11.04.18
16:23
Здравейте! Търся тези дни да си закупя Power Rack, но всичките са или много скъпи, или изглеждат паянтови. Пуснаха ми мухата да потърся ръчна изработка и намерих само от Флекском. Там парите са добри - 450 лв. За тази става въпрос: http://flexcom-bg.com/sites/default/files/imagecache/fullsize/silowa 2016 copy.png
Обаче не съм особено убеден, че е стабилна. Искам да правя набирания, без да ми се клати и нямам намерения да я завинтвам в земята. Някой има ли такава да ми каже дали се клати много?
Другият вариант, който обмислям, е една такава стойка: https://www.emag.bg/kombinirana-stojka-za-klek-havos-000000001/pd/D1HBY3BBM/
Купувам си и един стабилен лост за набирания и цената ще ми дойде г/д колкото на клетката. Кое според вас е по-разумно?
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимАко не го хванеш за земята ще се клати, другия вариант е да сложиш тежест примерно лоста със сто кила за да е стабилно. Моята powertower съм и сложил 4 дъмбела за да не се клати 2х32.5 и 2х37.5. Аз бих си взел halfrack.
11.04.18
19:45
Обмислях варианта да си слагам 100-те кила тежести по клетката. Евентуално сам да си заваря 2 шиша на успоредните долу и на металния профил отзад. Ама пък знам ли дали няма да се клати пак.
11.04.18
20:53
Забоди му няколко винта през профилите и няма да мръдне.
Иначе обмисли варианти за това отзад да продължиш със скрипец. Можеш да закачиш успоредка, няколко вида хватове за набиране също да правиш. Ако е типична клетка, то ще стане доста дълго сигурно, но ти знаеш и с какво място разполагаш.
С такъв уред + пейка и няколко комплекта дъмбели, както и лост и тежести де, получаваш абсолютно всичко нужно дори за типични билдърски тренировки.
Този тип стойка ми допада доста, може да си правиш лег без да се притесняваш, че ще те затисне, също и за рак пул става, но задължително бих сложил два дюбела в земята, за да съм спокоен, че ако хвърля щангата стойката няма да направи салто мортале.
Ако бях на твое място, щях да си намеря един заварчик, да си купя профили и тръби и да ги почва. Не че имам нещо против скуатраковете, но заемат доста място, а да си купиш такъв заради лоста за набиране, не ми изглежда най-практичното.
Нещо не мога да кача снимката https://www.roguefitness.com/sml-1-rogue-70-monster-lite-squat-stand?ref_flt=b3JkZXI9cG9zaXRpb24mcD0xJmxpbWl0PTQw&ref_cid=8173
Мнението беше редактирано от DannyBoy на 12.04.18 02:11.
12.04.18
07:45
То това е рака дето и аз обмислях, на мен много ми харесва, но не мога да намеря тук нещо такова. При заварчик може. То честно казано аз имам инструменти и сам да си направя половината неща. Онлайн гледах разни сглобки, може и без заварка, а напълно с болтове.
Проблемът със забиването в земята е, че ще се налага да се мести и не мога да си играя всеки път да ги махам.
Другият вариант е просто да си измеря стаята и да го сложа на някое място така, че да не пречи за нищо, но не съм сигурен, че е възможно.
Впрочем още 1 въпрос: Тежестите от Flexcom дали са ОК? Пише, че са гумирани по 4 лв кг. Главно ме интересува тая гума дали е наред, че повечето не са и миришат отвратително.
Мнението беше редактирано от Дичо Страхилов на 12.04.18 07:47.
12.04.18
09:32
Тежести си вземи втора ръка или в Олх виж, има по малко над левче на кило. По-добре със шишета да тренирам, отколкото да давам 4лв за тия неща.
А сам да го правиш внимавай. Да не давам аз акъл, ама малко хора са в състояние да се справят добре, защото има заварки, които с малък чук точно от един удар се чупят, когато човек не може да заварява.
Последен съвет от мен. Ако имаш възможност, направи всичко, за което стигнат средствата и мястото, защото се прави един път това. По добре нещо да използваш рядко, отколкото да поправяш после.
12.04.18
10:05
В сайта има контакти, ако искаш ги питай. Със сигурност знам, че могат да ти направят стабилна отстъпка.
http://titan-fitness.com/bg/eshop/productinfo/13/164/
http://titan-fitness.com/bg/eshop/category/13
Мнението беше редактирано от Иван на 12.04.18 10:06.
12.04.18
16:44
Говорих с Титан фитнес, ама там нещата започват много нанагорнище. Със сигурност са мега качество, ама ако не ми направят 70% отстъпка няма как да си позволя. Ей тука им пазя ценовата листа. Най-евтиното им нещо е 900+ лева без предпазителите, които отделно струват 200. Така че...
12.04.18
17:11
Какво значи “мега качество”? Трябва ти добър заварчик, за да не ти падна щангата на главата. Каква разлика може да има в качеството от профил до профил?
6 метра 40х40мм профил ти е 35лв. Сам си смятай има ли разлика в качеството или в надценката
12.04.18
19:00
За 50лв заварчик няма да си мръдне гъза, ама пак е по-евтино, да.
Аз съм с такава и съм много доволен.
Ползвам я вече няколко години.
Моята е custom, защото я поръчах по-ниска и плитка(това я прави по-нестабилна), както и с единичен лост за набиране.
За клатене - моята се клати, ако е просто сложена на пода и я напъвам отнякъде. :-)) С по 1-2 диска 20кг на страна не шава. Така или иначе имам дюбели в стената, за които съм я завързал, за всеки случай. Ако я фиксираш към под или стена нямаш грижи. Това вероятно ще се наложи за всеки тип клетка, който не се монтира или не е с много широка основа.
Клетката е супер.
Каквато и клетка да взимаш, виж колко ти е високо помещението, в което ще я ползваш.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече