Началото <3

Прескочи до:

17.02.2018г.

Закуска: 50гр. овесени ядки + 100гр. замразени плодове, 3 белтъка, 1 жълтък, 1 кафе.
Обяд и следобедна закуска в едно (тъпо хранене): 100гр. крекери ТУК + 1 фреш от грейпфрут.
1 банан преди тренировка.
Вечеря: 150гр. печено пилешко филе + 100гр. салата Денито (цвекло и морков).

Общо за деня 1297кал. - Б: 79гр.  В: 155гр.  М: 41гр.

Тренировка А:

1.1.Squat - 3х10х50кг.  1х10х52,500кг.
1.2. DB Alternating OHP - 2х15х15кг.  2х12х15кг.
2. Romanian Deadlift - 1х15х40кг.  1х14х40кг.  1х10х40кг.  2х6х40кг.
3.1.Erin Stern does calf raise on smith machine - 1х15х50кг.  2х15х52,500кг. (сериите ги направих с допълнителен наклон)
3.2.Face Pull - 1х15х32кг.  2х12х33кг.
4.Dwo Arm Dumbbell Extension - 1х10х12,500кг.  2х8х12,500кг.

Отново тягата ми куца, но се надявам за следващият път вече да имам фитили. С храната се получи тъпотия, защото бях на изпит и това  беше единственият вариант да залъжа глада и да не озверея в по-късните часове (но пък поне всичко е в норма). =)))

Мнението беше редактирано от Марияна Георгиева на 17.02.18 20:40.

ДЕ

17.02.18
20:50

Не, че не съм го казвал и преди, ама каква е тая мания да описвате упражненията на английски. Схващаме ко сте праили, ама на бг не знаете как се казват или.....е по-модерно 😀

Мнението беше редактирано от Деян на 17.02.18 20:51.

казано от Deyan на 17.02.18, 20:50:

Не, че не съм го казвал и преди, ама каква е тая мания да описвате упражненията на английски. Схващаме ко сте праили, ама на бг не знаете как се казват или.....е по-модерно 😀

Не ги знам как се казват на български. В по-горните ми постовете се опитах да ги описвам на български (ако си забелязал), но не можеха да ме разберат и за това прецених, че ще е по-добре да са на английски и правилно изписани, както ми е предоставена самата програма.
А й не виждам някакъв проблем как са изписани упражненията... нали все пак това е моя дневник, не трябва ли да пиша така както на мен ми е удобно?

Мнението беше редактирано от Марияна Георгиева на 17.02.18 21:35.

ДЕ

17.02.18
22:26

казано от Марияна Георгиева на 17.02.18, 21:34:

... нали все пак това е моя дневник, не трябва ли да пиша така както на мен ми е удобно?

Да, така е!
Идеята ми бе, че леко полеко, в тая или оная сфера елиминираме българското без да се усещаме-не конкретно ти.....касае цялото общество. Не е тениска, а ти-шърт, не е харесвам, а лайквам, не е клек, а скуат и т.н. Аз лично се дразня, защо да назовавам движенията на език, който произхожда от нация, която не знам дали въобще има отбор по вдигане на тежести, камо ли медал в тая насока. За шибаните ингилизи говоря. А онея другите, които и те дрънкат на същия, тях пък няма какво да ги обсъждам-измислили си техен спорт, щото в истинския пълна нула.
Както и да е, сори за спама.

Мнението беше редактирано от Деян на 17.02.18 22:38.

17.02.18
22:31

Честно казано,заради английския и аз пропускам този дневник за по-сериозен прочит...ама аз съм проззз- английски не знам тъй,че не е важно.

Никой тук не говори за замяна на българският език с английски. Както ти обясних и ако беше обърнал внимание на по-горните ми постовете съм се опитала да обясня упражненията, които правя на български език, но уви никои не ме разбира. Та нали целта ми е да ме разберат хората какво правя, а не да си играем на гатанки? Мисля, че коментара ти относно писането ми в дневника не е много коректен. Всеки има право на мнение, но тук не сме, за да се учим на български език и литература, до колкото знам. А по отношение на господина, който подминавал  дневникът ми, защото има писане на англ. език - всеки има право на избор кои дневници да чете и кои да подминава. Не съм сложила табелка “Задължително”.
А и все пак сайта има админ, ако той среща някаква нередност в дневника ми с удоволствие ще се поуча от грешката си!
И така, нека коментарите по тази толкова безмислена тема спрът и се насочим към целта, за която всеки е тук.

Приятен ден и успех в тренировките! =))

Мнението беше редактирано от Марияна Георгиева на 18.02.18 10:17.

ДЕ

18.02.18
11:00

Ясно, разбрах ☺
Кажи на модератор, да изчисти мненията от 42 насам, та да си е пригледно дневничето-съвсем сериозно!

Мнението беше редактирано от Деян на 18.02.18 11:07.

18.02.18
11:30

казано от Deyan на 17.02.18, 20:50:

Примерно защото повечето от упражненията са влезли в българския от английски така и така или в другия случай - в бг липсва смислена алтернатива. 
Мъртва тяга е директен превод от английски. Те ползват (dead-) за всякакви статични упражнения (dead hang и тн). Не е ясно какво и защо е умряло, освен точния превод на dead в българската версия. (За илюстрация - руснаците си ползват “становая тяга” като пичове) 
Клек-а трябва да е Сед ако трябва да сме точни. Защо ползваме етимология свързана с алпийска растителност за да описваме сядане не смея и да питам.
“Избутване от лег” е още един пример, колко ни е богат езика та редовно се налага да пишеш описателно съчинение за едно отделно упражнение. (В същата линия Face pull как ще дойде на нашенски?)

Аз лично се дразня, защо да назовавам движенията на език, който произхожда от нация, която не знам дали въобще има отбор по вдигане на тежести, камо ли медал в тая насока. За шибаните ингилизи говоря.

По тази логика..надявам се, че вече ги заучаваш как са на китайски... 🙂

18.02.18
14:25

Мариана...не ме разбирай погрешно,не съм се изказал против това,че пишеш на английски,а просто казах,че не го разбирам.
Инак ,да не е задължително разбира се.

Здравейте на всички...

Ето, че изминаха цели 42 дни от както съм в режим на правилно хранене и тренировки, но уви настъпи застой.
Та така реших да направя някой промени е тренировките си, както ме беше посъветвала Вероника Налбатска. Искам да тренирам по метода долна и горна част и да включа кардио. Можете ли да ме насочите какви упражнения да включа за долната част, за горната част, по колко серии да ги правя... а за кардиото съм се спряла на HIIT + упр. за корем. Ще съм ви много благодарна ако и ми дадете някакви статии, които мога да прочета, за да мога да се насоча по колко упражнения да включа за определената мускулна група.
Смятам, че хранителният ми режим за сега е добре... и той ще претърпи някой промени.

В основата да са многоставните движения, със свободни тежести - както за долната част, така и за горната.
Включи си и някои на машини, но да са допълнение.

Остави си клековете, румънската тяга и хип тръста за долната част. Може да покажеш видео на тягата, ако имаш съмнения за техниката (пък и за други движения).

За горната част може лицеви, лег с дъмбели, дърпане на скрипец с широк хват, хоризонтални набирания, пък защо не и да заучиш набиранията, ползвайки ластик например, раменна преса с дъмбели или лост.

И при долна, и при горна - наблягаш на големите групи, не се концентрирай върху малките (например спокойно може да пропускаш бицепс и трицепс).

Не гледай само сериите, а и какви тежести ще използваш, колко интензивно ще е.
Може да направиш страхотна тренировка при 3 серии от упражнение, а може и да си загубиш времето в залата при 10. Тоест, повече серии само по себе си не значи по-добре.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1