04.05.17
22:47
Ако знаем двете основни величини определящи размера и формата на тялото,а именно височина и тегло няма как да определим процентът на мазнините,нали?
Може би някой, който го прави ежедневно би могъл да придобие обща представа за това.
Въпросът ми е-ако прибавим още една величина-обем,тогава възможно ли е да се изведе формула за определяне- процентът телесни мазнини?
Базирана на различната плътност и от там различния обем на всяка тъкан.
Темата беше редактирана от Bart Simpson на 04.05.17 22:49.
04.05.17
23:23
Накратко - не
04.05.17
23:47
Надълго четох тук: https://www.bb-team.org/forums/viewthread/54386 .
Също ми хареса и тази статия от Юли: http://www.yulisgym.com/izmervane-na-telesni-maznini/
Писал е, че лично предпочита формулата на Паржискова при мерене на гънки с калипер. Същия метод ползваше и предишен мой треньор, който се пускаше постоянно на бодибилдинг състезания (и ги печелеше). Самата формула, обаче, нещо не я намирам за да видя как точно са застъпени обема и плътността на измерените гънки.
Мнението беше редактирано от Dizzy на 04.05.17 23:48.
04.05.17
23:47
казано от Херцог Трън на 04.05.17, 23:23:
Накратко - не
Други мнения?
05.05.17
00:41
Добре,ако се изведе мащабна и относително изчерпателна статистика и върху нея се базира формула.
Все пак освен мазнините повечето от останалите структури са приблизително константни.
Колко биха били неизвестните в подобно уравнение?
Като имам предвид константни по отношение-тегло ръст.
Примери:
Скелет-ръст,тегло-x килограма
Кръв-ръст,тегло-y килограма
И т.н.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 05.05.17 01:02.
05.05.17
01:03
казано от Bart Simpson на 05.05.17, 00:41:
Колко биха били неизвестните в подобно уравнение?
В най-добрия случай с едно повече от нужното за конкретен отговор. Бих казал дори повече, но със сигурност поне едно повече от нужното. Което ме връща на предния ми отговор.
05.05.17
01:15
Каква е точността на познаните методи за изчисляване на телесни мазнини в момента?
05.05.17
01:20
Доколкото в повечето случаи да знаеш точен % е практически безпредметно (освен от чисто любопитство) - достатъчно точни, в рамките на някакъв марж. При по-голям %, грешката е от по-голям порядък.
05.05.17
01:28
Ще поработя в тази насока и ако се роди нещо интересно ще се върна на тази тема,хубава вечер от мен.
05.05.17
02:26
Хидростатичното измерване се опира на плаваемоста на тялото за определяне на плътността му и от там % мазнини.
Ако този метод е наречен “златен стандарт” то плътността може да бъде намерена много по-лесно,тя е равна на съотношеноето на масата и обема-ro.
А най-лесният начин за определяне на обема на тяло с неправилна форма е водоизместване.
Ако човек е потопен в не-нютонов флуид(с цел да е неразплискващ се)или някой друг флуид с нужната динамика и се определи точния му обем и се съпостави с масата му ще имаме същия резултат без скъпо обурудване а с вана с царевично нешесте.
Ако може някой да ми прати материал за siri уравнение защото не намирам нищо.
Всичко това,ако правилно съм разбрал метода-хидростатично измерване.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 05.05.17 03:12.
05.05.17
11:28
Има ли истина в това твърдение?
Все пак е факт:
р=m/v
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 05.05.17 11:48.
05.05.17
13:13
Как да не е, то тялото е една еднородна плътна каша.
05.05.17
13:38
Оняснете ми моля ви как работи хидростатичното измерване.
Вижте,аз разбирам точно къде е пречката,прсто четейки за хидростатичното измерване попаднах на информация,че след като чрез него се определи общата плътност на тялото тя се въвежда във формула siri,която нямам никаква идея какво представлява,за това и питах може ли някой да даде инфо за тази формула.
А ако отпревната точка е общата плътност,което казвате не е така,а хидростатичния метод използва точно това,то сметнах че можем да набавим стойностите на тази величина мн по-лесно.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 05.05.17 13:48.
DEXA скенера засега е най-точния метод за определяне на цялостната композиция на тялото, но дори и той при определени условия дава отклонения.
05.05.17
14:33
казано от Петко К на 26.09.74, 05:32:
DEXA скенера засега е най-точния метод за определяне на цялостната композиция на тялото, но дори и той при определени условия дава отклонения.
дам,но идеята е да го измислим как да стане без оборудване за хиляди евро,а два пакрта царевично нешесте.
Знам,че сте скиптици,но аз все още виждам смисъл в отправната точка,благодаря за мненията.
05.05.17
14:36
[quote aчип uthor=”Херцог Трън” date=“1493979239”]Как да не е, то тялото е една еднородна плътна каша.
ако беше еднородна щеше да стане моят метод,разнородна е защото всички тъкани имат различна плътност и структура и не е особенно плътна предвид многото телесни кухини и междутъканни пространства.
Всъщност математически погледнато си прав, че е еднородна от гледна точка на факта,че тялото е в по-голямата си част съдържащо вода,която навсякъде в тялото с една и съща плътност.Но от друга страна,различните тъкъни съдържат различно количество вода.
И моля ви още веднъж,ако някой има инфо за това-siri уравнение споделете я за да мога да продължа нататък.Благодаря
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 05.05.17 14:46.
05.05.17
18:06
Siri уравнение: http://www.topendsports.com/testing/siri-equation.htm
05.05.17
18:08
Dizzy,ти си моят герой на деня,благодарско.
07.05.17
03:02
Siri-уравнението се оповава единственно на обща плътност на тялото,разделяйки съставната материя на два вида-мастно съдържащо и мастно-несъдържащи.Наистина ли е златен стандарт,хидростатичното измерване?
Имате ли поглед над това измерване и някой подлагал ли се е на него?
Това,което намирам като инфо е, че отклонението е приблизително 2%,което ми звучи пренебрежително малко.