31.08.18
19:08
Привет на всички!
От доста време чета, но едва от пролетта започнах да обръщам някакво внимание на себе си. Две години борих депресия, от май месец вече се чувствам по-добре и малко по малко започнах да се заглеждам и ... не се харесах!
Целта ми е да съм здрава, да достигна здравословно и по-женствено тяло 😄, да поддържам добър дух, добър външен вид и т.н. Нямам желание или намерение да ставам машина, а просто да се чувствам добре.
Висока съм 168см, вече съм 46-47кг (до миналата година бях около 42, в много стресови моменти падах и до 40), целта ми е да стигна до около 55 като число, но нали е число, повече смятам да се осланям на как изглежда въпросното число по мен 🙂 Надявам се коментарите дали имам достатъчно пари да се храня да се превърнат в “изглеждаш много добре” - не само тези на останалите около мен, но и моите лични в главата ми.
От месец ходя на фитнес, много сковано беше положението, все още е, карам бавно и славно.
Тренирането ми се основава на следното за момента, докато изградя издръжливост:
- плуване свободен стил два пъти седмично (за момента стигам до максимум 500 метра и се измарям или ми става студено в басейна)
- два пъти в самата зала, упражнения на цяло тяло, свободни тежести вдигам само до 4 кила, всичко друго на машини, че не мога да си вдигна ръцете изобщо ако държа нещо по-тежко (дали обяснявам правилно не знам, ама аз си разбирам 😄)
- един час седмично пилатес
- всекидневно разхождане на кучето между 45 минути и няколко часа, по-често около час ми се натрупва на ден с него
- 35 мин вървене пеша след работа през делничните дни
Режим на хранене не следвам, в момента се опитвам да приемам достатъчно калории, от време на време си хапвам нездравословно (бургери, бурито, 🙂 ), но не пия газирано и не ям чипсове (добре де, мнооого рядко). Работя бавно и славно по тоя въпрос също.
Каква е целта на дневника? Да си следя малко повече храната, че ми е супер трудно и да си имам някъде записано за фючър реферънс от къде съм започнала преди да стана яка мадама 😄
Ако ще четете това, вероятно сред всичко друго ще има и доста дебилизъм, та този дневник не е за хора със слаби сърца (ако ще го водя редовно, ама уж смятам, ама да, ще видим).
Темата беше редактирана от Marion на 31.08.18 19:10.
Днес (31.08.18)
Храна
Закуска: Овесени ядки и 3 в 1
Обяд: два бургера 🙂
Вечеря: вегетерианска лазаня
Снакс: 2 лъжици фъстъчено масло, бар с овесени ядки и боровинки, два банана. Шейк с банан, горски плодове, пълномаслено прясно мляко, мед и малко сладолед.
Вода: малко над 1,5л
Спорт
1 час пилатес, 35 мин ходене след работа, 20 минути с кучето навън бързо ходене. За награда 10 мин сауна и 10 мин парна баня
Претеглих се във фитнеса след пилатеса - 47,1кг, ура!
01.09.18
08:21
Успех в трансформацията радвам се ,че си започнала...40 кила леле ти си била половин човек....
01.09.18
15:10
Добре дошла и успех! 🙂
Благодарим, благодарим! Все така да е 😄
за вчера (01.09.18).
Храна
Закуска: тост с фъстъчено масло, тост с мед, йогурт със сладко от горски плодове
Обяд: телешки бургер
Вечеря: зеленчуци с нуудълс
Снакс: около 400 г грозде и две парченца тоблерон 🙂 🙂 🙂
Тренировки:
1 час бързо ходене и влачене на живо тегло 25 кила из парка
6-7км още ходене из града, че имах уговорка
02.09.
Успах се и направо брънчнах с два тоста с фъстъчено масло, горещ шоколад и банан. За вечеря имах три пилешки шишчета с гарнитура от домати и пържени картофи и пърленка 🙂 И това ми беше голямото ядене.
Физическата ми активност беше 40 минути бързо ходене с кучето.
03.09
Закуска - два тоста и лате. По обяд имах интервю и от нерви нищо не можах да ям. За вечеря - свинска пържола с гарнитура зеленчуци и половин филия хляб. Още ме държеше от интервюто и не само че не ми се ядеше, ами и не можах да заспя нормално. Възможно е това да се повлия и от факта, че забравих да си изпия анти-депресанта.
Физическата ми активност беше 30 мин ходене, не съм излизала с кучето вчера.
04.09.
Общо взето ми е ниско кръвното и не ми се яде нищо. Пих си хапчето, ама пак ми е някакво отнесено.
За закуска - кафе с мляко, банан и портокал.
Обяд - сандвич с риба тон и 35 г сушено телешко.
Вечеря - wip.
Снакс - протеинов бар
Или се разболявам, или ме е налегнала есенна умора някаква. Доста ми се спи и концентрацията ми е на ниско ниво :(
Погледнах си седмичния репорт за миналата седмица. Общо 35 км изминати и средно 7 часа сън на ден. Нищо чудно, че се чувствам изтощена, 7 часа никак не ми стигат.
Мнението беше редактирано от Marion на 04.09.18 15:19.
Във вторник вдигнах температура още на работа, прибрах се и си легнах направо.
Вчера вече бях по-добре.
Закуска: овесени ядки
Обяд: сандвич с краставица и риба тон, около 35 грама сушено телешко
Вечеря: сьомга на фурна с гарнитура зеленчуци
Снакс: грозде, около 150 грама, бар от овесени ядки и сушени плодове
Май имаше и още нещо, но никак не си спомням дали беше банан или портокал.
Физическо натоварване: 40 мин с кучето, 30 мин прибиране пеша от работа
Тренировка: 3 мин rowing machine, 3 х 10 абдуктор (20kg), leg extension (10kg), leg curl(10kg), 3 х 9 х 4 кг упражнения за бицепс с гиричките (повече не мога да вдигам, особено лявата ръка горката така страда и на 4 кила). Фитнесът беше доста пълен и приключих набързо със 150 м плуване свободен стил, 15 мин джакузи и 5 минути в сауната.
Здравословно днес се чувствам по-добре, не знам дали е заради тренировката или заради сауната.
Мнението беше редактирано от Marion на 06.09.18 13:04.
06.09
Закуска: овесени ядки с банан
Обяд: сандвич с риба тон и 60 грама маслини в зехтин с подправки
Вечеря два телешки бургера
Снакс: шепа орехи, пак толкова сушен микс от папaя и ананас
30 мин ходене, с кучето се занимава приятелят ми
Мнението беше редактирано от Marion на 07.09.18 12:27.
Последните десет дни бяха доста динамични и изтощаващи, помагах на сестра ми с изнасянето, изпокарах се с моя, че за капак и цикъл 🙂 Ужасна бях - и с настроение, и с хранене, и със спорт, и със сън.
От добрата страна на нещата, имах преглед във фитнеса и вече поне знам колко съм висока - 166 см! От лошата - не знам как съм гледала кантара, ама той показвал хем кг, хем lbs и как съм ги смятала, съм си сложила набързо две кила отгоре :( 45 кила съм си.
Направиха ми и изследвания за холестерол и кръвна захар, кръвно, всичко беше шест. Треньорът ми каза, че с изключение на BMI всичко друго ми е наред, само трябва да увелича водата до 6 чаши на ден и да стана 55-60 килограма, което не знам как ще стане. Повече от 48 никога не съм била и дори не мога да си се представя.
Все пак, в сравнение с останалите хора, които посещават фитнеса, здравословно съм в топ 30%, един пункт ме дели от топ 20%. Каза ми, че ако си кача теглото, ще съм си в топ 10 даже.
Вчера замезвах допълнително с фъстъчено масло, днес се тъпча с орехи на работа и грозде като снакс. Закусвах овесени ядки, обядвах бургер с телешко и ананас (всъщност се оказа доста вкусен). Вечерята предстои да се измисли.
Как ставате рано сутрин към 6.30, като е толкова студено извън леглото? 😄