Нужда от помощ, съдействие.

Прескочи до:

21.01.19
12:00

Здравейте,
Нов съм във форума като цяло. До сега не съм писал, само съм чел разни статии и теми, но дойде и моят ред.
Имам нужда от малко помощ и съдействие от Вас. Като всеки човек и аз искам да отслабна и да изградя горе – долу прилично тяло. От две години съм във фитнес залата, като последната една година не толкова редовно.Сега съм решил и мотивирал да ходя по - редовно. В началото и през по голямата час съм тренирал с треньор, който ми направи и режим на хранене. С негова помощ успах да сваля близо 15кг., сега тежа 90 кг. висок съм 176см. и ми се иска още 6кг. поне да сваля. Тука идва и въпроса, че от една година не съм мръднал, само си поддържам формата и килограмите. Сменяхме режими на хранене, тренировки, но без резултата. За съжаление и парите не са малко, който плащам за треньор. Сега съм решил да пробвам индивидуално, натрупах някакъв опит с треньора, най вече как да изпълнявам правилно упражненията. Прикачвам последният ми хранителен режим, той е много сходен и с предните, който ми направи. Малко ми омръзна този и като цяло храните в него. Може би и това да е част от проблема да не свалям кг. Ще се радвам да ми помогнете като ми препоръчате или направите хранителен режим и съща така, да ми предложите или изготвите някаква програма, а може и две за да ги редувам и да развивам цялото тяло и да правя различни тренировки. Прилагам и тренировъчни програми направени от моя треньор. Като цяло мога да ходя 4 пъти в седмицата на фитнес и гледа 2 пъти да правя кардио на стадиона, да по бягам. Добавки не съм вземал, само в начало л-карнитин и някакъв бърнер. Треньора ми предлага да пия, да пробвам ****. Четох за него, но разбрах, че трудно се намира качествен и хубав. Какво бихте ме посъветвали и примерно какъв да си взема. Самия треньора вкарва от Англия, но знам ли дали е качествен. Той е професионален бодибилдър и съм много доволен като цяло от работа ми с него, но мисля, че е време да продължа сам.
Това е общо взето за мен, ако имате някакви въпроси или нужда от допълнителна информация съм насреща.
https://dox.abv.bg/download?id=cf5c01b159# - Линк за сваляне

Модерация: Не е позволено обсъждането на вещества с такъв характер.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 22.01.19 15:56.

21.01.19
14:33

Качи малко снимки. И си направи изследвания на тестостерона, може да се окаже че си в топ-формата, която можеш да постигнеш натурално. Натурално си има ограничения колко мускулест и колко изчистен можеш да станеш и ако не си някакъв суперкъсметлия от генетичното тото, този лимит е далеч от бодибилдърската визия. Или и да има накъде да си подобряваш визията, това няма да стане за 1-2 години, хората дето изглеждат добре натурално работят в тази насока 10+ години и то никак не е лесно.

Деян

21.01.19
14:43

казано от Димо на 21.01.19, 14:33:

......хората дето изглеждат добре натурално работят в тази насока 10+ години и то никак не е лесно.

Димо, отчаЯ ма :-)

Пич, нещо линка не работи. Тегли се, ама не разархивира, някакви ерори дава.

21.01.19
15:00

Кво да те отчайвам бе Дидо, аз работя над това от 5 години сигурно и не съм доволен от резултата. А ти казваш че цял живот все си вдигал щанги, но може би имаш прекъсвания?

Деян

21.01.19
15:58

казано от Димо на 21.01.19, 15:00:

Кво да те отчайвам бе Дидо, аз работя над това от 5 години сигурно и не съм доволен от резултата. А ти казваш че цял живот все си вдигал щанги, но може би имаш прекъсвания?

Как цял живот, бре. Аз ако толкова години съм вложил и изглеждам както сега и да не мога да клекна собственото си тегло или едно 170-180 лег-ша фърля сичко :-)
До около 24 годишна възраст спортувах, т.е. докато бях студент до 4-ти курс /ходех в не безизвестната зала Бонсист/, защото след това в 5-ти вече тц. Демек разбирай, че приключих с това 1997-1998 г. никога не бях клякал и правил тяга-само лежанки, мечки, кофи, набирания, сгъвания и разгъвания за ръце, както и за крака на машини. От тогава чак лятото 2016 г. започнах, правейки си първата регистрация тук /която изтрих после за месец-два/, отваряйки тема с ред сълзи и ред сополи, колко съм стар, болен и слаб :-) Дадоха насоки, които аз се опитах да спазвам около 2-3 месеца и заебах залата. Даже ти бе от първите включили се, наричайки ме наборе ;-) След това започнах 2017 г. лятото по лостовете и края на септември стартираха и посещенията ми в зала. Та от тогава не съм спирал, т.е. близо година и половина. Ама пак ми виждаш нивото :-) Но е доста по-напред от началото де. Но е така, защото не напъвам сериозно по обективни причини-леко и спокойно. А другото е вече от храненето, което все не съумявам да контролирам както ми се иска.
Ама да не цапаме на момчето. За което се извинявам-ако му бе дневник, а не тема нямаше да започвам разговора.
ХМ, тук е момента момчето да се включи в предизвикателството, тамън ще има и стимул да свали още някое кило за лятото ;-)

Мнението беше редактирано от Деян на 21.01.19 16:09.

21.01.19
16:27

Добре, качвам на ново режима и програмата, както и няколко мой снимки. Забравих да отбележа, че съм на 34г., ако е от значение. Да обобщя преди две години бях 115кг. височина 176см. Сега съм 90кг. +- 1кг. Имам какво още да се желае и да изчистя, но усещам че задно с отслабването съм и покачил малко мускулна маса. Моята цел до лятото е поне 6 кг. още надолу.Режим и тренировка
Снимки

Мнението беше редактирано от Боян Христов на 21.01.19 16:32.

21.01.19
20:10

Човек, качи ги тук снимките и някакси пейстни програмата, тея шано-файло-франсфери нещо не работят или ти не можеш да ги оправиш. А и се съмнявам някой да сваля, разархивира, отваря, гледа... Качи ги като снимки тук кликаеми.

22.01.19
09:46

Извинявам се, ето.

Мнението беше редактирано от Боян Христов на 22.01.19 09:48.

22.01.19
11:47

Нормално си изглеждаш като за 1-2 години фитнес и свалени 25 кила. Съвсем същия калибър си като мен и подобни килограми си имал за сваляне. Само дето ти си от типа, които се омазняват в горната част на тялото и не на краката. Трябва ти време и постоянство. Нищо кой знае какво грешно не правиш, просто така стават нещата. Също трябва да спреш да си даваш парите за тъпи диети и тренировъчни програми. Добре е че те е научил тренера ти на правилна техника (дано), сега вече ти си на ход. Имаш още 5-10 кила мазно да чистиш наистина. И в това няма никаква магия и специални диети или упражнения. Става с калориен дефицит. Дали ще се храниш по-малко, или ще увеличиш разхода на енергия или и двете си е твой избор. Инсталирай си на телефона или ползвай през браузър MyFitnessPal, разучи го и почни да си въвеждаш храната там. Можеш да си ядеш каквото си поискаш и няма нужда да правиш по 100 манджи на седмица в количество за детски порции. Как изобщо си я спазвал тая разписана диета не знам. Кой нормален човек си прави 150 гр картофена салата? 😄 Айде - 300, щото и в четвъртък имаш 150 гр и може да си заделиш за след 2 дена. И все пак - кой си готви 300 грама картофена салата? Или пък какво правиш с жълтъците от всички яйца на които ядеш само белтъците? Пастел де ната? 😄

Сериозно, много е натоварващо психически и организационно да спазваш такива разписани диети и съм сигурен че чийтваш честичко. Като почнеш да си пишеш храната в майфитнеспала ще се научиш да смяташ в коя храна какво има и колко калории и ще почнеш да правиш по-умни и по-рационални избори и това ще ти остане за цял живот, защото да свалиш е лесно, а да задържиш си е по-трудното и важното. Но щом си спазвал такива абсурдни режими 2 години, значи имаш воля и търпение и много лесно ще се пренастроиш и ще си стриктен да си спазваш калорийния дефицит и ще имаш чудесни резултати, ядейки каквото ти е вкусно и каквото ти е удобно, само съобразявайки количествата да си в дневния си дефицит и да си набавяш протеина за деня.

Относно тренирането във фитнеса, програмата ти е нормален бро-сплит, който ако зобеше анаболи като твоя инструктор щеше да дава отлични и бързи резултати. Като си тренираш натурално, уви си трябва много повече време и трениране с по-тежки килограми и по-къси серии и прогресиращо натоварване за да трупаш мускули и да изглеждаш силен. Кво е тва 30 повторения в серия за бедра? Защо? Че то теб ще ти омръзне преди да си напрегнеш мускулите 🙂 Разгледай например програмата 5x5 и виж дали ти допада като идея, всички я препоръчват като добре балансирана. Моите тренировки най-често са също на нейна база ако изобщо спазвам някакви правила.

Друг съвет е наспивай се добре и пий по-малко стимуланти. Научно е доказано че стреса много пречи на чистенето.

Анаболите дето ти ги предлага тренера сигурно са ОК, и за няколко месеца ще се нацепиш и ще заприличаш на батка, но трябва да си наясно че веднъж почнеш ли, трябва да имаш пари да си ги осигуряваш всеки месец до края на живота си или поне в активната си възраст, щото спреш ли ги, най-вероятно ще станеш на парцал. И не само оная ти работа, ами и ежедневни неща ще ти тежи да правиш докато (ако изобщо) ти се възстанови собственото производство на тестостерон. А ти наближаваш 40, за къде ще се възстановява тепърва не знам.

Бая стана дълго, дано съм ти бил полезен. Ако има още нещо, питай.

Bart Simpson

22.01.19
12:42

👏

Bart Simpson

22.01.19
12:47

Боян, имаш ище съвсем малко работа, сега е особенно важно да не се отчайваш, а да стискаш зъби.
Според мен си на правилната писта, аз също я бях оплескал с килограмите и бях стигнал до 108.
Не е лесно да сваляш, но пък не е и особенно трудно, слушай Димас и се дръж, че баба Марта, Велик ден и айде по плажовете.
На правил ото място си попаднал, форума имам предвид.

22.01.19
13:57

Много благодаря. Ще се вслуша в съветите Ви. Няма намерение да се отказвам, а точно обратното. Не искам да ставам батка, а да изглеждам добре. Ще се възползвам от приложението, ще разгледам и програмата. Платил съм си за още един месец със треньор, след което продължавам индивидуално. Имам още един въпрос: пушач съм, това не ми пречи на тренировките, но ме притеснява, ако спра цигарите да не почна да качвам килограми, има ли я тази зависимост?  И до колко кардиото би ми помогнало и до колко да наблегна на него. На стадиона спокойно мога да направя 8-10 обиколки (тренирал съм различни спортове преди)?Относно стреса, при мен го има, почнах нова работа, доста отговорна и свързана с пътувания из страната от време на време. С което и ми е трудно да спазвам режима, но се надявам с това приложение да компенсирам. Дали би било добре да си изтегля и едно от тези приложения за трениране в домашни условия. Да правя една тренировка във вкъщи сутрин и една вечер във фитнеса и как да ги комбинирам, примерно сутрин една мускулна група, а вечер друга!

22.01.19
15:50

Кардио / пътека, велоергометър / не ти трябва.
Наблегни на силовите тренировки с базови упражнения, по - горе ти препоръчаха програма 5х5.
Аз на твое място бих тренирал 3/4 пъти седмично с упражнения - клек, тяга , военна преса / лежанка , от всяко по 3-4 серии, без загряващите с по 5-6 повторения. Тренировката да не е по-дълга от час.
Ограничаваш / изключваш сладко, полуфабрикати и  след 2-3 месеца публикувай пак снимки да видим резултата.
Като суплементи витамин Д - сутрин,  магнезии, цинк - преди лягане.

23.01.19
13:02

казано от Димо на 22.01.19, 11:47:

Добре е че те е научил тренера ти на правилна техника (дано)

Последно - дано или го е научил?

казано от Димо на 22.01.19, 11:47:

Имаш още 5-10 кила мазно да чистиш наистина. И в това няма никаква магия и специални диети или упражнения. Става с калориен дефицит.

По-скоро 5+10=15.
Верно ли само с калориен дефицит става? Ами ако ти кажа, че не е съвсем така?

казано от Димо на 22.01.19, 11:47:

и ще имаш чудесни резултати, ядейки каквото ти е вкусно и каквото ти е удобно, само съобразявайки количествата да си в дневния си дефицит и да си набавяш протеина за деня.

Зависи какво разбираш под “чудесни резултати”, ако е да свали някакви килограми - да, наистина чудесно е да ядеш каквото ти е вкусно и да отслабваш...Ама трудно се случва практически, особено ако пък искаш и тренировъчни резултати.

казано от Димо на 22.01.19, 11:47:

Анаболите дето ти ги предлага тренера сигурно са ОК, и за няколко месеца ще се нацепиш и ще заприличаш на батка, но трябва да си наясно че веднъж почнеш ли, трябва да имаш пари да си ги осигуряваш всеки месец до края на живота си или поне в активната си възраст, щото спреш ли ги, най-вероятно ще станеш на парцал.

Е по-голяма тъпня не бях чел скоро. Което важи като цяло за цитираните пасажи.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.01.19 13:06.

23.01.19
13:24

Това е моя опит, в частта със зобането от втора ръка - това казвам.

23.01.19
13:48

казано от James Hinks на 23.01.19, 13:02:

казано от Димо на 22.01.19, 11:47:

Добре е че те е научил тренера ти на правилна техника (дано)

Последно - дано или го е научил?

казано от Димо на 22.01.19, 11:47:

Имаш още 5-10 кила мазно да чистиш наистина. И в това няма никаква магия и специални диети или упражнения. Става с калориен дефицит.

По-скоро 5+10=15.
Верно ли само с калориен дефицит става? Ами ако ти кажа, че не е съвсем така?

казано от Димо на 22.01.19, 11:47:

и ще имаш чудесни резултати, ядейки каквото ти е вкусно и каквото ти е удобно, само съобразявайки количествата да си в дневния си дефицит и да си набавяш протеина за деня.

Зависи какво разбираш под “чудесни резултати”, ако е да свали някакви килограми - да, наистина чудесно е да ядеш каквото ти е вкусно и да отслабваш...Ама трудно се случва практически, особено ако пък искаш и тренировъчни резултати.

казано от Димо на 22.01.19, 11:47:

Анаболите дето ти ги предлага тренера сигурно са ОК, и за няколко месеца ще се нацепиш и ще заприличаш на батка, но трябва да си наясно че веднъж почнеш ли, трябва да имаш пари да си ги осигуряваш всеки месец до края на живота си или поне в активната си възраст, щото спреш ли ги, най-вероятно ще станеш на парцал.

Е по-голяма тъпня не бях чел скоро. Което важи като цяло за цитираните пасажи.

Всеки има право на мнение и гледна точка. Вие какво бихте ми препоръчали за мен, моят опит и това какво искам да постигна.

23.01.19
14:18

Всеки има право на мнение, да. Но когато си категоричен е хубаво да лежиш на солидни аргументи, а при Димо те куцат много. Но той си го знае...
Какво да ти препоръчам - Димо ти е казал за 5х5 вместо сплита, много правилен съвет за тренирането. За храненето въобще не съм съгласен с него, никави имагинерни дефицити не ти трябват, камо ли пък хранения тип “каквото ти е вкусно, стига да си набавяш протеина и да си в дефицит”. Стриктна кетогенна диета, сметната точно на калроийния ти баланс. Ти досега практически си ял талаш и си тренирал като манекенка. Сега е времето да обърнеш и двете на 180 градуса, за да свалиш мазнини и да качиш мускули.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.01.19 14:25.

23.01.19
21:13

Кое да си знам и за кое да се аргументирам? Дали треньора му го е научил на правилна техника? Откъде да знам, може и да е, може и да не е. Затова питах “дали?” И какво отношение има това към желанието на човека “Като всеки човек и аз искам да отслабна и да изградя горе – долу прилично тяло.” ? Не иска да става як, не иска тренировъчни резултати, къде го пускаш по пързалката веднага и него 🙂

И разбира се че с калориен дефицит става отслабването ако само отслабване се иска. Отделно на няколко места съм казал че и да тренира е важно, и протеин да си набавя е важно.

Отслабването като цяло се случва трудно. И то не за друго, ами заради битовизми и защото липсва воля и постоянство. Или ако се случи, после е трудно да се задържи, защото човек се връща към старите си навици.

Това пък с вълшебното кето дето ще си на калорийния си баланс и ще сваляш мазнини и ще качваш мускул съм ти казвал че трябва първо да го видя на живо. Досега не съм видял някой да отслабне с кето в реалния живот изобщо (по ред причини - тва е отделна тема), пък и да са на баланса - за мен ще е като малко чудо. Докато с ядене IIFYM и броене на калории съм виждал много отслабнали.

Кажи ми моля те кои от форума или от хората, които познаваме и двамата са на кето и им се е отразило драстично добре за отслабване (не отричам че има много други документирани здравословни ползи). И снимки преди/след ще ми свършат работа.

Нямам много време напоследък да пиша във форума, чак ми липсват тея полемики.

23.01.19
21:40

тези с кетото които аз знам, са най-големите сектанти със склонност към масови убийства 🙂

24.01.19
04:18

казано от Димо на 23.01.19, 21:13:

пък и да са на баланса - за мен ще е като малко чудо. Докато с ядене IIFYM и броене на калории съм виждал много отслабнали.

Кажи ми моля те кои от форума или от хората, които познаваме и двамата са на кето и им се е отразило драстично добре за отслабване (не отричам че има много други документирани здравословни ползи). И снимки преди/след ще ми свършат работа.


Да от IIFYM има доста отслабнали, включително и аз съм влизала в топ форма, но IIFYM ме докара до хранително разтройство, което компенсирах с много на брой и тежки тренировки.
Относно кетото, аз съм спазвала, но няколко седмици, моята цел беше да не изпадам в кетоза. Въглена беше не повече от 30-36гр, но за стриктна кетогенна диета и изпадане в кетоза, трябва и белтъка да е по-малко от 100гр. за моето тегло, това ограничава много избира на храна. Тогава целта ми беше заздравяване на коремния пояс и исках силна коремна преса, а не като на анорексичка. 2015г извадих пресата на около 55-57кг, докато след кето 2016г. имах преса на 59-61кг. Кетото обърна представата ми за калориен баланс. За да си набавя мазнините за деня не падах под 2200 ккал. и въпреки това свалих мазнини. При НВД например за да тръгна да свалям, калориите падаха на тъжните цифри между 1100-1600ккал., силата също спада... Вече за по-дълго спазване и начин на живот в кетоза не мога да дам лична оценка. Ако бях продължила режима без да изпадам в кетоза, повече от 5 седмици нямаше да запазя резултата. Аз съм го направила целенасочено и съм имала нещо на ум. Но повечето хора правят грешка като приемат повече белтък отколкото трябва. Идеята на кетото е да накара тялото да извлича по-голяма част от нужната енергия от кетоните. Ако приема на въглена и белтъка е по-голям този процес ще спре, тоест няма да изпадне в кетоза. Пада се около 5% от калориния прием за въглехидрати, 15% за белтък и 80% за мазнини. Смятай Димо, колко хора спазват режима за да видиш реален ефект от него? Ползите от диетата са, че поддържа кръвната захар стабилна. При хора в кетоза се  наблюдава подобрява кръвното налягане, нивата на  кръвната захар и холестерола. Споменава се, че има подобряване на състоянието при затлъстели хора с инсулинова резистентност. Пак ще спомена, че за всички ползи от кетото, трява да се изпадне в кетоза, а не само да се яде мазно и белтък. Аз лично от доста време се каня да спазвам на 100% режима и да изпадна в кетоза, но на този етап, начин на живот и цели си признавам, че до никъде няма да го докарам. Евентуално след април мога да се пробвам и ще  видиш резултати  във форума 😀

24.01.19
07:51

Е как си била на кето, като не си била в кетоза бе Дени? 😄 Не е ли това оксиморон?

Айде, да оставим това, но според теб това да имаш преса с 4 килограма разлика се дължи на едномесечната псевдо кето диета вместо на разликата от 1 година време между двете събития и “много на брой и тежки тренировки” ? Вярваш че за този 1 месец на псевдо-кето си качила 4 килограма мускул за да може да тежиш с 4 килограма повече и да си на същите подкожни мазнини, а не тази година яко блъскане и IIFYM?

24.01.19
07:57

Kазваш че си била с двойна разлика в калориите за един и същи резултат между IIFYM и това нисковъглехидратно хранене за което казваш че не си била в кетоза. А останалите неща бяха ли същите? Тренировките ти бяха ли същите, живота като цяло - стрес, нова работа, нова любов ( оправя-разваля 😄 ) и т.н.?

И ОК, ще го пробвам това кето, колкото и трудно и непрактично да ми се вижда. Повече с академична цел и за да мога да говоря от личен опит. С’я трябва да си пренастроя съвсем и хладилника и навиците за пазаруване и за готвене и всичко 😄

24.01.19
12:19

казано от Димо на 23.01.19, 21:13:

Кое да си знам и за кое да се аргументирам?

За съветите, които даваш. Единственият адекватен такъв беше за 5х5.

казано от Димо на 23.01.19, 21:13:

И какво отношение има това към желанието на човека “Като всеки човек и аз искам да отслабна и да изградя горе – долу прилично тяло.” ? Не иска да става як, не иска тренировъчни резултати, къде го пускаш по пързалката веднага и него 🙂

Сигурно ще се учудиш да го научиш, но приличното тяло се изгражда с тренриовки. Без химия, тези тренировки трябва да са силови, иначе няма да се развие мускулатурата. По пързалката го пускаш ти, не аз.

казано от Димо на 23.01.19, 21:13:

И разбира се че с калориен дефицит става отслабването ако само отслабване се иска. Отделно на няколко места съм казал че и да тренира е важно, и протеин да си набавя е важно.

Значи може да яде каквото си иска, само да си набавя протеина и да е в дефицит, така ли? Ем супер, твоите плочки вече втора или третат година ги чакаме по тая схема... 😄

казано от Димо на 23.01.19, 21:13:

Това пък с вълшебното кето дето ще си на калорийния си баланс и ще сваляш мазнини и ще качваш мускул съм ти казвал че трябва първо да го видя на живо. Досега не съм видял някой да отслабне с кето в реалния живот изобщо (по ред причини - тва е отделна тема), пък и да са на баланса - за мен ще е като малко чудо. Докато с ядене IIFYM и броене на калории съм виждал много отслабнали.

Не е само това вълшебството, има и още едно - да си в дефицит и да качваш.
Пък какво си видял и акво не си - нали се сещаш, че точно ти и точно в областта на който и да е спорт, не си някакъв достоверен източник...

казано от Димо на 23.01.19, 21:13:

Кажи ми моля те кои от форума или от хората, които познаваме и двамата са на кето и им се е отразило драстично добре за отслабване (не отричам че има много други документирани здравословни ползи). И снимки преди/след ще ми свършат работа.

Не им водя статистика, но Илиян например свали някакви 10(или там някъде) килограма с кето, ама той пък е символ на постоянството и... 😄 Може да го питаш лично. Ако беше малко по-сериозен, сега щеше да е като одран.
Аз съм свалял също някъде около 10-те кг, тоест точно 8 - 0т 102,5 на 94,5, при това от много по-неизгодно ниво за сваляне, само снимката след трябва да я изровя и да я преснимам.

казано от Димо на 23.01.19, 21:13:

Нямам много време напоследък да пиша във форума, чак ми липсват тея полемики.

Да поемаше нещо от тях, щеше да е добре, а не като латерна да въртиш едно и също.

24.01.19
13:21

казано от James Hinks на 24.01.19, 12:19:

Ем супер, твоите плочки вече втора или третат година ги чакаме по тая схема... 😄

Удар под пояса! 🙂

24.01.19
14:06

казано от Brown Bomber на 24.01.19, 13:21:

казано от James Hinks на 24.01.19, 12:19:

Ем супер, твоите плочки вече втора или третат година ги чакаме по тая схема... 😄

Удар под пояса! 🙂

Удар под плочките 🙂

24.01.19
15:04

казано от James Hinks на 24.01.19, 12:19:

казано от Димо на 23.01.19, 21:13:

Кое да си знам и за кое да се аргументирам?

За съветите, които даваш. Единственият адекватен такъв беше за 5х5.

И какъв ми е аргумента конкретно за този? Че ти одобряваш? 😄

казано от James Hinks на 24.01.19, 12:19:

казано от Димо на 23.01.19, 21:13:

И какво отношение има това към желанието на човека “Като всеки човек и аз искам да отслабна и да изградя горе – долу прилично тяло.” ? Не иска да става як, не иска тренировъчни резултати, къде го пускаш по пързалката веднага и него 🙂

Сигурно ще се учудиш да го научиш, но приличното тяло се изгражда с тренриовки. Без химия, тези тренировки трябва да са силови, иначе няма да се развие мускулатурата. По пързалката го пускаш ти, не аз.

С кои тренировки бе човек? Айде да разгледаме един пример - Херцога (прости ми херцоже че те намесвам, но си подходящ пример, да не давам някой рандъм стронгмен от интернета) Тренира по мегаправилния начин, шампион на аматьорски състезания, много е силен и много разбира от тренировки и правилно изпълнение. И кво - така ли според теб изглежда “приличното тяло” ? За мен не.

казано от James Hinks на 24.01.19, 12:19:

казано от Димо на 23.01.19, 21:13:

И разбира се че с калориен дефицит става отслабването ако само отслабване се иска. Отделно на няколко места съм казал че и да тренира е важно, и протеин да си набавя е важно.

Значи може да яде каквото си иска, само да си набавя протеина и да е в дефицит, така ли? Ем супер, твоите плочки вече втора или третат година ги чакаме по тая схема... 😄

Веднага показвам моя прогрес по “моята схема” (която е и единствената подкрепена с наука - в калориен дефицит си - сваляш, не си - не сваляш)

На въпроса защо не си ми видял плочките вече 2-3 години ще кажа че е много некоректно поставен въпроса - атакуваш тезата ми - общото - с частен случай - моя частичен и временен успех-неуспоех с плочките 🙂 . Тва сме го дъвкали 1000 пъти сигурно - не съм по плочки защото съм лаком, обичам да ям, имам стрес в живота, нямам явно стимул достатъчен да седя по плочки (здравословно съм като бик, изглеждам по-добре от всички в компанията и социалния ми кръг, щастливо женен и уседнал с три деца съм, обичам да готвя и да ям, нямам няква супер воля и т.н.). Но аз имам да покажа как ми върви прогреса когато си спазвам калорийния дефицит. Даваш ми за пример колко ефективна е кетодиетата на Илиян, на когото също не сме видели плочките и веднага се подсигуряваш “ама той е супер несериозен” С какво е по-добър аргумент моя (временен и частичен) неуспех сравнен с неговия? А знаеш ли че Илиян си броеше калориите всеки Божи ден освен че е ял кето? Аз знам, защото ми е приятел в майфитнеспала и го виждам колко и какво яде всеки ден. И за протокола през тея месеци си седеше в добър дефицит. Ядеше по под 2000 Ккал на ден. Че то и аз по толкова ядях и свалих 4.5 килограма за 1 месец. И изобщо всички, които могат да ми се присмеят че не съм по плочки да качат няколко снимки да видим техните плочки за вдъхновение. (само натуралните разбира се... или пък айде - и назобаните могат да покажат, щото е пълно с хем назобани хем мазни)  Който е по плочки, пръв да хвърли камък (или плочка) 😄

казано от James Hinks на 24.01.19, 12:19:

казано от Димо на 23.01.19, 21:13:

Нямам много време напоследък да пиша във форума, чак ми липсват тея полемики.

Да поемаше нещо от тях, щеше да е добре, а не като латерна да въртиш едно и също.

Тва че си повтаряме едно и също мисля че важи за всяка страна. Форума е заливан от демагогия. Но пък то затова е форум - всеки да си каже опита и вярванията. Всеки си повтаря каквото вярва, само дето моето вярване в калорийния дефицит е подкрепено с наука, а твоята вяра в кетото не само че не е, ами и е оборена от науката. За справка темата от сутринта за Аткинс - и по-специално статията със 76 научни статии за кетозата, към която Тихомир Велев е дал линк.

Bart Simpson

24.01.19
15:18

След много дълъг и тежък дефицит и около 4 месеца без нито.......нито едно прегрешение.
Много боли и не си струва.
В момента съм с минимален и често никакъв дефицит, но уловката е че храната ми е образцова и няма алкохол.
Справка дневника ми от днес има снимка.
ТМ, бих казал 12-15%
Не са плочки, но това е най-доброто, което съм постигал.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.01.19 15:21.

24.01.19
15:20

Аз пък смятам кетото за безсмислено, трудно за поддържане и дори вредно в дългосрочен план 😄
Свалял съм няколко (3-4) пъти по 10-12+ кг., вадил съм плочки, “нацепвал” съм се. И всеки път е ставало точно по схемата ядене на всичко, което ми се яде, стига да съм в дефицит. Не съм се и доближавал до кето. Имам записани мерки, грамажи, имам снимки, всичко е документирано.
Това прави ли мнението ми по-меродавно? 😄
А това, че се качвало в дефицит...да, може да се качи мускул, но за сметка на намаляване на мазнините, т.е., на общото тегло на тялото. Да се качват кг. в дефицит е невъзможно, и не смятам, че има нужда да се аргументирам за това. Ако някой е в “дефицит” и качва кила, значи някъде сериозно бърка по веригата “приети-усвоени-изразходвани” калории.

24.01.19
15:25

казано от Димо на 24.01.19, 15:04:

И какъв ми е аргумента конкретно за този? Че ти одобряваш? 😄

Дори и в кръга на шегата казано, това, че аз одобрявам някаква тренировъчна схема е повече от достатъчен аргумент, да 😄 А иначе 5х5 си е класическа и доказана схема със сериозни резултати.

казано от Димо на 24.01.19, 15:04:

С кои тренировки бе човек? Айде да разгледаме един пример - Херцога (прости ми херцоже че те намесвам, но си подходящ пример, да не давам някой рандъм стронгмен от интернета) Тренира по мегаправилния начин, шампион на аматьорски състезания, много е силен и много разбира от тренировки и правилно изпълнение. И кво - така ли според теб изглежда “приличното тяло” ? За мен не.

Пропускаш важни неща, а именно, че Тръна е избрал спорт, в който визията не е от значение. Като и това, че изходното му ниво е някъде между трагично и на умиране...И въпреки това разликата му визуално за тези години е повече от очевидна. За постижения да не говорим...

казано от Димо на 24.01.19, 15:04:

На въпроса защо не си ми видял плочките вече 2-3 години ще кажа че е много некоректно поставен въпроса - атакуваш тезата ми - общото - с частен случай - моя частичен и временен успех-неуспоех с плочките 🙂 . Тва сме го дъвкали 1000 пъти сигурно - не съм по плочки защото съм лаком, обичам да ям, имам стрес в живота, нямам явно стимул достатъчен да седя по плочки (здравословно съм като бик, изглеждам по-добре от всички в компанията и социалния ми кръг, щастливо женен и уседнал с три деца съм, обичам да готвя и да ям, нямам няква супер воля и т.н.). Но аз имам да покажа как ми върви прогреса когато си спазвам калорийния дефицит.


Същото мога да го кажа и за себе си, но целогодишно седя на % мазнини по-нисък от твоя пиков такъв. Факт е, че не успяваш да изтренираш бисквитите и баниците. Факт е, че дори и да можеш, ти изначално си в грешна логическа постройка.

казано от Димо на 24.01.19, 15:04:

Даваш ми за пример колко ефективна е кетодиетата на Илиян, на когото също не сме видели плочките и веднага се подсигуряваш “ама той е супер несериозен” С какво е по-добър аргумент моя (временен и частичен) неуспех сравнен с неговия? А знаеш ли че Илиян си броеше калориите всеки Божи ден освен че е ял кето? Аз знам, защото ми е приятел в майфитнеспала и го виждам колко и какво яде всеки ден. И за протокола през тея месеци си седеше в добър дефицит. Ядеше по под 2000 Ккал на ден. Че то и аз по толкова ядях и свалих 4.5 килограма за 1 месец.

Ядеше колкото му се яде, според мен недостатъчно и може да го питаш какво сме говорили. А за аргумента или не си го разбрал, или се правиш на неразбрал - Илиян сега можеше да е изрязан до фибри, просто не продължи и обърна в друга посока всичко. Въобще не говорим дали е сравнимо с твоето, най-малкото защото той пък и не тренира нищо.

казано от Димо на 24.01.19, 15:04:

И изобщо всички, които могат да ми се присмеят че не съм по плочки да качат няколко снимки да видим техните плочки за вдъхновение. (само натуралните разбира се... или пък айде - и назобаните могат да покажат, щото е пълно с хем назобани хем мазни)  Който е по плочки, пръв да хвърли камък (или плочка) 😄

Бе не мога да се снимам, иначе да видим...

казано от Димо на 24.01.19, 15:04:

Всеки си повтаря каквото вярва, само дето моето вярване в калорийния дефицит е подкрепено с наука, а твоята вяра в кетото не само че не е, ами и е оборена от науката. За справка темата от сутринта за Аткинс - и по-специално статията със 76 научни статии за кетозата, към която Тихомир Велев е дал линк.

Дрън, дрън.
Бъркаш много яко биологията на човешкото тяло с аритметиката. При това без да си иамш грам понятие от сложността на тая биология. Както ти казах - и в дефицит може да се качва. Което нито може да разбереш в момента, нито пък ще седна да го разяснявам. Само ще ти кажа, че понятието дефицит е условно и индивидуално и не подлежи на точно дефиниране във времеви периоди. Колкото до оборената кето диета - 100% е оборена, за тва масово състезатели свалят с нея. Без дефицит.

От мен по темата с латерните толкова. Надявам се без да се обиждаш.

казано от Петко К на 24.01.19, 15:20:

А това, че се качвало в дефицит...да, може да се качи мускул, но за сметка на намаляване на мазнините, т.е., на общото тегло на тялото. Да се качват кг. в дефицит е невъзможно, и не смятам, че има нужда да се аргументирам за това.

Това си го писал и друг път и тогава, ако не бъркам, или Инженера, или Джорджо ти го обясни набързо как точно е възможно и защо. Както написах и по-нагоре, дефицита е условност и не подлежи на строго вкарване във времеви интервал.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.01.19 15:30.

Деян

24.01.19
15:30

казано от Петко К на 24.01.19, 15:20:

А това, че се качвало в дефицит...да, може да се качи мускул, но за сметка на намаляване на мазнините, т.е., на общото тегло на тялото

Е то това е всьо и вся. Кой не иска да сваля мазнини /особено дебелите/ и да отслабва на кантара като общи килограми, а същевременно мускулЕто да растат! Ама нали и това казват, че било при определени условия-ако си много дебел, ако си начинаещ, ако ........
Нещо което аз например забелязах предния месец при мен. Задържам килата, талията пада, обаче ръките и бедрата леко порастнали. Хм, първоначално викам-ама то нали мускул не се прави така лесно и се гради с години....така казват, а пък и аз вече година и половина дИгам, демек не е някакъв стрес за мускула. Обясних си го с факта, че просто правех напоследък повече повторения, повече обем и явно се е понапълнило с водица и разни други елементи, ама за миофибрилна хипертрофия, едва ли става дума.

24.01.19
15:49

казано от James Hinks на 24.01.19, 15:25:

казано от Петко К на 24.01.19, 15:20:

А това, че се качвало в дефицит...да, може да се качи мускул, но за сметка на намаляване на мазнините, т.е., на общото тегло на тялото. Да се качват кг. в дефицит е невъзможно, и не смятам, че има нужда да се аргументирам за това.

Това си го писал и друг път и тогава, ако не бъркам, или Инженера, или Джорджо ти го обясни набързо как точно е възможно и защо. Както написах и по-нагоре, дефицита е условност и не подлежи на строго вкарване във времеви интервал.

Добре де, дайте малко информация по тази тема, защото аз така и не разбрах, какво имаш предвид. Сега пак ще има да ровя сума му и време.

24.01.19
16:10

Аз не отричам на Херцога постиженията. Само показвам че между правилно изпълнение на упражнения и това “да имам прилично тяло” няма пряка връзка. Изобщо не говоря за силовите му постижения или за спорта, който е избрал.

Да, целогодишно си на по-нисък % ПМ от мен, но ти някога бил ли си дебел? Това според мен има огромно значение. Пак според науката (ех, тая наука.. наука та наука 😄 ) мастните клетки веднъж създадени, никога не изчезват, само се смаляват и чакат подходящ случай да се напълнят с мас отново. В това се вярва че е причината за неуспеха да задържат постиженията си с отслабването на голям процент от дебелите. Може и да греша. Да каже някой ако има от тук “аз бях много дебел - едисиколко процента ПМ, но вече 10 години не съм дебел и си седя малко или много на добър % ПМ”

Илиян можеше да е нацепен, както и аз можеше да съм нацепен. Проблема и на двама ни в конкретния пример е че не сме се придържали към хранителния си режим, хипотетично и двамата щяхме да сме нацепени.

Ам яла в моето студио да те снимам де като толкова не можеш да се снимаш сам 😄

Деян

24.01.19
16:14

казано от Димо на 24.01.19, 16:10:

Да каже някой ако има от тук “аз бях много дебел - едисиколко процента ПМ, но вече 10 години не съм дебел и си седя малко или много на добър % ПМ” 😄

Ех, Димо. Има няма, пък като ми пляснеш някое разочарование, дето да ме откаже да съм толкоз стриктен и все да поставям под съмнение, че някак по-лесно ще задържа постигнатото 😄
Всъщност има такива хора и то тук от форума-дами са! Плочки чак няма сериозни или дори въобще да няма /то на повечето, да не кажа всички трениращи тук жени не съм видял ясно изразени плочки, макар другаде да са много добре/, но става дума за коренна промяна, задържана много години и с надграждане-както силово, така и визуално.

Мнението беше редактирано от Деян на 24.01.19 16:18.

24.01.19
16:16

Натоварванията на Херцога са в пряка връзка с това, че не сваля видимо. Ако ги промени ще сваля, но тогава няма да кляка с 300 и да дърпа 350, нито пък ще има лесна раменна със 130. Което него не го устройва въобще за момента.

Да, аз съм бил дебел. Дебело дете 😄 Довече ще потърся снимка от тогава, тоест точно преди да започна да тренирам.

Ще, що да не дойда 😄

Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.01.19 16:17.

24.01.19
16:20

Хайде дай да видим снимки. 40 иър чалъндж 😄
Ми ела, аз не го казвам просто ейтака, къв е проблема. Аз и на Кобрата бях обещал да я снимам като беше по плочки, ама тя вика: чай още малко имам да доизчистя и в следващите година-две все бълк прави и забрави за плочките...

24.01.19
16:34

29 иърс чалъндж, ако трябва да сме точни. На 1-ви февруари стават толкова 😄

Деян

24.01.19
16:36

казано от James Hinks на 24.01.19, 16:34:

29 иърс чалъндж, ако трябва да сме точни. На 1-ви февруари стават толкова 😄

Хубаво, че промяната не е стартирала на 2-ри :-)))))))

24.01.19
16:38

Тогава идея съм си нямал, дали ще има някаква промяна. Исках само да се науча да се бия 😄

24.01.19
16:40

казано от Димо на 24.01.19, 16:20:

Аз и на Кобрата бях обещал да я снимам като беше по плочки, ама тя вика: чай още малко имам да доизчистя и в следващите година-две все бълк прави и забрави за плочките...


Ххахаха, не се ослушвай, и това ще стане 🙂

24.01.19
16:45

То ти не са ослушвай, къде са ми ПЛОЧКИТЕЕЕ!!!?!? 😄

Bart Simpson

24.01.19
17:00

Бояне, ако изчетеш всичко това, приложиш го и не отслабнеш значи са ти фърлили пъпа в макДонълдс.
😁 😁 😁

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1