Започваме на чисто :)

Здравейте. 🙂 Преди години посещавах сайта просто любителски.За първи път си правя дневник и за първи път си поставям някакви цели,свързани с хранене,тренировки и т.н.Положението е зле.Дори да не ми личи ,нямам сила за съвсем обикновени неща и доста често имам мускулни болки и схващания в тялото.Нямам сериозна физическа активност.Чела съм доста статии,посещавала съм разни сайтове и съм се интересувала от доста неща,свързани с хранене и фитнес преди доста време,а сега сякаш нищо не знам и е така ,затова имам нужда от подкрепа. 🙂 С тежести не бих тренирала.. тялото ми е оформено по принцип и не искам да изглеждам ” много здрава” . 😄 Но всъщност като цяло си нямам понятие откъде да започна с тренировките.За храненето съм наясно с не малко неща кое как се приготвя и как да се храня.Не желая да спазвам много строга диета,а да се храня както обичам.Не обичам много сладки неща,но по-скоро проблема ми е,че консумирам всякакви напитки-газирани напитки,студен чай,бира,твърд алкохол от време та време и т.н,а знам,че вече не мога да продължа да си ги позволявам.Като цяло искам да се храня по-изчистено.Знам кои мазнини са ми полезни и кои не.Може би е важно да кажа,че консумирам и доста хляб няма значение какъв.. обичам наистина и се опитвам да го откажа напълно.Поста стана доста дълъг за съжаление така,че преминавам към другата част.Понеже работя , мога да си позволя да тренирам 3-4 пъти седмично като за начало,а и както казах от години не съм имала физическа активност и не знам как ще ми се отрази ако тренирам повече.Целите са ми напълно обикновени и достижими мисля - искам да изглеждам и да се чувствам добре. 🙂 Искам да сваля кг и да изчистя корема,дупето и бедрата най-вече те са ми проблема.Имам целулит и за щастие не се забелязва много,но не ми харесва разбира се.С упражнения наистина не знам откъде да започна.Гледам доста неща,но не знам как да ги съчетая..може да се каже абсолютно начинаеща съм и ще се радвам да получа необходимите знания и помощ. =) Ще кача някои снимки да придобиете представа.Към момента си изглеждам по този начин.Висока съм 164 .. за нещастие 60кг съм.

Темата беше редактирана от Ваня Колева на 30.07.17 09:59.

Carbohydrate

30.07.17
10:18

Привет! За целите ти, трябва просто по-голяма физическа активност (горене на калории), където работят големите мускулни групи....карането на колело е много добре, ако можеш), също така, разни комплекси, където ги правят жените в ютуб)), без тежести....
Много добре изглеждаш и си секси....просто ти трябва лека корекция. Но, добре, че сега си го разбрала, защото, колкото повече време ще мине в бездействие, толкова по-трудно ще е достигането на целта 🙂.
Успех!

30.07.17
10:21

Честит дневник.
Според имаш много работа и върху храненето. Сега си млада, но с годините става по-зле. Тъй като не е лесно да се сменят навиците, е хубаво, че започваш сега. Споделяй какво хапваш. Успех.

Така е.Спонтанна съм по принцип,но когато реша нещо наистина се заемам сериозно.Случи се снощи докато бях на стадиона и не можех да направя нито едно набиране.Не,че е важно това,но преди можех цели 8,което за мен си беше доста.Даже като тичам се изморявам и ако трябва да бъда съвсем честна с вас и пуша.Правя опити да спра и знам,че ще успея даже вече не е толкова много както преди.А и получавах сърцебиене.За храненето.. последните две седмици хапвах наистина много.. не знам как се случи,но имах много апетит и по няколко пъти на ден та дори и през нощта си хапвах,което не е хубаво.Ям си всичко иначе.. то ми личи 😄 доста салати ,но  да.. бърза храна,чипсове,сладолед и разни други джънк храни.Изобщо странна работа съм определено.. мога да започта сутринта си доста здравословно и да я завърша ужасно.Искам да ям по 2 пъти на ден ми е достатъчно дори.Бях 58кг , качих 2кг.Обичам всякакви зеленчуци и плодове без изключение,ядки не обичам , също и млечни продукти -кис.мляко,прясно особено освен в кафето някой път.Кашкавал и разни сирена по предпочитам,но бързо ми става тежко.Скарана съм с млечните продукти.Яйца,риба,месо си ям.. не мога да пия смутита и разни “здравословни шейкове”.Бих искала да опитам.Ако се сетя за още нещо, ще допълвам.Но съм много радостна,че давате мнения хора.Благодаря!

31.07.17
05:54

Здрасти,наборке ще се опитам да ти дам някой друг съвет. Фигурата си я имаш както се изрази колегата по-горе малко корекции трябват,но не много. Друго махни ги тия газирани напитки не са в твоя полза + това пълнееш от тях както и от чипсовете. Колкото до тренировките в началото давай по-леко не си на състезание можеш да започнеш с клекове,бягане освен ако не  те мързи. 😄 Можеш и коремни преси да правиш в търсачката е пълно с най-различни вариации.  С храненето там много,много ме няма както споменах по-горе махни ги тия чипсове,коли,фанти и тем подобни. Ай,успех и ще го следя тоя дневник определено ми стана любим. 😄

31.07.17
07:38

Привет и от мен 🙂 Честит дневник!
Ето аз какво смятам,че може да ти бъде полезно:

1. За схващанията и мускулните болки можеш да си купиш Магнезий и да започнеш да пиеш всяка вечер по едни 250мг като за начало.

2. Имаш хубаво тяло, женствени извивки и смятам, че с малко силови тренировки само ще подчертаеш хубавата си структура. Ще си по-тонизирана, по-силна и с повече самочувствие. Гарантирам 🙂 Аз също съм 164см, тренирам с тежести и не мисля,че изглеждам “много здрава”. Ако искаш хвърли един поглед на дневника ми.

3. За храните и напитките според мен добре си решила да не спазваш много строга диета. Така ще се затормозиш психически. Нещо хубаво, което можеш да направиш е да се информираш коя храна какво съдържа и какво полезно дава на организма ти. В процеса на информиране сама ще убедиш себе си , че е по-добре да си направиш едно смути вместо да пиеш кола примерно 🙂

4. Целулитът ти най-вероятно са задържани вода и лимфа и все още е лесно да го разкараш. Пий повечко вода, гледай да се храниш хубаво. Самомасажите помагат доста. Препоръчвам ти олио на Икаров против целулит. На мен много ми помага да разкарам задържанта вода в зоната на бедрата.

Успех !

казано от Ваня Колева на 30.07.17, 09:53:

С тежести не бих тренирала.. тялото ми е оформено по принцип и не искам да изглеждам ” много здрава” .

Здравей!
Въпреки че критериите за “много здрава жена” се различават от човек до човек, не се притеснявай, няма да станеш такава. 🙂

казано от Ваня Колева на 30.07.17, 09:53:

Но всъщност като цяло си нямам понятие откъде да започна с тренировките.За храненето съм наясно с не малко неща кое как се приготвя и как да се храня.

За тренировките (а и храненето): прочети тези ръководства.

казано от Ваня Колева на 30.07.17, 09:53:

Понеже работя , мога да си позволя да тренирам 3-4 пъти седмично като за начало,а и както казах от години не съм имала физическа активност и не знам как ще ми се отрази ако тренирам повече.

3-4 тренировки седмично са си напълно достатъчно, особено ако прекараш пълноценно това време.

Имаш добра основа. Започни да описваш хранене и тренировки, с което ще получаваш още гледни точки. 🙂
Успех!

Благодаря много на всички ви,че споделихте мнения и давате съвети.Ще се радвам и за напред да споделяте опита си.Ще ми бъде от полза.От днес спрях всички вредни храни и напитки и понеже съм 2ра смяна на работа към следобяд ще запиша какво съм яла,а утре почивам и ще се впиша с първата тренировка.Честно казано доста се вълнувам.Понеже съм в цикъл едва ли ще правя някакви “по-сложни неща”,но за сега това.След време ще започна да ходя на фитнес.Искам да науча повече неща преди това и да съм наясно. 🙂

Познавам ви момичета,следила съм ви преди редовно,но мина доста време откакто “кривнах” и се отдадох на пиене,ядене и т.н 😄 Вероника благодаря ти.. силно се надявах точно ти да пишеш по темата и се зарадвах. 🙂) Като имам свободно време ще прегледам тези неща.

Мнението беше редактирано от Ваня Колева на 31.07.17 14:15.

Деян

31.07.17
14:25

казано от Ваня Колева на 30.07.17, 09:53:

Към момента си изглеждам по този начин.Висока съм 164 .. за нещастие 60кг съм.

Хе, нали тук постоянно се казва да не се води човек по кантара. Сигурно имаш свои си желания за редуциране на тегло, но поне от снимките въобще не може да се направи извод за наднормено такова ;-) Сега, ако искаш много по-очевидно орелефяване и другите цели описани от теб, е друг въпрос.

Мнението беше редактирано от Деян на 31.07.17 14:28.

казано от Deyan на 31.07.17, 14:25:

казано от Ваня Колева на 30.07.17, 09:53:

Към момента си изглеждам по този начин.Висока съм 164 .. за нещастие 60кг съм.

Хе, нали тук постоянно се казва да не се води човек по кантара. Сигурно имаш свои си желания за редуциране на тегло, но поне от снимките въобще не може да се направи извод за наднормено такова ;-) Сега, ако искаш много по-очевидно орелефяване и другите цели описани от теб, е друг въпрос.

Не се водя по кантара.Дори не се теглих и не ми пукаше,защото съм наясно,че изглеждам що годе добре,но искам да изглеждам още по-добре и както написах и да се чувствам.Не смятам да се “измъчвам” или изобщо да “опитвам само” неща и да ги вписвам.Стриктна съм в това отношение и ям ,когато ми се яде. 😄 🙂)

За вчера храната беше малко,но добре се получи тъй като в неделя за последно си хапнах доста неща. 😄 Е гордея се със себе си.. през деня ми се пиеха и ядяха толкова различни неща,но си взех само вода.

Сутринта т.е към 12 😄 значи на обяд (не обичам да закусвам по принцип) фреш грейпфрут,следобяд по някое време ядох таратор и по-късно вечерта зелена салата-яйца,краставица,маруля,сложих и царевица.
Днес предполагам,че ще ям повече,защото ще тренирам. 🙂

Преди около два часа хапнах ориз с пилешко и салата от краставици и сме готови за първата тренировка от 4г насам 😄 ужас..

01.08.17
10:28

Здрасти,
прочетох,че не ти се смятат калории и не ти се следват диети,но според мен е доста оскъдна храната ти от предишния ден.
Хубаво плодове,таратор и салата, но протеина в този ден ти е от едно яйце..
Според мен това няма да доведе до желаните от теб резултати. По-скоро,ако имаш истинска активност при това хранене най - много да ти прималее по някое време или да предизвикаш обратен ефект е организма си и да започне да складира.

01.08.17
10:45

Успех с първата тренировка 😄 И започни да хапваш повече ! 🙂

Знаех,че ще има подобен пост.Истината е,че последните 2-3 седмици изядох много храна наистина и пиех доста и видях накъде отиват нещата затова се реших.Вчера наистина не ядох много ,но не бях гладна.В неделя изядох доста ориз,пилешко,салати,алкохол,сметана,бисквитки и т.н и си беше бая зле.Сега честно казано отново не съм гладна и не искам да се насилвам.Понеже отказах всякакви напитки,кафета работи,реших да пия зелен чай,но ми беше доста гадно. ;/ Ще ям салати сигурно и вечерта мислих риба,но не обичам чак толкова така,че ще видим.Направо довечера ще впиша всичко,че имам доста работа днес. =) Хубав ден!

Мнението беше редактирано от Ваня Колева на 01.08.17 10:58.

Ами тренировката нещо не я биваше,но като за начало става.
Ходих да потичам около 30 минути и правих малко упажнения за бедра и корем:клекове,напади,коремни преси,бърпита.. нищо особено,но се раздвижих и все пак всичко ми е хаотично ,не знам как да съчетая упражненията.. имам спомен да съм си правила “тренировъчни програми” преди и в кои дни на коя част от тялото ми да наблягам,но ще прегледам повече неща,нямам много време.Що се отнася до храненето за сметка на вчера.. се изложих. :/
Сутринта малко ориз,пилешко и половин краставица.Обяд навън ризото с зеленчуци и салата от пил.филе,марули,домати и краставици.. стана ми адски тежко.Следобяд грозде,праскови,натурален шоколад.И като за финал шопска салата,пил.пържола малко,сирене.Но отказах палачинки и бисквитки! ;Д Пих доста вода,опитах едно фрапе и си купих сок от портокали ужасно гаден 😄 Май е това. Доста се разхождах днес. =)
And кифла тайм ;p

Мнението беше редактирано от Ваня Колева на 01.08.17 23:44.

Добро утро!(sun) 🙂) Снощи не можах да спя и чак към три някъде си легнах.
Най-вкусната палачинка с мед❤Може би не беше много редно,но 😄 Към края на деня ще допълвам.Хубав ден. 🙂
Всъщност сега се сетих за нещо.. имам кокосово и какаово масло вкъщи,но не ги ползвам изобщо.. някакви идеи?

Мнението беше редактирано от Ваня Колева на 02.08.17 09:27.

02.08.17
10:01

Кокосово в кафе,какаовото търси No Sugar във Facebook-има много хубави идеи за смислени десерти
рецепта

Мнението беше редактирано от Веси на 02.08.17 10:07.

Направо ме е срам да опиша вчерашния ден.. издъних се мн.;/ Единствено тичах в парка и се разхождах много,но...
След палачинката един банан и по-късно към обяд супа с пилешко,ориз и зеленчуци с 1 ф. хляб и салата.. отказах сладолед,но по-добре да бях яла,че оплесках всичко.Пих водка,кола,ариана радлер.. по-късно готвих у нас отново пилешко напр ми писна,а друго месо не обичам толкова.Шопска салата,пиле по китайски опитах малко.Броколи,моркови също опитах и.. 2-3 бисквитки не бяха в плана да 😄 и мн кола.. е ужас.Днес мисля да не ям.Тъй като съм на село, ще си направя дълга разходка,ще играя волейбол и ще тичам на стадиона.Ще потренирам днес.

Мнението беше редактирано от Ваня Колева на 03.08.17 09:44.

Мм сега се събудих и реших да се впиша.Вчера карах доста колело,направих доста обиколки на стадиона,волейбол около час,скачах на въже,доста разходки,клекове,правих лицеви опори.Храната .. сутринта две яйца,салата домати и краставици,пилешко,ориз и за съжаление.. хапнах някои неща,които не трябваше-сладолед,течен шоколад и солети. ;/ Праскови,смокини ядох.
Изпих 2 кафета без захар и много вода пих.

Мнението беше редактирано от Ваня Колева на 04.08.17 04:51.

06.08.17
22:37

Ура, вече има потребител, който качва повече снимки от мен 😄
И не знам защо смяташ, че е кой знае какъв грях да се изядат 2-3-5 солети и други подобни 🙂

Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 06.08.17 22:38.

15.08.17
06:19

Нещо тоя дневник замря ми се струва. :(

15.08.17
11:08

казано от James 25 на 15.08.17, 06:19:

Нещо тоя дневник замря ми се струва. :(

Явно не получава достатъчно лайкове 🙂

Последните дни ям неща,които не трябва,а също и пих и ми беше тъпо да описвам колкото до движението си го има,но просто не е нещо особено и признавам това с воденето на дневник ми се беше видяло добра идея,но явно няма да е толкова лесно да променя някои навици.Не се чувствам зле..по-скоро исках малко промяна наистина.Що се отнася до последния коментар 😄 съм над нещата.🙂

Мнението беше редактирано от Ваня Колева на 15.08.17 13:13.

.

Мнението беше редактирано от Ваня Колева на 15.08.17 13:09.

15.08.17
23:22

Аз вече съм ти фен 😄

16.08.17
09:43

И аз съм втория фен. Не си личи , че си прекалила с храната и пиенето 😄

19.10.17
05:09

Тоя дневник нещо замря доста 2 месеца нищо тъкмо ми стана интересно а,сега нищо. ;д

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1