Едно ново начало!!!Опит за дневник №2

11.02.18
00:45

Здравейте!!!Мисля да започна своя 2ри дневник понеже 1вия го занемарих и няма смисъл да пиша там.Та моята цел ВЕЧЕ Е да сваля излишните мазнини и да постигна повечко релеф.Лятото когато водех 1вия дневник нещата след известно време започнаха да ми се получават в тази насока и бях започнал малко по малко да отслабвам цялостно и горе-долу до края на Октомври и началото на Ноември постигах това което исках да гледам в огледалото.Обаче покрай тези празници се занемарих и сега като цяло тренирам колкото да не умра.Но слагам КРАЙ и пак започвам сериозно с финтес и хранене.
Ето и някой данни за мен.
Години:17
Тегло:78-75кг. като цяло го задържам на това ниво В МОМЕНТА
Височина:184-185
Ръце:35.5-36 леко релефни
Предмишници:22-23
Бедра:между 55-59 (СЪС СИГУРНОСТ) като стегна са толкова здрави и толкова много личат мускулите там,обаче мазнините буквално се свличат на-долу и развалят красивата картинка
Основно до лятото трябва да свлякъл почти всички мазнини и да личи яката релефа за целта предполагам,че поне един 70 или 68 килограма ще трябва да съм станал.С УСЛОВИЕТО,ЧЕ СВАЛЯМ ОСНОВНО МАЗНИНИ И МНОГО ПО-МАЛКО МАСА!!!
Сега идва ред на храненето!!!
Когато бях в върховна форма така да се каже хапвах само здравословно изключение може би прави монстъра който си позволявах 1път месечно.Сега пак не ям кой знае какви боклуци,но например пак започнах да ям сладко и да пия газирано от време на време но и на това слагам КРАЙ!!!Ще наблягам на яйца,риба,всякакъв вид месо,но не като луканки филета и др. ааа пилешко,телешко,свинско нормалните меса,ориз,боб,леща,грах,плодове и зеленчуци.
И сега тренировките!!!
Конкретно в МОМЕНТА тренирам цяло тяло и за сила.Като съответно ходя 3 пъти седмично през ден понеделник,сряда и петък.Та ето я и моята програма!!!
Понеделник:
1.Клек 3 до 4 серии като след всяка увеличавам килограмите и намалявам повторенията съответно 12/10/8/6
2.Раменна преса 3 до 4 серии 15/12/10/8 тук са малко повече повторенията
3.Повдигане на малка щанга за бицепс 3 до 4 серии 12/10/8/6
4.Скрипец за трицепс 3 до 4 серии 12/12/10/8 тук също са малко повече
5.Голям скрипец за гръб 3 до 4 серии 12/10/8/6
6.Гърди корсоувър 3 до 4 серии(тук уточнявам,че цялото упражнение го права с едни кг. и намалявам повторенията само на последната серия) 12/12/12/10
7.Преса 6 серии всяка по 20 повторения коремни преси на машина,имам още едно упражнение за преса само,че е трудно за обяснение

Сряда:
1.Раменна преса на машина 3 до 4 серии 12/10/10/8 повторения
2.Повдигане на дъмбели в право положение 3 до 4 серии 12/10/8/6 повторения
3.Трицепс на машина,но само с една ръка в смисъл редувам ги като пак имам 3 до 4 серии 12/10/10/8 малко-повече повторения
4.Малък скрипец за гръб 3 до 4 серии 12/10/8/6 повторения
5.Пек-дек за гърди 3 до 4 серии 12/12/10/10 малко по-лесно ми е за това е с повече повторения
6.Повдигане на прасец на Калф машина 3 до 4 серии 15/12/12/12 и това ми е изключително лесно правя го със 70 кг. без проблем
7.Преса която тренирам в къщи за 10 минути без почивка като правя 3 упражнение с по 10 повторения и ги въртя постоянно нещо като трисет но без почивка до 10тата минута
Петък:
1.Бедрено разгъване 3 до 4 серии 12/10/10/8 повторения
2.Бедрено сгъване 3 до 4 серии 12/12/10/8 повторения
3.Вертолет 3 до 4 серии 12/10/10/8
4.Повдигане на дъмбели в седнало положение 12/10/8/6
5.Машина за гръб с 3 вида дръжки дясно,ляво и средата като тези в средата са повдигнати нагоре 3 до 4 серии 12/10/10/8 повторения
6.Лежанка 3 до 4 серии 12/10/10/8 или 6 повторения зависи
7.Преса зависи или във фитнеса или във вкъщи

Сигурен съм 100%,че нещо с програмата куца макар,че на мен лично ми харесва.Също след всяка тренировка може да добавя едно кардио като то ще бъде каране на колело ще се целя във 200 калории.А през уикендите може да бягам всяка сутрин на гладно като за начало пак трябва да забързам метаболизма и да правя около 100тина лицеви примерно.
Вие как мислите???Дали ще успея до Юли да постигна резултата отиване на поне 10 или 11 % подкожни мазнини???

Темата беше редактирана от Nekav si Tam на 11.02.18 00:52.

Ще загубиш страшно много мускулна маса, ако се стремиш към 68-70кг до юли.

11.02.18
01:41

казано от Стойко Колев на 11.02.18, 01:36:

Ще загубиш страшно много мускулна маса, ако се стремиш към 68-70кг до юли.

Много благодаря за отговора.
А имали начин да забързам процеса някак?

Да пиеш много вода, много зелен чай; да тренираш всеки ден; да се храниш много често с хубава храна; да спиш много. Така метаболизма ти ще стане много бърз и ако правилно си изчислиш калориите за 5 месеца може да свалиш 5-6 килограма, от които 3-4 да са мазнина.
Друг вариант е кетонната диета, но не съм я опитвал и не мога да дам съвет относни нея.

11.02.18
14:51

Ще смятам калориите си за утре,като също така имам тренировка.Ще си приготвя менюто довечера в зависимост какво ще има в къщи на другия ден.
Тренировката ще е за цяло тяло но мисля,че това ще е последната седмица в която ще го правя.Дори да съм на училище пак ще си изградя някакъв режим който ще спазвам!!!

11.02.18
23:23

Така ПОЧТИ УСПЯХ да изготвя менюто си за утре изключение прави вечерята.
Закуска:Корни с бана и шоколад 50 гр. и кисело мляко Верея 2.9@0 гр. и един банан които предполагам ще е 60-70 гр.
Обяд:5 бъркани яйца според мен ще се равняват на 200-250 гр. и салата домати краставици 200 гр.
Следобедна закуска:MYPROTEIN с вкус на банан разреден с 200 милилитра прясно мляко Верея 3%
До тук според калкулатора калориите са 1399 да ги закръглим на 1400.А макросите са 104 гр. въглехидрат,70 гр. мазнини и 90 грама белтъци.Вечерята мисля да бъде 250-300 грама пържоли които съдържат около 50-60 гр. белтъци между 10-20 гр. само за въглехидрата не съм сигурен.

11.02.18
23:25

Ааа да също така имам тренировка утре,но това вече го писах малко по-горе 🙂 хахаааааааааа 😄

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1