09.03.17
20:52
Здравейте, наскоро започнах да пия протеин на Peak Multi Complex или накратко комплексен протеин, който се разгражда бавно. Попринцип го пия след тренировка (около 10ч сутринта), но днес се зачетох в една статия и пишеше, че е хубаво да се пие една доза преди да си легна. На опаковката на протеина пише, че дневната доза е 30гр. и малко по-надолу пише, да не се надвишава дневната доза. Та въпроса ми е дали ще е удачно след тренировка да пия една доза (30гр.) и преди да си легна (към 12ч.) още една.
На 15 години съм, тежа 75кг и съм висок близо 1.80см.
09.03.17
21:45
Последните изследвания показват, че няма никакво значение кога си пиеш протеина. Ако не се храниш правилно и не приемаш необходимите количества белтъчини, въглехидрати и мазнини, дали че го пиеш 14:59 Мин след тренировка или 3 часа след нея или преди лягане или след ставане все тя. Важно е какво си приемал целия ден, съответно седмица. Казано по просто, ако пишеш доза протеин след тренировка в 10:14 Мин и след това цял ден ядеш вафли и бейкроуз или не ядеш, дори и да пиеш още една доза преди лягане, резултат няма да видиш.
Мнението беше редактирано от The Barber на 09.03.17 21:45.
казано от Stiliyan Zlatanov на 09.03.17, 20:52:
Здравейте, наскоро започнах да пия протеин на Peak Multi Complex или накратко комплексен протеин, който се разгражда бавно. Попринцип го пия след тренировка (около 10ч сутринта), но днес се зачетох в една статия и пишеше, че е хубаво да се пие една доза преди да си легна. На опаковката на протеина пише, че дневната доза е 30гр. и малко по-надолу пише, да не се надвишава дневната доза. Та въпроса ми е дали ще е удачно след тренировка да пия една доза (30гр.) и преди да си легна (към 12ч.) още една.
На 15 години съм, тежа 75кг и съм висок близо 1.80см.
А защо не си проучил първо как се пие и после да си го купуваш?
10.03.17
09:05
казано от Tony Leen на 10.03.17, 09:02:
казано от Stiliyan Zlatanov на 09.03.17, 20:52:
На 15 години съм, тежа 75кг и съм висок близо 1.80см.А защо не си проучил първо как се пие и после да си го купуваш?
Ами аз бях пратил баща ми да ми вземе бързо разграждащ се, но се оказа, че собственика на магазина му е приятел и му направил голяма отстъпка и взел и втория без да ме попита..
казано от Stiliyan Zlatanov на 10.03.17, 09:05:
Ами аз бях пратил баща ми да ми вземе бързо разграждащ се, но се оказа, че собственика на магазина му е приятел и му направил голяма отстъпка и взел и втория без да ме попита..
Пий го само след тренировка, няма смисъл да го хабиш и да го пиеш 2-ри път преди сън.
Мнението беше редактирано от Tony Leen на 10.03.17 09:12.