Това беше...

06.09.18
20:57

Здравейте,
да създам този дневник е крачка, която обмислям от извество време.
Мисля си, че това би ми било полезно в борбата с килограмите и промяната ми на живот.
Накратно за мен : на 30г., висока съм 165 см, и тежа 66 кг. Водя заседнал начин на живот, работя на бюро, обичам си дивана, телевизора, компютъра...
Имам опит с фитнес, групови тренировки, плуване и подобни - не един път съм започвала... Но това беше... край с моето дебелеене и самосъжаление!
Целта, която съм си поставила е да отслабвам с около 1 кг. на седмица, придържайки се към калориен дифицит с балансирана диета, ще спортувам по 5 пъти седмично, като спорта за момента ще се изразява в домашни тренировки и плуване.
Всъщност започнах преди няколко дни и за момента мисля, че добре се справям-поне не пропускам тренировка 🙂
И да не е само празно хвалебство, ето какво свърших днес:
Днешната ми тренировка беше 1 км плуване за 40 мин.
Храната е 1287 кал. (изчислявам с фитнеспал), а тя беше :
- за закуска - протеинови палачинки
- за обяд - салата с айсберг, краставица, риба тон, царевица и маслини
- за вечеря - кисело мляко и пилешка кълцаница (която няма да ям повече, че като видях после колко са и кал. и мазнините лошо ми стана)
+ 1 чаша бира и 1 шоколадов бонбон след басейна

Добавки : протеин, ел-карнитин, фет бърнър, аминокиселини витамин Б12, витамин Д, магнезий

Темата беше редактирана от AxCho на 07.09.18 09:05.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

07.09.18
22:37

Набързо да отчета днешният ден.
Храната 1081 кал.
закуска - 2 банана + 200 гр. кисело мляко
обяд - 2 сварени яйца +домати и краставици
късен следобяд - 1 филия пълнозърнест хляб с 2 слайса пуешка шунка и малко авокадо
вечеря - Зелена салата с риба тон, царевица, авокадо.
Добавки - Протеин, Б12,Магнезий, Д3, фет бърнар, ел карнитин, аминокиселини

Тренировка - 45 min HIIT Strength and Cardio - тегаво беше... но съм супер доволна 🙂
В апа пише, че трябва да хапвам повече, обаче на мен ми стига... хапвам си, не съм гладна... е не съм и сита 🙂
За утре планирам да отделя повече време за готвене и ще се поглезя 🙂 Също така може да направя тренировката вкъщи сутринта и после ако не ме домързи следобяд да отида и да плувам..Има време ще го измисля...

07.09.18
23:11

казано от AxCho на 07.09.18, 22:37:

В апа пише, че трябва да хапвам повече, обаче на мен ми стига... хапвам си, не съм гладна... е не съм и сита 🙂

Има причина да го пише това - наистина трябва да ядеш повече.
Ядеш в огромен дефицит, като дори не покриваш дневните нужди на тялото си с което да извършва основните си функции...да не говорим за друго.
Виждам, че си ентусиаст в това да отслабнеш, което е похвално, но за да имаш желаните резултати, трябва този дефицит да бъде малък в началото и да се увеличава с времето, а не веднага са скачаш на -1000 калории.
Успех ти желая.

08.09.18
10:31

Аз също поддържах 1200 кал около 2 месеца и малко. Имаше резултати и не се мъчих, заради мотивацията, но като сметнеш белтъка ти трябва да е мин 1.5 гр/кг, даже и повече, което на тези калории е почти непостижимо. Според мен няма да ти стане нищо фатално да продължиш така и да видиш дали е за теб този режим. И после да засилиш с протеини и мускулна маса.
В момента съм 65 кг и 165 см и не се чувствам дебела 🙂
Успех ти желая и давай с тренировките!

08.09.18
12:50

казано от Radost на 08.09.18, 10:31:

Според мен няма да ти стане нищо фатално да продължиш така и да видиш дали е за теб този режим. И после да засилиш с протеини и мускулна маса.

Ко?!?!

08.09.18
13:56

Здравейте, благодаря за коментарите. Съгласна съм с Петя, ще трябва да ям повече, защото в даден момент сигурно ще изгладнея и ще се предам, а не ми е това идеята.
За днес съм планирала повече хапване : за закуска две филии пълнозърнест хляб с авокадо и пуешко филе, за обяд суфле от тиквички с извара и яйца, за вечеря броколи със сос от кисело мляко с чесън и пилешки гърди около 150 гр. За снакс имам банан и кисело мляко. Не използвам мазнина, ако обаче се налага е малко масло или зехтин.
За днес тренирах кардио кикбоксинг и още обмислям дали да ходя да плувам. Утре ще почивам .

Мнението беше редактирано от AxCho на 08.09.18 14:12.

08.09.18
16:09

Определено си на около 1000 ккал от нормалния порцион за дена. С ок 2000 ккал ориентировъчно спрямо теглото и активността ти , би трябвало да си в дефицит.
Описаната храна е крайно нискокалорична- броколи, тиквички- имат 20-30 ккал на 100 гр. и ако не ядеш поне кило на ден (което е нормално количество за такъв зеленчук) дори не си струва да ги смяташ.
Защо умишлено ограничаваш мазнините? Те са неимоверно важни за женския организъм. Старай се да не падаш под 1 грам  на кг тегло, тоест 66 гр. за деня, а ако ви влизаш в определените калории , може и доста повече. Просто се старай да са преимуществено от растителни източници и такива, богати омега 3. 1 авокадо от големите на ден е чудесен избор и ще ти покрие по-голямата част от нуждите.

08.09.18
17:10

Разбрах, ще се опитам да увелича храната, но с какво?
За мазнината, не ограничавам мазнините, опитвам се да ги набавям с храната, а не да слагам допълнително. Ям, авокадо, ядки, пълномаслени млека, сирене и кашкавал.
Трудно ми е да разбера кое по-колко следва да ям и как да са разпределени. Според фитнес пала на ден приемам около 50гр. Мазнини и около 70 гр. протеин. Това е средно за трите дни в които записвам . Но то не е по различно от храната, която приемам през последната седмица.

08.09.18
19:37

казано от AxCho на 08.09.18, 17:10:

. Според фитнес пала на ден приемам около 50гр. Мазнини и около 70 гр. протеин. .

Toва са нелоши стойности. Ако не тренираш усилено, протеинът може да се върти около 80-100 гр., без да да е нужно да се мъчиш да ги надвишаваш.
Мазнините също са добре, като спокойно може да добавиш супена лъжица зехтин към салатите- има безброй здравословни ползи. Останалото до целения баланс може да запълниш с въглехидрати, тоест 200-250 гр. въглен, ако приемем, че се въртиш около 1800-2000 ккал.

08.09.18
19:41

Да приключа за днес, добавих към вечерята и печени сладки картофи и две чаши бира 🙂
Та я докарах до 1280кал., но пък добавям разходка, която според тракера е 6км, изминати със скорост 3-4 км. в час. Прилагам снимка на макросите.  Изпробвах върху домочадието здравословните дюнери, които се опитвам да направя, и се получиха сууууупер. Аз попринцип не ям такива неща, обаче тези са супер, и май докарвам един до към 160 кал.

Мнението беше редактирано от AxCho на 08.09.18 22:11.

08.09.18
22:05

Много благодаря Queen Cobra, ще си взема бележка и ще променя някой неща 🙂
Тренирам 5 до 6 дни в седмицата вкъщи, като ползвам себе си и гири 🙂 , това не включва плуването, но него по-скоро го смятам за почивка и удоволствие

09.09.18
19:56

Лошо, днес не е както трябва.
Първо станах към 10:30ч. Мерих се ( днес ми деня за мерене). Отслабнала съм с 1.700, в обиколки не мога да преценя, защото тях ги мерих за пръв път в четвъртък, но - 1 см от ханша и -3 от талията.
Днес ми беше почивен ден, т.е. не съм тренирала,но чистих, пазарувах и готвих... Май да бях тренирала...
Храната я докарах до никаде ...
За закуска - кисело мляко с овесени ядки.
Не обядвах.
За снакс - банан, бонбон, праскова
За вечеря - купа домашна диетна пилешка супа 🙂 домашно диетно кьопоолу, 1 филия пълнозърнест хляб, 2 чаши бира (  трудно ми е да откажа биричката ...). Исках да си изям приготвената порция с пилешки гърди на скара и броколи, обаче не успях. Изядох половината, а другата явно утре ще я ям.
Докарах ги до едва 823 кал. Освен да изям още една филия... но не съм гладна...хмм
Днес голямо готвене падна. Опитах се да приготвя храна за седмицата, като я окомплектовах в кутии за една порция. Имам пилешки гърди с броколи и печени сладки картофи, пълнени чушки с яйце и извара, Диетната пилешка супа, диетното кьопоолу. За съпруга ми отделно готвих... Та това имам предвид - да си бях тренирала 🙂

Мнението беше редактирано от AxCho на 09.09.18 20:02.

10.09.18
23:45

Днес беше дълъг ден, ама наистина дълъг...
От сутринта се почна с някакви разправии на работа и ми се скапа деня.
Все пак изядох цели 1276 кал., от които 41гр. мазнини, 108гр. протеин и 103гр. въглехидрат.
За закуска - овесени ядки с кисело мляко
Междинка - протеин
Обяд - пиле с броколи и сладки картофи
Междинка - една праскова
Вечеря - пилешка супа, пълнени чушки с извара и яйце и една чаша биричка 🙂
Тренирах - Total body 60 min.- беше.... уау, имах прилив на енергия, после ми се доплака, после пак прилив -  много съм доволна!

11.09.18
21:34

Днес се чувствам много изморена, боли ме главата...
Калориите са 1300, за закуска 2 филии пълнозърнест хляб с авокадо и пуешка шунка. За обяд  пълнени чушки с яйце и извара. За вечеря пилешка супа и салата от домати и печени чушки. За снакс - една доза протеин и една праскова.
Днешната тренировка беше 30 минутна табата. И така... утре пак 🙂

12.09.18
20:04

Денят отново започна тежко, но пък приключва щастливо.
Да поздравя, моя близка приятелка, която роди прекрасна дъщеричка.
И така, закуска кисело мляко.
Обяд - пилешки гърди с печени сладки картофи и броколи.
Вечеря - пържени 2 яйца с малко масло, печени чушки и сирене.
Снакс- доза протеин.
Общо 1233 калории, от които 46 гр. Въглехидрат, 64 гр. Мазнини, 90 гр. Протеин.
Тренировка - корем и стречинг.

14.09.18
10:44

Вчера беше почивен ден 🙂
Излапани 1314 калории, от които 73 гр. мазнини, 103г. протеин
За закуска кисело мляко, за обяд гръцка салата и 60гр. шунка, за вечеря пилешка пържола , салата - домати и краставици и сиренце. Междинките бяха протеин и сурови ядки.
Не съм тренирала, но пък си направих една бърза разходка 6 км.
Вчера ходих на лекар, та според него всичките ми здравословни проблеми (не са сериозни) били от стрес - ТА РЕШИХ - вече съм Дзен, да видим до кога 🙂
Днес започва по добре, закусвах с цедено кисело мляко със сушени смокини и орехи - мноого вкусно , за обяд съм си приготвила две сварени яйца със салата от домати и краставици и около 70 гр. шунка 🙂
Довечера има да правя тренировка - нямам търпение 🙂
Ще допълвам 🙂

14.09.18
20:08

Допълвам:
Междинка - протеин
Обяд - две две яйца, краставица шунка.
И скед това започна голямото плюскане... 1 еклер, едно маааалко парче торта 4 хапки, но все пак торта... един шоколадов бонбон, 50 гр. сурови ядки. 30 мл.уиски
За вечеря- краставица, сирене, две сварени яйца, пуешко филе.
Тренировка - 30мин. Табата с тежести.
И така... общо 1 500 кал. От които 138 гр.въглехидрати, 56 гр. мазнини, 126 гр. протеин.
Днес много се улях с тия кухи калории.... яд ме е, обаче свърши... утре мисля да правя HIIT и ще ходя да плувам, то едва ли ще компенсирам, но все пак...

16.09.18
11:17

За вчера, провалиха ми се плановете с плуването, останах си с тренировката.
Храната: 1187кал.
За закуска две филии пълнозърнест хляб с авокато и пуешко филе.
За обядо/вечеря : мъфин с яйце, извара и спанах + маслини и пуешко филе. 1 чаша бира +200гр. Пъпеш

16.09.18
11:23

Днес ми е денят за мерене.
Нещо нещата не вървят добре...
Килограми съм качила...900гр.
Свалила съм само от талията 2 см. и по 1 см от бедрата.
Не знам, да променям ли нещо или да карам така, все пак само 2 седмици са минали...
Днес започвам с закуска от 200 гр. кисело мляко с 15 гр. Орехи и 45 гр. Сушени смокини.

16.09.18
12:29

Ако си свалила сантиметри, тогава защо се тревожиш? Всичко върви по план.

17.09.18
09:44

Нещо се омотах с тези мерки, описвам ги тук в прогреса, обаче явно съм писала върху една и съща дата ... Много съм зле... сега не знам, кое от кога е... Почвам да ги пиша на лист!
Както и да е, права си Петя, и малко да е, важното че тук там изчезва по нещо - както се казва - бавно и славно 🙂
Да допиша за вчера, след киселото мляко със смокини и орехи, последва за обяд една супа топчета , и за вечеря същото. Имах задачки и не се задържах много вкъщи, то и за това не ядох както трябва, че и тренировката пропуснах. Но днес по програма ми е почивен ден, ще ги разменя, вчера почивах, днес ще тренирам.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1