Помощ за изграждане на добър хранителен режим

Здравейте! На 17 год съм, 164см висока. От 2 месеца съм на калориен дефицит и от 56кг свалих до 52кг, което ме устройва. Също така започнах всеки ден да ходя на фитнес и се опитах да си съставя хранителен режим, с който нито да свалям, нито да качвам. Бихте ли ми казали дали режимът е добър или трябва нещо да променя? 
Примерно меню:
1)7:30ч. (преди тренировка) - 3 белтъка
2)10:30ч ( след тренировка)- 50гр ориз
50гр варени картофи
100/150гр Краставица
50гр риба тон
3) 13:30ч - 150гр маслено домашно кисело мляко
20гр овесени ядки
50гр нискомаслена извара
100гр ябълки
4) 16:30ч - 30/40гр ориз
100/150гр Краставица
20гр сирене
50гр извара
2 белтъка
30гр бадеми
5) 20:00ч -  100гр нискомаслена извара
ОБЩО(горе долу) :70/80гр.протеини, 30гр мазнини, 120гр въглехидрати, 1100kcal
Нужно ли е още нещо да допълня, повече да наблегна или да намаля? Приемам всякакви мнения и критики. Благодаря предварително!  🙂

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим
Carbohydrate

26.09.17
20:50

това е много малко за подрастващ организъм, първо...после още ще напиша

казано от Carbohydrate на 26.09.17, 20:50:

това е много малко за подрастващ организъм, първо...после още ще напиша

Добре, ще вкарам още неща в режима си. Ще ви бъда много благодарна, ако ме насочите какво мога да прибавя.

27.09.17
12:31

Прекалено много млечни продукти, защо не замениш някои с месо? Защо комбинираш ориз и картофи в едно хранене, излишно си усложняваш режима. Яж яйцата цели.

Мнението беше редактирано от deqn91 на 27.09.17 12:32.

казано от deqn91 на 27.09.17, 12:31:

Прекалено много млечни продукти, защо не замениш някои с месо? Защо комбинираш ориз и картофи в едно хранене, излишно си усложняваш режима. Яж яйцата цели.

Ям месо винаги, когато мога. Просто има дни, в които в нас няма месо или риба и трябва да ги заместя с нещо друго. Би ли ми казал какво месо ще е най-добре да си взимам и откъде ще ми е изгодно?
Добре, но нали жълтъците съдържат много мазнини и четох много мнения, че е по-добре само белтъците? 😄

казано от Димитрина Григорова на 27.09.17, 16:00:

Добре, но нали жълтъците съдържат много мазнини и четох много мнения, че е по-добре само белтъците?

Смени си източниците на информация, тези са видимо ненадеждни.
И хапвай спокойно яйцата цели... 🙂

казано от Кольо Пияндето на 27.09.17, 16:08:

казано от Димитрина Григорова на 27.09.17, 16:00:

Добре, но нали жълтъците съдържат много мазнини и четох много мнения, че е по-добре само белтъците?

Смени си източниците на информация, тези са видимо
ненадеждни.
И хапвай спокойно яйцата цели...

А месо да ми препоръчаш къде мога да го взимам изгодно 🙂 и как ще е по-добре: пил гърди, пил крилца, бутчета, цяла кокошка или нещо друго? Искам да взимам примерно за цялата седмица да си имам, само че не съм наясно кое месо ще ми е най-изгодно и откъде.

казано от Димитрина Григорова на 27.09.17, 16:39:

А месо да ми препоръчаш къде мога да го взимам изгодно  и как ще е по-добре: пил гърди, пил крилца, бутчета, цяла кокошка или нещо друго? Искам да взимам примерно за цялата седмица да си имам, само че не съм наясно кое месо ще ми е най-изгодно и откъде.

Трудно мога да ти препоръчам място, от където да купуваш месо. Не се ограничавай само до пилешко, обаче. От една страна свястно пилешко може би най-трудно се намира. От друга страна няма никакъв проблем да хапваш всякакви други мръвки (свинско, телешко, пуешко, риба и т.н.)

казано от Кольо Пияндето на 27.09.17, 16:44:

казано от Димитрина Григорова на 27.09.17, 16:39:

А месо да ми препоръчаш къде мога да го взимам изгодно  и как ще е по-добре: пил гърди, пил крилца, бутчета, цяла кокошка или нещо друго? Искам да взимам примерно за цялата седмица да си имам, само че не съм наясно кое месо ще ми е най-изгодно и откъде.

Трудно мога да ти препоръчам място, от където да купуваш месо. Не се ограничавай само до пилешко, обаче. От една страна свястно пилешко може би най-трудно се намира. От друга страна няма никакъв проблем да хапваш всякакви други мръвки (свинско, телешко, пуешко, риба и т.н.)

Опитвам се да наблягам на рибата. Най-често ям скумрия (100-200гр.). Мисля, че тя е по-изгодна 😄.  Иначе благодаря за съвета

27.09.17
18:03

От някой месарски магазин, избягвай големите вериги.

13.02.24
17:17

Основата на това ястие е крехко говеждо месо, което не само придава вкусен вкус, но и осигурява важни хранителни вещества. Всяка хапка е истинско кулинарно изживяване, осигуряващо на вашата котка всички необходими компоненти, за да се грижи за нейното здраве. Специално разработената формула на Gemon Cat Sterilised Beef https://petsbro.bg/konservyrana-khrana-za-kotky/ е адаптирана към нуждите на стерилизирани или кастрирани котки.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1