19:20:

Благодаря за отговора, но ми е напълно безполезен. Все едно не говорите на мен, а на някаква въображаема личност, която сте решил, че съм аз. И за да е ясно - за ничие хранене нямам желание да зная какво мислите. Благодаря Ви, че се отбихте! :)

Не знаеш какво искаш да постигнеш, не знаеш как да го постигнеш, не знаеш какво да попиташ, не знаеш как да попиташ, дори не знаеш и каква е разликата между вяра и знание... Сега и да ти отговоря в подробности как аз смятам, че ти трябва да се храниш, нито ще ме разбереш, нито ще има полза. Като навършиш 20, ела пак.

20.02.17
16:07

казано от Boby_ на 19.02.17, 19:46:

Не знаеш какво искаш да постигнеш, не знаеш как да го постигнеш, не знаеш какво да попиташ, не знаеш как да попиташ, дори не знаеш и каква е разликата между вяра и знание... Сега и да ти отговоря в подробности как аз смятам, че ти трябва да се храниш, нито ще ме разбереш, нито ще има полза. Като навършиш 20, ела пак.

Въображаемите ви образи пак са ви навестили гледам. А може би е хронично при вас. При всички положения е забавно :D (отдалече..!)

Само дълбокото уважение към безпределната вързраст, с която се тупате в гърдите, ме възпира да ви задам въпроса вие дали вярвате или знаете, че съм на под 20 години ;) Въпросът, разбира се, би бил риторичен...
Пробвайте друг път да се уповавате на това, което знаете (чрез ‘’факти и доказателства’’ :D ), а не на вярванията ви! Успех!

20.02.17
16:15

Вчера направих две разходки с много бързо ходене от по един час всяка. За около още един час правих леки общи упражнения за цялото тяло. Плувах половин час.
Днес започна втората половина на житния режим, който правя. Чувствам се отлично. Теглото ми сутринта беше 53,7.

20.02.17
19:22

казано от Abra Kad на 20.02.17, 16:07:

Само дълбокото уважение към безпределната вързраст, с която се тупате в гърдите

Лелеле. тука вече няма да се разберем  (tmi) (n)

Правим изводи от подадената информация,че учиш, живееш с родителите си и имаш време да танцуваш 4 часа посред нощ- не ще да си много голяма :)
А и фактът, че не може да вдигнеш повече от 3 кг и нито една лицева опора  показва  всичко необходимо за тялото и кондицията ти.

20.02.17
20:06

Днес попаднах на страхотен материал за житния режим. :) http://mamamia.bg/v-kuhnyata/56-chasa-na-zhitniya-rezhim-na-danov-do-ada-i-obratno/

21.02.17
12:35

казано от BP на 20.02.17, 20:06:

Днес попаднах на страхотен материал за житния режим. :) http://mamamia.bg/v-kuhnyata/56-chasa-na-zhitniya-rezhim-na-danov-do-ada-i-obratno/

хахаха :D ВР, благодаря много за линка! Смях се от сърце :D Страхотно начало на деня! :)
Това с шкембе чорбата го чух онзи ден от една приятелка, която също прави този режим за пръв път тази година. А тя дори не яде шкембе чорба, но си фантазирала за такова втория ден от режима. Явно шкембе чорбата е пуснала дълбоки корени в българската народо-психология :D

21.02.17
12:52

казано от Queen Cobra на 20.02.17, 19:22:

казано от Abra Kad на 20.02.17, 16:07:

Само дълбокото уважение към безпределната вързраст, с която се тупате в гърдите

Лелеле. тука вече няма да се разберем  (tmi) (n)

Правим изводи от подадената информация,че учиш, живееш с родителите си и имаш време да танцуваш 4 часа посред нощ- не ще да си много голяма :)
А и фактът, че не може да вдигнеш повече от 3 кг и нито една лицева опора  показва  всичко необходимо за тялото и кондицията ти.

Аз нямам нищо против всеки да прави каквито си иска предположения. Хубаво е обаче човек да не забравя, че често приема за факти своите интерпретации (в което също няма нищо лошо). Това да се вярва на хипотезите, които се правят, без те да са били проверени, е някак човешко.
Обаче именно човек, който си е повярвал на хипотезите, забравяйки, че те са просто хипотези, да ме поучава да се уповавам на факти и доказателства, е най-малкото смешно... И най-малкото, ако искаш да поучаваш, е хубаво да имаш подход. И още повече, да правиш именно това, което поучаваш другите да не правят е някак-някак несериозно. Личният пример би бил много по-ефикасен от многобройните негативни слова (но разбирам, че не всеки го може!).
Явно не случайно се казва, че хората обвиняват другите за своите собствени нередности.
:)

21.02.17
12:55

Вчера ми беше почивен ден от физически активности (просто не можах да стигна до тях).
Тази сутрин съм 53,3 кг.

22.02.17
13:18

Тази сутрин бях 53 кг. Направих една разходка от два часа и половина много бързо ходене. Понеже днес бликам от енергия, довечера си организирах три часа танци, а следобед ще съм постоянно в движение.
Коремът ми вече е изцяло плосък и изглежда по-стегнат. Може би защото съм стопила мазнини по него.

22.02.17
14:18

Или защото стомахът ти е почти празен???? :D

22.02.17
15:29

хаха :D Плоското сигурно идва от празното :D, но се чудих стегнатото откъде идва след като не съм правила кой знае какво последните дни.

23.02.17
09:19

Тази сутрин съм 52,9. Вчера нямах достатъчно лимец за деня, компенсирах с ябълки и три бисквитки с ядки на танците. Вечерта имах болки в кръста.
Днес ще си карам с нормалното количество храни и ще гледам да не съм толкова активна, въпреки че болките в кръста отшумяха още снощи.

24.02.17
14:16

Днес е последният ден от житния режим. 52,8 кг съм, тоест съм свалила 3 кг. Нямах някакви специфични трудности при този режим, освен че, както всеки път, след петия ден и особено вече към края, ми става изключително трудно да изяждам дозата лимец и се ограничавам до половината доза, понякога и по-малко. За мен истинската трудност е при захранването, тоест да се сещам да ям по малко! Давам си още толкова време да се захраня постепенно и ще подхвана пак упражненията. Ще е добре, ако дотогава възвърна поне килограм от теглото си.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1