Отслабване

20.05.18
18:22

Здравейте. Нов съм тук. Бяхте ми препоръчани с надеждата, че можете да бъдете полезни!
Детето ми се казва Виктория Димитрова-The Kobra. Тя е няколко кратен шампион на България по Таекуондо- олимпийска версия! Стана 2-ра на световно, 4-та в Европа и два пъти балкански шампион! При нея имаме проблем да поддържаме килограми, за да влезне в категория.  Пробвали се различни видове режими на хранене. По някой път по 2-3 дни не може да ходи до тоалетна. Всичко и се трупа на краката като мускулна маса. Сега е 44 кг , но трябва да е по 41. Пие по около 2 литра вода!
Ще помоля някой да ми даде съвет, как да свали тези 3-4 килограма при това от мускулите! Благодаря

Ако не намерите правилен режим и преди състезание винаги и остава по малко за сваляне един от вариантите е с диуретик. Аз съм свалял за състезание до 3 килограма за ден с 4 таблетки фурантрил(2х2) при лично тегло 75кг.

Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 21.05.18 00:22.

Да. Ползваме и диуретик, но си мисля, че бъркам някъде в начина на хранене и в продуктите.

Carbohydrate

21.05.18
11:07

а не сте ли се замисляли, че детето все пак порасва и това е нормално, да увеличава теглото, своя ръст....

Иван

21.05.18
11:38

Ква е тая болна амбиция, бе хора? Уроди....Ебал съм ви и медалите, щом детето не извлича истинската полза от това, което прави. Колкото повече остарявам, толкова толерантността ми към тъпанарщина намалява...

Мнението беше редактирано от Иван на 21.05.18 11:44.

А ако желанието е нейно? Ако тя го иска?

Аз търся мнения и решение, точно за да може всичко да е наред, да намеря правилният начин на хране, за да не навреди на здравето и! Сега по ясен ли съм??? Ако не можете да помогнете по добре си запазете кривото разбиране и мнение за себе си! Не ви го искам!!!

21.05.18
13:29

Добре, ти мислиш ли, че тя цял живот ще е в категория под 41 кг?

Естественно, че не! Даже за нейната възраст в момента трябва да е под 40 кг. Просто трупа много мускулна маса по краката и затова търся вариант в който да го и збегна този процес!

21.05.18
14:22

Знаеш ли защо вече не може да сваля кила????!>!!!!?!!>
Направо ще откача, честно!
Как ще давате на дете диуретик, абе хора вие нормални ли сте? Това ебава майката на целия и организъм, мускулна маса била трупала. ( triple facepalm)
Колко е висока дъщеря ти?
Коя е горната категория?
Опиши един примерен нейн ден, какво яде, кога тренира и т.н.

Мнението беше редактирано от Блажка на 21.05.18 14:45.

Диуретика приеман за един ден в годината (определеното състезание) щя й навреди много по-малко от Милка, Своге, Чио чипс и т.н. Питайте другите родители защо дават шумолящи опаковки на децата си, а не питайте баща на медалистка защо готви дъщеря си за състезание по най-нрмалния начин. Най-добрите спортисти в състезанията изискващи влизане в определена категория от килограми до един използват диуретици, независимо боен спорт, лека атлетика или силов спорт упражняват. Аз от снимките и от описаното в постовете виждам, че това момиче е точно в категорията “най-добрите” така, че мога само да пожелая успех в намирането на правилния режим.

Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 21.05.18 15:13.

21.05.18
15:31

казано от Стойко Колев на 21.05.18, 15:13:

Диуретика приеман за един ден в годината (определеното състезание) щя й навреди много по-малко от Милка, Своге, Чио чипс и т.н. Питайте другите родители защо дават шумолящи опаковки на децата си, а не питайте баща на медалистка защо готви дъщеря си за състезание по най-нрмалния начин. Най-добрите спортисти в състезанията изискващи влизане в определена категория от килограми до един използват диуретици, независимо боен спорт, лека атлетика или силов спорт упражняват. Аз от снимките и от описаното в постовете виждам, че това момиче е точно в категорията “най-добрите” така, че мога само да пожелая успех в намирането на правилния режим.

Глупост след глупост след глупост.
Всички препарати с диуретичен ефект са строго забранени и наказуеми по WADA.
Не ми се занимава да ровя да видиш, влез в страницата на WADA и прочети. Ако и направят тест, ще види първенства ама друг път.

казано от Стойко Колев на 21.05.18, 00:22:

Ако не намерите правилен режим и преди състезание винаги и остава по малко за сваляне един от вариантите е с диуретик. Аз съм свалял за състезание до 3 килограма за ден с 4 таблетки фурантрил(2х2) при лично тегло 75кг.

Честно казано подкрепям Иван с изказването за покачване на годините и намаляване на толерантността. Имам един много сериозен въпрос - ТИ ТЪП ЛИ СИ БЕ???????? Ако искаш да се самоубиваш, бухай фурантрил (също познат като фуроземид - този, с който хванаха щангистите ни в Сидни ако не се лъжа), но не съветвай други. Фурантрила е силен препарат дори за възрастен мъж и предозирането изисква моментално внимание от лекар, камо ли за дете. Доскоро мислех, че си трол, сега просто разбирам, че си чиста проба дебил..........Като пукяса, ти ли ще носиш отговорност???

А към автора - ако дъщеря ти е толкова добра, просто да играе в горната категория и да бие наред там. Не се опитвай за едната малоумна амбиция да я убиеш с препарати, които не са за нея (а и както Блажка каза - един тест и ще види после състезание през крив макарон).

Вие май нещо не сте разбрали! Нали точно това искам! Да намеря правилният начин на хранене, за да се избягва рязкото сваляне на килограми, за да влиза в категория! Четете внимателно!

Ако наистина проблемите са толкова големи - просто не мъчи детето, а качете категорията. Така или иначе, тя (съдейки по снимката) влиза точно във възрастта, когато щеш или не щеш - растеш. Излишно е да тормозите тялото й, таекуондото не е чак толкова силов спорт (не че не е нужна сила, но просто техниката/уменията са водещи), едва ли ще й е такава драма.

Моля, нека се придържаме към добрия тон и да избягваме обидни сравнения.

Иване, реакцията на повечето потребители може да ти се струва рязка и неправилна, но всъщност е оправдана. И сега може би смяташ, че няма с какво да помогнат, но ако четеш между редовете, ще видиш че не е така. 🙂

По темата: да използваш диуретици от типа на фурантрил (и подобни) и то при дете... наистина, не го правете.
Повечето хора сякаш не отделят време и желание в това, да се образоват как действат конкретни храни на тялото и как по един по-естествен начин да влияеш на водния баланс в организма, ако се стигне изобщо до там. Защото повечето се сещат да влизат в категория почти накрая, а допреди това хранителният режим е бил под всякаква критика.

Няма как да знаем как се храни дъщеря ти, няма смисъл да гадаем.
Опиши ѝ обичайното меню в извънсъстезателен период. Кажи какво правите, когато наближи състезанието, примерно месец преди него.
Колко време преди състезание се опитва да свали 3-4 кг?
Ще имаме реална информация, която да коментираме.

И наистина, защо не се обмисля качване на горна категория, ако системно наблюдавате трудност във влизането в настоящата? Каква е горната?
Преди може да ви е било лесно, но момичето расте.

Никъде не съм казал, че взима този диуретик. Тя се храни Само с качествена храна и режима и е направен от специалист! Състезанията и са два пъти в месеца! За нейната възраст нормалните килограми са под 40. Тя никога не гладува. Храни се 4-5 пъти на ден! Тренировките са и супер интензивни и са между 1,5-2 часа, 5 пъти в седмицата! Просто търся и други мнения и съвети и градивна критика! Пак повтарям проблема!!! Трупа много мускулна маса по краката, което и пречи за пъргавината, която е супер важна. Използвали сме свещички за изхождаме, защото по някога не може да ходи до тоалетна по 3-4 дена! Категория не може да се качи, защото ще трябва да играе с много по големи от нея на години! Който е спортувал такива спортове е наясно!

Мнението беше редактирано от Иван Димитров на 21.05.18 23:01.

21.05.18
23:43

Как преценявате, че е много мускулната маса на краката? Тялото не го интересува, че това пречи на двубоите!
От гледната точка на тялото, развитието и тренировките тази маса може да е съвсем нормална.
Също така това, че трябвало да е под 40кг за годините си е много относително.

Хляб вита, нестле фитнес, фит спо вафла не е качествена храна. Ако момичето не държи на вкуса може да бъдат заменени с нещо по-добро. Ако не са домашни и шунката и луканката влизат в това число, иначе поздравления отново за отдадеността към спорта.

Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 22.05.18 02:53.

22.05.18
07:34

Иван Димитров, пиши ми на лично съобщение.

Малко фибри има в това меню. За това са и проблемите с тоалетната.

Благодаря. От такива мнения имах нужда! Какво да добавя към този режим?

Повече плодове и зеленчуци и храни богати на фибри.

22.05.18
11:40

Проблема с тоалетната може лесно да се реши . Сутрин на гладно 1 ябълка + голяма чаша или две топъл чай с мед. След това може да хапне и нещо друго.

Домашно кисело мляко с настъргана ябълка и 15-20 г чия, сусамов тахан, овесени ядки, вода с лимон.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1