12.07.18
11:01
Здравейте.
Висок съм 184 см. и тежа 160 кг. на 34 години. На тези килограми не съм трудно подвижен, но имам проблеми със сгъването и навеждането 🙂
От вчера започнах да тренирам във фитнеса, до този момент основната ми тренировка беше ходенето. През уикенда правя сериозни разходки от минимум 10 км. с нормално темпо (разхождам кучето по различни маршрути в Странджа планина).
Целта ми е да стана поне 130 кг. , за това искам освен физическите усилия, които полагам да приемам и хранителна добавка.
Понеже не съм приемал добавки за намаляне на теглото, ще е добре някой с повече опит да ме посъветва какво да приемам. За момента съм се насочил към фатбърнер но и там избора е много голям.
Качил съм снимка от зимата, като вляза във форма може да кача и някоя лятна.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимНа този етап добавки има смисъл да приемаш сами за ставите и за възтсновяване. Бърнъра няма да те докара до чудеса, защото в това ти положение, рестрикции в храната сами ще те доведат до тях.
Според мен е най-смислено да си насочиш повечето усилия към пълноценно меню с дефицит и да бъдеш активен. Другото само ще си стане.
12.07.18
12:00
За посочените килограми изглеждаш супер добре, човек.
Виждал съм 130 килограмов човек, двойно на теб.
Според мен със съвета на БПН ще ти се получи без драми и изполински усилия.
Криеш доста активно тегло, явно.
Стига го успокоява ся - добре бил изглеждал 🙂 Не е добре 160 кила. И 130 не е добре освен ако не си Планината Бьорнсон.
От мен съвет. Само с фитнес няма да свалиш нищо ако не оправиш храната. Трябва да почнеш да си теглиш храната и да смяташ калории. Тегленето става с кухненско кантарче, а най- лесно се смятат калориите с едно приложение за телефон, но го има и на нормален уеб интерфейс през браузър. Казва се MyFitnessPal. Инсталираш, пишеш си данните и колко кила искаш да стане и докога и то ти казва по колко калории можеш да ядеш на ден. После само акуратно въвеждаш храната и гледаш да не надхвърляш дневния лимит. С времето ще се научиш да правиш по- умни избори на храна. Като видиш че 1 поничка ти товари калориите 1/3 от позволените за деня и ще предпочетеш да изядеш 2 пилешки пържоли на нейно място 🙂
Фитнес е ОК че правиш, но той е допълнение към диетата за отслабване. Фетбърнър също може да е ОК, ама е основно плацебо.
казано от Димо на 12.07.18, 12:40:
Стига го успокоява ся - добре бил изглеждал 🙂 Не е добре 160 кила. И 130 не е добре освен ако не си Планината Бьорнсон.
От мен съвет. Само с фитнес няма да свалиш нищо ако не оправиш храната. Трябва да почнеш да си теглиш храната и да смяташ калории. Тегленето става с кухненско кантарче, а най- лесно се смятат калориите с едно приложение за телефон, но го има и на нормален уеб интерфейс през браузър. Казва се MyFitnessPal. Инсталираш, пишеш си данните и колко кила искаш да стане и докога и то ти казва по колко калории можеш да ядеш на ден. После само акуратно въвеждаш храната и гледаш да не надхвърляш дневния лимит. С времето ще се научиш да правиш по- умни избори на храна. Като видиш че 1 поничка ти товари калориите 1/3 от позволените за деня и ще предпочетеш да изядеш 2 пилешки пържоли на нейно място 🙂
Фитнес е ОК че правиш, но той е допълнение към диетата за отслабване. Фетбърнър също може да е ОК, ама е основно плацебо.
Напълно съгласен съм с Димо. Започни да си следиш калориите. Аз след операция бях станал 83 кг, а нормално съм около 70 кг. Само със следене на калории за 2 месеца станах от 83 кг до 76 кг и включих вече фитнеса. Януари 2017 бях 83 кг, а сега съм 66 кг .
12.07.18
14:28
казано от Димо на 12.07.18, 12:40:
Само да питам какво е Планината Бьорнсон.
Понеже аз винаги съм бил не много висок гигант, 100 кила ги минах още в осми клас и продължавам да раста. Но не съм много обемен за теглото си, заставал съм до два пъти по обемен мъж от мен, който е по лек като килограми.
Ям основно Българска кухня, не се лишавам от храна, като съм спрял сладките храни до толкова, че не си купувам сладки работи. От напитките не пия само Кола, пристрастен съм и веднъж като почна прекалявам с нея.
12.07.18
14:28
омега3 и cla
12.07.18
14:41
Смятам да започна да тегля храната, както ме посъветвахте. За да имам по ясна представа по колко храна хапвам на ден.
12.07.18
14:43
казано от Димо на 12.07.18, 14:36:
Зацепих 🙂
Много съм зле.
13.07.18
00:20
Днес реших да снимам кантара преди тренировката, за форума 🙂
16.07.18
21:40
Протеин, креатин, магнезий, цинк, омега3, витамин д... като цяло това са добавките от които има полза и всеки има нужда, независимо от начина си на живот и дали спортува или не (като изключим креатина). За мен повечето останали добавки са си просто маркетинг, затова по добре не си давай парите за фетбърнъри, карнитин и тн.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече