Споделете режимите си, като напишете количеството храна и личното тегло

Прескочи до:

29.03.18
22:51

Нека в тази тема обменим малко опит, открием нови храни и натрупаме опит.

Разгледай разделите с дневниците и ще намериш нужната информация. 🙂
Мъжки
Дамски

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 30.03.18 21:33.

Спести_ми_глупостта_си

03.04.18
17:45

Веган - Whole foods , plant based - от три години. Височина - 185 см. , 68 кг, - около 2700- 3000 калории прием на ден .

Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 03.04.18 20:06.

03.04.18
19:20

PlanT based предполагам...

3000кал на 68кг, сигурно доста плява трябва да се сдъвче за да се достигнат? Би ли описал менюто си, например за днес.

Спести_ми_глупостта_си

03.04.18
19:58

Да, моя грешка . Храната не е много, ако се приемат само варива и ядки . През деня се храня около 5-6 пъти с ориз, картофи , ябълки, банани, боб, зелени салати , авокадо/ ядки  . Не пия сокове и не съм суровояд- не ми харесва подобен тип хранене . Всеки ден е различно, не е еднообразно . Приготвям храната си - на пара, варене в тенджера, печене и я приемам в суров вариант . Макросите ми са 80/10/10 , или 70 / 20 / 10 - въглен, протеин и мазнини . Не броя калории, но имам този навик да съм наясно с хранителното  съдържание на храната, която приемам . Мисля, че човек може да преобърне живота си на 360 градуса на този режим, в положителен смисъл, но не мога да твърдя , че е всеприложим и с еднакъв % на ползотворно влияние при всеки един индивид .

Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 03.04.18 20:04.

03.04.18
20:07

Какви ползи откри за себе си?

На 360° едва ли ще има полза 🙂

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 03.04.18 20:08.

Спести_ми_глупостта_си

03.04.18
20:19

По-добра съсредоточеност, спокойствие, по-лесно заспивам и се събуждам , по-добро либидо, по-продължително мога да спортувам - особено тичането на дълго разстояния . Не съм гладен т.е нямам пристъпи и моменти на ‘’ много съм гладен’’ , или ниски нива на кръвна захар/ кръвно налягане ; по-добра устна хигиена и по добро изхождане/ дефекация . В миналото съм бил на НВД, РБД и вегетариански режим на почти същите , или близки калории , които са идвали от цяла храна, плюс месни продукти ( никога не съм бил привлечен от джънк фуд и съм ги консумирал единствено като дете на специални поводи , трябва да благодаря на родителите си за добрата култура на хранене 😄 ) , но подобни ползи не съм усетил, както изброените . Аз лично съм много съзнателна личност и лесно установявам дадени ползи от определени действия, за мен проработи това в случая .

ВК

03.04.18
20:20

При макроси 80/10/20 как точно стигаш 3000 калории? По-скоро са под 600. Дори 540 по-точно.
Най-вероятно си имал предвид проценти. Извинявам се.

Мнението беше редактирано от Васил Кацарски на 03.04.18 20:21.

Спести_ми_глупостта_си

03.04.18
20:27

70/20/10 - в случая , храня се с доста варива, които са бобени храни, но това са приблизителни данни, както всичко останало при всеки друг режим . Тези посочени от мен  данни са свързани с математически изчисления, които трябва да действат при биологичен организъм т.е не ги приемам като ултимативна достоверност, нито пък е необходимо  . Явно се храня доста, но не го съзнавам, защото никога не се чувствам тежко, плюс това се храня често . Водещото е- веган, цяла храна , която е разнообразна .

03.04.18
20:35

Аз 2000 кк ги правя на едно хранене и то като се ограничавам. При веган режима има изключително много високо калорични храни, тоест няма нищо странно в приема на 3000 при плант бейсет дает.

Мнението беше редактирано от I`M на 03.04.18 20:36.

03.04.18
20:41

Пълни глупости...

Спести_ми_глупостта_си

03.04.18
20:43

Проценти , да. Няма нищо . Като макроси ,сега погледнох записките си в нета , че бяха, когато в началото ги смятах- 500-525 въглехидрат, около 30-33 мазнини и около 150 протеин , но това са пак приблизителни вариации, имало е случай цели месеци съм бил на плодове и зеленчуси , с малко варива през отделните седмици, просто защото съм желал да се храня с това , в конкретния времеви период .

03.04.18
20:56

казано от Brown Bomber на 03.04.18, 20:41:

Пълни глупости...

Пример  -  за десерт хапнах около 150 грама фъстъчено масло, два банана и лъжица мед , което грубо е 1100-1200 кк. Друг пример - няколко лъжици тахан с мед и пак отиваш на 700-800кк.  Фасул на фурна или нахут -като изям една порция от 600 -700 грама(сготвено тегло) и  двеста грама  хляб отивам отново доста на над 1000кк. Това са просто примери. Понеже си следя калории, със съжаление мога да кажа, че и при веган режима много лесно се правят калориите.

Мнението беше редактирано от I`M на 03.04.18 20:57.

03.04.18
21:04

Нямах предвид твоето мнение, а глупостите за боба, либидото, дефекацията и 360°.

Спести_ми_глупостта_си

03.04.18
21:29

Добре, щом ги намирате за глупости . Аз не съм тук да ви убеждавам, а да споделя своят опит . Желая всичко добро .

AS

03.04.18
22:15

казано от Капитан_Ники на 03.04.18, 21:29:

Добре, щом ги намирате за глупости . Аз не съм тук да ви убеждавам, а да споделя своят опит . Желая всичко добро .

Благодаря ти за което. Че ми е писнало от облъчвания. И от вегани, които изпускат по 2 атмосфери дневно през някои отвори на телата си. А като вземат да ми говорят колко много тичали – еми кво няма бе бате, ти си скелет на батерии има няма 60 кила на 170см. В случая си 185 😄 😄 😄. Като духне по-силно навън и айдеейййй. Ела да правим обемни тренировки със стабилни тежести. На втората седмица си с мокрите кърпи на главата.

Мнението беше редактирано от Az Sym на 03.04.18 22:23.

Спести_ми_глупостта_си

03.04.18
22:33

Към Azsym . По принцип има много фанатични и мнимо-агресивни индивиди, които използват дадена парадигма като буфер за определения си и специфичен темперамент и личност, точно поради това съществува клишето, че веганизмът е вид религия, ане хранителен режим . Подобни хора към каквото и да посегнат винаги ще бъдат крайни и нерационални в твърденията и поведението си, като основната им цел е себедоказване чрез социо-културно парадиране т.е срещат се често и не само в дадените сайтове за фитнес култура . Аз лично приемам факта, че нещо е проработило за мен, чувствам се добре и си живея живота, ако мога да науча нещо ново , или да помогна на някого чрез логика, научни данни и опит бих го направил ;  или в бъдеще имам привличане към дадена храна т.е месни продукти в случая- ще я консумирам т.е няма да бъда веган . Никой не се е родил научен и никой не приключва съществуването си по този начин, можем просто да се стараем да бъдем съзнателни и да балансираме различни аспекти от съществуването си. Желая успех на всички, независимо от начинът им на мислене и стил на живот. Както казох в предишния пост - просто споделям мнение и опит . Лека вечер !🙂

ДЕ

03.04.18
22:49

Мир и любов.....без дразги. Ей сега ще ви напиша днес какво ядох-не ям чак така безотговорно по принцип, даже хич, ама:
-след ставане вкъщи-капучино;
- закуска чак в работата-4 принцеси с кайма и кашкавал + 500 мл. айрян;
- към 10.00 ч. 5-6 шоколадови бонбона;
- безкофеиново капучино;
- обяд - 250-300 гр. боб яхния с 4 кюфтета;
- мокачино към 15.00 ч.;
- след тренировка 60 гр. протеинова пудра;
- вечеря - 2 свински карета, 300 гр. поне пържени картофи с кетчуп и майонеза + салата от маруля и краставици;
- 200 мл. уиски до тук;
- предстои шоколадов крем.

От 101.4 станах 106 кг.за няма и месец. Не знам в дефицит ли съм, ама както забелязвате, хляба и тестеното вън.....принцип 😁

Мнението беше редактирано от Деян на 03.04.18 22:51.

Bart Simpson

03.04.18
22:50

Капитана, хапвай си каквото ти е на сърце, тренирай както ти е най- добре.
Темата е вид въпрос, каза си твоето, дреме ти на кой му харесва и на кой не.
Веган, жив и здрав, сутрин като се събудиш, усмихваш ли се, значи си на правилната писта.

03.04.18
22:51

Днес само 2000к от алкохол-бира ,вино...дест...
Откак съм го намалил на 2000 ,паднах на 90кг.
Храната за мен няма значение особено-салати,маслини и месо.

Bart Simpson

03.04.18
22:52

Дидо, брат, я това го ям за седмица.
А принцесите с кайма на какво ги намаза, че гледам хлЕба нали - вън?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 03.04.18 22:52.

03.04.18
22:54

казано от Bart Simpson на 03.04.18, 22:52:

На пържолите)))

Bart Simpson

03.04.18
22:54

Абе иаз така си ги представих, ама да питам......

ДЕ

03.04.18
22:55

казано от Bart Simpson на 03.04.18, 22:52:

Да бе, верно......днес се олях иначе сутрин ям вкъщи ако въобще ям-кис. мляко с овесени ядки. По инерция.....ама ей го-издънка, макар само на закуска. Подсъзнателно, защото имат и с ръжен или типов. Т.е. като не е бял и съм се самозаблудил,  че съм се хранил “чисто”. То колко е и ръжен......казват боядисвали ги и по-добре си яж бял, ако ще ядеш хляб.

Мнението беше редактирано от Деян на 03.04.18 22:59.

Спести_ми_глупостта_си

04.04.18
00:46

казано от Az Sym на 03.04.18, 22:15:

Благодаря ти за което. Че ми е писнало от облъчвания. И от вегани, които изпускат по 2 атмосфери дневно през някои отвори на телата си. А като вземат да ми говорят колко много тичали – еми кво няма бе бате, ти си скелет на батерии има няма 60 кила на 170см. В случая си 185 😄 😄 😄. Като духне по-силно навън и айдеейййй. Ела да правим обемни тренировки със стабилни тежести. На втората седмица си с мокрите кърпи на главата.

Не мога да кажа дали обръщението е насочено към мен, или е просто израз, затова ме извинете, ако е второто . В случая ще спекулирам, както направихте вие относно моите възможности, без да ме познавате, като се позовавате само  на факта/ разбирането ви за оптимален хранителен режим за дадената дейност, а и също, че приемам единствено растителна храна , което не е много логично . Да предположим, че вие не може да тичате колкото мен, или да правите упражнения със собствено тегло -  в случая  тичам 150 км на седмица  и съм умел на калистеника. Също да предположим, че аз не мога да вдигам тежести колкото вас . Всеки с преференциите си и силата си, но това не означава, че казаното е константа. Както вие може да достигнете моето ниво при дадена активност, или да го доближите - така и аз мога да направя същото, като през цялото време си запазя режима и ако реша, че това ми е цел. П.П - Нямам проблем със силният вятър, когато прекосявам пешеходна пътека 🙂 .

AS

04.04.18
10:16

казано от Капитан_Ники на 03.04.18, 22:33:

Към Azsym . По принцип има много фанатични и мнимо-агресивни индивиди, които използват дадена парадигма като буфер за определения си и специфичен темперамент и личност, точно поради това съществува клишето, че веганизмът е вид религия, ане хранителен режим . Подобни хора към каквото и да посегнат винаги ще бъдат крайни и нерационални в твърденията и поведението си, като основната им цел е себедоказване чрез социо-културно парадиране т.е срещат се често и не само в дадените сайтове за фитнес култура . Аз лично приемам факта, че нещо е проработило за мен, чувствам се добре и си живея живота, ако мога да науча нещо ново , или да помогна на някого чрез логика, научни данни и опит бих го направил ;  или в бъдеще имам привличане към дадена храна т.е месни продукти в случая- ще я консумирам т.е няма да бъда веган . Никой не се е родил научен и никой не приключва съществуването си по този начин, можем просто да се стараем да бъдем съзнателни и да балансираме различни аспекти от съществуването си. Желая успех на всички, независимо от начинът им на мислене и стил на живот. Както казох в предишния пост - просто споделям мнение и опит . Лека вечер !🙂

Колко ти дължа за анализа, който ми направи на база четири изречения в интернет форум. Може ли и аз да ти направя един - ти си от онези които винаги имат особено мнение, които каквото и безмислено нещо да правят винаги се чувстват по-извисени от простолюдието. Скучни сухари, които никога в прав текст няма да си признаят каквото и да било и се разбират само със себеподобни, а съседите им ги мислят за индианци и недобре психически. Разбирам, че ти харесва да се правиш на интересен боравейки с ненужни и кухи термини, които си усвоил при изчитането на общо два учебника и няколко интернет статии. Явно веганството е отключило и ясновидски способности у теб освен тези, които си посочил. Или може би си преуспяващ психолог. В случая дървен философ. Не е нужно да разтягаш локуми при положение, че можеш и в прав текст да напишеш необоснования си извод до който си стигнал. Позволи ми да знам какво е да ядеш слама и зърно дълго време. И ще съм ти благодарен ако преустановиш жалките си опито да философстваш относно същността на характера ми.

Мнението беше редактирано от Az Sym на 04.04.18 10:20.

04.04.18
10:20

казано от Az Sym на 04.04.18, 10:16:

Колко ти дължа за анализа, който ми направи

Не го съди строго, защото при такова хранене особено ,ако е продължително,мозъка не функционира правилно...

04.04.18
10:23

казано от Капитан_Ники на 04.04.18, 00:46:

казано от Az Sym на 03.04.18, 22:15:

. Да предположим, че вие не може да тичате колкото мен, или да правите упражнения със собствено тегло -  в случая  тичам 150 км на седмица  и съм умел на калистеника. Също да предположим, че аз не мога да вдигам тежести колкото вас . Всеки с преференциите си и силата си, но това не означава, че казаното е константа. Както вие може да достигнете моето ниво при дадена активност, или да го доближите - така и аз мога да направя същото, като през цялото време си запазя режима и ако реша, че това ми е цел. 🙂 .

Върло ме съмнява 😄
П.п. то и Донев така разправяше че ако пожелаел, щял да изглежда като културист за 2-3 месеца.

AS

04.04.18
10:24

казано от nervak на 04.04.18, 10:20:

казано от Az Sym на 04.04.18, 10:16:

Колко ти дължа за анализа, който ми направи

Не го съди строго, защото при такова хранене особено ,ако е продължително,мозъка не функционира правилно...

Когато на мен ми се наложи да се изхранвам със храна за добитък и на мен започнаха да ми минават екзистенциални мисли през главата. Усещах, че кравите и рогатите биволи могат да четат мислите ми. Даже За малко да стана отявлен природозащитник и да запиша психология. Аман от психолози бате или може би психопати.

Мнението беше редактирано от Az Sym на 04.04.18 10:26.

Спести_ми_глупостта_си

04.04.18
11:36

За пореден път се убеждавам, че никой в тези форуми, или много малък процент от хората тук наистина четат написаното и се замислят, когато четат .  Те просто те нападат , защото разговарящ коректно . Благодаря за изразеното мнение, всичко добро !

Аз съм на “зърнена” диета 😄

Вчера съм ял

- 50 гр. телешка пастърма, 100гр. моцарела, 150гр. франзела, 10гр. зехтин, 1 банан
- пилешка супа, 2 порции пиле с ориз ( общо 2 бутчета ), 3 филии хляб
- 500гр. св. врат (сурово състояние), 100гр. ориз(сурово състояние), 4 филии хляб, 10гр. зехтин, домат, краставица, 3 вафли Ная, 4 шоколадови бонбона

имам и 2 дози БЦАА през деня

Като ги сметна, макросите излизат :
ккал 3613.5, белт. 205.35, въгл. 358.7,  мазнини 150

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 04.04.18 11:58.

ДЕ

04.04.18
11:58

Хаха, Кръстев - тамън си виках, че аз съм прекалил, а то имало и по-по-най :-)
Това за зърнената и децата ми го знаят - каквото зърнеш, ядеш ......нали туй ;-)

Ха, Дидо, тва хич не е прекаляване, а най-обикновен храноден напоследък 😄

Прекалявам, когато жената направи някоя домашна торта или опече баница или направи палачинки за закуска 😄

Bart Simpson

04.04.18
12:24

казано от Капитан_Ники на 04.04.18, 11:36:

За пореден път се убеждавам, че никой в тези форуми, или много малък процент от хората тук наистина четат написаното и се замислят, когато четат .  Те просто те нападат , защото разговарящ коректно . Благодаря за изразеното мнение, всичко добро !

Виж сега, пич, изглеждаш умно момче и можеш да си обясниш много лесно, щом си психолог-магистър, какво се случва.
Не знам защо продължаваш да се впечатляваш от всичко това.
Сега,  другата страна на монетата, ти се появи и започна да пръскаш светлина по всички теми,  нормално е в някоя от всичките да си ” стъпил на криво” леко.
Виж, приложената снимка:

Bart Simpson

04.04.18
12:26

казано от Alexander Krastev на 04.04.18, 12:01:

Ха, Дидо, тва хич не е прекаляване, а най-обикновен храноден напоследък 😄

Прекалявам, когато жената направи някоя домашна торта или опече баница или направи палачинки за закуска 😄

Сашееее, а имаше време когато плочки щяхме да вадим.......
То и аз преминах на тъмната страна, ама ти са затъмняваш яко хахаххаайа.
Брат, как ми се яде баница, не е истина.

Файда от плочките няма 🙂

А баницата, еееех баницата е едно от най-великите неща, сътворени от човека 😄

04.04.18
12:44

Аз пък не мога да ви разбера защо се нахвърляте на Ники. Той си пише за него и след това някой започна да му обяснява колко е зле, понеже тичал дълги километри и бил слаб. И едва ли не да дойде в залата да си мери кое ... ?!
Тук като коне с капаци започвате веднага да пеете в хор.

ДЕ

04.04.18
12:54

казано от kaloyan на 04.04.18, 12:44:

Аз пък не мога да ви разбера защо се нахвърляте на Ники. Той си пише за него и след това някой започна да му обяснява колко е зле, понеже тичал дълги километри и бил слаб. И едва ли не да дойде в залата да си мери кое ... ?!

Ами /само пример, няма общо с конкретно форума тук/ ако някой еврейн отиде в нацистки или арабски форум и започне да си пише за него, без да убеждава другите в нещо, като опише колко е хубаво да си посещава синагога, какъв прекрасен празник е Пасха, как страхотно му се отразяват еврейските обичаи и нрави, то със сигурност реакцията на другите съфорумници няма да е ок :-)
Не взимам страна, просто си опитвам да аргументирам поведението на другите.

Мнението беше редактирано от Деян на 04.04.18 12:56.

04.04.18
12:56

казано от Deyan на 04.04.18, 12:54:

казано от kaloyan на 04.04.18, 12:44:

Ами /само пример, няма общо с конкретно форума тук/ ако някой еврейн отиде в нацистки или арабски форум и започне да си пише за него, без да убеждава другите в нещо, като опише колко е хубаво да си посещава синагога, какъв прекрасен празник е Пасха, как страхотно му се отразяват еврейските обичаи и нрави, реакцията на другите съфорумници няма да е ок :-)
Не взимам страна, просто си опитвам да аргументирам поведението на другите.

Дейба подлия пример, така в крайна сметка не знаеш кои са добрите 😄

04.04.18
12:58

Ай стига бе 🙂 я покажете къде е убеждаватл, това което видях е че писа “може да ти промени живота на 360 градуса” какво толкова, пък никой не е убеждавал, дава си плюсовете според него.

ДЕ

04.04.18
13:01

казано от Любомир Ламбрев на 04.04.18, 12:56:

Дейба подлия пример, така в крайна сметка не знаеш кои са добрите 😄

Винаги има хора, които зачитат мнението на другите. Но общо взето на място, където се проповядва определен начин на трениране и хранене, т.е. дИга се тежко, яде се месо на поразия и да тръгнеш да коментираш какво прекрасно нещо е тичането на дълги разстояния и веганството, дори говорейки само за себе си, пак няма да те вземат насериозно :-) То важи и обратното - някой от тук да иде във веганския форум и да говори за прекрасните последици от месоядството и тренирането с тежко :-) Затова и примера ми бе малко краен, но мисля на място.

Калоян, изрично написах, че е БЕЗ ДА УБЕЖДАВА ДРУГИТЕ, т.е., коментира си, че за него е ок :-) Но въпреки това, няма да срещне подкрепа и се аргументирах, защо!

Мнението беше редактирано от Деян на 04.04.18 13:04.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1