17.04.17
02:02
Здравейте, знам, че за това някои ще ми сипят яко.. но да се изкажа. 😄
Като започна първа смяна и нямам много енергия заради сънят.. трябва да ставам в 5:30, автобуси и така.. след училище ходя да тренирам, защото просто нямам възможност след това.
Бих искал да попитам дали ще ми повлияе негативно азотният бустер ако спазвам дозировката? Спрял съм се на C4 Explosive Energy
Изчетох целият интернет за негативни ефекти и прочие.
Инфо за мен:
15г.
62кг.
1,65м
4 месеца стаж
Обърнах повечко внимание на кофеина, измерва се 3g/kg, аз съм 62кг, а в бустера е 150mg - мога до 186mg, ако не греша.
Допитах се и до личният си лекар, каза че няма да е проблем, да добавя нямам някакви заболявания.
Моля ви без излишни коментари, въпросът ми към вас е дали мога да направя един цикъл (1 месец) и дали това ще ми повлияе негативно по някакъв начин?
Благодаря ви предварително!!! 🙂
П.с. извинявам се ако темата не е за този раздел.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим17.04.17
02:57
Здравей, малък си още за такива работи🙂 Предполагам, такива излишни коментари не искаш да четеш. Да приемем, че каквото и да ти кажем ще си го купиш, защото си си наумил. Да порасъждаваме: Ставаш в 5:30, училище, напред- назад, кофти храна през деня ( само предполагам). Какво имаме до тук? Лоша храна, умора и недоспиване( едва ли заспиваш в 21:00) . От трите фактора за мускули, двата ти са нарушени. Без храна и почивка, както и да тренираш, каквото и да вземаш, резултат няма да видиш. Най- вероятно С4 ще ти даде енергия, и ще правиш по добра тренировка, но какво от това, когато не си спал и ял достатъчно. Другото което трябва да знаеш, че след като ти свърши цикъла, ще се чувстваш още по зле от преди започването на приема, защото резултатите рязко спадат. След цикъла ще поискаш нов, но ти трябва почивка защото азотния бустер влияе на нервната система и се препоръчва почивка. Моят съвет е да се храниш добре и след като ставаш толкова рано да лягаш рано, поне когато следващия ден ти е тренировъчен. Ако се храниш добре и почиваш, ще бъдеш свеж и на тренировка.
Мнението беше редактирано от Barberian на 17.04.17 03:02.
17.04.17
11:41
Разбирам!
Не навлязох в подробности за да не става голяма темата, аз спа след тренировка, но не мога след училище, защото не е в града и за това след като се натренирам. Храна си нося, 5 пълни хранения за деня имам, като съотношение на макросите е нещо такова: 50:40:10 (въгл., протеин, мазнини)
Запознат съм напълно с това, което сподели за почивката и ЦНС-то, 3 седмици отделих да чета специално за азотните =D
И това е.. исках да се добера до вашите съвети като по-опитни.
Поздрави
17.04.17
11:53
Изпий 1 чисто кафе преди тренировка и ще усетиш ефекта, ако ти е слабо изпий още едно. Аз лично съм пил азотни бустъри и на 3тата тренировка спират да ми действат и почвам да бухам по 2 бустъра и накрая пих по 2 дози от единият и 2 дози от вторият, и ефекта беше нулев в сравнение с 2 кафета преди тренировка.
17.04.17
13:45
Според мен не им спира ефекта, а просто привикваш. При мен беше същото когато приемах. Първите няколко приема искаш да вадиш уредите от залата 🙂 след това не е така, но ефект има ( поне при мен) Когато моята кутия свърши, първите ми няколко тренировки бяха с по 10 кг по долу от нормалните ми при тренировка. Може би има и психическа нагласа . Според мен приема само на бета- аланин е по- ефективно, но трябва търпение 🙂 енергията идва по късно.
17.04.17
15:01
Аз пък не разбирам въобще какво толкова дават тия бустери, че да ги пиете ?!? Особено пък на 15.
Отиваш в залата, загряваш, тренираш. Ако са ти лайн*ни тренировките, никакъв бустер няма да ти помогне. Ако са ти добри тренировките, никакъв бустер не ти трябва.
Ако ще пиеш бустер за флайс, скрипец и клек на смит машина, по-добре иди ги дай тия пари за компютърни игри или иди на кафенце с приятел(к)и.
17.04.17
16:28
казано от Никой на 17.04.17, 13:45:
Според мен не им спира ефекта, а просто привикваш. При мен беше същото когато приемах. Първите няколко приема искаш да вадиш уредите от залата след това не е така, но ефект има ( поне при мен) Когато моята кутия свърши, първите ми няколко тренировки бяха с по 10 кг по долу от нормалните ми при тренировка. Може би има и психическа нагласа . Според мен приема само на бета- аланин е по- ефективно, но трябва търпение енергията идва по късно.
То е ясно че привиквам, просто се изказах по-просто за да не навлизаме в друга тема, която няма място тука.
17.04.17
16:41
казано от Alexander Krastev на 17.04.17, 15:01:
Аз пък не разбирам въобще какво толкова дават тия бустери, че да ги пиете ?!? Особено пък на 15.
Отиваш в залата, загряваш, тренираш. Ако са ти лайн*ни тренировките, никакъв бустер няма да ти помогне. Ако са ти добри тренировките, никакъв бустер не ти трябва.
Ако ще пиеш бустер за флайс, скрипец и клек на смит машина, по-добре иди ги дай тия пари за компютърни игри или иди на кафенце с приятел(к)и.
Нищо кой знае какво не дават, особено пък на един подрастващ. Бъркат в джоба. С4 е един от най- скъпите бустери. Доста пържоли са това 🙂
22.04.17
19:53
Разбирам.. благодаря ви за мненията, чистосърдечно попитах за бустера, имам желание, но като не мога да направя свястна тренировка..? За човека по-горе - отделям 2,3 часа в залата, не изолиращи, а клек, тяга, гребане, военна преса, лег...
Гоня 110 на мъртвата тяга, сега като няма да мога да имам достатъчно енергия няма да мога да завърша програмата, да не забравяме 5 пълни хранения и 3-4л вода за деня ги имам, като не са някакви боклуци от магазина, ами домашна храна.
Ще имам 4-5 часа сън, което е голям фалш... е, след тренировка ще си доспивам, но преди това няма как, както уточних по-горе.
22.04.17
20:17
Пак ти казвам: С бустера може евентуално да вдигнеш по тежко в залата, но мускула расте извън нея, с добро възстановяване, храна и сън. Как да имаш сили като спиш 4-5 часа и тренираш по 2-3 в залата?
Намали тренифовките на час и след като не можеш да спиш до късно, лягай по рано. За твоята възраст поне 9 часа сън.
Мнението беше редактирано от Barberian на 22.04.17 20:17.
22.04.17
21:53
казано от Vasil Poriazov на 22.04.17, 19:53:
Разбирам.. благодаря ви за мненията, чистосърдечно попитах за бустера, имам желание, но като не мога да направя свястна тренировка..? За човека по-горе - отделям 2,3 часа в залата, не изолиращи, а клек, тяга, гребане, военна преса, лег...
Гоня 110 на мъртвата тяга, сега като няма да мога да имам достатъчно енергия няма да мога да завърша програмата, да не забравяме 5 пълни хранения и 3-4л вода за деня ги имам, като не са някакви боклуци от магазина, ами домашна храна.
Ще имам 4-5 часа сън, което е голям фалш... е, след тренировка ще си доспивам, но преди това няма как, както уточних по-горе.
Като не можеш да направиш свястна 2-3 часова тренировка ще направиш 1-1,5 часова тренировка. 110 мъртва тяга за 4 месеца стаж... Като гледам начина ти на мислене и трениране след 1 месец ще четем тема “Как по-бързо да се възстановя от скъсване/разтягане на мускул/сухожилие” Или “как да продължа тренировките с херния”, и т.н.
Как направи преценка че храната в магазина е по-ниско качствена от домашно приготвената? И по какъв точно критерии ги сравняваш. Защото съм убеден че в магазина има храна, която е в пъти по-полезна и здравословна от повечето домашно приготвена храна.
22.04.17
23:09
казано от K0m3r на 22.04.17, 21:53:
казано от Vasil Poriazov на 22.04.17, 19:53:
Ще имам 4-5 часа сън, което е голям фалш... е, след тренировка ще си доспивам, но преди това няма как, както уточних по-горе.Като не можеш да направиш свястна 2-3 часова тренировка ще направиш 1-1,5 часова тренировка. 110 мъртва тяга за 4 месеца стаж... Като гледам начина ти на мислене и трениране след 1 месец ще четем тема “Как по-бързо да се възстановя от скъсване/разтягане на мускул/сухожилие” Или “как да продължа тренировките с херния”, и т.н.
Как направи преценка че храната в магазина е по-ниско качствена от домашно приготвената? И по какъв точно критерии ги сравняваш. Защото съм убеден че в магазина има храна, която е в пъти по-полезна и здравословна от повечето домашно приготвена храна.
Загрявам около 15-20м преди трен, като между всички серии разтятам, вкл. и след трен, а относно травмите са ме учили няколко седмици на техниката, и не говоря някакви приятелчета-разбирачи дето ходят редовно на фитнес =D
Относно храната - говорех за боклуците в супермаркетите (шоколади, чипсове, напитки и прочие)
22.04.17
23:53
казано от Vasil Poriazov на 22.04.17, 23:09:
Загрявам около 15-20м преди трен, като между всички серии разтятам, вкл. и след трен, а относно травмите са ме учили няколко седмици на техниката, и не говоря някакви приятелчета-разбирачи дето ходят редовно на фитнес =D
Относно храната - говорех за боклуците в супермаркетите (шоколади, чипсове, напитки и прочие)
Давай го по-полека. На 15 години с 4 месечен стаж не е най-добрият вариант да тренираш като някой с 2 години стаж и идеален хранителен режим. Бустъра не случайно не се препоръчва на под 18 годишни, реално ползите от него ще са никакви и с твоето ежедневие на първата седмица ще се адаптираш и ще започнеш да увеличаваш дозата, което от своя страна ще доведе до различни проблеми на биохимично ниво, които не са за обясняване тука и не може да ги определим преди да знаем точният състав на бустъра. След 1 месец пиене на бустър ще ти се наложи да спреш приема му и да направиш почивка, как ще тренираш тогава?
Реално всяка седмица има по една такава тема в която някой е решил да пие някакви добавки и иска съвет, когато му кажем че не трябва да ги пие той ни обяснява колко сме некомпетентни и че нищо не разбираме. И в крайна сметка си ги пие въпреки всичко. След известно време идват новите теми с проблеми в следствие приема на добавки или нулев ефект от приемат им. Така че въпреки всичко ти ще си пиеш бустъра, ще се стремиш да вдигаш 110 тяга и т.н.
23.04.17
01:41
казано от K0m3r на 22.04.17, 23:53:
казано от Vasil Poriazov на 22.04.17, 23:09:
Относно храната - говорех за боклуците в супермаркетите (шоколади, чипсове, напитки и прочие)Давай го по-полека. На 15 години с 4 месечен стаж не е най-добрият вариант да тренираш като някой с 2 години стаж и идеален хранителен режим. Бустъра не случайно не се препоръчва на под 18 годишни, реално ползите от него ще са никакви и с твоето ежедневие на първата седмица ще се адаптираш и ще започнеш да увеличаваш дозата, което от своя страна ще доведе до различни проблеми на биохимично ниво, които не са за обясняване тука и не може да ги определим преди да знаем точният състав на бустъра. След 1 месец пиене на бустър ще ти се наложи да спреш приема му и да направиш почивка, как ще тренираш тогава?
Реално всяка седмица има по една такава тема в която някой е решил да пие някакви добавки и иска съвет, когато му кажем че не трябва да ги пие той ни обяснява колко сме некомпетентни и че нищо не разбираме. И в крайна сметка си ги пие въпреки всичко. След известно време идват новите теми с проблеми в следствие приема на добавки или нулев ефект от приемат им. Така че въпреки всичко ти ще си пиеш бустъра, ще се стремиш да вдигаш 110 тяга и т.н.
В никакъв случай не искам засенча опитът ви! Вие сте много по-наясно от мен, исках просто да се изясним подробно. 🙂
Вслушвам се в съветите ви и няма да си купувам, лека вечер и ви благодаря ка отделеното време!!
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече