Въпроси относно протеините

21.05.17
15:58

Здравейте. 🙂
Абсолютно начинаеща съм и след много статии в интернет не разбрах за протеините това, което конкретно ме интересува. Надявам се на помощ от ББ тийм.
Въпросите ми са следните:
Кой протеин спомага най-много за горене на мазнини, не искам допълнителна мускулна маса.
Как се приема при активно спортуваща жена ( спортът ми е шосейно колоездене, всеки ден по минимум 15 км пулс на 80% от възможностите).
Цел - по-лека като килограми (165 височина и 54 килограма съм), да премахна подкожните мазнинки (имам малко по корема, може би 5-7 мм отвсякъде, по крака и дупе има малко), да НЕ натрупам повече мускули (би ми стигнало да премахна мазнините).
Много ще бъда благодарна, ако ми помогнете с отговори.

Вероятно не е в правилния раздел, но не мога да я преместя. Моля модераторите да ме извинят.

Темата беше редактирана от Мира Иванова на 21.05.17 16:22.

Такъв магически протеин за горене на мазнини няма, има калориен дефицит.

21.05.17
19:08

Спортът ми е такъв, че колкото съм по-лека, толкова по-добре. То и съответно храненето е съобразено с това, но все пак имам едни подкожни мазнинки, които с друго не знам с какво да махна (ако намаля храната, започвам да не мога да тренирам. Нямам време за по-дълги тренировки). В същото време не искам да правя по-тежка тренировка, тъй като сегашните ми мускули ме удовлетворяват. Единственото беше за визия.

Здравей!

Протеинът сам по себе си няма такива магически свойства. Цялото хранене трябва да отговаря на целите ти.
Няма протеин за горене на мазнини, няма протеин за качване на мускулна маса, няма протеин за жени, няма протеин за мъже. 🙂 Не гледай на него по такъв начин.

Ако все пак си решила да добавиш протеин под формата на добавка, поради една или друга причина, то може да почерпиш идеи от този блог пост.

21.05.17
22:42

Благодаря ти.
Да разбирам ли, че всички видове  протеини са подходящи за целта ми?

21.05.17
23:47

Няма протеин, който ще ти изгори мазнините. Нито протеините, които са на прах и се бъркат в шейкъра, нито протеините от пилешката пържола ще ти изгорят мазнините. Мазнините ти ще изчезнат ако си в калориен дефицит - тоест ядеш по- малко калории, отколкото изразходваш.

Bart Simpson

22.05.17
03:32

Ето този 200-килограмов протеин ще ти помогне да свалиш

Мира, да, всички протеини са подходящи за всякакви цели, но както написаха по-горе, приемът на протеин като хранителна добавка няма пряка връзка с намаляването на процента излишни подкожни мазнини.

За тази цел трябва да се насочиш към фетбърнърите. Прочети този блог като имаш възможност:
Какъв продукт за отслабване да изберем?

Важно е обаче да уточня, че при сегашния ти ръст, теглото ти е на границата с поднорменото, което ми подсказва, че дори и в момента процентът ти на подкожни мазнини е много нисък.

Това значи, че за да го намалиш още, ще трябва да фокусираш вниманието си основно към храненето. Чрез него ще може да изчистиш още, а добавките в случая ще помогнат съвсем малко.

казано от Мира Иванова на 21.05.17, 19:08:

...(ако намаля храната, започвам да не мога да тренирам...

И да, за съжаление това е цената, която ще трябва да заплатиш, за да постигнеш целта ти. Много хора не осъзнават, че постигането и поддържането на супер нисък процент подкожни мазнини си има цена.

Има определени подходи, чрез които този процес да мине възможно най-плавно и “безболезнено” и това обикновено изисква работата с персонален треньор, в случай че отслабващият не е напълно наясно с нещата.

Но при всички случаи процесът е тегав и изисква много усилия. Моят съвет е да премислиш нещата, освен ако наистина не ти се налага да поддържаш супер ниско тегло и подкожни мазнини (например ако си професионална състезателка в определен спорт).

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.05.17 12:45.

24.05.17
19:59

Благодаря за отговорите. 🙂
Реших да замествам едно хранене с протеинов шейк - вероятно нула мазнини за сметка на друго. Ще пробвам така и ще пиша за резултата.

Мнението беше редактирано от Мира Иванова на 24.05.17 20:10.

26.05.17
07:13

Интересно - вчера заместих 2 хранения с протеин... Времето е неколоездачно и не мога да споделя за качеството на тренировката, но според дънките съм свалила. А иначе по някое време доста огладнях, но не се разхайтих. 🙂

17.06.17
21:33

Протеините са чудесни!
Имам още работа до търсения визуален ефект, но тренировките са на друго ниво направо! По-издръжлива съм определено и с протеините имам едно трето и едно първо място в организирана проява със засичане на време.
Умората се преодолява доста по-лесно и само аз си знам за нея (не проличава отстрани).

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1