Периодично гладуване IF

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим
Деян

13.09.17
11:03

казано от Carbohydrate на 13.09.17, 10:57:

ще губиш и мускулна маса при дефицит, рядко хранене и трениране. Хората искат да постигат целите си без да влагат усилия в това, но не става).

Аз неслучайно питам, защото чета на доста места, че честото хранене е пълен мит, а важни са приетите калории за 24 часовия период. Е, не войнска диета по един път на ден-вечер, а така, както съм го описал. То и сега си се храня така, само дето и закусвах. Плюс това тренирам вечер и след това вечерям. Та от тази гледна точка, махането на една закуска, която ям около 07.30 ч. не знам как точно влияе, ако тренирам след 18.00 ч.
Разсъждавам си, не споря.

Carbohydrate

13.09.17
11:08

Имя място твоята гледна точка и на другите, които си чел, но това е само за хора, които не тренират или тренират малко. Всичко се свежда до ежедневието ти, колко е натоварено и тренировките, колко са интензивни. Да приемем, че след тренировка си се нахранил....с колко? Калориите за поддържане на тегло, например, ти са 1800 ккал. Как ще ги разпределиш през деня, е най-важното нещо, при условие, че макронутриентите ти са подбрани добре (няма да го обсъждаме сега това)

Ако си на адекватен дефицит (не прекалено голям) и поддържаш сила (тоест тренираш с цел задържане на силата), никакви мускули няма да изгубиш. Карбо има само 1-2 плочи и не ги е сменял откакто падна Живков 🙂

Carbohydrate

13.09.17
11:15

казано от Херцог Трън на 13.09.17, 11:11:

Ако си на адекватен дефицит (не прекалено голям) и поддържаш сила (тоест тренираш с цел задържане на силата), никакви мускули няма да изгубиш. Карбо има само 1-2 плочи и не ги е сменял откакто падна Живков

разликата между нас е, че ти работиш с величини, които са абстрактни и никога не си ги мерил, кото горе написа “адекватен режим”, “не прекалено голям” са ала-бала. Аз работя с точни и конкретни величини. За това, не ми се спори с теб изобщо.

Деян

13.09.17
11:20

казано от Херцог Трън на 13.09.17, 11:11:

Ако си на адекватен дефицит (не прекалено голям) и поддържаш сила (тоест тренираш с цел задържане на силата), никакви мускули няма да изгубиш. Карбо има само 1-2 плочи и не ги е сменял откакто падна Живков

Ами при моето тегло и ръст  - 108 кг. на 180 см. по формулата на Мифин - Сейнт Жур, умножено с коефициент по 1.2 /през ден тренирам по лостовете, но понеже не е много като обем, съм задал така/, като извадя дефицит 20 % ми го дава прием на малко под 2000 калории на ден. За някои може да са малко, ама така ми ги дава. Понеже още съм тежък, нещата от към повторения са ок. Даже на същото ми тегло, та и лееееко по-надолу, ръцете увеличиха обема с някой друг милиметър. Раменната обиколка и гръдната също са нараснали. Талията падна с около 3 см. А като се замислиш, нищо и никакво трениране.

Мнението беше редактирано от Деян на 13.09.17 11:33.

13.09.17
11:21

В случая Херцон Трън е прав. Малкият калориен дефицит е предпоставка за плавно сваляне на подкожна мазнина, а фокуса върху силовото трениране е предпоставка за максимално запазване на мускулната маса.

Carbohydrate

13.09.17
11:30

Всичко зависи от целите, не забравяйте! Възможно е всичко. В залата ни има един с изготвен режим от инструктори. Понеже ми се обаждат за съвет, хората с изготвен такъв, знам за повечето изготвени хранителни и тренировъчни режими, които струват по 300 лв)))....та, човека за една седмица си видя горните два реда плочки))).....Както написах по-горе, всичко има значение. Можеш да трансформираш тялото си и с алкохол и пици, като мен))....трябва само да знаеш какво правиш))

13.09.17
11:36

казано от Carbohydrate на 13.09.17, 11:30:

Всичко зависи от целите, не забравяйте! Възможно е всичко. В залата ни има един с изготвен режим от инструктори. Понеже ми се обаждат за съвет, хората с изготвен такъв, знам за повечето изготвени хранителни и тренировъчни режими, които струват по 300 лв)))....та, човека за една седмица си видя горните два реда плочки))).....Както написах по-горе, всичко има значение. Можеш да трансформираш тялото си и с алкохол и пици, като мен))....трябва само да знаеш какво правиш))

Че всичко зависи от целите е така, аз не го забравям. Всичко е възможно наистина (е, с малки изключения 🙂 ). По въпроса с транформацията на тялото с алкохол и пици - и това е възможно, но дали е по-удачен вариант от едно балансирано хранене и промяна на навиците в дългосрочен план ?

Carbohydrate

13.09.17
11:38

казано от MotoRRhead на 13.09.17, 11:36:

казано от Carbohydrate на 13.09.17, 11:30:

Че всичко зависи от целите е така, аз не го забравям. Всичко е възможно наистина (е, с малки изключения  ). По въпроса с транформацията на тялото с алкохол и пици - и това е възможно, но дали е по-удачен вариант от едно балансирано хранене и промяна на навиците в дългосрочен план ?

този въпрос го насочи към питащия, не към мен 🙂

Деян

13.09.17
11:43

На мен за пици и особено за алкохол не ми говорете ;-) Резултата там ми е ясен! Поне на този етап ограничавам сладкото, газирано вече не пия, късно вечер гледам да не ям, бял хляб и тестено не ям, като във всяко хранене гледам да има зеленчук. На този етап, общо взето владея нещата, като изключим алкохола и цигарите.
Сори към дамата-автор на темата, че ѝ “цапаме” ..........щото налЕ, не говорим за циклично хранене, ама и без това тя повече от месец не е писала.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1