Варикоцеле - операция

Здравейте,
Знам, че подобна тема се пуска не за първи път и най-вероятно няма да е и за последен, но имам нужда от вашите съвети, особено за тези хора, които са минавали през тази ситуация.
Ще се опитам да бъда кратък:
Вдигнах килограми от типа на 50 (макар и че съм вдигал много повече и нямах проблеми преди) и ми се появи един дискомфорт в областта на левия тестис. Ходих на уролог и ми каза, ще съм имал начален стадий на варикоцеле и ми каза 10 дни пълен покой, след което мога да ходя на лостове, но без тежести повече и коремно натоварване. За операция нищо не спомена.

Въпросът ми е следния:
Удачно ли е да мина през операция в първи стадий и колко време отне на вас, колеги, да се възстановите? Също така след възстановяването ходите ли грубо казано “под щангите” без да изпитвате болка или дискомфорт въобще, както преди да ви сполети този проблем?
Все още съм на 20 години и доста се отчаях след като ми каза да не тренирам с тежести повече, заради начален стадий на варикоцеле.

казано от Христо Христов на 19.08.18, 01:43:

Здравейте,
Знам, че подобна тема се пуска не за първи път и най-вероятно няма да е и за последен, но имам нужда от вашите съвети, особено за тези хора, които са минавали през тази ситуация.
Ще се опитам да бъда кратък:
Вдигнах килограми от типа на 50 (макар и че съм вдигал много повече и нямах проблеми преди) и ми се появи един дискомфорт в областта на левия тестис. Ходих на уролог и ми каза, ще съм имал начален стадий на варикоцеле и ми каза 10 дни пълен покой, след което мога да ходя на лостове, но без тежести повече и коремно натоварване. За операция нищо не спомена.
Въпросът ми е следния:
Удачно ли е да мина през операция в първи стадий и колко време отне на вас, колеги, да се възстановите? Също така след възстановяването ходите ли грубо казано “под щангите” без да изпитвате болка или дискомфорт въобще, както преди да ви сполети този проблем?
Все още съм на 20 години и доста се отчаях след като ми каза да не тренирам с тежести повече, заради начален стадий на варикоцеле.

Е, нуждата от операция ще я определи уролога. Може да потърсиш и второ мнение. Може да видиш и по-здравни форуми от типа на framar.bg и puls.bg
Ама е хубаво да се пазиш, щото да не стане по-сериозен проблем.
https://urology.bg/bolesti-na-mujkata-polova-sistema/varicocele/

Мнението беше редактирано от Митко Георгиев на 20.08.18 00:48.

Благодаря за отговора Ви! Най-голямото ми притеснение е дали след операция възстановяването напълно е възможно? Много ще се радвам ако сподели някой, който е минал през това - дали след операция може да тренира и да вдига тежести без никакъв дискомфорт или болка ( тежести в размера на нормалното разбира се).

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1