24.07.18
18:47
Добър вечер!
Бих искал да споделя проблем. На 20 години съм и работя в хотел в Слънчев Бряг като пиколо. В един почивен ден реших да помогна на един мой колега да натоварим мебели в камиона му. След като вдигнахме даденият мебел, седнах и започнах да се храня и след няма и 10 минути, като станах и започнах да усещам една болка и едновременно дискомфорт в областта на левия тестис/бедрото. Килограмите, които вдигах ми се падаха около 50кг. +. Прибрах се, легнах веднага, макар и със зор и на следващия ден бях дневна, беше в пъти по-добре състоянието ми и като свърших отидох на лекар в медицински център -
Нептун.
Хирургът бе отвънка, пушейки цигара и като ме видя, тръгна с думите: “Нищо ти няма, нямаш херния”. Според него било някакъв вид травма на мускула или някакво разтягане.Прибрах се изнервен, легнах да почивам на следващия ден се почувствах по-добре и по-добре, и минаха 4 дена от проблема. Снощи обаче, като си изкарвам нощната смяна, бях под голямо напрежение и носих една касетка, в която повече от 15 килограма нямаше и започна един дискомфорт, чувствителност при докосване, нямах издутина или нещо от сорта. Днеска се събудих, пак имам този проблем и отидох отново на лекар. Този път държанието беше отвратително на хирурга, подиграваше се, нямаше особен интерес да помогне, а колегите му само се подхилкваха като маймуни на дърво.
Та въпросът ми е, дали някой от вас е изпитвал подобен проблем и дали има идеи за подобрение. Съжалявам ако не давам достатъчно информация, просто се притеснявам и искам да се отърва от този проблем възможно най-скоро! Иначе ходих на лостове през тези дни, които бях добре и нямаше проблеми.
Поздрави,
Христо
Темата беше редактирана от Христо Христов на 24.07.18 18:50.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
24.07.18
23:07
Има ли някакви промени, подуване, бучки, промяна в цвета на спермата?
Ппц по курортите не разчитай на много качествена медицинска помощ, това не са особено, как да кажа по необиден начин, достатъчно квалифицирани лекари. Като цялоо тези медински центрове никак не са добри, лично според мен за такива неща. Стават за порязване, вирусни инфекции, спешни състояния от прост характер и временно стабилизиране на травми. 😄 (off topic се сещам за един мед център на слънчака дето вадеха шрапнели от пиратка от ануса на един англичанин и после го шиха).
Вземи си отпуск или болничен и иди до някой от големите градове - Бургас или Варна и ще те прегледат и оправят, ако има проблем, пък и може нещо за болката все пак да предпишат. Семейният ти лекар наблизо ли е за направление? Ппц, може да го помолиш, ако сте близки да даде на куриер направлението, да ти го донесе и така да спестиш някой лев. Другия вариант е без направление директно при доктор специалист в случая уролог (да, урологът също е хирург, но по-специализиран), който може да те прегледа платено или да те пише като първичен и да ти пусне д/г безплатно. Последното като опция е да отидеш в някой център за спешна помощ, но тъй като това не е спешно състояние, а те не зависят от това дали си ЗО или не, ще те таксуват по тяхна тарифа, т.е. все едно отиваш на платено, от което няма мн мн смисъл в цялата ситуация.
Ама какъвто и вариант да си избереш, отиди се прегледай, да няма изненади след време.
Стискам палци :P
25.07.18
01:54
Здравейте Митко Георгиев,
Нямам никакви външни проблеми (било то буца, подуване или промяна в цвета на урината). От както вдигнах тази касетка снощи чувствам дискомфорт в зоната на левия тестис и малко над него.
Идеята за направлението ми харесва и ще опитам, надявайки се да се получи, но независимо от това ще мина през Бургас до два дена за преглед. Само трябва да потърся уролог с висок рейтинг, за да не попадна отново на такъв вид “хирург”, чийто държание бе по-нискоинтелигентно от това на 15-годишен отворко. 😄
Благодаря за съветите и очаквам от другите колеги тяхното мнение. Моля се само и само да мога да се върна към тренировачната ми активност, без промяна в килограмите.
Поздрави,
Христо
Мнението беше редактирано от Христо Христов на 25.07.18 01:58.
25.07.18
23:58
Всеки уролог ще свърши по-добра работа от обикновен дежурен хирург в мед център на слънчака. 😄 Хирурзите там са идеални за по-простички нещица, като зашиване на порязване да речем, но не бих им поверил топките си никога. 😄
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече