02.05.17
18:56
Здравейте,
От вече почти два месеца съм на на нещо като импровизирано НВД. Като цяло го почнах на шега и реално и на шега си го карам. През седмицата всичко ми е в норми, но в събота и неделя си позволявам, доста гадости. И то не главно като храна ами бири. Както и да е, бутнах 7 кг., както се вика - изчистих водата и влезнах в застой в последните 2 седмици. Няма лошо, имайки в предвид, че греховете ми през уикендите са катастрофални. Да, но започвам да губя стимул и сега реших да направя един експеримент в следващите 10 дни.
Идеята на “нулите” е чист експеримент с който искам да подложа на тест волята и тялото си. Дали, ще сваля 2-3 или 5 кг. (от които и мускул), за мен е без значение. Но едни - 5 ще ми дойдат добре като цяло. Колкото повече - толкова повече. Реално 10 дни не са нито много, нито малко. Единственото, което ме притеснява е лекото затъпяване и по-често налагане да си записвам почти всички задачи, за да не ме изгонят от работа 😄.
В момента тежа около 120-119 кг. и макротата за първия ден са ми следните:
Протеин - 168 г. (малко е, но за утре ще пробвам да го вдигна на 200+)
Мазнини - 74 г. (реално съм в нормата на НВД, но при положение, че съм на нули, по-скоро трябва да го завиша)
Калории - 1600
Общо взето не ми пречи да ям едно и също, храната ми главно се завъртя денс в яйца, свински шол и пилешко филе. А и малко зеле с моркови, за цвят.
Не съм гладен, което е хубаво. За сметка на това ми се спи на куче. Ако трябва да ударя чертата, се чувствам страхотно, но все пак е първи ден.
Като цяло ви губя времето с този пост, ако някой може да даде акъл дали да завиша мазнините и как. Мислил съм си чист зехтин или обезсолени маслини. Или пък да си го държа в зоната 60-75…
Плана ми, като цяло е следния до петък нули, в петък единствено ще направя брутален чийт с едни пържени кюфтета, колкото мога да изям на 1 път и след това до 12-ти продължаваме с нулите.
Ще ви държа в течение ако има позитивни резултати 🙂
Поздрави!
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
03.05.17
10:05
Стигат ли ти тези калории? Защо мислиш, че ще има затъпяване?
Има и други начини да увеличиш мазнините, освен зехтин - включвай различни източници (и животински, и растителни), примерно краве масло, кокосово масло, по-мазни меса/риби, ядкови масла.
Опредено с 1600 калории дневно съм в тоталния минимум, дори започвам да се чудя, дали е възможно да съществуваш пълноценно под тези стойности.
“Затъпяването” идва от простата причина, че за да работи пълноценно мозъка са му нужни въглехидрати. Не напразно, въглехидрата е наричан храната на мозъка. Странно, имайки в предвид, че повечето гении са анемици... Сега сериозно, лично на мен, когато съм правил нули, след първата седмица, започвам да забравям много. Особено в офиса, започвам да си водя бележки почти след всеки разговор, защото като се съберат повече от 2-3 неща, едното със сигурност гори, че понякога дори не се сещам. След втората седмица, ставам адски неадекватен, супер разсеян. Влизам във фитнеса и правейки серии на един уред, се местя на друг, неосъзнавайки защо по дяволите. Сякаш мозъка минава в авариен режим, и заради тази причина го наричам затъпяване. Колко е полезно, не мога да кажа, но има хора и състезатели (и те са хора де), които карат по 1-2 месеца на нули и са си живи и здрави. При този тип хранителен режим, се губи и доста мускул, тегав е за спазване, най-вероятно не е най-здравословния и удачен начин за горене на мазнини. Това са ми личните наблюдения, честно казано не съм и намирал статия за нули. Но както казах в началото, го правя малко на инат и тест на волята и тялото.
Ден втори - чувствам се малко по-отпаднал, но все още имам сила. Спи ми се една идея повече, но пък не съм гладен. Малко по-разсеян съм, но както писах по-горе е напълно нормално.
Поздрави.
03.05.17
14:40
Дай си точни данни за макросите в храната- така е много относително с някакви 1600 ккал. Със сигурност няма да ти стане нищо в краткосрочен план за 1-2 месеца да речем. - Казваш, че си на нули но броиш ли въглените в зеленчуците, млечните и всичко друго?
Като цяло не издребнявам до толкова да следя зеленчука, защото като цяло е малко. Днес по изключение вкарах салата и една краставица, но реално менюто ми за последните 2 дни е горе долу като от прикачената снимка. Но за да сме честни с цифрите ще ги изключа. Млечни продукти не ям по принцип, но обмислям да вкарам 500 гр. извара в седмицата. Както и сега ще заменя яйцата със свинско контра филе или шол, направено на кайма и на кюфтенца. Мислех да ги напоя със зехтин, но така или иначе си дигам доста мазнините със свинското, така, че засега отпада.
Edit: По принцип закуската ми е по-силна, но така се завъртя в днешния ден.
Мнението беше редактирано от Kuncavia на 03.05.17 15:30.
Ден 3 - Менюто е изчистено максимално. Разбира се, имах доста работа и нямах никакво време и желание за разнообразно меню. По принцип съм свикнал да ям предимно еднакви неща, така, че няколко дни няма да ме бутнат. Умората вече е скандална, но още съм с акъла си. Пробвах си силата - за първо упражнение е супер, но за останалите едвам бутам 🙂 Но мисля, че е напълно нормално. Утре ще направя едно замерване преди зареждането да видим, дали поне нещо се движи.
Някой ще ми каже ли какво значи нули?
Мнението беше редактирано от БПН на 04.05.17 16:04.
04.05.17
16:06
Би ли обяснил концепцията за нулите? 0 въглехидрати ли е идеята?
Извинявай, но не разбирам 🙂
Точно така - хранителен режим на 0 въглехидрати, който се прави в различни варианти. Единия е моя, чисти нули. Други хора не броят въглехидратите от зеленчуците и ядките (ако са в малки количества). Трети вдигат много мазнините, докато са на 0, но там дори не съм и чел за какво става дума. Но общо взето всичко се върти около това, въглехидратите да бъдат 0.
От впечатленията, които имам, често подобни режими се използват от културисти в различни етапи от подготовката си, от актьори, които бързо трябва да свалят излишни килограми, за някоя роля (Dwayne Johnson беше на 3 месеца нули, заради участието си в един от последните филми) и не на последно място от състезатели в бойните спортове, които трябва да се справят с кантара. Аз както казах по-горе, го правя на инат.
Edit: даже 5 месеца му беше режима, но 2 или 3 от тях бяха само на нула въглехидрати. Прилагам и снимка от зареждащия му ден, след тях. Това всичкото е погълнато за ден...
Мнението беше редактирано от Kuncavia на 04.05.17 17:12.
04.05.17
17:16
Сравняваш се с хора, от чийто режим виждаш 1%. Всяка година наближи ли лятото и много хора сякаш биват оперирани от здрав разум относно режими и прочие.
04.05.17
17:37
R.I.P. toilet 😄 😄 😄 😄
При мен няма нищо общо с лятото. До юни-юли ще съм под 110 кг, с или без нули, което за мен е повече от идеално. Не се сравнявам с никой, давам хора за пример, които се подлагат на подобен тип режим.
Хахах да, и аз така реагирах на top коментара 😄
06.05.17
07:31
казано от Kuncavia на 04.05.17, 15:42:
Ден 3 - Менюто е изчистено максимално. Разбира се, имах доста работа и нямах никакво време и желание за разнообразно меню. По принцип съм свикнал да ям предимно еднакви неща, така, че няколко дни няма да ме бутнат. Умората вече е скандална, но още съм с акъла си. Пробвах си силата - за първо упражнение е супер, но за останалите едвам бутам Но мисля, че е напълно нормално. Утре ще направя едно замерване преди зареждането да видим, дали поне нещо се движи.
яж поне краставици с месото, иначе ще се задръстиш от месото 🙂 червата имат нужда от прочистване при такова ядене....
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече