20.05.18
18:22
Здравейте. Нов съм тук. Бяхте ми препоръчани с надеждата, че можете да бъдете полезни!
Детето ми се казва Виктория Димитрова-The Kobra. Тя е няколко кратен шампион на България по Таекуондо- олимпийска версия! Стана 2-ра на световно, 4-та в Европа и два пъти балкански шампион! При нея имаме проблем да поддържаме килограми, за да влезне в категория. Пробвали се различни видове режими на хранене. По някой път по 2-3 дни не може да ходи до тоалетна. Всичко и се трупа на краката като мускулна маса. Сега е 44 кг , но трябва да е по 41. Пие по около 2 литра вода!
Ще помоля някой да ми даде съвет, как да свали тези 3-4 килограма при това от мускулите! Благодаря
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим21.05.18
00:22
Ако не намерите правилен режим и преди състезание винаги и остава по малко за сваляне един от вариантите е с диуретик. Аз съм свалял за състезание до 3 килограма за ден с 4 таблетки фурантрил(2х2) при лично тегло 75кг.
Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 21.05.18 00:22.
21.05.18
10:05
Да. Ползваме и диуретик, но си мисля, че бъркам някъде в начина на хранене и в продуктите.
21.05.18
11:07
а не сте ли се замисляли, че детето все пак порасва и това е нормално, да увеличава теглото, своя ръст....
21.05.18
11:38
Ква е тая болна амбиция, бе хора? Уроди....Ебал съм ви и медалите, щом детето не извлича истинската полза от това, което прави. Колкото повече остарявам, толкова толерантността ми към тъпанарщина намалява...
Мнението беше редактирано от Иван на 21.05.18 11:44.
21.05.18
13:24
А ако желанието е нейно? Ако тя го иска?
21.05.18
13:27
Аз търся мнения и решение, точно за да може всичко да е наред, да намеря правилният начин на хране, за да не навреди на здравето и! Сега по ясен ли съм??? Ако не можете да помогнете по добре си запазете кривото разбиране и мнение за себе си! Не ви го искам!!!
21.05.18
13:29
Добре, ти мислиш ли, че тя цял живот ще е в категория под 41 кг?
21.05.18
13:32
Естественно, че не! Даже за нейната възраст в момента трябва да е под 40 кг. Просто трупа много мускулна маса по краката и затова търся вариант в който да го и збегна този процес!
Знаеш ли защо вече не може да сваля кила????!>!!!!?!!>
Направо ще откача, честно!
Как ще давате на дете диуретик, абе хора вие нормални ли сте? Това ебава майката на целия и организъм, мускулна маса била трупала. ( triple facepalm)
Колко е висока дъщеря ти?
Коя е горната категория?
Опиши един примерен нейн ден, какво яде, кога тренира и т.н.
Мнението беше редактирано от Блажка на 21.05.18 14:45.
21.05.18
15:13
Диуретика приеман за един ден в годината (определеното състезание) щя й навреди много по-малко от Милка, Своге, Чио чипс и т.н. Питайте другите родители защо дават шумолящи опаковки на децата си, а не питайте баща на медалистка защо готви дъщеря си за състезание по най-нрмалния начин. Най-добрите спортисти в състезанията изискващи влизане в определена категория от килограми до един използват диуретици, независимо боен спорт, лека атлетика или силов спорт упражняват. Аз от снимките и от описаното в постовете виждам, че това момиче е точно в категорията “най-добрите” така, че мога само да пожелая успех в намирането на правилния режим.
Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 21.05.18 15:13.
казано от Стойко Колев на 21.05.18, 15:13:
Диуретика приеман за един ден в годината (определеното състезание) щя й навреди много по-малко от Милка, Своге, Чио чипс и т.н. Питайте другите родители защо дават шумолящи опаковки на децата си, а не питайте баща на медалистка защо готви дъщеря си за състезание по най-нрмалния начин. Най-добрите спортисти в състезанията изискващи влизане в определена категория от килограми до един използват диуретици, независимо боен спорт, лека атлетика или силов спорт упражняват. Аз от снимките и от описаното в постовете виждам, че това момиче е точно в категорията “най-добрите” така, че мога само да пожелая успех в намирането на правилния режим.
Глупост след глупост след глупост.
Всички препарати с диуретичен ефект са строго забранени и наказуеми по WADA.
Не ми се занимава да ровя да видиш, влез в страницата на WADA и прочети. Ако и направят тест, ще види първенства ама друг път.
21.05.18
15:49
казано от Стойко Колев на 21.05.18, 00:22:
Ако не намерите правилен режим и преди състезание винаги и остава по малко за сваляне един от вариантите е с диуретик. Аз съм свалял за състезание до 3 килограма за ден с 4 таблетки фурантрил(2х2) при лично тегло 75кг.
Честно казано подкрепям Иван с изказването за покачване на годините и намаляване на толерантността. Имам един много сериозен въпрос - ТИ ТЪП ЛИ СИ БЕ???????? Ако искаш да се самоубиваш, бухай фурантрил (също познат като фуроземид - този, с който хванаха щангистите ни в Сидни ако не се лъжа), но не съветвай други. Фурантрила е силен препарат дори за възрастен мъж и предозирането изисква моментално внимание от лекар, камо ли за дете. Доскоро мислех, че си трол, сега просто разбирам, че си чиста проба дебил..........Като пукяса, ти ли ще носиш отговорност???
А към автора - ако дъщеря ти е толкова добра, просто да играе в горната категория и да бие наред там. Не се опитвай за едната малоумна амбиция да я убиеш с препарати, които не са за нея (а и както Блажка каза - един тест и ще види после състезание през крив макарон).
21.05.18
18:22
Вие май нещо не сте разбрали! Нали точно това искам! Да намеря правилният начин на хранене, за да се избягва рязкото сваляне на килограми, за да влиза в категория! Четете внимателно!
21.05.18
18:33
Ако наистина проблемите са толкова големи - просто не мъчи детето, а качете категорията. Така или иначе, тя (съдейки по снимката) влиза точно във възрастта, когато щеш или не щеш - растеш. Излишно е да тормозите тялото й, таекуондото не е чак толкова силов спорт (не че не е нужна сила, но просто техниката/уменията са водещи), едва ли ще й е такава драма.
21.05.18
21:00
Моля, нека се придържаме към добрия тон и да избягваме обидни сравнения.
Иване, реакцията на повечето потребители може да ти се струва рязка и неправилна, но всъщност е оправдана. И сега може би смяташ, че няма с какво да помогнат, но ако четеш между редовете, ще видиш че не е така. 🙂
По темата: да използваш диуретици от типа на фурантрил (и подобни) и то при дете... наистина, не го правете.
Повечето хора сякаш не отделят време и желание в това, да се образоват как действат конкретни храни на тялото и как по един по-естествен начин да влияеш на водния баланс в организма, ако се стигне изобщо до там. Защото повечето се сещат да влизат в категория почти накрая, а допреди това хранителният режим е бил под всякаква критика.
Няма как да знаем как се храни дъщеря ти, няма смисъл да гадаем.
Опиши ѝ обичайното меню в извънсъстезателен период. Кажи какво правите, когато наближи състезанието, примерно месец преди него.
Колко време преди състезание се опитва да свали 3-4 кг?
Ще имаме реална информация, която да коментираме.
И наистина, защо не се обмисля качване на горна категория, ако системно наблюдавате трудност във влизането в настоящата? Каква е горната?
Преди може да ви е било лесно, но момичето расте.
21.05.18
22:57
Никъде не съм казал, че взима този диуретик. Тя се храни Само с качествена храна и режима и е направен от специалист! Състезанията и са два пъти в месеца! За нейната възраст нормалните килограми са под 40. Тя никога не гладува. Храни се 4-5 пъти на ден! Тренировките са и супер интензивни и са между 1,5-2 часа, 5 пъти в седмицата! Просто търся и други мнения и съвети и градивна критика! Пак повтарям проблема!!! Трупа много мускулна маса по краката, което и пречи за пъргавината, която е супер важна. Използвали сме свещички за изхождаме, защото по някога не може да ходи до тоалетна по 3-4 дена! Категория не може да се качи, защото ще трябва да играе с много по големи от нея на години! Който е спортувал такива спортове е наясно!
Мнението беше редактирано от Иван Димитров на 21.05.18 23:01.
Как преценявате, че е много мускулната маса на краката? Тялото не го интересува, че това пречи на двубоите!
От гледната точка на тялото, развитието и тренировките тази маса може да е съвсем нормална.
Също така това, че трябвало да е под 40кг за годините си е много относително.
22.05.18
01:00
Хляб вита, нестле фитнес, фит спо вафла не е качествена храна. Ако момичето не държи на вкуса може да бъдат заменени с нещо по-добро. Ако не са домашни и шунката и луканката влизат в това число, иначе поздравления отново за отдадеността към спорта.
Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 22.05.18 02:53.
22.05.18
09:06
Малко фибри има в това меню. За това са и проблемите с тоалетната.
22.05.18
09:33
Благодаря. От такива мнения имах нужда! Какво да добавя към този режим?
22.05.18
10:30
Повече плодове и зеленчуци и храни богати на фибри.
Проблема с тоалетната може лесно да се реши . Сутрин на гладно 1 ябълка + голяма чаша или две топъл чай с мед. След това може да хапне и нещо друго.
22.05.18
11:43
Домашно кисело мляко с настъргана ябълка и 15-20 г чия, сусамов тахан, овесени ядки, вода с лимон.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече