Плочки на корема

13.03.18
14:39

Хора имам нужда от голяма помощ. Ще започна с това че съм висока 1.80, на 16год и тежа 57-60кг макс. Проблема ми е че много искам плочки на корема, а нямам. Трябва да чистя мазнини. Искам да стана поне желаните 55-56 кг и да оформя коремните мускули. От лятото на 2017 юли месец се запалих по спорта по фитнеса и не пипам никакви газирани, пържени и други глупости. Преди си ги позволявах само 1 път в седмицата в Неделя но само едно чийт хранене. Сега вече и него ограничих. До 40гр. шоколад на седмица и друго не си позволявам, за да чистя. Уж правя упражнения, уж ми дават съвети но и до днес - НИЩО. Пих всевъзможни глупости Lcarnitine изпих цяла опаковка но не видях ефект. Пих аминокиселини - и от тях нищо.. Пих и един вносен фет бърнър (смес кофеин, ефедрин, аспирин) но плочки нямам а единственото което имам в коремната област са малки мазнинки. Да, слаба съм, имам малко за чистене но се дразя че малко ми трябва а не се получава. Нямате представа колко пари похарчих за режими, за добавки и накрая никакви плочки :( От оскоро си платих за режима на Адриан Зурков пък да видим. Много малко имам за чистене, искам да я изкарам тая преса а всеки ден ми става все по-мъчно и депресиращо че я няма.. Пия дори по 3л. вода на ден, ям само салати, месо, зеленчуци, суроватъчна извара, яйца, овес, до 50гр. ядки- орехи или бадеми, след трен обикновено 50гр. сушен ананас или боровинки с изварата (защото нямам протеин на прах не виждам смисъл) и общо взето тва е .. Някакви съвети ? Какво да правя, какво не ми е наред ? Как да постъпя? Досега четох за един друг фат бърнър който се води мнооого добър AnimalCuts но не знам.. Някакви мнения ? Казвали са ми и да не прекалявам или да намаля млечните продукти а единственото което ям е изварата на Олимпус обожавам я всеки ден си хапвам поне по 2 пъти на ден. Другото което е следя си калориите, макронутриентите старая се да приемам по малко въглехидрати около 100-100 и нещо гр. И малко мазнини а най много белтъчини.. спортувам активно дори по 2 пъти на ден .. понеделник сряда и петък фитнес, вторник и четвъртък и фитнес и танци .. само събота и неделя си почивам

Темата беше редактирана от Никол Иванова на 13.03.18 17:38.

13.03.18
15:37

Истината е че това с плочките е много трудна и дългосрочна работа, особено при жените.

Л-карнитините и бърнърите са алата-балата.

Качи няколко снимки от различен ъгъл и светлина да видим как е положението да знаем докъде си.

Не ти препоръчвам да гониш плочки на тази възраст. За целта трябва да свалиш подкожните мазнини почти до едноцифрено число, което не е много препоръчитело за жена, особено на тази възраст.

казано от Димо на 13.03.18, 15:37:

Истината е че това с плочките е много трудна и дългосрочна работа, особено при жените.

Л-карнитините и бърнърите са алата-балата.

Качи няколко снимки от различен ъгъл и светлина да видим как е положението да знаем докъде си.

Едни ми казват че е лесно и ще стане бързо, други че е трудно и трябват години .. не знам

казано от Веселин Блажев на 13.03.18, 16:48:

Не ти препоръчвам да гониш плочки на тази възраст. За целта трябва да свалиш подкожните мазнини почти до едноцифрено число, което не е много препоръчитело за жена, особено на тази възраст.

Ми повечето ми приятелки и момичета на моята възраст имат и се хвалят с тях а на мен винаги ми е било фетиш и много го искам .. правя всичко възможно дори понякога се вманиачавам макар че донякъде всичко е и в психиката но просто съм малко объркана

Много зависи и какво разбираш под плочки. Ако гониш 6-пак, тогава ще е трудно. Ако просто искаш стегнат корем, с две по-изявени вертикални плочки, това не е чак толкова трудно.
Няма, обаче, как да кажем къде бъркаш, без да знаем точно как тренираш и как се храниш.

казано от Веселин Блажев на 13.03.18, 17:34:

Много зависи и какво разбираш под плочки. Ако гониш 6-пак, тогава ще е трудно. Ако просто искаш стегнат корем, с две по-изявени вертикални плочки, това не е чак толкова трудно.
Няма, обаче, как да кажем къде бъркаш, без да знаем точно как тренираш и как се храниш.

Тренирам всеки ден без събота и неделя и не знам защо досега не се е получило (да при всеки си е различно но все пак) ходя на танци, правя кардио и имам силови тренировки но за тях следвам правилото “по малко тежести, повече повторения “ и се храня буквално с 5 храни на кръст .. единственото което ям е омлет от яйца и овес за закуска, грейпфрут , ябълки, една филийка пълнозърнест хляб, извара доста си похапвам защото обожавам но май ще я намаля малко, ядки, риба, пуешко и пилешко филе, от време на време маалко маслини и малко кашкавал или сирене (пак казвам малко 10-20гр. Не повече) и тва е общо взето .. когато си стегна корема е твърд дори малко ми се виждат ребрата .. но целта ми не е 6пак а поне 4 или дори и на леко образувани с черта по корема ще съм доволна .. и съжалявам но какво означава рано ти е да гониш плочки? Аз съм на мнението че точно сега ми е момента после като стана на 30-40 год семейна едва ли ще ми пука толкова за това, но сега е пубертета, момчетата и като цяло живота, всичко е сега

Мнението беше редактирано от Никол Иванова на 13.03.18 17:49.

Има го и варианта да нямаш достаръчно мускулна маса, за да имаш плочки.

13.03.18
22:06

Шестнадесет годишни с фетиши... ебасимо

Мнението беше редактирано от CottageCheese на 13.03.18 22:06.

14.03.18
13:08

казано от Никол Иванова на 13.03.18, 14:39:

Да, слаба съм, имам малко за чистене но се дразя че малко ми трябва а не се получава.

Ей тук е ключа от палатката 🙂
Коремните мускули не са нищо по-различно от останалите.
Т.е трябва да ги притежаваш, а после да мислиш как да ги показваш 🙂

Здрасти!

Може би ще се изненадаш от мнението ми, но смятам, че не ти трябва да сваляш, а точно обратното - да качиш активно тегло.
Висока си 1.80, тежиш 57 кг, а даже целиш да падаш надолу.

Искаш да покажеш коремните мускули, но те не се получават само чрез по-нисък процент подкожни мазнини, трябва и да ги има налични.

Само на 16 години си, а си почнала с доста ограничителни режими (имам предвид като разнообразие храни, а предполагам, че се храниш и оскъдно в стремежа си да свалиш тегло).

казано от Вероника Налбатска на 14.03.18, 20:49:

Здрасти!

Може би ще се изненадаш от мнението ми, но смятам, че не ти трябва да сваляш, а точно обратното - да качиш активно тегло.
Висока си 1.80, тежиш 57 кг, а даже целиш да падаш надолу.

Искаш да покажеш коремните мускули, но те не се получават само чрез по-нисък процент подкожни мазнини, трябва и да ги има налични.

Само на 16 години си, а си почнала с доста ограничителни режими (имам предвид като разнообразие храни, а предполагам, че се храниш и оскъдно в стремежа си да свалиш тегло).

Може да звучи странно но съм стигала и до крайности, случвало ми се е дори да стигам до крайности само и само за да постигна целта си но все още както казах нямам. Корема ми е стегнат , твърд е, храня се често пате 2-3 или макс 4часа но уви.. и един въпрос как мога да разбера дали ги имам ? Някакви съвети :( да наистина малка съм искам да се кефя и аз ка живота но искам на първо място да изглеждам добре а и по принцип съм от типа хора “перфекционисти” и искам тялото ми да е слабо, красиво и стегнато най вече с плочки.. и как така да качвам като ми обясниха че трябвало да свалям и да чистя поджоните мазнини и най-тънкия слой се показват плочките .. Оф не знам объркана съм но мисля че като качвам няма да имам плочки

Мнението беше редактирано от Никол Иванова на 15.03.18 11:59.

15.03.18
11:59

Най- лесния начин е палпационния. Стягаш корема и със стегнати пръсти с върховете натискаш умерено и опипваш от горе надолу. Ако имаш дефиниция на плочките, каналите ще се усещат като неравности дори и под 2-3 см мазен слой и няма да стои като цяла повърхност отдолу.

Нещя ти да качиш някоя снимка да не говорим наизуст.

Аз също съм на мнение, че трябва леко да качиш. Като за начало намали кардиото, намали повторенията, съответно увеличи тежестта. Изчисли си калориите и яж около тези за подържане на теглото + 300 отгоре и виж как се развиват нещата. Не знам точно как тренираш, но ако наблягаш само на коремни преси трудно ще стане - плочките искат клек и тяга.

казано от Веселин Блажев на 15.03.18, 12:26:

Аз също съм на мнение, че трябва леко да качиш. Като за начало намали кардиото, намали повторенията, съответно увеличи тежестта. Изчисли си калориите и яж около тези за подържане на теглото + 300 отгоре и виж как се развиват нещата. Не знам точно как тренираш, но ако наблягаш само на коремни преси трудно ще стане - плочките искат клек и тяга.

Да си кажа честно страх ме е да кача, не искам да съм мазна а релефна. Имало е дни и периоди в които съм се спуквала от кардио (час, 1 и 30, 2 дори ) пътека, тичане, ходене на нагоре, сега разнообразих малко с колело защото няма особено ефект от пътеките понеже това е само една лента която се върти.. много по трудно и изморително е да ходиш или тичаш навън на асфалт (неподвижен е), гледам да ям в по-малки количества и само полезни и никсокалорични храни а напоследък си мисля че съм и напълняла малко макар и да няма от какво. Спазвам правилата за макронутриентите, следя ги (преди тренировка не въглехидрати, а след, белтъчини също дори много приемам под формата на яйца, извара, филета) отделно мазнини само като авокадо, ядки , зехтин като гледам да не прекалявам .. наскоро дори дадох 50лв за режим на Адриан Зурков защото гледах че много хора са доволни и са променени благодарение на него Та реших да пробвам и аз . Точно затова и си го поръчах защото ми омръзна да гледам всички около мен как успяват и как са с егати телата а аз да съм без плочки. Да, и аз постигнах голям резултат защото миналата година по това време бях супер пълничка бях 70-70 и Нещо кг, е за 1г. Свалих около 13кг да кефя се, но си искам и релефа.. защо всички други да имат плочки и аз не ? Същото е просто така разсъждавам. А най ме е яд че ми трябва много малко не е като да кажеш да съм супер далече от целта си и пак нещо явно не е както трябва не знам. Факт е че макар и слаба имам леко коремче и имам няколко см. за чистене но се нядявам до лятото поне да е свършена работата :(

казано от Димо на 15.03.18, 11:59:

Най- лесния начин е палпационния. Стягаш корема и със стегнати пръсти с върховете натискаш умерено и опипваш от горе надолу. Ако имаш дефиниция на плочките, каналите ще се усещат като неравности дори и под 2-3 см мазен слой и няма да стои като цяла повърхност отдолу.

Нещя ти да качиш някоя снимка да не говорим наизуст.

Как се качват снимки? Нещо моите не искат обясни как и ще видиш

Мнението беше редактирано от Никол Иванова на 15.03.18 21:51.

15.03.18
14:50

казано от Никол Иванова на 15.03.18, 14:00:

сега разнообразих малко с колело защото няма особено ефект от пътеките понеже това е само една лента която се върти.. много по трудно и изморително е да ходиш или тичаш навън на асфалт (неподвижен е),

Науката казва че разликата в усилието и изгорените калории при бягане на пътечка и в парка се компенсира лесно като сложиш 1% наклон на пътечката. Но не това е важното.

От снимките, които показа, си мисля че трябва да продължиш с хранителния режим и кардиото, може би последното не в такъв обем, и да отделиш време и усилия да тренираш с по- тежко. Оставяш розовите гирички и се ориентираш към щангите и уредите с повечко килограми. Виждаш ми се просто слаба, и без мускулна дефиниция, не изглеждаш като някой, който спортува, нямаш мускули. Трябва да вържеш някоя мръвка, която да се вижда през ниския ти процент подкожни мазнини. Пробва ли с опипване с пръстите дали напипваш каналите на плочките на корема? Ако няма канали, няма какво да очертае плочките и да се види, дори и да изчистиш всичкото мазно на коремчето.

Това не става много бързо, затова се зареди с търпение. За лятото не е сигурно дали ще стане.

Слагам ти няколко снимки да видиш че още отслабване не е правилната цел. На повече  килограми и съответно и мускули, плочките се виждат по- добре, отколкото на ниски килограми, но без мускули.

Значи това е начин. Спокойно - aко го правиш правилно няма да се омазниш. Само спазвай правилото за минималния прием на протеин (1,6 до 2 по собственото тегло).

казано от Димо на 15.03.18, 14:50:

казано от Никол Иванова на 15.03.18, 14:00:

сега разнообразих малко с колело защото няма особено ефект от пътеките понеже това е само една лента която се върти.. много по трудно и изморително е да ходиш или тичаш навън на асфалт (неподвижен е),

Науката казва че разликата в усилието и изгорените калории при бягане на пътечка и в парка се компенсира лесно като сложиш 1% наклон на пътечката. Но не това е важното.

От снимките, които показа, си мисля че трябва да продължиш с хранителния режим и кардиото, може би последното не в такъв обем, и да отделиш време и усилия да тренираш с по- тежко. Оставяш розовите гирички и се ориентираш към щангите и уредите с повечко килограми. Виждаш ми се просто слаба, и без мускулна дефиниция, не изглеждаш като някой, който спортува, нямаш мускули. Трябва да вържеш някоя мръвка, която да се вижда през ниския ти процент подкожни мазнини. Пробва ли с опипване с пръстите дали напипваш каналите на плочките на корема? Ако няма канали, няма какво да очертае плочките и да се види, дори и да изчистиш всичкото мазно на коремчето.

Това не става много бързо, затова се зареди с търпение. За лятото не е сигурно дали ще стане.

Слагам ти няколко снимки да видиш че още отслабване не е правилната цел. На повече  килограми и съответно и мускули, плочките се виждат по- добре, отколкото на ниски килограми, но без мускули.

Благодаря за информацията но имам няколко върпоса. И в крайна сметка трябва да качвам ли, или какво? И пробвах да напипам при корема си тези каналчета но както казах когато стегна и го пипна ми е просто твърд и плосък . Не съм сигурна дали има леки такива или просто ми се струва. Можеш ли да ми обясниш по-подробно за това и как да разбера дали под този слой мазно има плочки или ще трябва с повече тежко и повече натоварване да заякна?

казано от Веселин Блажев на 15.03.18, 15:21:

Значи това е начин. Спокойно - aко го правиш правилно няма да се омазниш. Само спазвай правилото за минималния прием на протеин (1,6 до 2 по собственото тегло).

И тези не ги разбирам как се смятаха. Въглехидрати, мазнини и протеини според теглото. 1,6 умножавам по теглото ми или разделям теглото ми на 1,6/2 ? Как бяха?

Деян

15.03.18
22:00

Ако тежиш например 60 кг. умножаваш по колкото грама протеин ти трябва на телесно тегло, в случая например х 2. Демек трябват ти 120 гр. протеин на ден. Обаче една 200 гр. пържола не значи 200 гр. протеин. Протеинът в нея ще ти е около 40-50 гр. Та така подбираш храната, като гледаш да ги докараш. Това с пържолата е само пример......има много храни, с които да си го набавиш. Най-лесно е да видиш на 100 гр. от определена храна, колко протеин съдържа и смяташ.

Мнението беше редактирано от Деян на 15.03.18 22:05.

15.03.18
22:06

Плочките ще станат, когато спреш да мислиш за тях и бъдеш постоянна в продължение на години. И аз искам да стана милионер, какво ли не пробвах, кой ли не питах и еме не 🙂 ... но с годините се получава по добре.

казано от Deyan на 15.03.18, 22:00:

Ако тежиш например 60 кг. умножаваш по колкото грама протеин ти трябва на телесно тегло, в случая например х 2. Демек трябват ти 120 гр. протеин на ден. Обаче една 200 гр. пържола не значи 200 гр. протеин. Протеинът в нея ще ти е около 40-50 гр. Та така подбираш храната, като гледаш да ги докараш. Това с пържолата е само пример......има много храни, с които да си го набавиш. Най-лесно е да видиш на 100 гр. от определена храна, колко протеин съдържа и смяташ.

Да, ясно както и сега си следя въглехидрати, мазнини. Благодаря

казано от kaloyan на 15.03.18, 22:06:

Плочките ще станат, когато спреш да мислиш за тях и бъдеш постоянна в продължение на години. И аз искам да стана милионер, какво ли не пробвах, кой ли не питах и еме не 🙂 ... но с годините се получава по добре.

Да много хора това ми казват дори и майка ми но някакси как ще спреш да мислиш за нещо като го искаш толкова много и ти е толкова на мерак? Единствено бих се успокоила ако видя че се получава или се образуват дори леко, просто да съм сигурна че съм в правилната посока .. иначе се чудя дали всичко е както трябва и често се ядосвам

казано от Никол Иванова на 15.03.18, 21:51:

казано от Веселин Блажев на 15.03.18, 15:21:

И тези не ги разбирам как се смятаха. Въглехидрати, мазнини и протеини според теглото. 1,6 умножавам по теглото ми или разделям теглото ми на 1,6/2 ? Как бяха?

Препоръчвам ти да ползваш този калкулатор. Дели ти калориите на въглехидрати, мазнини и протеини и според мен е най-точен за храните на българския пазар. Нужните калории ти ги смята по-скоро приблизително, но стават за ориентир.

Спести_ми_глупостта_си

07.04.18
15:28

Наблегни на базови упражнения за цяло тяло ( дали с тежести или собствено тегло няма толкова значение ) и малко кардио за добър тонус; възможно повече цяла, растителна храна ; спри да взимаш стимуланти и други добавки ; препоръчвам един ежедневен мултивитамин, добра сол и филтрирана вода ; ако продължаваш да гладуваш и да ограничаваш храната - главно въглехидратите от качествена храна и да си периодично на нвд протоколи , няма да успееш да се изчистиш за дълготраен период от време, да си спокойна/ да се чувстваш добре и да задържиш постигнатото, защото става прекалено обсебващо ежедневие и просто ще се въртиш в един омагьосан кръг и накрая ще прегрееш и откажеш ; колегите са прави, че принципно визията към която се стремиш, е доста трудно постижима за нежния пол, освен ако не си професионален атлет и спортът не обсебва почти изцяло живота ти и не пиеш ‘’специални’’  стимуланти ; според мен, е добре да се сремиш да имаш що-годе ок изглеждащо  тяло и специално за теб, след като си се фокусирала върху това - добре оформен корем ( плосък ), но не и да се стремиш към плочки на тази възраст поради естетични причини, които с нищо съществено не ти допринасят към ежедневието т.е който те харесва и те смята за готина няма да ти гледа само корема, или лицето, или краката, а това как разсъждаваш и говориш и поемаш дадени предизвикателства от ежедневието  ; също и тези които гледат тези неща и за тях са задължителни не ти заслужават вниманието, ама въобще и отделеното време;  ако смяташ , че не съм прав специално за последното- споко, ще израснеш и сама ще се увериш , че естетиката не си заслужава, колкото здравето ; ехе, ти организира целият си живот- деца, семейство , къща, куче/котка ..даже две след 40 год. 😄😄 , имаш цял живот през който ще постигаш и ще губиш много неща, най-вече визията на тялото си ;  плюс това, ако много наблягаш на тази мускулна група има възможност да си докараш херния , или проблеми с изхождането , така че - умната. Успех !

Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 07.04.18 15:45.

Спести_ми_глупостта_си

07.04.18
15:33

казано от kaloyan на 15.03.18, 22:06:

Амин, колега ! 🙂

23.07.18
15:13

Здравей🤗 Аз ти препоръчвам да тренираш за корем, аз съм на 13 и с 4 месеца тренировки постигнах стегнат корем с линии и плочки се усещат. Ако искаш мога да ти препоръчам приложения😄

Orlin Asenov

29.09.18
16:16

Тренирай всички мускулни групи разпределни по дни. Тоест тренировъчна програма. Коремните мускули ги тренирай веднъж седмично, както всички други мускули. 10 - 15 минути в седмицата е достатъчно да отделиш за тях. Храни се добре, приемай достатъчно белтъчини за да има мускулен разстеж. Като решиш да чистиш, трябва да спазваш диета , хранителен режим по грамажи. Това е най важното. Относно добавките за горене на мазнини, които помагат е CLA.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 29.09.18 17:16.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1