Power Rack (Фитнес Клетка) от Флекском? Или стойка с предпазители + лост за набирания?

Здравейте! Търся тези дни да си закупя Power Rack, но всичките са или много скъпи, или изглеждат паянтови. Пуснаха ми мухата да потърся ръчна изработка и намерих само от Флекском. Там парите са добри - 450 лв. За тази става въпрос: http://flexcom-bg.com/sites/default/files/imagecache/fullsize/silowa 2016 copy.png

Обаче не съм особено убеден, че е стабилна. Искам да правя набирания, без да ми се клати и нямам намерения да я завинтвам в земята. Някой има ли такава да ми каже дали се клати много?

Другият вариант, който обмислям, е една такава стойка: https://www.emag.bg/kombinirana-stojka-za-klek-havos-000000001/pd/D1HBY3BBM/

Купувам си и един стабилен лост за набирания и цената ще ми дойде г/д колкото на клетката. Кое според вас е по-разумно?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

11.04.18
17:58

Ако не го хванеш за земята ще се клати, другия вариант е да сложиш тежест примерно лоста със сто кила за да е стабилно. Моята powertower съм и сложил  4 дъмбела за да не се клати 2х32.5 и 2х37.5. Аз бих си взел halfrack.

Обмислях варианта да си слагам 100-те кила тежести по клетката. Евентуално сам да си заваря 2 шиша на успоредните долу и на металния профил отзад. Ама пък знам ли дали няма да се клати пак.

11.04.18
20:53

Забоди му няколко винта през профилите и няма да мръдне.

Иначе обмисли варианти за това отзад да продължиш със скрипец. Можеш да закачиш успоредка, няколко вида хватове за набиране също да правиш. Ако е типична клетка, то ще стане доста дълго сигурно, но ти знаеш и с какво място разполагаш.

С такъв уред + пейка и няколко комплекта дъмбели, както и лост и тежести де,  получаваш абсолютно всичко нужно дори за типични билдърски тренировки.

12.04.18
02:07

Този тип стойка ми допада доста, може да си правиш лег без да се притесняваш, че ще те затисне, също и за рак пул става, но задължително бих сложил два дюбела в земята, за да съм спокоен, че ако хвърля щангата стойката няма да направи салто мортале.
Ако бях на твое място, щях да си намеря един заварчик, да си купя профили и тръби и да ги почва. Не че имам нещо против скуатраковете, но заемат доста място, а да си купиш такъв заради лоста за набиране, не ми изглежда най-практичното.
Нещо не мога да кача снимката https://www.roguefitness.com/sml-1-rogue-70-monster-lite-squat-stand?ref_flt=b3JkZXI9cG9zaXRpb24mcD0xJmxpbWl0PTQw&ref_cid=8173

Мнението беше редактирано от DannyBoy на 12.04.18 02:11.

То това е рака дето и аз обмислях, на мен много ми харесва, но не мога да намеря тук нещо такова. При заварчик може. То честно казано аз имам инструменти и сам да си направя половината неща. Онлайн гледах разни сглобки, може и без заварка, а напълно с болтове.

Проблемът със забиването в земята е, че ще се налага да се мести и не мога да си играя всеки път да ги махам.

Другият вариант е просто да си измеря стаята и да го сложа на някое място така, че да не пречи за нищо, но не съм сигурен, че е възможно.

Впрочем още 1 въпрос: Тежестите от Flexcom дали са ОК? Пише, че са гумирани по 4 лв кг. Главно ме интересува тая гума дали е наред, че повечето не са и миришат отвратително.

Мнението беше редактирано от Дичо Страхилов на 12.04.18 07:47.

12.04.18
09:32

Тежести си вземи втора ръка или в Олх виж, има по малко над левче на кило. По-добре със шишета да тренирам, отколкото да давам 4лв за тия неща.
А сам да го правиш внимавай. Да не давам аз акъл, ама малко хора са в състояние да се справят добре, защото има заварки, които с малък чук точно от един удар се чупят, когато човек не може да заварява.
Последен съвет от мен. Ако имаш възможност, направи всичко, за което стигнат средствата и мястото, защото се прави един път това. По добре нещо да използваш рядко, отколкото да поправяш после.

Иван

12.04.18
10:05

В сайта има контакти, ако искаш ги питай. Със сигурност знам, че могат да ти направят стабилна отстъпка.

http://titan-fitness.com/bg/eshop/productinfo/13/164/
http://titan-fitness.com/bg/eshop/category/13

Мнението беше редактирано от Иван на 12.04.18 10:06.

Говорих с Титан фитнес, ама там нещата започват много нанагорнище. Със сигурност са мега качество, ама ако не ми направят 70% отстъпка няма как да си позволя. Ей тука им пазя ценовата листа. Най-евтиното им нещо е 900+ лева без предпазителите, които отделно струват 200. Така че...

12.04.18
17:11

Какво значи “мега качество”? Трябва ти добър заварчик, за да не ти падна щангата на главата. Каква разлика може да има в качеството от профил до профил?
6 метра 40х40мм профил ти е 35лв. Сам си смятай има ли разлика в качеството или в надценката

12.04.18
18:55

И 40-50лв надник за заварчика...

12.04.18
19:00

За 50лв заварчик няма да си мръдне гъза, ама пак е по-евтино, да.

12.04.18
19:01

Е това е на ден, друг е въпроса, че работа за един ден се върши за 4…

12.05.18
11:22

Аз съм с такава и съм много доволен.
Ползвам я вече няколко години.
Моята е custom, защото я поръчах по-ниска и плитка(това я прави по-нестабилна), както и с единичен лост за набиране. 

За клатене - моята се клати, ако е просто сложена на пода и я напъвам отнякъде. :-))  С по 1-2 диска 20кг на страна не шава. Така или иначе имам дюбели в стената, за които съм я завързал, за всеки случай. Ако я фиксираш към под или стена нямаш грижи. Това вероятно ще се наложи за всеки тип клетка, който не се монтира или не е с много широка основа.

Клетката е супер.
Каквато и клетка да взимаш, виж колко ти е високо помещението, в което ще я ползваш.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1