Ендокринолог в София/България (тестостерон)

11.02.18
20:27

Здравейте.

Зов за помощ... 🙂

Някой може ли да препоръча ендокринолог в София (или в България)?  Става въпрос за човек, който има опит с тестостерон, Е2, SHBG и пр.  И разбира какво означава човек да се храни здравословно и да тренира 6 дни в седмицата.
Имал съм си взимане-даване преди доста години с Филип Куманов (по друг повод) и не останах очарован.

По принцип съм се ориентирал към търсене на лекар в Западна Европа (където читавите също са кът), но пък може пък и да има някого в България.

Имам нисък свободен Т, доста приличен общ, висок SHBG, сравнително висок (но в норми) Е2 и много висок IGF-1.  Наслушах се на какви ли не глупости от сорта на “200 г. протеин на ден е много”, “не яж мазнини” (HDL и LDL са перфектни), “сигурно взимаш ‘нещо’” и т.н.  Никой не ми задеда въпроса дали имам симптоми, дали приемам йод и селен.  Често срещани резултати/симптоми и “диагнози” и в чуждите форуми, все някой тук трябва да се е сблъсквал с този проблем.

Мерси!

Темата беше редактирана от Гавриил на 11.02.18 20:29.

16.05.18
16:14

И аз търся абсолючтно същия отговор като теб.Проблемите ми са същите, и лекара при който ходих беше Куманов и не останах доволен.Опитваше се да ме убеди че е на психическа основа и щом хормоните ми са в границите съм нямал проблем и си въобразявам, но се пак с всяко посещение ми даваше по нещо малко(прах в очите) за да отида на още 1 прегледа и пак да вземе пари.При мен общия тест е нормален както и почти всички други хормони, но свободния тестостерон ми е точно под долната граница и оттам идват и проблемите предполагам.Намери ли добър лекар ? Някакво развитие при теб има ли?

03.07.18
14:55

Добавям се и аз в търсенето на тази тема.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1