Вредно ли е редовното ядене на месо?

Прескочи до:

03.10.17
16:39

Благодаря за отговорите.

Дискусията е твърде относителна и предразполага към излишно остри спорове... та още от сега да помоля за кроткост. Категоричен отговор едва ли може да има, тъй като влияние върху здравословността на месото като храна оказват твърде много фактори.

В общия случай - не, не е вредно.

03.10.17
16:51

Това е въпрос без отговор.
Какво значи редовно?
Какво е количеството?
Какво значи вредно?
В какви условия живееш?

Ако питащ хората около екватора - общия отговор ще е да, вредно. Ако питаш хората в Непал - абсолютно нужно е. Между тези две крайности, отговора е “зависи”.

07.10.17
12:45

Под редовно имам предмид всеки ден, и не, не се намирам в Непал или Екватора, а в България, както може да разберете от езика, на който ви пиша

Bart Simpson

07.10.17
12:52

На БГ може да се пише от всяка точка на земята.
Дори на втори базов лагер под Еверест има интернет кафе.

08.10.17
14:29

Имам предвид, че щом пиша на български, значи съм българин и т.е живея в България. Но мисля, че се отклонихме от темата

Carbohydrate

08.10.17
14:36

казано от polinns на 07.10.17, 12:45:

Под редовно имам предмид всеки ден, и не, не се намирам в Непал или Екватора, а в България, както може да разберете от езика, на който ви пиша

когато употребата на месо е много, то това е вредно, разбира се!

08.10.17
15:26

Яж си спокойно.

Carbohydrate

01.03.18
19:03

За съжаление, прекалената употреба на белтъчини, сиреч и месо, е вредно. Това е доказано и когато се появява книгата с диетата на Дюкан, където основно се набляга на белтъчините за да се отслабне, то веднага се появиха хора, които са против нея...даже кобрата горе е писала, че диетата на Дюкан е вредна с прекалената употреба на белтъчини. Медицината е категорична по този повод. Белтъчините, които не се усвояват, се подлагат на процеса, който се нарича гниене, а това причинява отравяне на организма!

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 01.03.18 19:04.

Bart Simpson

01.03.18
19:22

Ей така.

Carbohydrate

01.03.18
19:24

казано от Bart Simpson на 01.03.18, 19:22:

Ей така.

Барт, вече се притеснявам за теб, да знаеш 🙂!

Bart Simpson

01.03.18
19:31

А няма страшно, ок съм си хахахахаах.
Просто като видя крава да си ближе телето и то на ирландски тротоар с подстрекание към веганство и почвам да се обърквам........в Ирландия бе човек.
Тук веганите ги бият с тояги и геги по улиците и нямат право на соц. осигоровка и работа.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 01.03.18 19:40.

Carbohydrate

01.03.18
19:42

казано от Bart Simpson на 01.03.18, 19:31:

А няма страшно, ок съм си хахахахаах.
Просто като видя крава да си ближе телето и то на ирландски тротоар с подстрекание към веганство и почвам да се обърквам........в Ирландия бе човек.
Тук веганите ги бият с тояги и геги по улиците и нямат право на соц. осигоровка и работа.

също като при нас на гей парада)))

Bart Simpson

01.03.18
19:48

Е вие там стя корави батки.
Ние тука само веганите, че са крехки създания.

Carbohydrate

01.03.18
19:52

както беше казал Железния в един пост, ние имаме зъби, като хищници и това не е случайно. Имаме разлика с дъвчащите животни. Знаеш ли каква е?!

Bart Simpson

01.03.18
20:00

Чакай, чакай, ти нещо се обърка, аз днес вече съм на половин кило мЯсо.

01.03.18
20:41

казано от Carbohydrate на 01.03.18, 19:52:

както беше казал Железния в един пост, ние имаме зъби, като хищници и това не е случайно. Имаме разлика с дъвчащите животни. Знаеш ли каква е?!

Майтапа настрана , ама за пръв път чувам , че имало дъвчащи животни ууууулеееелеее...
Така , както си го написал , създава усещане , че съм говорил за Вампири...

Деян

01.03.18
20:44

Е как да няма дъвчащи животни, било то и тревопасни, и хищници и т.н. бозайници. Има обаче само гълтащи или разкъсващи и гълтащи-змии, крокодили, птици, риби.

Carbohydrate

01.03.18
20:45

казано от XXL на 01.03.18, 20:41:

Майтапа настрана , ама за пръв път чувам , че имало дъвчащи животни ууууулеееелеее...

това е класификация на животните от руски (превод от учебник по физиология на човека и животните)

01.03.18
20:50

казано от Carbohydrate на 01.03.18, 20:45:

казано от XXL на 01.03.18, 20:41:

това е класификация на животните от руски (превод от учебник по физиология на човека и животните)

В Русия съм...в Русия съм ...

Мнението беше редактирано от XXL на 01.03.18 20:51.

01.03.18
21:17

казано от Carbohydrate на 01.03.18, 19:03:

За съжаление, прекалената употреба на белтъчини, сиреч и месо, е вредно. Това е доказано и когато се появява книгата с диетата на Дюкан, където основно се набляга на белтъчините за да се отслабне, то веднага се появиха хора, които са против нея...даже кобрата горе е писала, че диетата на Дюкан е вредна с прекалената употреба на белтъчини. Медицината е категорична по този повод. Белтъчините, които не се усвояват, се подлагат на процеса, който се нарича гниене, а това причинява отравяне на организма!

Обясни сега за ескимосите 🙂

01.03.18
21:24

Организма може да използва и протеина за енергия , ако това се налага

01.03.18
22:07

. Белтъчините, които не се усвояват, се подлагат на процеса, който се нарича гниене, а това причинява отравяне на организма!

Мармоти,станиоли...

Bart Simpson

01.03.18
22:15

А всъщност сме всеядни.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 01.03.18 22:17.

01.03.18
22:48

казано от Bart Simpson на 01.03.18, 22:15:

А всъщност сме всеядни.

...каквото всъщност и аз твърдях

Carbohydrate

02.03.18
09:09

казано от Bart Simpson на 01.03.18, 22:15:

А всъщност сме всеядни.

хахаха, по принцип може да изядеш и ако)))....Всъщност, дъвчащите животни, например кравите, разграждат целулоза, която човек не може да разгради 🙂 ......

Carbohydrate

02.03.18
09:13

казано от Brown Bomber на 01.03.18, 21:17:

знаеш ли в едно време в Китай, когато пътя на коприната беше само бебе))...смъртното наказание беше, като затворника са го хранили само с варено говеждо месо......

Carbohydrate

02.03.18
09:51

https://www.proza.ru/2013/12/05/558
ето, 20 годишно изследване за болестите, ескимосите и т.н. ескимосите живеят средно 35-50 год!)))

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 02.03.18 09:51.

02.03.18
10:09

казано от Carbohydrate на 02.03.18, 09:51:

https://www.proza.ru/2013/12/05/558
ето, 20 годишно изследване за болестите, ескимосите и т.н. ескимосите живеят средно 35-50 год!)))

Това не е 20-годишно изследване, това е памфлетче и то доста слабо аргументирано. 🙂
Пример: в началото на 80-те средната продължителност на живота в СССР е била 70,9 години, а през 2013 - само 66,05. През това време препоръките за общ холестерол (при това авторът дори не прави разлика между HDL и LDL) оттогава са намалени. Според автора това означава, че холестеролът няма отношение към продължителността на живота, като изобщо не  му минава през ума, че в Русия една трета от смъртните случаи при мъжете например са свързани с алкохол, чият консумация се е увеличила значително от 80-те до 2013, че качеството на храната е спаднало рязко, че физическата активност е под всякаква критика, че общото ниво на здравеопазването в Русия в момента е по-ниско, отколкото в някои африкански държави... Общо взето наредил е едни глупости на търкалета, за да “опровергае” ползата от Омега-3. 😄

казано от Deyan на 01.03.18, 20:44:

Е как да няма дъвчащи животни, било то и тревопасни, и хищници и т.н. бозайници. Има обаче само гълтащи или разкъсващи и гълтащи-змии, крокодили, птици, риби.

Всъщност има два типа - гълтащи и плюещи 😄 😄 😄

Carbohydrate

02.03.18
10:16

изследването е съвместно американско-английско-китайско, а не руско 🙂, че автора е против омега 3.., не ми пука....отговора е за ескимосите 🙂, а не за пишки и педераси))

02.03.18
10:30

казано от Carbohydrate на 02.03.18, 10:16:

изследването е съвместно американско-английско-китайско, а не руско 🙂, че автора е против омега 3.., не ми пука....отговора е за ескимосите 🙂, а не за пишки и педераси))

Хайде да вземеш да прочетеш какво самият ти си пуснал, преди да пишеш.  Мога да ти помогна с превода от руски, ако се затрудняваш.
20-годишното изследване няма нищо общо с инуитите (или “ескимосите”, както ги наричаш ти). Авторът цитира “China–Cornell–Oxford Project” - проучване, проведено съвместно от университетите в Корнел и Оксфорд и китайското правителство в провинциален Китай от средата на 80-те до 90-те години на 20-ти век.
За инуитите се цитират някакви общи данни за заболеваемост и смъртност от Канада и статистика за броя им в Гренландия и Русия, като Егоров някак не си е направил труда да си посочи източниците.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.03.18 10:31.

02.03.18
10:32

Да не говорим,че храненето на инуитите се различава от това на ескимосите)))

Carbohydrate

02.03.18
10:33

казано от Boby_ на 02.03.18, 10:30:

казано от Carbohydrate на 02.03.18, 10:16:

Хайде да вземеш да прочетеш какво самият ти си пуснал, преди да пишеш.  Мога да ти помогна с превода от руски, ако се затрудняваш.
20-годишното изследване няма нищо общо с инуитите (или “ескимосите”, както ги наричаш ти). Авторът цитира “China–Cornell–Oxford Project” - проучване, проведено съвместно от университетите в Корнел и Оксфорд и китайското правителство в провинциален Китай от средата на 80-те до 90-те години на 20-ти век.
За инуитите се цитират някакви общи данни за заболеваемост и смъртност от Канада и статистика за броя им в Гренландия и Русия, като някак не си е направил труда да си посочи източниците.

аве, стига си ме цитирал...с теб не общувам....отговорил съм на питащият за продължителността на живот на ескимосите....а в статията какво е написано друго, можеш да напишеш на автора за това, не на мен. Ясно ли ти е?!

02.03.18
10:37

Мхм. Той Набоков да слезе, пак няма да може да му помогне на Карбо с преводите от руски.
“Дъвчащи” животни...Jesus wept.

Carbohydrate

02.03.18
10:45

казано от Владо на 02.03.18, 10:37:

Мхм. Той Набоков да слезе, пак няма да може да му помогне на Карбо с преводите от руски.
“Дъвчащи” животни...Jesus wept.

само се замисли, че класификациите са според някакъв принцип, например, човека е млекопитаещо, гръбначно, плюещо)))кажи и ще си прав....но друго е, когато си с очила или капаци и не се интересуваш от нещо...това не значи, че не съществува)))

Я кажи, в кой учебник е написано за дъвчещите крави?
А плюещите риби?....и за тях се интересувам!

Мнението беше редактирано от Оля Петрова на 02.03.18 10:49.

Какви дъвчащи животни бре, Васе... не настоявай да се излагаш още.
Преживни животни?

P.S. Всичко тръгна от това, че на въпроса “Вредна ли е редовната консумация на месо?” в мнение №9 ти отговори с “Прекалено високата консумация на белтъчини е вредна.” . ОК, но редовно не значи непременно прекалено.

P.P.S. Спамът започва от мнение №10. Непредизвикан спам.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.03.18 10:56.

Carbohydrate

02.03.18
10:55

казано от Оля Петрова на 02.03.18, 10:48:

Я кажи, в кой учебник е написано за дъвчещите крави?
А плюещите риби?....и за тях се интересувам!

дай си пощата в лични, ще ти пратя доста учебници, книги и т.н. но на руски. Тази, от която писах, е събрана от чужди автори и преведена...в нея ще видиш, пише колко автора и кои са))

02.03.18
10:56

Оставете изследванията и статистиките. Всички са гледали научнопопулярни и документални филми за ескимосите. Виждал съм много старци, видимо в цветущо здраве. Вируси там нямат, храната е чиста, освен ако някоя руска подводница не хвърли някакъв радиоактивен товар.

Carbohydrate

02.03.18
10:57

казано от Кольо Пияндето на 02.03.18, 10:49:

Какви дъвчащи животни бре, Васе... не настоявай да се излагаш още.
Преживни животни?

P.S. Всичко тръгна от това, че на въпроса ” Вредна ли е редовната консумация на месо?” в мнение №9 ти отговори с “Прекалено високата консумация на белтъчини е вредна.” . Редовно не значи непременно прекалено.

P.P.S. Спамът започва от мнение №10. Непредизвикан спам.

абсолютно си прав, нищо не мога да кажа. Но редовно, не означава малко, нали?! След като не е написано количество, то може да се смята и тъй и иначе или не съм прав?!

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1