01.10.17
20:13
Здравейте!
В историята няма да казвам истински имена, а ще използвам псевдоними.
В този момент съм на 14 години (един месец до 15), висок съм 1.78м и тежа 90.5 килограма.
Ще ви разкажа моята история.
2011-2015
Това беше най-лошият период от живота ми. Бях малко и тъжно момченце, без приятели, което беше тормозено от съучениците си затова, че е “различно”. Прибираше се със синини и така нататък. Беше много лош период от живота ми и основното нещо, което правех е да играя на компютъра, да яде и да спи, но под сън може да се има в предвид 3-4 часа. Бях в някакъв странен вид депресия и не се гордея с това. Също, когато някой от моя клас беше решил да ме набие, нищо не можех да направя. Не се гордея с този период, но това ме мотивира още повече.
2016
Това е година, в която почнах да излизам от така наречената от мен “депресия” и започнах да се замислям, дали не съм понапълнял (бях надебелял доста) и около март се пробудих. Казах си, че съм надебелял и започнах да правя нещо по въпроса, което е ...ВЕЛИКИЯ МОМЕНТ... бягане около блока, но не сериозно бягане понеже неможех да избягам повече от 200 метра, беше 400 ходене 200 бягане. Това е слабо, но се гордея, че тогава поне направих първата стъпка. Правех по около 3 лицеви опори, но бях мотивиран. Не бях сигурен какво да правя нататък, но бях сигурен, че искам да се променя. Не правех особено по въпроса. Бях решил, че ще тренирам на спортната площадка зад блока, но не можех да направя нищо.
Юни 2016
Когато приключих 7 клас един мой приятел, който ми помогна много и съм му супер благодарен, че не ме изостави и ми помогна, когато ми трябваше помощ най-много.
На 16 юни ми беше първия ден на фитнес и беше просто от любопитство. Когато приключихме тренировката се замислих. Разбрах как искам да се променя. След 2 дена си отворих карта за 3 месеца (бях чак толкова надахано майначе). Беше трудно в началото, но не се отказах. Тренирах през тези 3 месеца и наистина направих промяната, която желаех, но тренировките не ми дадоха само телесна промяна, а и духовна, след това лято вече не се чуствах като малко дебело момченце. Вече бях мотивиран. Постигнах целта си и продължих.(Тук тренирах по програма която сам си бях съставил, беше съвсем основна)
Декември 2016
Бях тренирал и си мислех, че съм добре затова си казах да се отдам на заслужена почивка. Може би 2 седмици да си похапна и така нататък.(От септември до декември тренирах по програма от bodybuilding.com която беше като за мен)
Февруари 2017
Почивката не беше кратка, а беше 2 месеца и надебелях 10 килограма, но пак бях мотивиран. В интерес на истината имах чуството, че пак почвам от начало.(От февруари до към юни тренирах по програми от bodybuilding.com)
Септември 2017
От Февруари до Септември бях тренирал сериозно, почти без непредвидени почивки, но тръгнах насело, хвана ме мързел и т.н.(От юни до септември тренирах по програма която сам си бях съставил)
1 Октомври 2017
В момента не съм тренирал от 1 месец и не съм във върхова форма, но от утре започвам сериозно и си имам лична цел 6 месеца да тренирам по програмата, която ще избера без отклонения и мисля да я спазя. Мисля да започвам да качвам в дневника и ще сложа снимка на мен в момента.(В момента ми се иска да сменя програмата и моля хора ,които могат да ми дадат съвет в момента мисля да тренирам по дадена в снимките отдоло програма)
В момента тежа 90 килограма
Висок съм 1.78
Средно калориите, които приемам на ден са 2500 и нямам променям теглото си.
В момента не спазвам хранителен режим, ако има някой, който да ме посъветва ще съм благодарен. Вероятно ще качвам всеки ден или често и ще напиша какво съм ял през деня.
Както и тренировката.(Не очаквайте, че съм на протеинови шейкове и зелева салата)
В момента съм понаддал и ще смъкна.
Ще качвам прогрес.
Темата беше редактирана от Lava Drake на 01.10.17 20:14.
08.10.17
22:47
*Седмица 1*
Обобщение от седмицата:
Не се справих особено добре с тренировките и не тренирах достатъчно здраво.Ще подобря предстоящата седмица. Също приемах твърде много въглехидрати, което ще се опитам да поправя.Общо взето съм до кривата круша.
Всъщност,ако търсиш съвети към нещо,приложи го тук. Имам предвид,опиши поне една седмица какво ядеш(ама честно), как тренираш и т.н.
Към какво хранене си се насочил?
Историята ти е често срещана,успех ти пожелавам.
10.10.17
00:10
*Седмица 1, Ден 1*
*Хранене
Закуска:
Кашкавалка 100гр
Луканка 100гр
Около 720 калории
Обяд:
Пиле с ориз 300 гр
Около 430 калории
Закуска по време на училище:
Пълнозърнесто рогче 130гр
Бисквити 50 гр
Около 420 калории
Вечеря:
Макарони на фурна 125 гр
Около 310 калории
Допълнително сладко през деня 50 гр шоколад
300калории
Общо 2180 калории
Забележка обичаино приемам по 2500 и отгоре тялото ми е свикнало на 2500. Просто мисля да ги смъкна на 2200.
#Тренировка#
Качена ми е програмата отгоре.
Направих доло-горе добра тренировка единствения проблем е, че не ми стигна времето да направя последните 2 опражнения.
10.10.17
20:22
*Седмица 1, Ден 2*
Хранане:
Не ми се описва подробно на 1800 калории съм и е по малко от това което искам. Стана общо хранене обяд и закуска.
Тренировка:
Всичко изпълнено по програмата. Стана добра тренировка.
Добре де,ти си продължаваш с въглехидратите на макс.
Разгледай темите за хранене във форума,прочети някоя и друга. Ако целта ти е понижаване на тегло,някога смятал ли си калориен прием за целта какъв трябва да е?
Аз например не мога да предположа колко калории е едно рогче или една кашкавалка,ти как сметна,че са толкова?
Мнението беше редактирано от Веси на 10.10.17 22:07.
11.10.17
08:17
Просто на опаковките на храните го пише. Също в нета има калколатори на калории на определена марка неща.
Просто следя колко точно съм изял. И това не са въглехидрати на макс, попринцип до миналата седмица ядях твърде много сладко (300гр на ден доло горе което е много вреден навик и не оспявах да го спра) освен всичко. Вчера дори нямаше сладко в храненията ми. Попринцип на ден без да следя какво ям съм на 3 пъти повече въглехидрати. Старая се първо да спра сладкото а после и останалите неща, но откъдето и да го ппгледнем гледам да не изолирам въглехидратите моментално поради две причини:
Стрии(при бързо смъкване на килограмите се получават стрии), Организма привиква на малко калории и после ако пак сложа много надебелявам.
Мнението беше редактирано от Lava Drake на 11.10.17 08:28.
11.10.17
23:44
Забавната част е - почти от никъде. Нещо което също ще оправя. Обмислям или да почна да ям много яица или да зема малко протеинче, но вероятно ще са яица защото не съм привърженик на добавките дори и да е нещо просто като протеин. Имам хранителни добавки в нас в които има протеин, аминокиселини и сякакви простотии, но не ги приемам. Ясно ми е, че протеина ми трябва за да може мускулите ми да се регенерират, но не съм изпитвал нуждата да приемам повече или да пия добавки. Също съм питал хора и според тях за моята възраст не ми трябват добавки. Просто да се старая да приемам повече месо и яица.
Мнението беше редактирано от Lava Drake на 11.10.17 23:53.
Няма и да изпиташ нужда,ако продължаваш да храниш с толкова въглехидрати.
Пак те приканвам, прочети информация поне за равномерно балансирана диета или въглехидратна ротация,ако толкова държиш да ги има. Ама чети по темата,от четива тук прелива!
Мнението беше редактирано от Веси на 12.10.17 01:23.
30.10.17
13:41
30.10
Тренировките варвят страхотно само че сесблъсках със следния проблем: усещам странна болка в рамото и можеби е от ставата. В момента съм във фитнеса на път на прекратя тренировката по средата защото съм притеснен проблема да не стане по-сериозен, тъй като болката се засили леко от както започнах да тренирам. Проблема се появи в петък след когато тренирах гърди и рамо и вероято съм претоварил нещо тъй като закаснявах и намалих почивките. Изпитвам лека болка само при специфични движения като на си изправя ръката напред на 90градуса . Моля за съвет и можеби ще спра изцяло тренировкитр за една седмица.
Малко снимки да видите до къде съм( знам че до кривата круша)