09.04.18
18:21
казано от Solomon Kane на 09.04.18, 18:13:
И вие поствате същите ‘’научни изследвани’’ , които уж трябва да подкрепят вашата теза.
Не, демонстрирам че в нета може да намериш доказателства за всяка теза, което е опасно когато не можеш да се осмислиш информацията с научен апарат.
Доказа се единствено, че вие не може да четете обобщената информация .
Значи наистина не си направил труда да изчетеш цялот нещо, на което се опираш? Мърлява работа, както казах. Аз отделих време и спокойно мога да докажа пълната безпредметност на поднесените от теб доказателства. Тереза Фънг и Дийн Орниш (които и да са те)са се оакали, а ти предъвкваш резултата.
Може да да нападате личността ми -дипломи и т.н колкото си искате, това с нищо не оборва написаното от мен - не чух нищо относно полезността на червеното месо , сравнена с тази на цялата растителна храна.
Не, написаното от теб трябваше да е подкрепено от доказателства, но те се оказаха скрепени с бели конци. Не аз ходя наоколо да убеждавам хората в полезността на нещо спрямо друго.
Много добре знаем какво точно имам предвид под ‘’интереси’’ . Ако някой търси отговор на подобни въпроси тук, а не при личният си лекар и други специалисти относно някакви здравословни проблеми и промяна на стил на живот- значи наистина имаме проблем !
Да, тук не приемаме голословни твърдения. Искаме доказателства и резултати. Това, което отказваш да разбереш, че повечето приемаме вегетарианците и ги уважаваме като хора, които се отнасят сериозно към храната си. Трудно приемаме арогантни поучения от хора, които често излизат въздух под налягане.
Вече разбрах, че вие избирателно изтегляте от контекст мой изказвания, четете мой коментари наполовина и се дистанцирате/ неглижирате дадени много важни въпроси , които зададох . Приемам , че ще се държите по подобен начин независимо какво ви представя, след като досега не се доказа тезата -” червеното месо не завишава риска от хронични заболявания повече от растителната, цяла храна ” . Не ме интересуват чувствата ви , въпреки че все още не съм нападнал личносттно никой от колектива , дори вас. Тук въобще не приемате друга паридигма , която се различава от вашата - в началото подходих коректно и не отговарях на атакуващу коментари , по мой адрес , но чашата преля, когато нападките се увеличиха и паралено с това въпросите ми се игнорираха . Факта, че подобен сайт не подлежи на дадени санкции, при съветите, които се дават тук относно стил на живот и др., е меко казано стряскащ . Можете да сте спокоен, че бъдещите теми в сайта ще доказват правопропорционално обратната теза относно много ” адекватно - научни статии” които приемате . 😄
Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 09.04.18 18:35.
09.04.18
18:29
Чудесно, капитан Адаш.
Нека четящите преценят кой е крив и кой е прав, в темата се посъбра материал. Не е наложително да участваш в дискусии от тук нататък.
09.04.18
18:38
казано от Кольо Пияндето на 09.04.18, 18:29:
Чудесно, капитан Адаш.
Нека четящите преценят кой е крив и кой е прав, в темата се посъбра материал. Не е наложително да участваш в дискусии от тук нататък.
Споко, адаш, няма да ви дишам въздуха повече- лъжа, то целта беше да не се заблуждават новодошлите хора , че месото ( конкретно червеното ) , е полезен продукт, ма на . Споко, тя ще бъде изтрита...сега вече не , след като казох това . 😄
Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 09.04.18 18:41.
09.04.18
18:42
казано от Капитан_Ники на 09.04.18, 18:21:
И вие поствате същите ‘’научни изследвани’’ , които уж трябва да подкрепят вашата теза.
Не, демонстрирам че в нета може да намериш доказателства за всяка теза, което е опасно когато не можеш да се осмислиш информацията с научен апарат.
Значи наистина не си направил труда да изчетеш цялот нещо, на което се опираш? Мърлява работа, както казах. Аз отделих време и спокойно мога да докажа пълната безпредметност на поднесените от теб доказателства. Тереза Фънг и Дийн Орниш (които и да са те)са се оакали, а ти предъвкваш резултата.
Може да да нападате личността ми -дипломи и т.н колкото си искате, това с нищо не оборва написаното от мен - не чух нищо относно полезността на червеното месо , сравнена с тази на цялата растителна храна.
Не, написаното от теб трябваше да е подкрепено от доказателства, но те се оказаха скрепени с бели конци. Не аз ходя наоколо да убеждавам хората в полезността на нещо спрямо друго.
Много добре знаем какво точно имам предвид под ‘’интереси’’ . Ако някой търси отговор на подобни въпроси тук, а не при личният си лекар и други специалисти относно някакви здравословни проблеми и промяна на стил на живот- значи наистина имаме проблем !
Да, тук не приемаме голословни твърдения. Искаме доказателства и резултати. Това, което отказваш да разбереш, че повечето приемаме вегетарианците и ги уважаваме като хора, които се отнасят сериозно към храната си. Трудно приемаме арогантни поучения от хора, които често излизат въздух под налягане.
Вече разбрах, че вие избирателно изтегляте от контекст мой изказвания, четете мой коментари наполовина и се дистанцирате/ неглижирате дадени много важни въпроси , които зададох . Приемам , че ще се държите по подобен начин независимо какво ви представя, след като досега не се доказа тезата -” червеното месо не завишава риска от хронични заболявания повече от растителната, цяла храна ” . Можете да сте спокоен, че бъдещите теми в сайта ще доказват правопропорционално обратната теза . 😄
Защо така? Аз вероятно съм единственият, който си наприви труда да изчете “научното изследване което слага край на всички спорове”, но открих, че е нелепо и смехотворно от научна гледна точка. Зададаните въпроси може да изглеждат важни и дълбокомислени на задаващият ги, но след като не са подкрепени от валиден аргумент, си остават само разтягане на локуми. Не обръщай нещата - чакахме доказателство, че “червеното месо завишава риска от хронични заболявания повече от растителната храна”
Отказваш да разбереш, че не аз или някой друг те убеждава да си смениш начина на хранене. Аз съм ок по-малко хора да ядат месо на планетата и бих подкрепил всеки, който може да ги убеди, ама издържано и ясно аргументирано. Какъвто не е случая, за съжаление 🙂
Аз за сайта съм спокоен. Имаше момент в живота ми, когато четях стотици студентски разработки, една от друга по-посредствени. Много вода изтече оттогава, но все още инстинктивно усещам кога зад високопарните приказки се крие непълноценно съдържание. Така че, чакам бъдещите тези с трепет.
09.04.18
18:54
казано от Solomon Kane на 09.04.18, 18:42:
казано от Капитан_Ники на 09.04.18, 18:21:
Вече разбрах, че вие избирателно изтегляте от контекст мой изказвания, четете мой коментари наполовина и се дистанцирате/ неглижирате дадени много важни въпроси , които зададох . Приемам , че ще се държите по подобен начин независимо какво ви представя, след като досега не се доказа тезата -” червеното месо не завишава риска от хронични заболявания повече от растителната, цяла храна ” . Можете да сте спокоен, че бъдещите теми в сайта ще доказват правопропорционално обратната теза . 😄Защо така? Аз вероятно съм единственият, който си наприви труда да изчете “научното изследване което слага край на всички спорове”, но открих, че е нелепо и смехотворно от научна гледна точка. Зададаните въпроси може да изглеждат важни и дълбокомислени на задаващият ги, но след като не са подкрепени от валиден аргумент, си остават само разтягане на локуми. Не обръщай нещата - чакахме доказателство, че “червеното месо завишава риска от хронични заболявания повече от растителната храна”
Отказваш да разбереш, че не аз или някой друг те убеждава да си смениш начина на хранене. Аз съм ок по-малко хора да ядат месо на планетата и бих подкрепил всеки, който може да ги убеди, ама издържано и ясно аргументирано. Какъвто не е случая, за съжаление 🙂
Аз за сайта съм спокоен. Имаше момент в живота ми, когато четях стотици студентски разработки, една от друга по-посредствени. Много вода изтече оттогава, но все още инстинктивно усещам кога зад високопарните приказки се крие непълноценно съдържание. Така че, чакам бъдещите тези с трепет.
Точно това, което казохте да не обръщам , беше главната теза . Ясно е, че не ме убеждавате , също е ясно, че не може да убедите и някой друг в полезността на червеното месо и месото въобще , сравнено с цялата растителна храна , да не говорим за етичния фактор, околната среда и психологическия не на последно място. Аз съм дал данни, изказал съм мнение - тези хора, които знаят какво искат - здраве, ще ги прочетат , ще се консултират с лекар и заедно ще направят коректния избор, както за себе , така и за света като цяло . Аз съм канен да водя лекции , така че да не поставяме на кантар субективни мнения нямащи нищо общо с въпроса относно проблемите свързани а консумацията на червено месо - ДА , не е добре то да присъства в менюто ви постоянно, защото ви предразполага към вече споменатите от мен хронични болести - говорете с няколко кардиолога, или съдови хирурзи , не приемайте казаното от мен, или друг потребител за истина, особено в сайт като този . Добре е да избирате нискомаслени млечни продукти и цели растителни . Това е, не каня никой да става веган.
Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 09.04.18 18:55.
09.04.18
19:15
казано от Любомир Ламбрев на 09.04.18, 19:12:
Етичният и психологическият фактор? И в тези области ли ще ни поучаваш? 🙂
Не, там няма смисъл да ви поучавам , това няма значение за живота ни , не разбрахте ли . П.П- забравихте да включите в извадката на коментарът ми и факторът -околна среда-, но когато се изкарват извън контекст нещата е така .
http://science.time.com/2013/12/16/the-triple-whopper-environmental-impact-of-global-meat-production/
https://woods.stanford.edu/environmental-venture-projects/consequences-increased-global-meat-consumption-global-environment
https://www.scientificamerican.com/article/meat-and-environment/
https://www.jscimedcentral.com/NutritionalDisorders/nutritionaldisorders-1-1004.pdf
https://sustainabletable.org.au/all-things-ethical-eating/meat-the-issues/
Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 09.04.18 19:30.
А да смесваш 1-2 истини или полуистини с небивалици за да предадеш някакъв авторитет на емоционалните си привързаности не е ли извън контекст?
Не бива да му се обръща внимание на юнгата,където почне да пише и се засира с копирания на свои отговори,чужди...
Де що има негови глупости ,резултата е ключ и триене.
Ми хайде нещо и за околната среда тогава. 🙂 Белким го прочетеш, макар да се съмнявам. Човекът си е посочил и източниците, ако ти се рови допълнително все пак:
http://6nine.net/2017/10/15/преувеличената-екологична-тежест-на/
Каква ти е целта в цялата тази дискусия разляла се вече в няколко различни теми? Искаш да докажеш , че веганизма е единствения правилен, здравословен и хуманен начин на живот.?Форумът е отноносително затворено общество и с не много на брой потребители.Мисля, че всички разбраха тезата ти и вижданията ти.
Като искаш си веганствай . Защо е нужно да натрапваш своите виждания постоянно? От няколко дни като отворя форума и почти всяка тема или е създадена или с активното участие на капитан зеленчук и навсякъде едно и също. Наистина ми е интересно - каква ти е целта на всичките многословни постове - да убедиш някой да стане Веган? Да докажеш, че като си веган си супер добре със здравето или нещо друго?
09.04.18
19:49
‘’Чудите ли се, ако тези отпадни продукти не се изпозлват като храна за животни, какво бихме правили с тях? Бихме трупали на сметищата или изгаряли сухата ферментационна маса след производство на алкохолни напитки? Екологично ли е’’ - По глупаво нещо, ня бях чел - на какво се дължат тези отпадни продукти . Яжте си месото бе, боледувайте, умирайте, само не прецаквайте екосистемата за мен и хората, които се опитваме да предотвратим това . Засега попаднох само на хора, които целят естетика и нищо друго и не се замислят за нищо друго извън собственият си колектив и обкръжение .
09.04.18
19:50
казано от Иван Марков на 09.04.18, 19:38:
Каква ти е целта в цялата тази дискусия разляла се вече в няколко различни теми? Искаш да докажеш , че веганизма е единствения правилен, здравословен и хуманен начин на живот.?Форумът е отноносително затворено общество и с не много на брой потребители.Мисля, че всички разбраха тезата ти и вижданията ти.
Като искаш си веганствай . Защо е нужно да натрапваш своите виждания постоянно? От няколко дни като отворя форума и почти всяка тема или е създадена или с активното участие на капитан зеленчук и навсякъде едно и също. Наистина ми е интересно - каква ти е целта на всичките многословни постове - да убедиш някой да стане Веган? Да докажеш, че като си веган си супер добре със здравето или нещо друго?
Да предотвратя множество фактори, които имат директна и/или индиректна връзка с общото ни съществуване , доколкото мога .
Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 09.04.18 19:52.
09.04.18
19:51
казано от Любомир Ламбрев на 09.04.18, 19:30:
А да смесваш 1-2 истини или полуистини с небивалици за да предадеш някакъв авторитет на емоционалните си привързаности не е ли извън контекст?
пхаах, стига е, както правиш ти в момента ...сериозно 😄
09.04.18
19:54
казано от nervak на 09.04.18, 19:31:
Не бива да му се обръща внимание на юнгата,където почне да пише и се засира с копирания на свои отговори,чужди...
Де що има негови глупости ,резултата е ключ и триене.
Подобни коментари засират много повече имиджа на сайта, отколкото мойте изказвания, господине .
казано от Капитан_Ники на 09.04.18, 19:50:
Да предотвратя множество фактори, които имат директна и/или индиректна връзка с общото ни съществуване , доколкото мога .
Тоест няма да отговориш директно на въпроса. Как да е . Успех в начинанието, каквото и да е то. Аз излизам от дискусията, макар че това не е най-точната дума в случая.
09.04.18
20:02
казано от Иван Марков на 09.04.18, 19:58:
казано от Капитан_Ники на 09.04.18, 19:50:
Да предотвратя множество негативни фактори, които имат директна и/или индиректна връзка с частното и общото ни съществуване , доколкото мога .
Тоест няма да отговориш директно на въпроса. Как да е . Успех в начинанието, каквото и да е то. Аз излизам от дискусията, макар че това не е най-точната дума в случая.
По- директно от това не мога да го напиша , човек .
09.04.18
20:04
Абе човек, кво се хабиш? Ама честно кажи... Сериозно, яко е дразнещо това. Ако искаш се зареждай и от слънцето, в крайна сметка всеки сам си преценява. Ама не обикаляй да проповядваш навсякъде едно и също. Е големи сте дразнители всички вегани. Не може да бъркаш на хората в чинията и да им повтаряш едни и същи думи всеки ден.
Искаш ли да ти кажа какво става с такива като тебе? От селото имам много близък човек, който работеше в Германия доста време. Нещата там станаха сложни, наложи се да се прибере, а тук за него работа нямаше. От 17 години, ПО НЕГОВИ ДУМИ, той беше ВЕГАН(забележете!), въпреки че само месо не ядеше, ама иначе риба почти всеки ден. Отделно и много деликатеси съм пробвал покрай него, защото нито мога да си ги позволя, нито съм чувал за такива неща. Вече сещаш ли се какво стана с тоя човек? Дойде си, почна да идва с нас по обектите, ама след по-малко от 2-3 месеца тоя човек нагъваше сланина, че чак му пукаха ушите. Пък не е като да не е имал трева в тях. Обаче бетон не се бърка на маруля и ряпа.
Та идеята ми е, че не те е налегнало нещо тежко, за да видиш как сам ще се отречеш от вярата си(защото точно секта си е това твоето). Като дойдеш лятото и вършиш работата, която и аз, ама на обяд аз ям вратни пържоли, а ти трева, то тогава ще ти кажа, че си ок и не си с промит мозък.
Мнението беше редактирано от satisfaction на 09.04.18 20:06.
казано от Капитан_Ники на 09.04.18, 19:49:
‘’ Яжте си месото бе, боледувайте, умирайте...
Наистина последно, защото няма смисъл, но “Евала”, “Браво” за “хубавите ” пожелания. Ей за това всички Ви обичат много веганите.
09.04.18
20:15
казано от satisfaction на 09.04.18, 20:04:
Абе човек, кво се хабиш? Ама честно кажи... Сериозно, яко е дразнещо това. Ако искаш се зареждай и от слънцето, в крайна сметка всеки сам си преценява. Ама не обикаляй да проповядваш навсякъде едно и също. Е големи сте дразнители всички вегани. Не може да бъркаш на хората в чинията и да им повтаряш едни и същи думи всеки ден.
Искаш ли да ти кажа какво става с такива като тебе? От селото имам много близък човек, който работеше в Германия доста време. Нещата там станаха сложни, наложи се да се прибере, а тук за него работа нямаше. От 17 години, ПО НЕГОВИ ДУМИ, той беше ВЕГАН(забележете!), въпреки че само месо не ядеше, ама иначе риба почти всеки ден. Отделно и много деликатеси съм пробвал покрай него, защото нито мога да си ги позволя, нито съм чувал за такива неща. Вече сещаш ли се какво стана с тоя човек? Дойде си, почна да идва с нас по обектите, ама след по-малко от 2-3 месеца тоя човек нагъваше сланина, че чак му пукаха ушите. Пък не е като да не е имал трева в тях. Обаче бетон не се бърка на маруля и ряпа.
Та идеята ми е, че не те е налегнало нещо тежко, за да видиш как сам ще се отречеш от вярата си(защото точно секта си е това твоето). Като дойдеш лятото и вършиш работата, която и аз, ама на обяд аз ям вратни пържоли, а ти трева, то тогава ще ти кажа, че си ок и не си с промит мозък.
В случая на вашият приятел не са му достигали калории, а не вратни пържоли и сланина .
09.04.18
20:17
казано от Иван Марков на 09.04.18, 20:06:
‘’ Яжте си месото бе, боледувайте, умирайте...
Наистина последно, защото няма смисъл, но “Евала”, “Браво” за “хубавите ” пожелания. Ей за това всички Ви обичат много веганите.
.
Това не са пожелания, да забелязвате думите - “желая ви; пожелавам ви” , не, нали . Друг път поствайте цялото изречение, да се разбере какво се твърди .
09.04.18
20:18
Яжте си месото бе, боледувайте, умирайте, само не прецаквайте екосистемата за мен и хората, които се опитваме да предотвратим това . Засега попаднох само на хора, които целят естетика и нищо друго и не се замислят за нищо друго извън собственият си колектив и обкръжение .
Ям си го, с Кеф. Така както баба ми и дядо ми го ядяха, така както и прабаба ми и прадядо ми са го яли, така както всичките Ни прародители са го правели.
Хайде да престанем да обвиняваме храна, с която човечеството се е хранило и оцеляло милиони години, за болести, които се случват в последните 100 такива.
И защо изобщо говорим за продукти от естествен произход, като за убийци на планетата ни, като много добре всички знаем, какво я съсипва.
Тук не става въпрос за война между месоядни и не такива, а за това да осъзнаем, какви вреди носи преработената храна, това в което я поставят за да стигне до потребителя и това което потребителя прави с остатъка от храната и опаковката и.
В наше време всеки има достъп до информация. Човек с нормален коефициент на интелигентност, може сам да разбере и ориентира от какво, колко и как, има нужда, според начинът му на живот и разбира се лични предпочитания.
Никой от нас няма нужда от агресивно агитиране на какъвто и да било начин на хранене.
Сега, всички знаем за ползите от червеното вино. Аз лично се възползвам от тях всеки ден. Ама да съм започнала да ви опявам, че трябва да се вземете в ръце и да почнете да пиете по-редовно😀🍷
Мир
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 09.04.18 20:22.
09.04.18
20:23
Добре де, не ми казвай, че мечтата ти е да си 60кг. Няма мъж, който да не иска да е голям и силен. Това ни е в природата. Но нека не засягаме тази тема, ок.
Защо не отговори за белтъците? Защо не каза за това има ли разлика между животинските и растителните, няма ли? Защо не каза нещо за това, че режим на веган ще е съставен от 80% въглехидрати и не коментира това ли е правилното хранене? Е при такива проценти, за да имам достатъчно протеин, то ще трябва да ям 10 000 калории всеки ден.
Истината е, че повечето вегани сте слаби и затова казвате, че всичко ви е окей, а сочите някакви дебели чичковци и казвате, че те са тези, които ядат месо и ето на какво приличали нали. Обаче това, както винаги при вас, е много избирателно и удобно, а няма връзка с истината. Нормално човек, който е лек, не се подлага на някакви сериозни натоварвания, често се занимава и с йога или поне разтяга редовно, да се чувства добре. Това няма връзка с яденето или пък отказа от ядене на месо, но ти няма такива неща да коментираш или ако го направиш, то ще ги обърнеш така, както на теб ти е изгодно.
Не знам, ама ако не разбираш разликите между подобни неща, значи няма смисъл да се говори. Имам чувство, че ти мислиш, че някой те напада, защото не ядеш месо. А да ти кажа честно, то на никой тука не му е през кура за някой друг, та да тръгне и да го напада едва ли не.
09.04.18
20:28
казано от satisfaction на 09.04.18, 20:23:
Добре де, не ми казвай, че мечтата ти е да си 60кг. Няма мъж, който да не иска да е голям и силен. Това ни е в природата. Но нека не засягаме тази тема, ок.
Защо не отговори за белтъците? Защо не каза за това има ли разлика между животинските и растителните, няма ли? Защо не каза нещо за това, че режим на веган ще е съставен от 80% въглехидрати и не коментира това ли е правилното хранене? Е при такива проценти, за да имам достатъчно протеин, то ще трябва да ям 10 000 калории всеки ден.
Истината е, че повечето вегани сте слаби и затова казвате, че всичко ви е окей, а сочите някакви дебели чичковци и казвате, че те са тези, които ядат месо и ето на какво приличали нали. Обаче това, както винаги при вас, е много избирателно и удобно, а няма връзка с истината. Нормално човек, който е лек, не се подлага на някакви сериозни натоварвания, често се занимава и с йога или поне разтяга редовно, да се чувства добре. Това няма връзка с яденето или пък отказа от ядене на месо, но ти няма такива неща да коментираш или ако го направиш, то ще ги обърнеш така, както на теб ти е изгодно.
Не знам, ама ако не разбираш разликите между подобни неща, значи няма смисъл да се говори. Имам чувство, че ти мислиш, че някой те напада, защото не ядеш месо. А да ти кажа честно, то на никой тука не му е през кура за някой друг, та да тръгне и да го напада едва ли не.
Мечтата ми е да съм здрав и даси остана здрав, товаче изглеждам добре е бонус, който не целя . Правилното хранене, е това, което не ти докарва хронични болести . Ясно е кой стил на живот допринася повече за това . Спрях да отговарям на всяка една дума, след като не се замисляте ( не лично само вие ) и отхвърляте казаното .
А и нали преди 14 цитата обеща да спреш да дискутира капитана?
Аз влизам да гледам пички и големи мъжаги като Кръстев как си тренират, а само ми се стимулира отделянето на необработената храна като вляза да го видя...
Предлагам да се оставят само линковете в темата, защото все пак е с гръмко заглавие, коего ще поведе сума лели през гугъл до тук и да се трие останалата логорея.
09.04.18
20:32
казано от Капитан_Ники на 09.04.18, 18:54:
...
Точно това, което казохте да не обръщам , беше главната теза .Не. Но проблемът е че явно ти убягват основни неща, свързани с научният метод за представяне на доказателства.А той е следният: правим наблюдение; формулираме хипотеза; чрез експерименти тестваме допусканията на тази хипотеза; правим изводи на основата на тези експерименти доколко идеите ни са коректно формулирани; ако след това други хора могат да повторят тези експерименти със същите резултати, то значи повече хора ще започнат да приемат нашите изводи. В този ред.
Това, което правят авторите на представените от теб “проучвания” е да поставят хипотеза, след което правят още наблюдения. Процесът не върви наобратно.
Постваш нещо от рода на “Изследване върху българският парадокс: учени се опитват да обяснят устойчивостта на корелацията между размера на обувките и неграмотността на студентите, изучаващи психология, въпреки липсата на публикации как да повишим размерът на краката си” и очакваш адмирации, но получаваш критика. Обяснявам го, защото явно преподавателите ти са проспали тези неща.
Това, как водиш лекции с този подход е интересна посока за размисъл, но няма да се разпростирам.
казано от МнЕниЯМнОгО на 09.04.18, 20:15:
В случая на вашият приятел не са му достигали калории, а не вратни пържоли и сланина .
Е как бе, Ники? Нали в другата тема беше: “Аз не мога да приема, че калорията е просто калори и че един продукт , е равен на друг .”
От два дни те чета само, но доста си противоречиш.
09.04.18
20:39
казано от Mara Croft на 09.04.18, 20:18:
Яжте си месото бе, боледувайте, умирайте, само не прецаквайте екосистемата за мен и хората, които се опитваме да предотвратим това . Засега попаднох само на хора, които целят естетика и нищо друго и не се замислят за нищо друго извън собственият си колектив и обкръжение .
Ям си го, с Кеф. Така както баба ми и дядо ми го ядяха, така както и прабаба ми и прадядо ми са го яли, така както всичките Ни прародители са го правели.
Хайде да престанем да обвиняваме храна, с която човечеството се е хранило и оцеляло милиони години, за болести, които се случват в последните 100 такива.
И защо изобщо говорим за продукти от естествен произход, като за убийци на планетата ни, като много добре всички знаем, какво я съсипва.
Тук не става въпрос за война между месоядни и не такива, а за това да осъзнаем, какви вреди носи преработената храна, това в което я поставят за да стигне до потребителя и това което потребителя прави с остатъка от храната и опаковката и.
В наше време всеки има достъп до информация. Човек с нормален коефициент на интелигентност, може сам да разбере и ориентира от какво, колко и как, има нужда, според начинът му на живот и разбира се лични предпочитания.
Никой от нас няма нужда от агресивно агитиране на какъвто и да било начин на хранене.
Сега, всички знаем за ползите от червеното вино. Аз лично се възползвам от тях всеки ден. Ама да съм започнала да ви опявам, че трябва да се вземете в ръце и да почнете да пиете по-редовно😀🍷
Мир
Това че правим нещо за определен период от време т.е сме оцелели, не означава, че то носи здравословни ползи - човек може да оцелее само на месо или занижен калориен прием , дали е ок това- не, много ясно . И днешните болести са се срещали стотици хиляди години , има предостатъно източници за това т.е днешно време имаме по- голяма възможност да се разболеем от тях . Кое му е естественото на това да плащам на някой да убие живо същество , за да си оправдая нуждата от допълнителен протейн и чревоугодничество ? Нито веднъж не съм агетирал веганизъм тук, най- малкото по агресивен начин . По последни данни - производството на месо e на второ място, след добивът и изгарянето на нефт по отношение на екологични негативи .
09.04.18
20:40
казано от Димо на 09.04.18, 20:35:
Е как бе, Ники? Нали в другата тема беше: “Аз не мога да приема, че калорията е просто калори и че един продукт , е равен на друг .”
Извън контекс, much . :d
казано от МнЕниЯМнОгО на 09.04.18, 20:39:
Това че правим нещо за определен период от време т.е сме оцелели, не означава, че то носи здравословни ползи - човек може да оцелее само на месо или занижен калориен прием , дали е ок това- не, много ясно . И днешните болести са се срещали стотици хиляди години , има предостатъно източници за това т.е днешно време имаме по- голяма възможност да се разболеем от тях .
А вегани откога има? При вас какво показва опита? В тази връзка, както има изцяло месоядни общности (инуити, там ескимоси), има ли изцяло вегански общности в историята, които да са просъществували? Знам че има в Африка племена, които страдат от малформации поради недостига на протеин от животински произход, но не знам дали изцяло са вегани. Ти четеш всякакви неща, трябва да си запознат, сподели.
09.04.18
20:45
казано от Solomon Kane на 09.04.18, 20:32:
казано от Капитан_Ники на 09.04.18, 18:54:
...
Точно това, което казохте да не обръщам , беше главната теза .Не. Но проблемът е че явно ти убягват основни неща, свързани с научният метод за представяне на доказателства.А той е следният: правим наблюдение; формулираме хипотеза; чрез експерименти тестваме допусканията на тази хипотеза; правим изводи на основата на тези експерименти доколко идеите ни са коректно формулирани; ако след това други хора могат да повторят тези експерименти със същите резултати, то значи повече хора ще започнат да приемат нашите изводи. В този ред.
Това, което правят авторите на представените от теб “проучвания” е да поставят хипотеза, след което правят още наблюдения. Процесът не върви наобратно.
Постваш нещо от рода на “Изследване върху българският парадокс: учени се опитват да обяснят устойчивостта на корелацията между размера на обувките и неграмотността на студентите, изучаващи психология, въпреки липсата на публикации как да повишим размерът на краката си” и очакваш адмирации, но получаваш критика. Обяснявам го, защото явно преподавателите ти са проспали тези неща.
Това, как водиш лекции с този подход е интересна посока за размисъл, но няма да се разпростирам.
Във всяко едно мое представено проучване има адекватно заключение, но вие не четете , но други хора ще ги прочетат, ще се консолтират с лекари и ще решат -кой прав и кой крив . 😄 Мерси за личностните нападки в леко по - мним стил, все още не съм ви обидил, нали . Даммм .
казано от МнЕниЯМнОгО на 09.04.18, 20:40:
Къв контекст бе човек, противоречиш си в прав текст, излагаш се.
09.04.18
20:46
казано от Димо на 09.04.18, 20:43:
Това че правим нещо за определен период от време т.е сме оцелели, не означава, че то носи здравословни ползи - човек може да оцелее само на месо или занижен калориен прием , дали е ок това- не, много ясно . И днешните болести са се срещали стотици хиляди години , има предостатъно източници за това т.е днешно време имаме по- голяма възможност да се разболеем от тях .
А вегани откога има? При вас какво показва опита? В тази връзка, както има изцяло месоядни общности (инуити, там ескимоси), има ли изцяло вегански общности в историята, които да са просъществували? Знам че има в Африка племена, които страдат от малформации поради недостига на протеин от животински произход, но не знам дали изцяло са вегани. Ти четеш всякакви неща, трябва да си запознат, сподели.
Аргумент тип ” от естественост ” не е аргумент . Но ако сериозно питате, т.е се интересувате, ще се изкажа . Няма население, което е изцяло било веганско, това е така . Но има вегетариански такива, или такива при която процентът на радтителна храна винаги е бил повече - азиатските общности , майте, ацтеките , тракийските племена и т.н- здрави и успешни културни групи. Има изследвания на дадените споменати общности ( останки на кости , или директни такива ) от вас, които показват сериозно развитие на хронични заболявания, такива , които се срещат в днешно време .
Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 09.04.18 20:51.
Ми ти що го използваш?
И днешните болести са се срещали стотици хиляди години , има предостатъно източници за това
09.04.18
20:51
Аз лично преставам да чета всякакви мнения на въпросния господин. Той няма да се спре докато някой му обръща внимание.
Умрем някой да ми се прави на Бог.
И после веганите не били агресивни ахахахах
09.04.18
20:52
казано от Димо на 09.04.18, 20:45:
казано от МнЕниЯМнОгО на 09.04.18, 20:40:
Къв контекст бе човек, противоречиш си в прав текст, излагаш се.
Вие се излагате - качеството на храната е важно, също и нейното количество. Постнатото мое изказване от вас дискутираше първото , а не второто твърдение т.е извън контекст е постнатото инфо .
Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 09.04.18 20:53.
казано от Димо на 09.04.18, 20:51:
Ми ти що го използваш?
И днешните болести са се срещали стотици хиляди години , има предостатъно източници за това
Бах маа му, много прости тея хомо сапиенс веднъж поне да не се сетят колко ще са здрави, фит, успешни като вид ако спрат да ядат животни. Или е имало такива експерименти и просто историята и еволюцията са ги изхвърлили като неуспешни?
09.04.18
20:56
Ми ти що го използваш?
В случая вие използвахте положителен приом т.е твърдите нещо позитивно в пасивна величина, без адекватно поддържащо инфо , аз не го правя т.е нямам аргумент от естественост .
Да, Ники (нали се запознахме, вече можем да си говорим по- кежуал), не съм впечатлен от запознанството ми с веганите, ако си представителна извадка, според мен стеротипа си в съвсем на място и не правиш услуга на имиджа на веганите.
казано от МнЕниЯМнОгО на 09.04.18, 20:56:
Ми ти що го използваш?
В случая вие използвахте положителен приом т.е твърдите нещо позитивно в пасивна величина, без адекватно поддържащо инфо , аз не го правя т.е нямам аргумент от естественост .
Нищо не твърдя, питах те има ли такива общества, а ти отбягваш отговора.