03.07.18
13:06
Здравейте !
Данните ми са :
Мъж 29 години, височина 168, тегло 64 кг.
Тренирам предимно леко около 3 пъти в седмица. Тренировките включват упражнения със собствено тегло - набирания , кофички , коремни , клякания, бягане, лицеви. Имам и 2 гирички по 12 килограма и с тях си правя някакви упражнения.
Преди няколко дни реших да си изчисля калорийни прием за деня и останах шокиран. На няколко места ми дава, че трябва да приемам около 2100-2200 калории на ден. Според моите калкулации приемам около 1500 максимално. Това не е ли доста “кофти” за организма ? Абсолютно никога не оставам гладен, ям докато усетя ситост + още малко (ако мога) за да вкарам някоя друга калория.
Бих искал да кача някой друг килограм поне 4-5, дето се вика да изглеждам като човек 🙂
Ето едно примерно меню за деня:
Закуска (или по-скоро хранене до 12:00) :
1 яйце + Филийка вита отгоре с кашкавал, сирене + домат.
Половин краставица
1 ябълка или някакъв друг плод
Около 30 грама фъстъци или орехи.
Обяд (хранене до 16:00)
около 100-150 гр. пилешка пържола или пилешко филе (предполагам там някъде)
салата домати и краставици около 100-150 гр.
малко печени картофи , не повече от 100 гр.
по някое време някакъв плод или пак 20-30 грама фъстици или орехи
Вечеря
Леща около 200 грама
Пилешки бон филенца около 100 грама
Салата домати и краставици със зехтин , да кажем 100 грама
1-2 филийки вита
———————————————————-
Та храненията ми са общо взето нещо подобно. Както казах не оставам гладен никога, даже не ми се и чува за храна след ядене, въпреки това излизам сериозно под калорийния минимум за моите размери.
Бихте ли “ударили” едно рамо с някой друг съвет какво би трябвало да променя ?
Благодаря предварително ! 🙂
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим03.07.18
13:18
Това, което си написал като примерно меню, надхвърля въпросните 1500 калории.
Може ли да споделите къде ги смятате ? От мненията във форума съм останал с впечетление, че не е задължително да се изпада в супер детайли като “Плочката сирене върху филийката сега 20 гр. ли е , 30 ли е ?” . Следователно слагам някакви ориентировъчни стойности.
03.07.18
14:29
Ами и резултатите ти са ориентировачни.
Повечето, които смятаме калории си имаме кантари у дома.
Между 20 и 30 грама сирене разликата е 30 калории, ако това е един компонент от едно хранене, за деня разликата може да се натрупа до 400 калории.
Което в твоя случай е плюс, защото ти искаш да качваш.
Ако калкулатора ти е показал 2100, а ти приемаш 1500 би следвало да сваляш.
Щом не сваляш, значи не ядеш толкова, което показва че сметките ти са грешни.
За да качваш тр да си над въпросните 2100 калории.
Значи тр да ядеш повече.
Има вариянти пред теб.
Вземи си протеин и ще ти даде лесни, ценни 300-400 калории плюс.
Или моя вариянт за лечение на злояди:
Слагаш подбрана храна пред себе си, гледаш я, не ти се яде.
Обаче тук идва тайната ми- изяждаш на екс едно шоко хабанейро, моруга скорпион или нага мориш или просто, добре нацепена Шипка и ще поемеш едни бързи 1000 калории без да се замислиш.
😁
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 03.07.18 14:50.
Ясно. Лошото в случая е това, че на обяд най-често се храня навън в заведения за бързо хранене (готвени ястия) и там вече такова пресмятане не е възможно. Благодаря за мнението 🙂
Любо, нещата са доста прости и не е необходимо да се изпада в детайли до размера на плочката сирене. Ако искаш да качиш - увеличаваш храната докато отбележиш промени в кантара. Ако (както казваш) не си гладен значи енергоразхода ти е нисък и трябва да напънеш тренировките повече, което пък ще ти позволи да ядеш повече, което ще ти позволи да станеш по-як и да напънеш тренировките още повече. Е такъв един кръговрат.
Изключително редки са случаите, които нарушават това правило. Тоест човек да тренира, колкото да отбие номера и после да седне и изяде половин кило телешки пържоли с гъби в тая жега, само защото си работи от вкъщи и тавата му е на една ръка разстояние да се ... в ламята проста.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече