Нова година - ново аз ( съвет за тренировки + хранене )

10.01.18
06:12

Здравейте, “машини” 😄
Ще се нуждая от малко помощ, та който може да сподели съвети и така.
Ситуацията е следната: Момче съм, на 17 (близо 18 години), 182см и 65 кг. Излишно е да казвам, че нямам натрупани мускули където и да е (rofl).
Нали трябваше да съм турбо гъзар, та почнах да пуша на 13, маричка на 14 защото нали така беше модерно и нямаше как иначе, трябва да съм “лошо момче, над закона” което много ми вредеше с години ( моля да няма коментари че сам съм си виновен или нещо такова, заради това съм тук - да поправя грешките си). Съсипвах си живота доста време с тези неща и неведнъж съм опитвал да ги спра но явно съм нямал достатъчно желание. Преди 4-5 месеца просто си казах стоп и ми дойде отвътре найстина да ги спра, а щом успях да ги спра значи мога всичко ( рофл ). Сега край с предисторията и да започна с въпросите по темата. Както вече споменах - момче, 17, 182см, 65 кг ( скоро ще прикача снимки ). Реших се да започна да тренирам усилено, но също ми трябва и строг хранителен режим ( който стриктно ще изпълнявам!).Напълно ясно ми е, че се изискват тежки усилия и няма с две тренировки да стана няква “батка”. Разполагам с дъмбели с общи тежести 30кг, прав лост за същите тежести и собствено тегло ( ще тренирам в зала след 1-2 месеца, в момента нямам финансова възможност а и не искам особено в началото да се излагам там). Това за което ви моля е ако можете да ми предложите ориентировъчен хранителен режим както и тренировки за цялото тяло с гореспоменатите неща. Знам, че трябваше от по-рано да почна с тренировките ( приблизително 5-6 години ;д ), но сме хора и правим грешки и важното е, че стигам до правилния избор - по-добре късно от колкото никога. Найстина се надявам да можете да ми помогнете с изготвянето на нещо като план за тренировки и хранене и ще съм ви много благодарен.
Надявам се, че бях крайно изчерпателен. Ако имате въпроси - питайте.

Здравей!

Не ти трябва нещо чааак толкова строго. Просто нека в менюто ти да преобладават качествените хранителни продукти и за да качваш тегло, яж повече от това, на което си свикнал сега, поддържайки настоящите килограми. Бъди постоянен и в тренировките.

Може да се ориентираш по съветите от тези ръководства за начинаещи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1