Благодаря, аз съм ги настроила сега на:
131 протеин
94 въглен
67 мазнини
Но надхвълям тези 94 до към 115-120 , за компенсация на по-малкото мазнини(което не целя, но така става). Просто ям често леща, фасул, отделно зеленчук на всяко хранене, някой плод през ден, мюсли 20-30 гр на ден и то станало...
Колкото по-просто, по-добре.
От няколко дни съм 66 кг.
Калории 1550 средно.
Въглехидрата е 115-150(при таргет 95), скоро ще се откажа да се вписвам в НВД.
От скромния ми 6-7 седмичен опит с тренировките стигнах до заключението, че да оставя “работата” за привечер не е работа. Вчера така оставих да направя тренировка в 19ч. и бях като парцал, тоест не отидох на фитнес. Днес отидох в залата около 13-14 ч(2 часа след хранене) и бях доста заредена с енергия.
Стегнато 45 мин.в същината:
Разни машини за ръце, 7 серии общо - тежести 25 и 30 кг.
Плие - 2 серии - 8 х 20 кг
Арнолд - 3 серии - 10 х 2х5кг.(почти до отказ)
Бент оувър гребане 10 х 2х5кг, 12 х 2х6 кг
Бг клек - 2 серии - 8 на крак - 2х10кг.
Рум.тяга - 10 х 28 кг, 12 х 28 кг. Определено можех повече, но бързах и това беше за днес.
Днес май се претоварих откъм дишане или пулс. Надявам се няма как да ми спре сърцето, че малко се психясвам. Фитнес гривната показваше до 150 пулс и усещах странно задъхване.... Днес смених фитнеса за разнообразие с един от верига....ами не е “моят”. Най-малкото беше едно огромно хале почти без зони и имаше точно 1 пудовка - 8 кг.
Ето какво правих. Пак кратко 45-50 мин, същина:
Клек 6 х 25 кг дъмбел. Не ми беше удобен за хващане, предпочитам пудовка.
Суинг - 8 кг х 10, 20 и 15 и 15 с една ръка
Бг клек - 2 х 10 кг - 2 серии по 8 на крак; СТ по 20 на крак
Хип тръст 18 кг щангичка х 10 и 15
Рум тяга(това ми взе дъха) 2 серии 6 х 38 кг и 8 х 38 кг
Гребане щанга 2 серии 6 х 28 кг
Абдуктор навътре 2 серии 8 х 65 кг , 3 х 70 кг
Тук се панирах, че ще ми спре сърцето от изтсласкване на кръвта(така усещах). Нормално ли е??
Екстенции крака машина - 20 х20 кг
Малко пътека да се понижи пулса. Вкъщи се доразтягах и с ролер на бубуни, понеже бързах(и не обичам чуждите ролери).
Последните 4 тренировки не съм писала и от път и лични ангажименти не ми остава време да описвам. Като цяло съм доволна от храна и тренировки тези дни като постоянство и цели-изпълнения. Тежестите са 38-40 кг на тяга, клекове 25 кг дъмбел, различни за ръце със 7 кг, бг клек, пръсци и напади с 2х15 кг. Така ще съм няколко месеца(най-малко). Напълно излишно е да се напъвам отвън техника и дишането.
За последните 2 седмица коригирах протеина нагоре и въглена(малко) надолу. Що годе бива, с оглед че не съм в диета и не се мъча. Калориите не ги взимам за фактор, ако не съм надвишила въглена логично няма къде да бягат, а и не съм по мазнините много. Ядох 2 пъти пица и торта по малко.
Някой има ли коментар дали да се опитам да коригирам още?
Тренировките са 4 пъти седмично.
65.5 кг
Бавно и славно свалям коремна област. От десетина дни поизчезнаха паласките. Много добре се чувствам. Мина и МЦ с 5-дневна почивка.
Днес тренировка базови + горна част, утре ще е базови с напади, клекове, тяги. Имам си 10тина любими многоставни и ги въртя. Все още чувствам отегчение на машините.
Днес си направих приятна тренировка, ще я опиша тук, макар че доста еднотипни са ми всичките(въртя тези 10-15 упражнения). В общи линии от няколко седмици съм на тези кг и много леко мърдам нещо нагоре(най-вече тягата) или повторения:
Клек 20кг х 9, 20кг х 8 - с пудовка пред гърди, откривам това за адски стягащо корема
Плие(или подобие) с пудовка пред гърди: 20 кг х 6, 20 кг х 5
Бг клек 2 х 15 кг.дискове отстрани х 7 и 6 повторения на крак
Добро утро 23 кг. х 12, 33 кг х 12, 33 кг х 10
Гребане с лост 18 кг. х 12 и 18кг х 15 (това ми дойде малко като почивка на фона на другите тежести)
Отпади 2 х 10 кг. гири (пак не се претоварих, по принцип правя с 15 кг.дъмбели) 2 серии по 8 на крак
Румънска тяга 38 кг. х 8, 48 х 5 (определено можех още серии, но сърцето щеше да изскочи и ме достраша)
Суинг (пак проблем със сърцебиенето) 20 кг х 8 и 10 повт.
Хип тръст с лост и супер протектор най-накрая 22 кг х 8 и 10 повт.
Прасци (standing calf) 2 х 15 кг. дискове х 12 и 18 повт. Следваща стъпка на смит машина, защото ръцете ми се откачат с тези дискове.
Туис права позиция с диск 15 кг. х 15 и 18 повт.
И вече почивка от седнала позиция, със скучните машини:
Абдуктор навън и навътре: 6 серии от 60 до 80 кг. , 15 до 5 повторения
Leg curls машина 10 кг. х 15 и 20 кг. х 8
Утре ще направя 3ти пореден ден с оглед, че имам това време точно сега. Нямам никаква мускулна треска поне от 1 месец, което ми е малко странно, защото по време на тренировки доста се изморявам и имам доста упраженения до отказ. Надявам се имам някакъв мускулен растеж все пак.
Мнението беше редактирано от Radost на 01.09.18 01:12.
Не мога да не споделя на какво попаднах във видео на BodyConstructor: ” Не работим за сила и маса, а за оформяне на мускулатурата с повече повторения”....
Нещо ала Lean muscles, “дълги и женствени мускули” за 15 мин. на ден, с “нежни тежести”(и това съм срещала) 😄
01.09.18
08:05
Здравей 🙂 при бедрата- перфектно. И тежестите сетиозни.
Но не виждам никакви упражнения за другата половина на тялото. Гръб, гърди,рамо- вкарвай поне по 2 за група.
Женствени мускули-я пак?
Не е изключено да има резон в това, но не и за 15 мин на ден. Инструкторката на груповите ми занимания, беше еба си пич ето, супер фона структура на тялото, а не пипаше гира над 2кг. От друга страна, аз също по едно време имах наченки на релеф, само че след изтощителни, много часови подскоци със същите такива 2кг. Е, по никакъв начин не може да се сравни с извивките, които могат да се направят с по-сериозни тежести, но не изключвам варианта да има ползи и от другото. Зависи кой какво намира за женствен и с колко време разполага в ежедневието си.
01.09.18
08:47
Дамска чанта тежи повече, какъв релеф, какви мускули?!
Това с 2 кг гири е за напълно започващи и никой уважаващ специалист не бива да предлага такива аеробни упражнения с обещания дори и за отслабване. За тонус и раздвижване - ок.
01.09.18
10:10
Това с 2 кг гири е за напълно започващи и никой уважаващ специалист не бива да предлага такива аеробни упражнения с обещания дори и за отслабване. За тонус и раздвижване - ок.
Много голямо значение има таргет групата. Има и добри специалисти, които трудно ще изкарат пари с познания и принципност, и затова оставят себеуважението малко на заден план. Предвид, че тия са американци и вероятно продуктът им е насочен към американци (неграмотна, мързелива маса тролове), нищо чудно, че не им трябва да се напъват да сътворяват нещо по-смислено. 🙂
————————————-
А точно аеробни упражнения, комбинирани с леки тежести, вършат чудеса в отслабването (не съм гледала конкретните клипове, защото боди конструктор не ме кефи по ред причини, но съм сваляла 15 кила само с такъв тип движение и то сравнително бързо, че даже и изглеждах добре) и вече започва да става досадно категоричното им отричане, обикновено дължащо се само на факта, че във форума се кланяме на железа и много кила.
Като е упорит човек и не живее като прасе, всичко работи и остава само да си избере нещо, което освен резултати, му носи и удоволствие.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.09.18 10:15.
01.09.18
11:50
Не се отслабва според тежестта на гиричките. Имах предвид друго, че с 2кг е все тая със или без тях.
Или познаваш 300млн американци или ги подценяваш.
01.09.18
12:07
Е, не е все тая. Не е и като с 20кг, със сигурност 🙂, ама не е все тая. 🙂
За американците мога да ти отговоря по същия начин - или ги познаваш всичките, или ги надценяваш 🙂, ама не ми се спори, всеки си е в правото да има мнение и да симпатизира или не, на когото прецени. 🍺
Хората масово искат бързи резултати с минимално усилие и време. И просто, за да се продаваш, им даваш надежди. После защо се “провалят” - ами били яли повече.
Сигурно с аеробни има резулатати, но не мисля, че са мускулна маса, по-скоро са за изгаряне на калории(не мазнини).
А това с 15-20 мин е върха на простотията. YouTube е залят с тези бързите клипове и трябва да ги въртя по 4-5 пъти, напр. като гледам ластици - пробвах един път наскоро, защото бях на вила. Не ме кефи много, но се усещаше натоварване - СТ + малко от ластика. Извъртях 4-5 клипа и ръцете ми бяха на лентички.
По повод на малките гирички и многото повторения ейтака от камън сенс се сещам как със седмици не ми минаваше мускулната треска на раменете от размятането на розовите гирички в боксовата зала. Или огледайте тенисистките дали им харесвате телата, като имате предвид че те размятат ракети, които едва ли са повече от 2 кг тежки.
01.09.18
15:02
Или огледайте тенисистките дали им харесвате телата, като имате предвид че те размятат ракети, които едва ли са повече от 2 кг тежки.
Или правят кондиционни тренировки 🙂
повечето са ми твърде кльощави и не, не ми допадат чак толкова. Също както и повечето лекоатлетки с дисциплини над 200 метра, скокове и пр. са ми твърде дръглести. Говоря за визия, спортните качества са без коментар.
П.п. едва ли ракетата тежи толкова много. Може би тези от едно време...
Да бе, ама това е което на теб ти харесва. Всяко едно физическо качество, се отразява и някак на визията. Както казах, зависи кой какво намира за естетически приятно и какво цели. Не е редно обаче да отричаме всичко останало.
Мнението беше редактирано от БПН на 01.09.18 15:14.
01.09.18
15:39
Хората масово искат бързи резултати с минимално усилие и време. И просто, за да се продаваш, им даваш надежди. После защо се “провалят” - ами били яли повече.
Сигурно с аеробни има резулатати, но не мисля, че са мускулна маса, по-скоро са за изгаряне на калории(не мазнини).
А това с 15-20 мин е върха на простотията. YouTube е залят с тези бързите клипове и трябва да ги въртя по 4-5 пъти, напр. като гледам ластици - пробвах един път наскоро, защото бях на вила. Не ме кефи много, но се усещаше натоварване - СТ + малко от ластика. Извъртях 4-5 клипа и ръцете ми бяха на лентички.
Това за калориите и мазнините го пропускам. 🙂
Мускулната маса, правилно или не, не за всеки е апетитна, а в рамките на 15-20 минути можеш така да се строшиш, че да ревеш една седмица, без да има нужда да доближаваш щанга - само със собствено тегло. Ако добавиш малко тежест - съвсем.
Тия клипове не са персонален треньор, който да знае от какво точно имаш нужда и е добре да си напасваш гиричките, ластиците и каквото там използваш към нивото, на което си, за да усещаш все пак съпротивление.
Прави ми впечатление, че почти всеки, който барне малко желязце, започва да отрича всичко останало, да поства разни фитнесджийски, подигравателни картинки, да се отнася с презрение към това и онова, и да се пени тук и там, и в крайна сметка, ако iq-то му е над 12, след някоя година си сяда на д-то и си дава сметка, че всичко е ок, ако е съобразено с целите (ако има такива) и че удоволствието от това, което прави, не е по-малко важно от резултатите, които постига. Включвам и себе си в това число, да не каже някой нещо. 🙂
А, Мира, това, че на теб са ти кльощави, съвсем не ги прави не-фит и с кофти визия. Не всеки иска да има ЕЙ ТАКИВА бедрища или гърбища, които в много случаи са далеч от всякаква естетика (на малко жени отиват). Тенисистите и от двата пола са, според мен, едни от най-хубавите и нормалноизглеждащи спортисти 💕, и да, със сигурност тренировките им не се свеждат само до развяване на ракети.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.09.18 15:42.
01.09.18
16:11
Ако някоя тенесистка или тенесист има хубаво тяло, то не е от тениса, а от тренировките в залата.
Мускулната треска от бой сянка с розови гирички каква връзка има?
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 01.09.18 16:13.
За съжаление в тези клипове почти няма добре натоварващи упражнения за цяло тяло. В повечето случаи са доста аеробни и след няколко месеца напълно недостатъчни. Че повечето хора се отказват и не постигат резулатите е абсолютен факт, а изключения винаги може да има. Важното е нещо да те грабне 🙂 Мен това да имам 170 пулс с бърпита (които не отричам, правя си ги за загрявка) и джакове просто не е моята работа.
Ако някоя тенесистка или тенесист има хубаво тяло, то не е от тениса, а от тренировките в залата.
Не съм експерт, но и в залата ли тренират само доминантната си страна тенисистите и тенисистките та развиват асиметрия в телата? За мен точно те са абсолютното доказателство. Размахвайки достатъчно често и систематично дори и нещо леко, у един и същи човек, с една и съща генетика, едната страна, (която размахва леките неща) се развива, а другата - не толкова.
Мускулната треска от бой сянка с розови гирички каква връзка има?
За мен връзката е че раменете ми се нацепиха зверски размахвайки розовите гирички както никога допреди това с щангите.
01.09.18
22:57
А при мен кофичките и военната преса ми развиха раменете.
Серена Уилямс от ракетата ли стана такова говедо или от зоба?
Сигурно дори и при нея има разлика между ръката с която размахва ракетата и с другата.
Равносметката от последните 2 месеца е свалени 3 кг. - сигурна съм, че не са вода и пр, защото тръгнах от 76 кг, тоест това са междинни 3 кг. Като цифра не е много, но с постоянство ще се случат нещата! А и съм сигурна, че имам някое кило качена мускулна маса - с тренировките и с наблягане на протеина би трябвало да има, краката и ръцете са твърди. Още търся къде да си меря мазнините и масата.
Качвам тук една шокираща снимка от началото (Май 2018г) и от преди месец и нещо. Надявам се ще имам още промени в идните 6-12 месеца и най-вече проклетата коремна област.
Днес тренировка ръце без базови. За съжаление фитнеса затваряше и половината довърших вкъщи:
10 мин Hiit на кростренажор(30 сек. на 20 сек.), 5-6 мин ставни раздвиждания и с гирички
Всички по 3 серии:
Привеждане на горен скрипец (ала коремна) 55 кг х 10
Еднострано гребане от пейка 16 кг х 8
Гребане машина 30 кг х 8
Трицепс кабел 25 кг х 10 или 35 кг х 8
Преса с дъмбели от пейка 2 х 5 кг х 14 или 2х7кг х 6,7
Арнолд 2 х 5 кг х 12 или 2х7 кг х 8
Разтягане на трицепс над главата 8 кг пудовка х 8
Гребане с гири 2х 7 кг. х 12
Трапецовидно повдигане на рамене 2 х 7 кг гири х 15
Бицепсово сгъване с лост 12кг х 12
Преса от лежанка - 12 кг х 12 (такъв лост имам, засега нямам тежести)
Опити за дипове и лицеви опори:
Кофички от пейка(без тежести, с изпънати крака на земята): 2 х 10
Лицеви : 2 х 3
Повдигане крака от стенд: 2 х 8
Определено са ми трудни със СТ, трябва да наблегна на тях.
Браво за резултатите!
Супер впечатляващо е, че дори и на 76 нямаш видим целулит. Аз имам чувството, че и в душата имам. 😄
03.09.18
07:09
Браво за резултатите!
Супер впечатляващо е, че дори и на 76 нямаш видим целулит. Аз имам чувството, че и в душата имам. 😄
То за това няма начение теглото нито тренировките нито храненето. Аз имам от 15 години, без да съм зстлъстявала някога и колкото повече чистя, повече личи. Мускул с бабунки отгоре.Крие се с добра светлина и поза за снимки. 🙂
******”
Радост, много добра промяна, браво ! Продължавай в същия дух!
Благодаря ви, момичета!
Още съм нахъсана и се радвам на тренировките и що-годе ограниченията в храната 🙂
А за целулита - ген. Никога не съм имала, а сега нямам и стрии. Но пък кофти нещото ми е коремна област, която трябва да се стегне още. Дори на 55 кг. съм имала малко коремче в долната част. Надявам се с тренировките нещата да се подобрят.
Ползотворна късна тренировка. Мислех, че ще съм гроги след 4 часа сън, офис работа и зъболекар, но беше доста зареждащо.
Базови + Акцент крака
Hiit 12 мин. (30 сек/20сек) на кростренажор.
Гоблет клек 3 серии 20 кг. х 8
Добро утро 3 серии 28кг х 10
Гребане щанга 18 кг х 12; 2 серии 38 кг х 5
Отпади 3 х (2х10кг гири) х 12 и 15 общо в една серия със смяна на крак
Хип тръст с мега удобния протектор 18 кг х 8 и 2 серии 23 кг х 8
Прасци повдигане 3 серии (2х15кг.дискове) х 15
Cable crunch 45 кг х 10; 55 кг х 10; 55 кг х 7 (ръцете станаха с мазоли)
Румънска тяга 3 серии 48 кг х 5
Магарешки ритници 3 серии х 20 на крак СТ
Туист от изправена позиция 3 серии х 20 кг диск х 10 завъртания
Суинг 3 серии 20 кг х 10 - кофтито е, че не натоварването на мускул ме спира, а това ужасно сърцебиене и висок пулс. Надявам се с практиката нещата да се нормализират.
Абдуктор външен и вътрешен с едно натоварване
65 кг х 15; 75 кг х 12; 80 кг х 7/8
Ектензия крака машина 20 кг х 10; 25 кг х 10; 25кг х 8
Бедрено сгъване машина 20 кг х 10; 25 кг. х 8; 30 кг х 6
Междунно правих 4 серии по 12-15 вдигания на свити крака от стенд.
Мнението беше редактирано от Radost на 03.09.18 22:31.
04.09.18
06:55
13 упражнения за краката, не се ли престараваш ? 🙂
Хм, аз ги броя като многоставни. Ето днес например нямам никакви притеснителни усещания или муслулни в крака или гръб(поне това е добре), но ръцете са ми схванати 🙂
Факт е, че горната част ми куца като сила и ще трябва да вкарам и нея повече.
Според теб добре ли е да правя миксове, а не така да ги разделям с “акцент”?
Мнението беше редактирано от Radost на 04.09.18 11:52.
“Да започнеш е половината свършена работа”
Тренировка ще има утре.
Храната всеки ден е 1600-1800 кал. Около 35-40% въглени, 35-40%протеини,25- 30% мазнини, варират.
Днес Горна част + Коремна област
Обичайното hiit 30/20 sec на кростренажор 10 мин
По 3 серии всички:
Отпади с лост 18 кг х 15,20
Едностранно гребане 16кг х 8
Гребане щанга 28 кг. х 8
Трицепс екстрнзия над глава 8 кг х 8
Арнолд 2 х 6 кг х 10
Гребане с гири 2 х 6 кг х 15
Прав туис 16 кг х 12
Cable crunch 45-55 кг х 12
Гребане машина 25-30 кг. х 8,12
Вдигане на крака от стенд 12
Коремни преси от наклон с гири 2х 5 кг х 8
Горен скрипец широк хват 25кг х 12; 30кг х 8
Да се разпиша от едно зареждащо място - Огняново! Днес е ден Съединение, а моето семейство е тотално разпокъсано, поне в рамките на България. Малкият син(2г.) е при едната баба доста далече, големият син(10г.) е на спортен лагер в Банско, майка ми и сестра ми са в едно село до Банско, а ние с половинката сме на 50 км.от тях. Малко антисемейно, ама карай, важното е че нервите не са ми опънати.
Планирам 2 тренировки със СТ и ластици, да видим какво ще сътворя. Вече имам доста идеи от сайта за пълноценна тренировка, а и тук има една стабилна пейка и ми идват похотливи мисли...Иначе има каяк, велосипед, а за мъжа - риболов и само кибичи, но това за мен не е спорт.
Хубаво изкарване на почивните дни и на вас, където и да сте! 🙂
Гледала съм стотици видеа, но това е доста ясно по тази тематика:
you can never never never out train a bad diet
https://www.youtube.com/watch?v=8bshv_9HWw4
Чтв и Петък по 30 мин СТ и ластици. Около 4 упражнения по 3 серии. Не ми беше изобщо мотивиращо в лежерна обстановка и нямаше как да съм доволна. Все пак се разходихме до няколко села и релаксирам на макс. От утре планирам по-сериозни тренировки или поне, докато не ми извадят мъдрец скоро.
Ако мъдрецът го вади кадърен хирург (ако е за хирург работата де), няма да ти засегне тренировките. Е, може би един следобед няма да тренираш 🙂
Моите и 4-те са вадени, прекрасно решение 🙂