Отново болки в кръста - моля за съвет

20.10.18
19:49

Здравейте, скъпи ББ-тиймъри!

Преди няколко години ви бях питала по същия въпрос, за жалост и до днес е актуален и търся отново вашия съвет.

На 24 години съм, любител бегач (бягам редовно по 6-7-10км, понякога повече ако съм в кондиция), правя си и разни упражнения вкъщи (вече без фитнес и тежести, защото кръста се обажда при вдигане на тежко), разнообразявам от време на време с някакви аеробни занимания в зала. За жалост и работата и ученето ми изискват да съм с часове седнала. От няколко години обаче имам появяващи се и затихващи болки в кръста. Тогава се консултирах с невроложка. Проблемът е в дългото време, което изкарвам седнала. Това е логично, тъй като най-вече болките се появяват например по време на сесия, когато по цял ден чета. Препоръча ми да правя йога или да плувам. И горе-долу това беше.
Сега пак съм твърде дълго седнала, но всеки или почти всеки ден бягам и т.н., за да има горе-долу някакъв баланс. Болките обаче са силни, продължават настрани по бедрото и мускула (това възможно ли е да е от кръста?). Като цяло прави болезнено бягането и упражненията ми (дори най-основните). Пробвах наскоро с препоръчаната йога, при което още повече ме болеше кръста. Вече не знам има ли смисъл да ходя по лекари, или какво да правя.
Та въпросът ми към вас е, ако сте имали подобен проблем - как се справяте с него? Как противодействате, какви упражнения правите?
В крайна сметка не съм единственият човек с офис работа и искам да мога да бягам и да тренирам пълноценно, просто ми омръзна тези проклети болки да ме съпътстват навсякъде и да ме спъват.
Благодаря предварително. 🙂

Темата беше редактирана от Nicolette на 20.10.18 19:49.

20.10.18
20:31

Точно кръста е пробвай като си прав да наведеш главата максимално надолу и сигурно ще усетиш болка в кръста.....Аз съм същата работа сецвал съм се да не мога да стана.В момента започнах да отслабвам и да правя доста упражнения за кръст . Може да ти се стори странно но съм обеден ,че мъртвата тяга ми оправи кръста.Просто се тренират мукулите там.Има доста упражнения който можеш да правиш в къщи за кръст пробвай и ще си по добре

20.10.18
22:35

Това със болката по крака странично и мускула...си  е за ЯМР.
Не ,че с нещо ще промениш положението, но ще знаеш ,къде точно се намираш.
Тичането,скоци и подскоците при проблеми с кръста не са препоръчителни...но,картината ще даде едно ЯМР..не е болка за умиране.
Укрепване на пояса е нещо ,с което ще трябва да се позанимаеш.
Но първо изясни ,какъв е проблема.

22.10.18
19:10

Благодаря ви за съветите, май наистина е време за посещение при невролога.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1