Нули - размисли и страсти

02.05.17
18:56

Здравейте, 

От вече почти два месеца съм на на нещо като импровизирано НВД. Като цяло го почнах на шега и реално и на шега си го карам. През седмицата всичко ми е в норми, но в събота и неделя си позволявам, доста гадости. И то не главно като храна ами бири. Както и да е, бутнах 7 кг., както се вика - изчистих водата и влезнах в застой в последните 2 седмици. Няма лошо, имайки в предвид, че греховете ми през уикендите са катастрофални. Да, но започвам да губя стимул и сега реших да направя един експеримент в следващите 10 дни.

Идеята на “нулите” е чист експеримент с който искам да подложа на тест волята и тялото си. Дали, ще сваля 2-3 или 5 кг. (от които и мускул), за мен е без значение. Но едни - 5 ще ми дойдат добре като цяло. Колкото повече - толкова повече. Реално 10 дни не са нито много, нито малко. Единственото, което ме притеснява е лекото затъпяване и по-често налагане да си записвам почти всички задачи, за да не ме изгонят от работа 😄.

В момента тежа около 120-119 кг. и макротата за първия ден са ми следните:
Протеин - 168 г. (малко е, но за утре ще пробвам да го вдигна на 200+)
Мазнини - 74 г. (реално съм в нормата на НВД, но при положение, че съм на нули, по-скоро трябва да го завиша)
Калории - 1600

Общо взето не ми пречи да ям едно и също, храната ми главно се завъртя денс в яйца, свински шол и пилешко филе. А и малко зеле с моркови, за цвят.

Не съм гладен, което е хубаво. За сметка на това ми се спи на куче. Ако трябва да ударя чертата, се чувствам страхотно, но все пак е първи ден.

Като цяло ви губя времето с този пост, ако някой може да даде акъл дали да завиша мазнините и как. Мислил съм си чист зехтин или обезсолени маслини. Или пък да си го държа в зоната 60-75…

Плана ми, като цяло е следния до петък нули, в петък единствено ще направя брутален чийт с едни пържени кюфтета, колкото мога да изям на 1 път и след това до 12-ти продължаваме с нулите.

Ще ви държа в течение ако има позитивни резултати 🙂

Поздрави!

Стигат ли ти тези калории? Защо мислиш, че ще има затъпяване?

Има и други начини да увеличиш мазнините, освен зехтин - включвай различни източници (и животински, и растителни), примерно краве масло, кокосово масло, по-мазни меса/риби, ядкови масла.

03.05.17
14:33

Опредено с 1600 калории дневно съм в тоталния минимум, дори започвам да се чудя, дали е възможно да съществуваш пълноценно под тези стойности.

“Затъпяването” идва от простата причина, че за да работи пълноценно мозъка са му нужни въглехидрати. Не напразно, въглехидрата е наричан храната на мозъка. Странно, имайки в предвид, че повечето гении са анемици... Сега сериозно, лично на мен, когато съм правил нули, след първата седмица, започвам да забравям много. Особено в офиса, започвам да си водя бележки почти след всеки разговор,  защото като се съберат повече от 2-3 неща, едното със сигурност гори, че понякога дори не се сещам. След втората седмица, ставам адски неадекватен, супер разсеян. Влизам във фитнеса и правейки серии на един уред, се местя на друг, неосъзнавайки защо по дяволите. Сякаш мозъка минава в авариен режим, и заради тази причина го наричам затъпяване. Колко е полезно, не мога да кажа, но има хора и състезатели (и те са хора де), които карат по 1-2 месеца на нули и са си живи и здрави. При този тип хранителен режим, се губи и доста мускул, тегав е за спазване, най-вероятно не е най-здравословния и удачен начин за горене на мазнини. Това са ми личните наблюдения, честно казано не съм и намирал статия за нули. Но както казах в началото, го правя малко на инат и тест на волята и тялото.

Ден втори - чувствам се малко по-отпаднал, но все още имам сила. Спи ми се една идея повече, но пък не съм гладен. Малко по-разсеян съм, но както писах по-горе е напълно нормално.

Поздрави.

03.05.17
14:40

Дай си точни данни за макросите в храната- така е много относително с някакви 1600 ккал. Със сигурност няма да ти стане нищо в краткосрочен план за 1-2 месеца да речем. - Казваш, че си на нули но броиш ли въглените в зеленчуците, млечните и всичко друго?

03.05.17
15:29

Като цяло не издребнявам до толкова да следя зеленчука, защото като цяло е малко. Днес по изключение вкарах салата и една краставица, но реално менюто ми за последните 2 дни е горе долу като от прикачената снимка. Но за да сме честни с цифрите ще ги изключа. Млечни продукти не ям по принцип, но обмислям да вкарам 500 гр. извара в седмицата. Както и сега ще заменя яйцата със свинско контра филе или шол, направено на кайма и на кюфтенца. Мислех да ги напоя със зехтин, но така или иначе си дигам доста мазнините със свинското, така, че засега отпада.

Edit: По принцип закуската ми е по-силна, но така се завъртя в днешния ден.

Мнението беше редактирано от Kuncavia на 03.05.17 15:30.

04.05.17
15:42

Ден 3 - Менюто е изчистено максимално. Разбира се, имах доста работа и нямах никакво време и желание за разнообразно меню. По принцип съм свикнал да ям предимно еднакви неща, така, че няколко дни няма да ме бутнат. Умората вече е скандална, но още съм с акъла си. Пробвах си силата - за първо упражнение е супер, но за останалите едвам бутам 🙂 Но мисля, че е напълно нормално. Утре ще направя едно замерване преди зареждането да видим, дали поне нещо се движи.

04.05.17
16:04

Някой ще ми каже ли какво значи нули?

Мнението беше редактирано от БПН на 04.05.17 16:04.

Т. Тодорова

04.05.17
16:06

Би ли обяснил концепцията за нулите? 0 въглехидрати ли е идеята?

Извинявай, но не разбирам 🙂

04.05.17
17:08

Точно така - хранителен режим на 0 въглехидрати, който се прави в различни варианти. Единия е моя, чисти нули. Други хора не броят въглехидратите от зеленчуците и ядките (ако са в малки количества). Трети вдигат много мазнините, докато са на 0, но там дори не съм и чел за какво става дума. Но общо взето всичко се върти около това, въглехидратите да бъдат 0.

От впечатленията, които имам, често подобни режими се използват от културисти в различни етапи от подготовката си, от актьори, които бързо трябва да свалят излишни килограми, за някоя роля (Dwayne Johnson беше на 3 месеца нули, заради участието си в един от последните филми) и не на последно място от състезатели в бойните спортове, които трябва да се справят с кантара. Аз както казах по-горе, го правя на инат.

Edit: даже 5 месеца му беше режима, но 2 или 3 от тях бяха само на нула въглехидрати. Прилагам и снимка от зареждащия му ден, след тях. Това всичкото е погълнато за ден...

Мнението беше редактирано от Kuncavia на 04.05.17 17:12.

Сравняваш се с хора, от чийто режим виждаш 1%. Всяка година наближи ли лятото и много хора сякаш биват оперирани от здрав разум относно режими и прочие.

R.I.P. toilet 😄 😄 😄 😄

04.05.17
17:51

При мен няма нищо общо с лятото. До юни-юли ще съм под 110 кг, с или без нули, което за мен е повече от идеално. Не се сравнявам с никой, давам хора за пример, които се подлагат на подобен тип режим.

Хахах да, и аз така реагирах на top коментара 😄

Carbohydrate

06.05.17
07:31

казано от Kuncavia на 04.05.17, 15:42:

Ден 3 - Менюто е изчистено максимално. Разбира се, имах доста работа и нямах никакво време и желание за разнообразно меню. По принцип съм свикнал да ям предимно еднакви неща, така, че няколко дни няма да ме бутнат. Умората вече е скандална, но още съм с акъла си. Пробвах си силата - за първо упражнение е супер, но за останалите едвам бутам  Но мисля, че е напълно нормално. Утре ще направя едно замерване преди зареждането да видим, дали поне нещо се движи.

яж поне краставици с месото, иначе ще се задръстиш от месото 🙂 червата имат нужда от прочистване при такова ядене....

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1