Замайване и прилошаване след тренировка

10.06.17
13:46

Здравейте,
пълен съм и тренирам поне 3-4 пъти в седмицата интервални тренировки. След днешната тренировка, която продължи около 35 мин и имах съвсем лесни упражнения - суинг, вело, плие и накрая табата на велоаргометъра - 4 мин., се почувствах доста зле. Докато излизах от залата  ми се замаи главата, а докато се качвах в колата почнах и да треперя. Не знам какво ми стана, защото за първи път получавам такова нещо. Веднага отидох до кардиологичния център. Вече се бях успокоил - направиха ми изследвания кардиограми и ехо и нищо ми нямаше. В началото кръвното ми беше 145/80, а след прегледа беше вече 120/80.  Лекарката ме пита какво съм ял сутринта и може би е свързано с глюкозата в кръвта, защото на сърцето нищо му няма.
Сутринта закусих смути с банан и ягоди..... Вече минаха няколко часа, а се чувствам леко замаен... и не знам.
Някакви идеи или сходни....?!?

Темата беше редактирана от Ady на 10.06.17 13:47.

Carbohydrate

10.06.17
15:31

Нищо ти няма))...просто ти се изчерпа кръвната захар бързо, а попълването й става бавно....

16.06.17
13:52

Ясно, да, усетих, че е това - ако пия протеин след тренировката?

Dizzy

16.06.17
13:58

По-добре след тренировка някакъв сезонен плод вместо тези пудри. Така известно време, докато се адаптираш към натоварването, което явно е ново за теб.

Закуска от варения яйца, сиренце, извара, кашкавал е по-добре отколкото смути от банан с ягоди.

Dizzy

16.06.17
14:03

Да допълня. Една есен в рамките на 2 месеца, във фитнеса пред мен изпоприпадаха 3 момичета, едната даже си разцепи устна и изби няколко предни зъба, точно защото чели, че най-оптимално за сваляне на килограми (разбирай телесни мазнини) е тренирането на гладно във фитнеса. Е ми, не е оптимално за тепърва започващи. Добре е да е подложено нещо леко
в стомаха поне 2 часа преди тренировка. С течение на времето, при адаптация към тренировките, може да се опита удължаване на интервала без храна преди да влезеш в залата.

21.06.17
23:17

Разбрах, благодаря ви

Gogo

21.06.17
23:32

Как си е избила зъбите това момиче, че и щото не била яла?
За мен, това да ядеш преди тренировка, е на психична основа. Айде, да подложиш нещо, както ти се изрази, бива, ама тва не е ядене и едва и пък от него чак толкова ще зависи дали ще си счипиш зъбите в залата или не. : Д
Виждал съм нокаут от скрипец, на който се къса въжето - право в сурата! : Д

Между другото, правилното дишане при изпълняване на упражненията, също е определящо. Ако вземат да ти заглъхват ушите, иде, иде...

Bart Simpson

21.06.17
23:37

Сто процента съм съгласен,аз лично съм усещал заглъхването и забавям леко веднага.
Също съм се и замайвал,но беше отдавна, скоро не ми се е случвало.

22.06.17
00:38

Каква е разликата в температурата между вътре и вън, понякога при голяма разлика може да направиш шок и изпадаш в подобно на твоето състояние,

Dizzy

22.06.17
06:20

При две от трите падането беше по лице при душовете, след тренировка. Третата в залата, докато караше колело.
Едната се размина със синка на скулата и странично на челото защото при падането напред си беше извъртяла лицето наляво. Втората при падането напред си беше счупила носа и два зъба. Третата се свлече настрани от колелото и се размина с уплах.
И трите бяха изгубили напълно съзнание. Като се освестиха ги разпитвах - отговорът беше, че не са закусвали и направо в залата. Това все сутрин. Имах ужасен късмет да ги намеря сама и трите.

Мнението беше редактирано от Dizzy на 22.06.17 08:06.

Dizzy

22.06.17
07:59

Да не правя edit за n-ти път. Един съвет- като ви стане лошо и омекнат краката,  опитайте падането да е странично. Така шанса да се разминете по-леко (синка вместо избити зъби) е по-голям. Доста е травмиращо да намериш паднал човек в локва кръв.

Gogo

22.06.17
10:06

: )
Добре, но това, че и трите не били закусвали, още не може да ме убеди, че е от това.
По-научному има ли чалъм да се затвърди това предположение?

За падането, да се запишат на айкидо, джудо или нещо от сорта. Там ги учат как да падат. : Д

И все пак, това не ти е чат. Ще редактираш, ако трябва 100 пъти. Какво е това - две мнения едно след друго!

Едит: днес, някой като е станал, е преместил всяка тема, в която съм писал снощи, в друг раздел! : Д

Мнението беше редактирано от Gogo на 22.06.17 10:09.

22.06.17
10:50

казано от Dizzy на 16.06.17, 14:03:

Е ми, не е оптимално за тепърва започващи. Добре е да е подложено нещо леко в стомаха поне 2 часа преди тренировка.

Дрън - дрън.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.06.17 10:50.

Dizzy

22.06.17
10:55

Общото между трите е тренировка сутрин на гладно в задушна, малка зала от начинаещи (трениращи от скоро - една-две-три седмици).
Аз дофтор не съм, лаишки ми прилича на хипогликемия , само ми прави впечатление съвпадението между начинаещи и кардио сутрин на гладно. Дали задушната заличка влия-е - разбира се, но защо на мен не ми повлия, а на тях?

А дали няма още нещо общо между тези момичета - че като цяло си гладуват, за да отслабнат за лятото? 😄

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1