Допускат ли се постове, написани изцяло на чужд език?

Темата е заключена.

Здравейте! Тази седмица на темата за вицовете бе публикуван виц на английски език, а днес в дневника на Боби е обявена рецепта на руски език. Аз говоря както руски, така и английски, но не съм сигурен дали не се нарушава правилото на форума да се пише на български език. Задължително ли е писането на български език в мненията на форума?
Благодаря!

30.06.17
15:43

Ти щото имаш много какво да напишеш във Форума, та се притесняваш, че няма да ти го четат ли?
😄 😄 😄

Привет,

Допускат се разбира се, стига да не се злоупотребява.

Ако даден човек не говори/пише на български, може да потърси помощ и да пусне своя тема на друг език. Ако част от останалите потребители разбират този език и могат да му помогнат, могат да се включат.

Във връзка с публикувания виц, някои шеги или фрази няма как да се преведат дословно на български език или при превод не оказват същото влияние. В този случай нищо не пречи текстът да се публикува в оригинален вид.

Под злоупотреба може да се разбира спамът в темите на чужди езици при положение, че авторът на постовете може да говори и пише на български език.

Разбира се, въпросът е такъв, че няма как да се даде пълен и точен списък на това какво може и какво не може да присъства. Работа на модераторите е да преценяват според ситуацията.

Относно коментара в дневника на Боби, както сме писали, дневниците в общия случай са “частна зона” и там модераторите се наместват само след молба на автора на дневника или при по-сериозно нарушение. Ако Боби прецени, ще докладва мнението и то ще бъде премахнато.

30.06.17
16:31

ЕЕЕЕ ,все едно съм публикувал виц за бай Тошо, а годината е 1970та.

казано от Joe Musashi на 30.06.17, 16:31:

ЕЕЕЕ ,все едно съм публикувал виц за бай Тошо, а годината е 1970та.

Аз нямам нищо особено против по принцип, но текстът ти някак стои като кръпка на темата. На твое място аз бих въвел текста на вица в оригинал с кратко изречение на роден език със свои думи, за да стои по-естествено на един български форум.

30.06.17
16:44

Тоест да го преведе и пресъздаде с негови думи?

казано от Martina Simeonova на 30.06.17, 16:44:

Тоест да го преведе и пресъздаде с негови думи?

Аз имах предвид да напише няколко встъпителни свои думи, например “Ето един виц от САЩ (или която държава е приложима)...” или “Един виц, публикуван в ...”, “Един виц, който научих от ...” или каквото и да е друго по избор на автора, написано “по нашенски”, и след това да постави оригиналния текст.

Мнението беше редактирано от Орлин Атанасов на 30.06.17 16:52.

30.06.17
16:54

А нужни ли са такива подробности? Щом коментара е пуснат в конкретната тема, няма как всичко да се напише, на български.
П.п Аз така и не разбрах къде е проблема?

Bart Simpson

30.06.17
16:57

Виж,сега ще ти обясня как са нещата и това,което модератора вече ти обясни,макар и да не го каза направо.
Ако аз или ти или някой, който не е със статута на много уважаван човек, допусне правописни грешки или не дай-Боже напише нещо на друг език ще му бъде наложена модерация,НО,повтарям НО ако е някой,който е отдавна тук и има достатъчно време за губене да обижда и да изпада в защитаване на безмислени тези си позволи тези неща ще ти бъде обяснено,че не е в разрез с политиката на форума.И преди да ми бъде обяснено каква е разликата между неграмотното ми писане на български език и писането на друг език ще кажа, че съм ги сложил под общ знаменател за да видите колко са различни аршините,с които мерите.
Моите адмирации за солидарноста и далновидноста, с която модераторите умело и ловко съумяват да подчертаят кой какво може и кой какво не може да прави.

30.06.17
17:03

Тази тема е някаква шега, нали?

казано от NightCrawler на 30.06.17, 17:03:

Тази тема е някаква шега, нали?

Ако искаш, приеми го така.

Мнението беше редактирано от Орлин Атанасов на 30.06.17 17:09.

30.06.17
17:08

Според мен е тема за жалване😄
Скъпи хора, ревете,че другите едва ли не ви подиграват и отритват?! Замислете се вие дали, не сте си виновни за това.

Мнението беше редактирано от Martina Simeonova на 30.06.17 17:09.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1