01.08.18
19:55
Здравейте,
бих искала да ми дадете съвет защо според вас се получава така и къде бъркам. Ще съм ви благодарна.
Ситуацията е следната ще се опитам да съм по-кратка, тренирам от почти 6 месеца, за това време смея да твърдя, че имам видим резултат. Гледам да ходя на фитнес поне 5 пъти в седмицата.
Храненето ми в началото беше нормално, даже май ми е било и в повечко, след което открих, че трябва да си броя калориите (късно го осъзнах) и така започнах да ги броя, като постепенно спрях доста група храни. млечни, ядки, плодове без грейпфрут накрая и месото.... Мислех си, че се чувствам добре и сигурно е било така, до момента, в който ми спря месечния цикъл. След което взех решение, че не може повече така, четох и във форума и започнах едно по едно да вкл. в храненията си. Спрях да броя калории, а се ориентирам според ръката си (забравих името на режима, мисля, че беше интуитивно). Та към днешна дата ям ядки, млечни продукти, месо, плодове дори и тахан...
Та към основния въпрос :
След като започнах да ям повече храни за почти 2 седмици съм качила 3 кг. като за 1 денонощие почти 1 кг., което не намирам за нормално. Като искам да отбележа, че на см. всичко си е като преди, даже май съм и свалила, тези 3 кг и аз не си ги виждам.. ще съм много благодарна за вашите мнения.
Ето и моето хранене за деня :
Закуска : Или овесена палачинка с половин праскова или напоследък е кисело мляко/извара, една супена лъжица овесени ядки ( без връх), чаена лъжица мед и тахан, половин праскова или 2-3 смокини.
Тренировка.
След нея или извара или, ако не съм гладна я пропускам.
Обяд : взимам си телешка и свинска кайма и си правя не много голямо кюфте, около 30гр. ориз (но като видях, че качвам и спрях да го ям последните 3-4дни) салата домат, краставица и, ако ми се яде си слагам и извара.
Междинно хранене : или сирене котитдж или кисело мляко, около 5бр. орехи и чаена лъжица мед/тахан.
Вечерята ми е максимум до 19.30ч. гледам да е омлет или сварени 2 яйца и един белтък, с някаква салата и понякога извара.
Общо взето е това, ако съм изпуснала нещо ще допълвам.
Благодаря предварително за мненията. 🙂
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 02.08.18 08:24.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
02.08.18
02:22
Ам аз не схванах проблемът какъв е ?
Също така хубаво ще е да кажеш години, тегло, ръст евентуално. 1кг за 24 часа е малко... интересно да кажем. Сигурна ли си, че се мериш коректно?
Интересни храни имаш в менюто, особено тази овесена палачинка и смокините, апетитно звучат. Обаче, защо така имам чувството, че не ядеш достатъчно. Това кюфте 30 грама.... то си е кюфтенченце направо, не е кюфте 😄
Ама за повече подробности, трябва да знаем целта каква е.
От месечни цикли много не разбирам, ама това спиране не ми звучи нормално, посети ли лекар след това?
И малко офф-топик да попитам че ми стана странно малко, на ден хапваш половин праскова на закуска, другата половина чак до следващия ден ли я държиш? :O
Тази храна, особено на закуска, някак си не ми показва да дава силно, енергично начало на деня.
02.08.18
07:50
казано от Митко Георгиев на 02.08.18, 02:22:
Ам аз не схванах проблемът какъв е ?
Също така хубаво ще е да кажеш години, тегло, ръст евентуално. 1кг за 24 часа е малко... интересно да кажем. Сигурна ли си, че се мериш коректно?
Интересни храни имаш в менюто, особено тази овесена палачинка и смокините, апетитно звучат. Обаче, защо така имам чувството, че не ядеш достатъчно. Това кюфте 30 грама.... то си е кюфтенченце направо, не е кюфте 😄
Ама за повече подробности, трябва да знаем целта каква е.
От месечни цикли много не разбирам, ама това спиране не ми звучи нормално, посети ли лекар след това?
И малко офф-топик да попитам че ми стана странно малко, на ден хапваш половин праскова на закуска, другата половина чак до следващия ден ли я държиш? :O
Тази храна, особено на закуска, някак си не ми показва да дава силно, енергично начало на деня.
Хаха, извинявам се, че съм пропуснала някой подробности. Висока съм 1.65, на 20г. и бях 55.5кг сега съм около 57.5 :( 😄 Проблема е, че не искам да качвам и не знам дали не бъркам някъде с храната, колкото и да съм стриктна 😄
Ами мисля, че се меря както трябва.
Целта ми е да се стягам, вече нямам кой знае колко за сваляне.
Ами то скоро се случи, ще посетя лекар тези дни.
Ами, ако трябва да съм честна напоследък си хапвам доста плодове, знам, че не е много хубаво, но примерно на закуска цялата я изяждам или междинното хранене ям диня или друг плод. 😄
02.08.18
09:38
Здравей! Нека започна с това, че храната ти е безумно малко. След като следиш калории, то за тези ти килограми не трябва да падаш под 1500-1600 ккал. ако не тренираш. Щом удряш залата 5 пъти седмично (аз правя само 4 пъти седмично цялото тяло и ми идва малко зор, та за 5 пъти ми е трудно да си представя какво натоварване е и как ще се възстановявам ), то калориите могат спокойно да скочат с ок 500 на ден поне.
Все пак наистина има значение какво правиш в залата, колко интензивно (тоест тежко) тренираш, колко обемно, какво движение имаш извън залата - правиш ли поне 10 000 крачки - това са 6-7 км, имаш ли друга физическа активност.
Мазнините в храната ти в никой случай не бива да падат под 1 гр. за кг телесно тегло, а щом си жена, при това с история на хормоналните проблеми- имаш нужда от повече качествени мазнини. Въглехидратите също е добре да не са под 1 гр. на кг- ако спазваш НВД, и спокойно да заемат 40 до 50% от дневния прием на калории ако си на балансирано хранене -тоест 2-3 гр. на кг тегло -пълнозърнести продукти, ядки, семена, бобови . Във всеки случай не 30 гр., а поне 80-100 гр. сурово тегло.
Напълно нормално е да имаш разлики в теглото- в зависимост от хормоните, храната и пр. Случва се да имам по 2-3 кг нагоре за 2-3 дни, особено ако се съчетае солена храна с ПМС и пр. Няма нищо притеснително в това, ако като цяло си здрава.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 02.08.18 09:40.
02.08.18
18:24
Това за 1-то кило за един ден най вероятно е повечко водичка.А също не мога да се хвана колко съм точно... тия орехи са супер калорични с тях трябва да се внимава.Огледалото е много важно при диета то не лъже за разлика от кантара.
02.08.18
20:27
казано от Stefan Raychev на 02.08.18, 18:24:
Това за 1-то кило за един ден най вероятно е повечко водичка.А също не мога да се хвана колко съм точно... тия орехи са супер калорични с тях трябва да се внимава.Огледалото е много важно при диета то не лъже за разлика от кантара.
Може и да е вода, надявам се вече тези дни да ми дойде, иначе пия минимум 3 литра на ден. 😊
03.08.18
23:47
казано от Ивайла Иванова на 02.08.18, 20:27:
казано от Stefan Raychev на 02.08.18, 18:24:
Може и да е вода, надявам се вече тези дни да ми дойде, иначе пия минимум 3 литра на ден. 😊
Някакви добавки или лекарства вземаш ли? Някои от тях предизвикват задържане на вода. :P
29.09.18
15:56
Здравей. Има два варианта> За да сваляш, трябва да гориш повече калории отколкото поемаш, а за да качваш, трябва по малко да гориш и повече да поемаш. При диета за отслабване или по точно изгаряне на подкожна мазнина, трябва да се намалят въглехидратите плавно постепенно на всеки две седмици, като всеки ден трябва да бъдат разпределени много точно. Най голямата част от въглехидратите трябва да се консумира след тренировка. Следващият момент, когато можеш да си позволиш повече въглехидрати е сутрин за закуска, но всичко трябва да бъде претеглено по грамажи и разпределено. Мазнините само растителни. Спира се пържено и всякакво сладко, включително и фруктоза от плодовете. От плодовете може да ядеш само киви и лимон. Но лимона го ползвай сутрин на гладно преди кардио. Белтъчините ги дръж високо за да не губиш мускул. Около 2 грама на кг са ти добре .
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 29.09.18 17:16.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече