15.06.18
20:20
В момента съм в калориен дефицит,но съм в застой, не мърдам от 2-3 седмици.Например за днес съм на 1733 kCal Белтъчини - 111гр Мазнини 52 гр Въглехидрати 240 гр. Закуска- извара + яйце и 1 банан.(преди тренировка) след тренировка пържола - 130 гр + десерт диня, вечеря пржола - 110 грама + един домат и една краставица с много малко хималайска сол. + диня и една праскова (май прекалявам с плодовете...)
Изчислила съм ,че за моите кг трябва да приемам 2214 kCal (за деня) - Белтъчини - 135гр мазнини 53 гр въглехидрати 299 гр .В нетренировъчен ден приемам по- малко калории, но отново спортувам - каране на колело, ходене пеша. Къде бъркам, дали да не намаля калориите на 1500, да намаля въглехидратите (ям плодове- банани,праскови,кайсии, диня ) ориз, картофи и такива не ям. Плодовете са единственото сладко,което ям.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим16.06.18
00:27
Плодовете не са много диетични с всичката тази захар в тях, но в случая не би трябвало да ти пречат. Ако имаш трансмазнини в някой от другите дни предполагам, че това е проблема. Тогава дори и на 1000кк да си пак ще си в застой. Друг вариант е да си преизчислиш баланса, защото след всеки свален килограм той трябва също да се променя.
Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 16.06.18 00:28.
Плодовете , които си изброила са изключително полезни за сърдечната дейност , но не и със захарта в състава си.От написаното се вижда , че приема на въглехидрат при теб е основно захар...поинтересувай се за инсулиновата чувствителност на тялото и как това се отразява на чистенето на излишни мазнини.Не консумираш ориз , картофи и подобни , което значи че се лишаваш от качествен въглехидрат в диетата си.Не си написала какво е теглото ти в момента , както и колко вода пиеш дневно...трябва да пиеш доста вода.
И за хималайската сол , да знаеш , че не е йодирана и може да е супер за хималайците , но за теб не е.Прием на прекалено малко сол за дълго време не води до нищо хубаво , без значение какво се твърди от разни диетолози.
Мнението беше редактирано от XXL на 16.06.18 00:58.
16.06.18
00:53
казано от sunset на 15.06.18, 20:20:
Например за днес съм на 1733 kCal Белтъчини - 111гр Мазнини 52 гр Въглехидрати 240 гр.
Това са повече от 1733 кCal. Аз ги изкарвам 1872.
В момента съм в калориен дефицит,но съм в застой, не мърдам от 2-3 седмици.
Значи не си в дефицит. Намали калориите още, докато почнеш да сваляш. Тия формули и цифри са само приблизителни, колкото да знаеш от къде да почнеш. Никога не може да знаеш с точност колко калории ядеш или изразходваш, винаги ще има поне едно 100-200 ккал грешка нагоре или надолу. И ясно се вижда, че не смяташ супер точно, тъй като изброените от теб количества са поне 100 ккал повече от това, което ти смяташ. И ако баланса ти реално е по-малко изчисления, то ето къде ти е грешката. Дори да си на дефицит, то той е малък и за 2 седмици няма видима разлика. Ако искаш бързи резултати, то ти трябва много по-голям дефицит от тия ~ 200-300 ккал.
казано от Стойко Колев на 16.06.18, 00:27:
Тогава дори и на 1000кк да си пак ще си в застой.
Не, няма да е.
казано от XXL на 16.06.18, 00:50:
...поинтересувай се за инсулиновата чувствителност на тялото и как това се отразява на чистенето на излишни мазнини.
Никак не се отразява, пак си чистиш, стига да си на дефицит. Освен това, здравите и активни хора нямат проблем с инсулина, а тя не е споменала да е болна, нито пък е 100 кила и обездвижена.
казано от Любомир Георгиев на 16.06.18, 00:53:
Например за днес съм на 1733 kCal Белтъчини - 111гр Мазнини 52 гр Въглехидрати 240 гр.
Това са повече от 1733 кCal. Аз ги изкарвам 1872.
Това е и проблема, яде повече, от колкото си мисли, а и трябват по-малко калории, от колкото излиза по формулите.
Мнението беше редактирано от Петко К на 16.06.18 01:26.
Здравейте, изключително съм благодарна на тези,които са ми отговорили. Всъщност за изчисляване на калориите съм се доверила на калориен калкулатор, който явно не изчислява вярно. Притеснявам се ,че от картофите,ориза и т.н ще съм в застой отново, явно наистина прекалявам с плодовете, мога да ги сведа до минимум. За солта не знаех, аз не обичам много солено ,но приемам.Май наистина ям повече, отколкото излиза накрая като го изчисля. В момента съм 61 кг целта ми е 56-7 кг . Не искам да ги свалям бързо, а полека. Също искам да кажа ,че когато готвя не използвам олио,(много малко мас) в салатите си не слагам зехтин. Имам и едно други питане, относно свинската мас. Някой казват ,че е полезна други не.Едно време, моята прабаба само с такова е готвела,сега жената е на 90г. Вчера правих ястие, там сложих 9 гр мас, разбира се това е на голямо количество ястие,което си го разделих на 4 порции. Изчислих и калориите, за цялото количество ястие са 980. Някъде имаше и колко вода пия, на ден пия около 2,2 -3 л
Другият проблем е ,че краката са ми по-мазни.Отгоре съм като скелет, ребрата ми се личат,стърчат, а в бедрата и прасеца съм по- мазна ,затова искам да сваля до 56-7 кг. Искам да изчистя тези излишни мазнини.
1700 кал ми се виждат доста за чистене, дори да тренираш добре. Аз съм 70 кг, но ми дава че при 1200 съм в дефицит и от месец съм така. Свалих 5 кг без големи лишения.
Та по-малко калории според мен и дали правилни ги тракваш?
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече