14.07.17
22:07
Здравейте!
Реших да си направя дневник, за да следя как се храня, тренировки.. а и честно казано, за да има кой да ми казва къде греша и да ме насочва (:
За мен: На 21 години съм, студентка. Висока съм 172 см. и тежа 68 кг.
Тренирала съм пет години баскетбол, но след като спрях, започнах бавно, но славно да качвам.
Като цяло нямам никакъв опит със здравословното хранене, винаги съм се хранела както и когато поискам, не съм спазвала диети или режими.
Целта ми е да сваля килограми и см. Проблемните зони са ми най-вече дупето и бедрата.
Тренирам от няколко дни, предмно вкъщи, от разни приложения - кардио, корем и дупе.
Една от най-големите ми грешки е че нямам голямо движение. Има колело вкъщи, но предпочитам да правя някакви упражнения, отколкото да го карам...
Ще се радвам ако ми давате някакви насоки, най-вече как да се храня, а и в тренировките. (:
14.07.2017г. (петък)
Реших да не спя до късно като пор. От няколко дни ставам 8.00ч. и се чувствам добре.
Към 8:30ч - кафе (еспресо) с чаена лъжичка мед.
10:00 ч. - Тренировка
* 10 минути интензивно кардио - Jumping Jacks; Mountain Climbers; Star Jumps, High Knees, Butt Kickers, Switch Kick, Front Kicks, Pivoting Upper Cuts, Jump Rope Hops, Jumping Planks, Running in Place, Single Leg Hops, Side Hops, Squat Jacks - горе-долу по 30 секунди на упражнение.
* 3 минути за корем - Genie, Sit, Sit-Up, Twisting Crunches, Plank, Steam Engine, Bent Leg Twist, Mason Twist - горе-долу по 30 секунди на упражнение.
* 4 минути за дупе - Switch Kick, Squat Jacks, Leg Spreaders, Bent Leg Twist, Mountain Climbers, Quadraplex, Leg Pull Back, Laying Side Kick - горе-долу по 30 секунди на упражнение.
12:00 ч. - кафе (еспресо) с чаена лъжичка мед.
16:00 ч. - 2-3 малки парчета кашкавал.
17:30 ч. - около 200 гр. печени картофи, поръсени с малко кашкавал (направих ги върху хартия за печене + две супени лъжици олио).
21:00 ч. - 500мл. фреш от портокал.
Вода за деня: около 4 литра.
P.S. Имам проблем с пиенето на вода, днес за първи път се постарах да пия възможно най-много вода. Случвало се е с дни да не пия вода, а знам, че това трябва да го променя.
Темата беше редактирана от Василена :)) на 14.07.17 22:28.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимЗдравей!
Писала си, че би се радвала на насоки.
Всеки ден ли ти е така храненето?
Ако да, то тогава:
-кафето след тренировка не влкяе особено добре
-храната като цяло е малко - бедна на протеин(месо, риба, яйца), полезни мазнини (ядки, зехтин и други студено-пресовани олиа, семена, авокадо) и витамини (зеленчуци)
-фрешът портокал го замени с цели плодове и по-рано през деня, може би след тренировката;
14.07.17
23:38
Здравей, Ади.
Не, не ми е всеки ден такова храненето. Просто ми се иска да сваля бързичко някой друг килограм (не драстично отслабване).
Не съм любител на рибата и не помня от кога не съм яла. Яйцата наистина са ми малко, но ще опитам да закусвам с 1-2 варени, а месо ям почти всеки ден, но за съжаление не по начина, по който аз бих искала.
Живея с още трима човека за сега (приятелят ми и родителите му), и ми е някак неудобно да изисвам да се готви по някакъв точно определен начин. Затова разчитам на ограничаването на храната и салати.. като цяло нещо, което всички други биха яли, а не да си приготвям само за мен. Ще се радвам да ми дадете съвет какво да правя в такъв случай.
Мнението беше редактирано от Василена :)) на 15.07.17 00:01.
15.07.17
18:59
Здравейте!
Станах отново в 8ч., пих едно кафе с малко прясно мляко 3% и една чаена лъжичка мед.
10ч. тренировка.
Cardio.
30 sec - Front Kicks
30 sec - Jumping Jack
30 sec - Jmp Rope Hops
30 sec - Arm Circks
30 sec - Higu Knees
30 sec - Break
30 sec - Side Hops
30 sec - Sinhle Leg Hops
30 sec - Windwil
30 sec - Calf Raises
Abs&Core.
30 sec - Sit-Up
30 sec - Leg Speaders
30 sec - Plank
30 sec - Quadraplex
30 sec - In and Out Abs
30 sec - Break
30 sec - Bicycle
30 sec - The Hundred
30 sec - Inch Worms
30 sec - Steam Engine
Butt.
30 sec - Single Leg Squat
30 sec - Leg Pull Back
30 sec - Switch Kick
30 sec - Bent Leg Twist
30 sec - Wall Sit
30 sec - Break
30 sec - Squat Jacks
Stretching.
30 sec - Butterfly Stretch
30 sec - Lower Back Stretch
30 sec - Bending Windmill Stretch
30 sec - Bend and Reach
14ч - съгреших с две бонбони Фереро (имаме рожденник).
20ч. Вечеря.
Един свински котлет на скара, около 200гр. картофено пюре, едно кюфте на скара и салата домати, краставици, чушка на скара и малко зехтин.
Вода - около 2 л.
Мнението беше редактирано от Василена :)) на 15.07.17 21:03.
16.07.17
10:27
Днес без аларма се събудих към 8ч, но се излежавах до 10.
10:30 ч. закуска: Две варени яйца и едно кафе еспресо с една чаена лъжичка мед.
11:00 - една малка нектарина + един бонбон трюфел.
13:30 - три сварени яйца + един бонбон “Мерси”
Реших неделите да са ми нещо като почивни и да пропускам тренировките тогава.
14:00 - един домат.
19:00 - Вечеря.
Т.нар. лятна манджа, с една супена лъжичка олио, 3 печени зелени чушки и 5 сухари “Elite”, за които би ми били интересно да чуя мнението ви, тъй като аз обожавам тестени неща и с тези сухари ги замествам.
Вода: Около 2,5 л.
Мнението беше редактирано от Василена :)) на 16.07.17 19:51.
17.07.17
08:46
Здравейте!
Това да не тренирам един ден го приемам като предателство от моя страна, а и честно казано не мисля, че имам нужда от т.нар “мръсен ден”, тъй като се усещам, че прекалявам с вредните храни.
Вие на какво мнение сте? Докато не чувствам нужда от почивен ден, трябва ли да го правя?
8:30ч Закуска.
Три варени яйца + едно кафе еспресо, с малко прясно мляко 3% и една чаена лъжичка мед.
Да ви се оплача.. отчаяна съм. Бях свалила до 67кг., тази сутрин като стъпах на кантара - отново 69.1кг. Имам чувството, че само докато душа вредна храна качвам... Вярно, теглих се след като изядох трите яйца, изпих кафето и пих малко вода, но не може всичко да е 2кг. Вместо да смъквам надолу, аз продължавам да качвам...
10:00 ч. Тренировка.
Cardio. Plyometrics.
30 sec. - Jump Squats.
30 sec. - Squat Jacks.
30 sec. - Mountain Climbers.
30 sec. - Single Leg Hops.
30 sec. - Jumping Planks.
Abs&Core. Absolutely Awesome.
30 sec. - Supine Bicycle.
30 sec. - The Hundred.
30 sec. - In and Out Abs.
30 sec. - Mason Twist.
Днес нещо ме е хванал мързела.
12:00ч. Обяд.
Три домашни розови домати и 5 домашни краставици (дребни) + една супена лъжица слънчогледово оли и една свинска пържола на скара.
15:30ч. - Доизядох салатата от обяда.
19:00ч. - Три варени яйца + три сухара.
Мнението беше редактирано от Василена :)) на 17.07.17 19:56.
17.07.17
10:13
А тренировки с тежести?
17.07.17
10:40
казано от Martina Simeonova на 17.07.17, 10:13:
А тренировки с тежести?
Какви тренировки по-точно? Имам тежести за крака 2х5 кг., гумен ластик за разтягане.. не знам как се казва точно и гири 2х2кг.
А иначе това са приложенията, с които тренирам. Някой използвал ли ги е и какво мислите за тях? Достатъчни ли са тези тренировки?
Нещо не мога да кача снимка, затова ще ви дам линк - http://imgur.com/a/qPDQC
Мнението беше редактирано от Василена :)) на 17.07.17 10:41.
17.07.17
10:43
Ами не мисля че 2х2 кг са нещо 5-7 до 10 ми звучи много по добре и много по ползотворно от 2х2 кг
Иначе тренировките ти на мен ми изглеждат по скоро като леко раздвижване вместо като тренировка зависи колко кръга правиш от упражненията де.
17.07.17
10:47
казано от Martina Simeonova на 17.07.17, 10:43:
Ами не мисля че 2х2 кг са нещо 5-7 до 10 ми звучи много по добре и много по ползотворно от 2х2 кг
Иначе тренировките ти на мен ми изглеждат по скоро като леко раздвижване вместо като тренировка зависи колко кръга правиш от упражненията де.
Ще си взема по-тежки гири.
А би ли ми препоръчала някакъв тип упражнения или приложения за тренировки? Не съм наясно, а тези приложения са ми най-удобни, защото ми показва с видео какво точно да правя, засича времето, смята колко калории съм изразходила и тн.
17.07.17
11:02
Ами аз не съм толкова навътре в нещата но примерно бих ти препоръчала да правиш повече повторения и серии с 2х2 кг можеш да правиш повторения над 50 . Иначе хубави упражнения са Гребане, Раменна преса, лицеви,клек,напади Бг клек има и още но изпълнението им в домашни условия е по трудно главно защото тежестите са ти твърди леки.Можеш ли да се набираш, а кофички те биха ти били от полза.
17.07.17
11:52
казано от Martina Simeonova на 17.07.17, 11:02:
Ами аз не съм толкова навътре в нещата но примерно бих ти препоръчала да правиш повече повторения и серии с 2х2 кг можеш да правиш повторения над 50 . Иначе хубави упражнения са Гребане, Раменна преса, лицеви,клек,напади Бг клек има и още но изпълнението им в домашни условия е по трудно главно защото тежестите са ти твърди леки.Можеш ли да се набираш, а кофички те биха ти били от полза.
Кофички не, ръцете са ми доста слаби... за сега правя само лицеви опори на стена. Благодаря ти за съветите 🙂
17.07.17
15:56
Здравей,
честит дневник 🙂
тук има няколко ръководства за новодошлите и новобранците. Ако не си ги прочела, може да се възползваш сега и да видиш дали някои неща ще ти станат по-ясни.
Общо взето за тренировките - използвай тежести когато можеш. Предполагам тренираш вкъщи, защото не можеш да ходиш на фитнес?
Относно готвенето - може би, сподели с приятеля си и родителите му целите си и може би те ще разберат ако трябва да си готвиш нещо специално за теб.
Надявам се да съм помогнала поне малко. Успех! : )
18.07.17
11:02
Здравейте!
8:40ч. Закуска.
Две варени яйца + кафе еспресо с малко прясно мляко 3% и една чаена лъжичка мед.
10:30ч. Тренировка.
Cradio. Plyometrics.
30sec. - Single Leg Hops + 6kg тежест.
30sec. - Star Jumps.
30sec. - Jump Rope Hops.
30sec. - Jumping Jacks.
30sec. - Power Skip.
30sec. - Mountain Climbers.
Abs&Core. Complete Core.
30sec. - Windmill.
30sec. - Ind and Out Abs + 6kg.
30sec. - Bent Leg Twist.
30sec. - Twisting Crunches.
30sec. - Stem Engine.
30sec. - Break.
30sec. - Sit-up +6kg.
30sec. - Mason twist +6kg.
30sec. - Supine Bicycle.
30sec. - Quadraplex.
30sec. - Inch Worms.
Butt. Glute Blast.
30sec. - Side to Side Knee Lifts.
30sec. - Hip Raise +6kg.
30sec. - Rear Lunges + 6kg.
30sec. - Leg Spreaders.
Умрях с тези 6кг! 😄 А мислех да пълня 11л туба ;d
13:00ч. - Обяд.
5-6 сухара с гауда.
16:30ч. - една нектарина.
17:30ч. - кофичка кисело мляко 3%.
19:00ч. - голяма купа салата от домати и краставици.
Вода: около 1.5л.
Мнението беше редактирано от Василена :)) на 19.07.17 10:37.
19.07.17
10:32
Здравейте! Тази сутрин се събудих в 6ч от вълнение. Предстои ми нощно пътуване. От 20:00ч., до 5:00ч. ще се дондуркам във влака, та да ви питам, да си нося ли нещо за хапване (едва ли ще мога да спя), и съответно какво или да го карам само на вода?
8:00ч. - Едно кафе еспресо с малко прясно мляко 3% и една чаена лъжичка мед.
10:00ч. Тренировка.
Cardio. Plyometrics.
30 sec. - Jump Squats.
30 sec. - Jumping Planks.
30 sec. - Jump Rope Hops.
30 sec. - Single Leg Hops.
Abs&Core. Back Strength.
30 sec. - Genie Sit + 6 kg.
30 sec. - Back Arm Rowing + 6 kg.
30 sec. - Hip Raise + 6 kg.
30 sec. - Quadraplex.
30 sec. - Side Stretch.
30 sec. - Laying Spinal Twist.
Stretching. Full Body Stretch.
30 sec. - Seated Hamstring Stretch.
30 sec. - Knee to Chest Stretch.
12:00ч. - Обяд.
Три големи розови домата и плочка сирене + супена лъжица олио.
14:00ч. - Кафе еспресо с малко прясно мляко 3% и чаена лъжичка мед.
16:00ч. - 3-4 малки кюфтенца с 2-3 сухара.
19:00ч. - съгреших с Редбул....
А за пътуването си взех бадеми и вода.
Мнението беше редактирано от Василена :)) на 19.07.17 23:01.
Здравей! 🙂 Аз бих си взех за хапване. Предвид обстоятелствата, че ще си във влак, ако не ти се мъкнат разни кутии с храна, макар че е напълно нормалн, може да си вземеш сурови ядки, малко оризовки или пък някой и друг пресен плод . Лично аз бих си направил в една кутийка нещо от вкъщи, което да е съобразено с режима , който имам. 🙂
19.07.17
12:12
казано от Crixus на 19.07.17, 11:51:
Здравей! Аз бих си взех за хапване. Предвид обстоятелствата, че ще си във влак, ако не ти се мъкнат разни кутии с храна, макар че е напълно нормалн, може да си вземеш сурови ядки, малко оризовки или пък някой и друг пресен плод . Лично аз бих си направил в една кутийка нещо от вкъщи, което да е съобразено с режима , който имам.
Мислех да си взема нещо в кутии, но не можах да реша какво, все пак ще е вечер... Може би ще заложа на някакви ядки и оризовки. Благодаря ти 🙂
Ако ще си приготвяш нещо от вкъщи и в кутии, можеш да направиш доста неща. При положение, че ще тръгваш в 20ч и ще пътуваш до 5ч сутринта, ще ти трябва достатъчно храна.
Може да си направиш някои от слендите неща:
- пържолки няколко (придвидливо нарязани, на хапки, да ти е по-лесно храненето)
- омлет с кашкавал
- 4-5 варени яйца
- ядки
Е, разбира се може пак да си вземеш и оризовки 🙂
19.07.17
12:54
Аз не обичам да се храня по време на пътуване, защото не ми е комфортно и съзнанието ми е ангажирано с други неща, и изчаквам пристигането в крайната дестинация. Не е ли по-добре да се нахраниш преди заминаване и евентуално след пристигане, още повече че тези часове от 20 до 5 по принцип не са подходящи за хранене?
Мнението беше редактирано от Орлин Атанасов на 19.07.17 13:35.
казано от Орлин Атанасов на 19.07.17, 12:54:
Аз не обичам да се храня по време на пътуване, защото не ми е комфортно и съзнанието ми е ангажирано с други неща, и изчакам пристигането в крайната дестинация. Не е ли по-добре да се нахраниш преди заминаване и евентуално след пристигане, още повече че тези часове от 20 до 5 по принцип не са подходящи за хранене?
Защо да не са подходящи за хранене часовете, при положение, че съня ще липсва? 8-9 часа без храна ? При положение, че момичето само каза, че едва ли ще успее да спи. Ако иде и легне в 20:30ч и се събуди в 5ч - ок, но ако не спи 8-9 часа.. без да яде? Не знам. Според мен е добре да яде.
19.07.17
13:39
Последното, което ми се иска, е да се храня по време на пътуване с обществен транспорт - неудобно е по различни причини. Ако ми се налага, бих ял при извън превозното средство при прекъсване на пътуването - например ако се сменят влакове или ако на някоя гара е предвиден по-дълъг престой.
казано от Орлин Атанасов на 19.07.17, 13:39:
Последното, което ми се иска, е да се храня по време на пътуване с обществен транспорт - неудобно е по различни причини. Ако ми се налага, бих ял при извън превозното средство при прекъсване на пътуването - например ако се сменят влакове или ако на някоя гара е предвиден по-дълъг престой.
Това е съвсем различно. До лично самоусещане е как и къде да се храни човек. Аз имах предвид кое е по-добре според мен относно храненето като хранене в рамките на пътуване в пероиод от 8-9 часа.
19.07.17
13:54
Аз съм чел, че храносмилателните органи обикновено “почиват” след 21 h, но не знам дали това наистина е така и доколко е обвързано със съня. Личното ми мнение е, че независимо дали пътуваш или не, съответно спиш или не, би трябвало да се храниш през деня вместо през нощта.
Мнението беше редактирано от Орлин Атанасов на 19.07.17 13:56.
Няма такова нещо да почиват след 21ч. универсално (иначе би им било доста тъпо на моите, като обикновено точно когато трябва да излезнат в почивка аз правя основното си хранене за деня 😄 ) Иначе има такова нещо че тялото се приучава кога да очаква храна и кога не. Който е свикнал да закусва, на него му се яде още от сутринта, който не вечеря съответно вечерта не му се яде.
Та в случая по- скоро би трябвало да няма голям глад.
п.п. това за храненето през деня по- скоро, отколкото през нощта е свързано с т.н. циркадни цикли. Приматите са дневни животни, нормално са активни и съответно предпочитат да се хранят през деня.
Мнението беше редактирано от Димо на 19.07.17 14:12.
Добре.. Човек има биологичен часовник.. През деня е активен.. вечер почива, нали? Е , ок.. про положение, че няма да спи и мозъка работи и тялото е активно, лично аз логика не виждам да не се яде 9 часа. Не го приемайте като заяждане.. Просто това е лично мое мнение.
19.07.17
14:29
казано от Crixus на 19.07.17, 14:22:
Не го приемайте като заяждане.. Просто това е лично мое мнение.
Всичко е наред, аз намирам разговора за съвсем цивилизован.
19.07.17
14:29
още повече че тези часове от 20 до 5 по принцип не са подходящи за хранене
Дрън-дрън.
19.07.17
14:36
Аз не обичам да се храня по време на пътуване, защото не ми е комфортно и съзнанието ми е ангажирано с други неща, и изчаквам пристигането в крайната дестинация. Не е ли по-добре да се нахраниш преди заминаване и евентуално след пристигане, още повече че тези часове от 20 до 5 по принцип не са подходящи за хранене?
Здравей! Ами не знам, затова питам. По принцип сега се боря с това да не ям след 19-19:30ч., от една страна не ми се иска да ям вечерта, но от друга, тези 9 часа само на вода ми се струват почти невъзможни. Може би ще си взема някакви ядки и когато усетя глад ще хапвам по малко и ще разчитам повече на водата.
19.07.17
14:44
казано от Василена 🙂) на 19.07.17, 14:36:
Здравей! Ами не знам, затова питам. По принцип сега се боря с това да не ям след 19-19:30ч., от една страна не ми се иска да ям вечерта, но от друга, тези 9 часа само на вода ми се струват почти невъзможни. Може би ще си взема някакви ядки и когато усетя глад ще хапвам по малко и ще разчитам повече на водата.
За мен е съвсем разумно да се носи малко храна, подходяща за ядене на обществено място, по време на пътуване, но в твоя случай може би е най-добре да направиш основните хранения за деня по обичайния начин - по вид и количество на храната и по време.
19.07.17
14:58
казано от Crixus на 19.07.17, 14:37:
Ха ! James Hinks, интересно ми е твоето мнение..Как ги виждаш ти нещата?
Като си гладен - ядеш, като не си - не ядеш. Тия след колко часа не се яде и какво не се яде са пълни глупости.
Пътувал съм и над 30 часа, кола, лодка, самолет и прочие без да се храня. Най-комфортно понасям продължителното стоене на едно място, стреса покрай пътуването и часовата разлика на гладно. Предполагам е индивидуално, просто споделям опит.
казано от James Hinks на 19.07.17, 14:58:
Като си гладен - ядеш, като не си - не ядеш. Тия след колко часа не се яде и какво не се яде са пълни глупости.
По принцип е така, но тялото си има естествени цикли, които работят през различно време в денонощието. Нощта не е най-подходящо време за хранене - организма си има друга работа по това време.
По зададения въпрос - при нормални обстоятелства храниш ли се между 20 и 5 часа? Ако не, не виждам защо сега да започваш. Просто пътуваш и правиш всичко възможно да спиш (освен ако не шофираш, разбира се). Тялото се възстановява много по трудно след липса на сън, отколкото след липса на храна.
Мнението беше редактирано от Margi на 19.07.17 17:29.
20.07.17
09:50
казано от Margi на 19.07.17, 17:25:
казано от James Hinks на 19.07.17, 14:58:
По принцип е така, но тялото си има естествени цикли, които работят през различно време в денонощието. Нощта не е най-подходящо време за хранене - организма си има друга работа по това време.
Ако през нощта си гладен, то най-вероятно става дума за лакомия и прищевки. Но ако начина на живот го налага по някакъв начин, то тогава не е проблем да се храниш и през нощта.
казано от James Hinks на 20.07.17, 09:50:
Ако през нощта си гладен, то най-вероятно става дума за лакомия и прищевки. Но ако начина на живот го налага по някакъв начин, то тогава не е проблем да се храниш и през нощта.
Тук не ставаше дума за начин на живот а за една вечер пътуване, която не налага промени в начина на хранене.
Начина на живот, който налага будуване и хранене през нощта съвсем не е безобиден, особено ако си жена. Може да се адаптираш колкото искаш, но в крайна сметка, няма как да надхитриш природата.
20.07.17
17:12
Здравейте!
Легнах към 7 и станах към 11:30, та днес съвсем си съсипах режима. Днес ще пропусна и тренировките, но от утре започвам пак.
Сутринта пих едно кафе с 1 лъжичка мед, а към 15:30 си направих салата от домати, сирене и зехтин.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече