Сваляне на още килограми, проблеми с преяждане binge eating, моля помогнете

Raven

24.04.18
11:11

Здравейте!
Искам да сваля до 49 кг. В момента съм 52,168 см висока и тренирам weight lifting + кардио 5-6 пъти в седмицата. Последно време обаче спрях да свалям, калориите ми за деня са не повече от 1200-1300.
Ноо през този месец отделно развих и проблем с преяждане до непоносимост binge eating,като няколко пъти в седмицата(2-3) се случва този binge и е ужасно.. Опитвам се да го превъзмогна, но е много трудно,а изключително много се страхувам да не кача килограми пак..
Въпросът ми е-как да продължа да свалям и да успея някак да спра този постоянен кръг на binge eating..много ще съм благодарна за всички съвети, препоръки, мнения, каквото и да е.. Просто се чувствам ужасно отчаяна в момента...

24.04.18
11:21

Най-добрият съвет, който ми дадоха на мен беше: “заеби!”.
Оядох се миналото лято (в което време бях в топ форма като за мен),  забравих забранените и позволените храни, гледам да ям квото ми се яде, количеството го регулирам с фаст.

Накратко, това, което сега няма да повярваш, е че просто си се адаптирала към малкото храна. И ако не оставиш период, без контрол и рестрикции, в който съм убедена, че няма да качиш кой знае какво, надали ще излезеш от платото.

Преодолява се като не спазваш чак толковс голям дефицит. Така няма да овълчаваш и да се ояждаш в определени дни.

Raven

24.04.18
15:01

Много благодаря за съветите!

24.04.18
15:28

Гарванче, помисли малко дали е здравословно и смислено желанието ти да свалиш под 50 кг на този ръст. В момента теглото е почти поднормено. Не вярвам да има накъде повече да сваляш, освен да останеш кожа, кости и сухожилия. Всеки организъм е различен, но за ръста ти при нормален ИТМ би трябвало да си поне 55-60 кг. Аз на 170 ръст съм 62 кг и примерно ям средно 2200-2400 ккал на ден.
Нормално е да не може да издържаш на 1200 кккал храна дълго време. Никой не може. Дори за поддържане без каквато и да е активност ти трябват около 1500. А ти тренираш доста -според написаното от теб. Не знам поради каква причина искаш да се умориш с глад, но каквото и да правиш, тялото ти ще се съпротивлява и компенсира.
п.п Припомних си дневника ти- там се хранеше с 800 ккал. на ден.
За мен това е признак на хранително разтройство. Помисли си.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 24.04.18 15:31.

Raven

24.04.18
15:32

Благодаря за съвета! Наистина смятам да преосмисля всичко това, казано до тук, всички съвети са наистина доста полезни и ме накарахте да осъзная какво в действителност правя, вместо да се лутам така постоянно. Много Ви благодаря!!!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1