Фитнес и Дископатия

11.10.18
21:47

Здравейте на 39 години съм .180см и бях 96 килограма ( предимно бирено коремче ) реших да ограничавам калории - успях за няколко месеца да стигна 84 килограма и застой . Корема пак си беше там 🙂 
След застой - за още няколко месеца през които започнах леко да връщам килограми се реших да започна с фитнес .
НО преди много години имах проблеми с кръста - и се оказа че имам дископатия - на 4-ти и 6-ти прешлен .Това ме спираше досега да започна ( нямах познати които спортуват )
Бил съм на инжекции . Ако застана без тениска срещу вас и имам щипване на нерв - тялото ми се изкривява доста сериозно в страни ( Вертикално като S )

Има  ли възможност с фитнес упражнения да спортувам ( развия мускулна маса ) и да премахна проблемите с ДИСКОПАТИЯТА ?

премерих на кантар който показа :
Тегло 96 кг.
BMI 29.6
Телесни мазнини 27.9 %
Вода 53.3 %
Мускулна маса 40.9 %
Костна маса 4.1 кг.

12.10.18
00:20

Чак да ги премахнеш едва ли, но ако тренираш умно можеш да заздравиш пояса и от там вече да има мускули, които да поддържат гръбнака по-изправен да изпитваш по- рядко или по- малко болки от дископатията. От друга страна, ако не внимаваш и натовариш кръста ще си влошиш положението.

12.10.18
03:15

Ами ако има такива упражнения - ще бъда благодарен за информацията .

12.10.18
10:44

Аз имам близък проблем на твоя-макар дископатия не знам какво е-имам дискова херния медианна и парамедианна до рецесуална ...може да погледнеш дневника ми ,какво правя,но не се вторачвай,че правя чат пат и бая простотии-183см на 88кг съм.
Като начало ,кофи ,набирания,планк,ренегатско гребане,повдигане на крака от лег ,от успоредка,от лост.Ако има невъзможност при повдиганията,то не ги прави,наблегни на планка.

Мнението беше редактирано от nervak на 12.10.18 10:46.

казано от nervak на 12.10.18, 10:44:

кофи ,набирания,планк,ренегатско гребане,повдигане на крака

И лицеви опори.

15.02.19
10:54

Здравейте,
С упражнения е възможно човек да се възстанови и да забрави болката от дискова херния по методите на хиропрактиката. Хиропрактиката вече е много навлязла на запад и в Щатите, като в България вече има специална американска клиника за гръбначни заболявания, която се занимава с този неоперативен метод на лечение. Ако искате да научите повече, прочетете тук https://www.americanspinalclinic.com/bg/conditions/diskova-hernia/. Аз дължа огромни благодарности на д-р Кръстева и д-р Бери за това, че ми върнаха надеждата!

15.02.19
11:23

Хиропрактика...защо да не опитаме и с хомеопатия?

18.05.19
19:15

Тяга.

18.05.19
21:40

Мат-пилатес, т.е. в частта му на земя. Тягата после

Мнението беше редактирано от Dymag на 18.05.19 21:43.

18.05.19
21:59

казано от Maria Ruseva на 15.02.19, 10:54:

Здравейте,
С упражнения е възможно човек да се възстанови и да забрави болката от дискова херния по методите на хиропрактиката. Хиропрактиката вече е много навлязла на запад и в Щатите, като в България вече има специална американска клиника за гръбначни заболявания, която се занимава с този неоперативен метод на лечение. Ако искате да научите повече, прочетете тук https://www.americanspinalclinic.com/bg/conditions/diskova-hernia/. Аз дължа огромни благодарности на д-р Кръстева и д-р Бери за това, че ми върнаха надеждата!

Да, хиропрактиката е доста добра за хора с много лоша двигателна култура или хора които по здравословни причини не могат да си позволят дадени натоварвания. За повечето хора над 90 процента има доста по добри варианти.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1