10.11.17
10:41
Здравейте. Аз съм на 19г, висок 191см и в момента тежа 71кг.За период от една година свалих 15 килограма и с това доста мускулна маса.Корема ми се отпусна.Записах се на фитнес за да се стегна(ходя от една седмица).Имам няколко въпроса които може да ви се сторят глупави,но ето ги и тях.
1.Направих си фитнес програма-Като за начало върши ли ми работа ?
Понеделник - тренировка
Вторник - почивка
Сряда - тренировка
Четвъртък - почивка
Петък - тренировка
Събота - почивка
Неделя - почивка
Тренировка - три пъти седмично
10 минутна загрявка на пътека (бързо ходене)
Придърпване на вертикален скрипец с подхват - 3 х 15
Повдигане на ръце встрани - 3 х 12
Придърпване на долен скрипец - 3 х 15
Затваряне на пек-дек машина - 3 х 12
Трицепсово разгъване на горен скрипец - 2 х 15
Бедрено сгъване - 3 х 25
Бедрено разгъване - 3 х 25
Коремни преси - 3 х 20-30
15 минути бързо ходене по пътека
2.С какво мога/не мога да се храня ?
3.Как мога да направя релеф,без да качвам килограми и по възможност да задържа тези или да сваля ?
4.Три дни или цялата седмица да съм във фитнеса ?
5.След тренировки имам “вълчи глад”-това нормално ли е ?
6.Ако е нормално с какво да го заситя,за да не качвам само мазнини ?
7.Трябва ли да пия много вода ?
8.За сега виждам,че само качвам(трябва ли да мина на диета) ?
9.Колко kcal са ми нужни дневно ?
10.Как да се отърва от стреса,че само ям и пълнея,и с фитнеса не правя нищо ?
11.Докато се опитвам да правя релеф мога да спазвам диета примерно 1200-1500 kcal на ден ?
Ще съм ви много благодарен,ако ми отговорите на въпросите и дано не съм ви дотегнал.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
10.11.17
13:41
На мен програмата ти не ми хареса ,и не мисля ,че ще постигнеш нещо с нея .
10.11.17
14:00
1. Програмата ми се струва нецелесобразна, без значение какви са ти целите. Добре си се насочил към цялото тяло, но не е това начина.
2. Храни се разнообразно - яж от всичко, но в умерени количества.
3. С лек калориен дефицит (или дори калории за подържане) и тежки тренировки.
4. Три до четири дни са предостатъчни.
5. Нормално е.
6. Храна, богата на протеини.
7. 2 до 3 литра на ден, или според нуждите на тялото.
8. Не, направи си здрависловен режим.
9. Изчисли ги с калкулатор. Ще получиш различни стоиности от различните калкулатори - осредни ги.
10. Не се стресирай, спи достсръчно, весели се повече, слушай музика.
11. Като 9.
Мнението беше редактирано от Веселин Блажев на 10.11.17 14:17.
1. Хубаво е да тренираш цяло тяло, но опитай в програмата ти да присъстват и многоставни упражнения със свободни тежести и/или собствено тегло
2. Отговора зависи от много фактори. Няма строго забранени храни. Най-общо казано всичко опира до енергиен баланс:
- Приемаш по-малко от колкото изразходваш - сваляш килограми.
- Приемаш повече - качваш
3. “Релефа” одва с понижаването на процента подкожни мазнини(погледни точка 2), но тук правим уговорката, че ти трябва добре изградена мускулна структура отдолу, та да се покаже нещо, когато мазнините ги няма. Тук вече не нещата опират не просто до сваляне на килограми, ами до горене на мазнини.
3. С правилен подвид към храната и умерени натоварвания в залата и извън нея.
4. Зависи. Как се чувстваш? как се възстановяваш? Какво правиш през останалото време. 3 пъти седмично е едно добро начало върху което можеш да надграждаш с времето.
5. Абсолютно нормано.
6. Най-добрата опция би била качествената, домашно приготвена храна, която да е богата на протеин и въглехидрат.
7. Зависи какво разбираш под много. Не се насилвай да се наливаш. Изгради си навика да има бутилка с вода с теб в залата и на работното ти място. Така ще гарантираш, че ще си винаги добре хидратиран.
8. Зависи какво разбираш под думата “диета”. Ако ме си доволен от това което виждаш, тп тогава променяш нещо и сравняваш как ти се е отразило спрямо предишните дни.
9. На този етап смятане на калории само ще те обърка още повече. Ако все пак държиш да знаеш колко приемаш в Интернет пространството има десетки калкулатори и формули за изчисляване. Само запомни, че крайният резултат от всеки един е просто ориентир, а не закономерност и винаги има изключения.
10. Прави нещата защото ти доставят удоволствие, а не защото се налага да ги вършиш. Постави си малки цели, към които да се стремиш: 12 тренировки в месеца, 1 набиране, 1.5л вода дневно, 3 богати на протеин хранения и тн. Не си поставяй крайни срокове, които допълнително ще те стресират. С времето нещата ще станат
11. Че можеш - можеш, ама дали е оптимално... Никой не може да ти каже с точност, а този който го направи най -вероятно те заблуждава /подвежда
На “фитнес” не се записва.Или тренираш или не.Или го искаш или не.Живота е пред теб и имаш много време да го осъзнаеш ,осмислиш и прецениш!Надявам се да вземеш правилното решение.Успех с железата 🙂
11.11.17
12:33
Благодаря за отговора на всички
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече