Трениране, без качване на прекалено много мускулна маса, без груби и мъжествени мускули.

Здравейте! Сигурно си личи, че съм нова тук, все още разучавам. Та, въпросът ми е, как може да се постигне красиво и стегнато тяло, без груби мускули? На какво трябва да се наблегне? Може би от снимката по-долу ще разберете какво имам предвид. Не искам отговори от типа на: “Ти анорексичка ли искаш да бъдеш?”
” Как може да искаш да бъдеш с такова тяло?”
Не Ви пише някаква ЖЕНА, а Ви пише МОМИЧЕ. Забравих да кажа, че не съм от тези, които имат нужда да отслабнат, просто искам да стегна тялото си. :)

05.02.17
23:40

С тези изисквания принуждаваш хората да ти пишат глупости, стига да е каквото искаш да чуеш. Много удобно :) Все пак, за да е по темата, такова “красиво и стегнато” тяло се постига със системен глад. Като не ти се слуша, дерзай :)

Мнението беше редактирано от Pleasure на 05.02.17 23:41.

05.02.17
23:57

казано от Pleasure на 05.02.17, 23:40:

С тези изисквания принуждаваш хората да ти пишат глупости, стига да е каквото искаш да чуеш. Много удобно :) Все пак, за да е по темата, такова “красиво и стегнато” тяло се постига със системен глад. Като не ти се слуша, дерзай :)

Лошото е, че вероятно ще те послуша.

06.02.17
00:02

Поставянето на възможни отговори от страна на авторката показва, че тя не за пръв път задава този въпрос и вече е слушала “досадни лекции” от хора, които искат да съсипят “мечтата” й. За съжаление, хората масово изявяват тенденция да поумняват едва когато им дойде на главата.

06.02.17
10:35

казано от Pleasure на 05.02.17, 23:40:

такова “красиво и стегнато” тяло се постига със системен глад.

С това не мога да се съглася, с правилно хранене може да го постигне, не е нужно да гладува.
До авторката на темата: бъди спокойна мускули, от които се опасяваш, няма да направиш :) то повечето момчета в залите искат, но не могат, та какво остава за теб :D. Съчетавай тренировки с тежести и кардио, храни се правилно и най-важното е да имаш търпение и постоянство :)

06.02.17
10:39

С правилно хранене? Хвърли ли едно око на снимката на девойката, която авторката си е харесала? Малко не ми се връзват представите за такова тяло с правилно хранене. :) Не знам за теб, но аз виждам един има-няма 40кг. скелет без никакви женствени форми.

Мнението беше редактирано от Pleasure на 06.02.17 10:41.

06.02.17
10:43

казано от Pleasure на 06.02.17, 10:39:

С правилно хранене? Хвърли ли едно око на снимката на девойката, която авторката си е харесала? Малко не ми се връзват представите за такова тяло с правилно хранене. :) Не знам за теб, но аз виждам един има-няма 40кг. скелет без никакви женствени форми.

Снимката не ми я отваря на голям екран и не мога да я видя хубаво, но моите представи за красиво и стегнато тяло не са скелет... ако нейните са такива ще се окажеш прав :)

06.02.17
10:45

Точно такива са, затова предварително е предупредила да не я питаме дали иска да става анорексичка
: ))

Мнението беше редактирано от Pleasure на 06.02.17 10:46.

Здравей!

Няма как да качиш прекалено много мускулна маса или да придобиеш “мъжествени мускули”.
Единственият вариант е, ако го целиш целенасочено и прибегнеш до необходимите за постигането му неща. Но при теб няма да се случи.

Момичето от снимката не е добър пример за подражание.

Храни се добре, тренирай редовно, нещата ще се случват. Има много статии и теми във форума, които са свързани със запитванията ти.

казано от Габриела Василева на 05.02.17, 22:37:

...как може да се постигне красиво и стегнато тяло, без груби мускули? На какво трябва да се наблегне? Може би от снимката по-долу ще разберете какво имам предвид.

...Не Ви пише някаква ЖЕНА, а Ви пише МОМИЧЕ...

Отговаря ти някакъв мъж, който все пак е бил и момче - това на снимката не е нито красиво, нито секси. Ако трябва да съм честен - съмнявам се, че какичката от снимката е в особено добро здравословно състояние. Колкото по-рано преосмислиш целта си, толкова по-добре за теб. Красиво и стегнато тяло се постига с разумно и правилно балансирано хранене, комбинирано с активно и редовно спортуване. Виждам две възможности пред теб в момента - (1) доверяваш ни се (колкото и налудничаво да звучим) и постигаш желаното или (2) научаваш истината по трудния начин.

...с извинение, че и аз не казах това, което очакваш.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.02.17 16:17.

Благодаря все пак за честния ти отговор, макар и не наистина това, което очаквах. Момичето от снимката може би наистина не е най-удачният пример за едно красиво и хармонично тяло, но всеки има свое мнение и представа, нали?

казано от Габриела Василева на 05.02.17, 22:37:

Здравейте! Сигурно си личи, че съм нова тук, все още разучавам. Та, въпросът ми е, как може да се постигне красиво и стегнато тяло, без груби мускули? На какво трябва да се наблегне? Може би от снимката по-долу ще разберете какво имам предвид. Не искам отговори от типа на: “Ти анорексичка ли искаш да бъдеш?”
” Как може да искаш да бъдеш с такова тяло?”
Не Ви пише някаква ЖЕНА, а Ви пише МОМИЧЕ. Забравих да кажа, че не съм от тези, които имат нужда да отслабнат, просто искам да стегна тялото си. :)

Момичето на снимката е яко, само че е кльощава, ако качи 5кг ще е перфектна. Красиво и стегнато тяло се постига с три компонента - тренировки, правилно хранене и възстановяване. Големи мускули на жена наистина изглеждат отвратително, но за щастие са рядкост - жените трудно качват мускулна маса и ако тренираш натурално и правилно, ще качваш маса бавно (примерно 2-3 кг на година) и то в правилните пропорции. Траверсо-подобните жени с огромни мускули обикновено са блъскани с всякакви химии и/или спортът им просто изисква да имат такова тяло - пр. трибой, културизъм, щанги и т.н. С правилния режим ти ще имаш стегнато, релефно и женствено тяло като лекоатлетка и ще ни събираш очите по залите :D

Храни се здравословно и редовно, поддържай се хидратирана - тук няма какво да задълбавам, яж качествено месо, млечни продукти, риба, плодове, зеленчуци и т.н., по възможност домашно сготвени. Изчисли си калорийния баланс за поддържане и яж малко над него. Не яж пържено, джънкове, бързи храни, сладко и т.н.

Тренировките с тежести - 2-3 пъти седмично. Наблегни върху клекове и мъртва тяга като основа на програмата ти. Концентрирай се върху упражнения за долна част и корем - глутеус мост, напади, български клек, клек с дъмбели, римска тяга, суингове с пудовка, хиперекстензии, коремни преси, планкове, повдигане краката от вис, etc., горна част - 2-3 упражнения символично, примерно пулдаун, раменна преса и лежанка са ти предостатъчни. Прави 3 серии по 8-12 повторения - най-стандартните параметри за хипертрофия. Използвай тежест, с която можеш да изпълниш всички повторения с правилна техника и постепенно покачвай. Тъй като тренираш за визия, колко вдигаш не е особено важно, важно е да изпълняваш упражнението правилно и с плавно, относително бавно темпо, като се фокусираш върху контракцията на мускулите (трябва наистина да ги усетиш, че работят). Препоръчвам освен тренировките с тежести да правиш кардио и разтягане 2-3 пъти седмично.

Възстановяване - тренировките реално разрушават тялото ти и то се възстановява, докато спиш с хранителните вещества, които си му предоставила. Изключително важно е да се наспиваш. Също така ограничи стресовите фактори в живота си, доколкото можеш. Елиминирай вредни навици като цигари, алкохол, наркотици и прочие, ако ги имаш.

Това са основите и 80% от информацията, която ти е нужна, за да успееш. Няма да стане бързо, процесът отнема известно време, но ако здравословният живот ти стане навик, след няколко години ще си тотално преобразена. Успех! :)

казано от Габриела Василева на 06.02.17, 17:10:

...всеки има свое мнение и представа, нали?

Всеки носи своята истина в себе си, така е...
Тънкият момент е, че няма как да има обективна истина извън доброто здравословно състояние.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1