05.02.17
22:37
Здравейте! Сигурно си личи, че съм нова тук, все още разучавам. Та, въпросът ми е, как може да се постигне красиво и стегнато тяло, без груби мускули? На какво трябва да се наблегне? Може би от снимката по-долу ще разберете какво имам предвид. Не искам отговори от типа на: “Ти анорексичка ли искаш да бъдеш?”
” Как може да искаш да бъдеш с такова тяло?”
Не Ви пише някаква ЖЕНА, а Ви пише МОМИЧЕ. Забравих да кажа, че не съм от тези, които имат нужда да отслабнат, просто искам да стегна тялото си. :)
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
С тези изисквания принуждаваш хората да ти пишат глупости, стига да е каквото искаш да чуеш. Много удобно :) Все пак, за да е по темата, такова “красиво и стегнато” тяло се постига със системен глад. Като не ти се слуша, дерзай :)
Мнението беше редактирано от Pleasure на 05.02.17 23:41.
казано от Pleasure на 05.02.17, 23:40:
С тези изисквания принуждаваш хората да ти пишат глупости, стига да е каквото искаш да чуеш. Много удобно :) Все пак, за да е по темата, такова “красиво и стегнато” тяло се постига със системен глад. Като не ти се слуша, дерзай :)
Лошото е, че вероятно ще те послуша.
Поставянето на възможни отговори от страна на авторката показва, че тя не за пръв път задава този въпрос и вече е слушала “досадни лекции” от хора, които искат да съсипят “мечтата” й. За съжаление, хората масово изявяват тенденция да поумняват едва когато им дойде на главата.
казано от Pleasure на 05.02.17, 23:40:
такова “красиво и стегнато” тяло се постига със системен глад.
С това не мога да се съглася, с правилно хранене може да го постигне, не е нужно да гладува.
До авторката на темата: бъди спокойна мускули, от които се опасяваш, няма да направиш :) то повечето момчета в залите искат, но не могат, та какво остава за теб :D. Съчетавай тренировки с тежести и кардио, храни се правилно и най-важното е да имаш търпение и постоянство :)
С правилно хранене? Хвърли ли едно око на снимката на девойката, която авторката си е харесала? Малко не ми се връзват представите за такова тяло с правилно хранене. :) Не знам за теб, но аз виждам един има-няма 40кг. скелет без никакви женствени форми.
Мнението беше редактирано от Pleasure на 06.02.17 10:41.
казано от Pleasure на 06.02.17, 10:39:
С правилно хранене? Хвърли ли едно око на снимката на девойката, която авторката си е харесала? Малко не ми се връзват представите за такова тяло с правилно хранене. :) Не знам за теб, но аз виждам един има-няма 40кг. скелет без никакви женствени форми.
Снимката не ми я отваря на голям екран и не мога да я видя хубаво, но моите представи за красиво и стегнато тяло не са скелет... ако нейните са такива ще се окажеш прав :)
Точно такива са, затова предварително е предупредила да не я питаме дали иска да става анорексичка
: ))
Мнението беше редактирано от Pleasure на 06.02.17 10:46.
06.02.17
12:05
Здравей!
Няма как да качиш прекалено много мускулна маса или да придобиеш “мъжествени мускули”.
Единственият вариант е, ако го целиш целенасочено и прибегнеш до необходимите за постигането му неща. Но при теб няма да се случи.
Момичето от снимката не е добър пример за подражание.
Храни се добре, тренирай редовно, нещата ще се случват. Има много статии и теми във форума, които са свързани със запитванията ти.
06.02.17
16:14
казано от Габриела Василева на 05.02.17, 22:37:
...как може да се постигне красиво и стегнато тяло, без груби мускули? На какво трябва да се наблегне? Може би от снимката по-долу ще разберете какво имам предвид.
...Не Ви пише някаква ЖЕНА, а Ви пише МОМИЧЕ...
Отговаря ти някакъв мъж, който все пак е бил и момче - това на снимката не е нито красиво, нито секси. Ако трябва да съм честен - съмнявам се, че какичката от снимката е в особено добро здравословно състояние. Колкото по-рано преосмислиш целта си, толкова по-добре за теб. Красиво и стегнато тяло се постига с разумно и правилно балансирано хранене, комбинирано с активно и редовно спортуване. Виждам две възможности пред теб в момента - (1) доверяваш ни се (колкото и налудничаво да звучим) и постигаш желаното или (2) научаваш истината по трудния начин.
...с извинение, че и аз не казах това, което очакваш.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.02.17 16:17.
06.02.17
17:10
Благодаря все пак за честния ти отговор, макар и не наистина това, което очаквах. Момичето от снимката може би наистина не е най-удачният пример за едно красиво и хармонично тяло, но всеки има свое мнение и представа, нали?
06.02.17
18:30
казано от Габриела Василева на 05.02.17, 22:37:
Здравейте! Сигурно си личи, че съм нова тук, все още разучавам. Та, въпросът ми е, как може да се постигне красиво и стегнато тяло, без груби мускули? На какво трябва да се наблегне? Може би от снимката по-долу ще разберете какво имам предвид. Не искам отговори от типа на: “Ти анорексичка ли искаш да бъдеш?”
” Как може да искаш да бъдеш с такова тяло?”
Не Ви пише някаква ЖЕНА, а Ви пише МОМИЧЕ. Забравих да кажа, че не съм от тези, които имат нужда да отслабнат, просто искам да стегна тялото си. :)
Момичето на снимката е яко, само че е кльощава, ако качи 5кг ще е перфектна. Красиво и стегнато тяло се постига с три компонента - тренировки, правилно хранене и възстановяване. Големи мускули на жена наистина изглеждат отвратително, но за щастие са рядкост - жените трудно качват мускулна маса и ако тренираш натурално и правилно, ще качваш маса бавно (примерно 2-3 кг на година) и то в правилните пропорции. Траверсо-подобните жени с огромни мускули обикновено са блъскани с всякакви химии и/или спортът им просто изисква да имат такова тяло - пр. трибой, културизъм, щанги и т.н. С правилния режим ти ще имаш стегнато, релефно и женствено тяло като лекоатлетка и ще ни събираш очите по залите :D
Храни се здравословно и редовно, поддържай се хидратирана - тук няма какво да задълбавам, яж качествено месо, млечни продукти, риба, плодове, зеленчуци и т.н., по възможност домашно сготвени. Изчисли си калорийния баланс за поддържане и яж малко над него. Не яж пържено, джънкове, бързи храни, сладко и т.н.
Тренировките с тежести - 2-3 пъти седмично. Наблегни върху клекове и мъртва тяга като основа на програмата ти. Концентрирай се върху упражнения за долна част и корем - глутеус мост, напади, български клек, клек с дъмбели, римска тяга, суингове с пудовка, хиперекстензии, коремни преси, планкове, повдигане краката от вис, etc., горна част - 2-3 упражнения символично, примерно пулдаун, раменна преса и лежанка са ти предостатъчни. Прави 3 серии по 8-12 повторения - най-стандартните параметри за хипертрофия. Използвай тежест, с която можеш да изпълниш всички повторения с правилна техника и постепенно покачвай. Тъй като тренираш за визия, колко вдигаш не е особено важно, важно е да изпълняваш упражнението правилно и с плавно, относително бавно темпо, като се фокусираш върху контракцията на мускулите (трябва наистина да ги усетиш, че работят). Препоръчвам освен тренировките с тежести да правиш кардио и разтягане 2-3 пъти седмично.
Възстановяване - тренировките реално разрушават тялото ти и то се възстановява, докато спиш с хранителните вещества, които си му предоставила. Изключително важно е да се наспиваш. Също така ограничи стресовите фактори в живота си, доколкото можеш. Елиминирай вредни навици като цигари, алкохол, наркотици и прочие, ако ги имаш.
Това са основите и 80% от информацията, която ти е нужна, за да успееш. Няма да стане бързо, процесът отнема известно време, но ако здравословният живот ти стане навик, след няколко години ще си тотално преобразена. Успех! :)
06.02.17
19:39
казано от Габриела Василева на 06.02.17, 17:10:
...всеки има свое мнение и представа, нали?
Всеки носи своята истина в себе си, така е...
Тънкият момент е, че няма как да има обективна истина извън доброто здравословно състояние.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече