Как да стана специалист по спортно хранене и фитнес инструктор?

23.03.19
10:55

Здравейте, навярно няма да е първата такава тема, но Ви моля за съдействие. В момента съм студент по Социология , но моите страсти са храненето и тренировките. Обичам да помагам на хората, обичам да тренирам с тях, обичам да тренирам и сама, когато съм ядосана, щастлива- обичам постоянно. Това ми носи удоволствие и наслада, за мен един ден е пълноценен ако си бил в залата и това е вече години наред. Та реших да прекъсна с ученето и да се насоча към тази сфера за доусъвършенстване и развитие. Мислите ли, че в България това има развитие и доход, моля за съвет и алтернстивни предложения- кое е най-доброто място да изкарам курс за треньор и специалист по хранене. 🙂?

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 23.03.19 12:06.

Carbohydrate

23.03.19
14:23

кажи просто, че не ти се учи)))))...то, едното не ти пречи на другото

Напротив, учи ми се, просто попитах за да видя какви са алтернативите и дали ще мога да ги съчетая. 🙂

23.03.19
21:34

Симона, много хубаво звучи как си го обяснила. Вече дали си кадърна и усещаш нещата не знаем. От моите наблюдения има няколко типа по-успешни треньори или нутриент специалисти и за съжаление или не почти никой не се интересува дали има курсове, дипломи:
Тип 1 социалния инфлуенсър: справка Анелия Терзиева, Стан Събев и др. Клиентите са им онлайн.

Тип 2: фитнес модел или културист/ка с бекграунд.  Може пак клиентите да са онлайн, но се срещат и по залите. Хората не ги бърка дали имат правилна техника, защо правят нещо, но е важно, че той/тя има титли.

И тип 3: треньори към фитнес зала. Има шанс тея хора да са кадърни и да им пука за теб(не че другите не са), напр Залата на Юли, Оренда и др.

Има и други треньори, но не съм засичала.

Ти как искаш да намираш клиенти, разкажи за твоя опит досега изобщо?

Благодаря много за компетентния отговор! До този момент опита ми в изцяло личен като съм тренирала с цел качване на мм, отслабване, изпробвала съм всякакви методи и тренировки докато опознавам кое работи за мен и кое не. Започнах да се интересувам от храненето, като също експериментирам събирам и черпя информация от книги, треньори. В следствие на което започвам да помагам на приятели като тренирам с тях давайки насоки за хранителен режим. Няколко човека се свързаха с мен за изготвяне на хранителен план. Желая да намирам и работя с клиентите си в зала като събирам и други чрез интернет постове. Благодаря Ви за отделеното време!

24.03.19
10:23

Така само с опит и споделяне от други тренери(възможно като теб самата)не става!Ще си поредния типичен Дънинг-Крюгер в залата.
Нужни са основни знания по анатомия,физиология,биохимия,физика...и чак тогава можеш да правиш изводи и заключения на база личен опит.
НСА може да ти даде една....леека основа за горното,другото е позинг и тъпинг....инфлуенсъри деа и шитните!

Мнението беше редактирано от nervak на 24.03.19 10:24.

Благодаря ти, реших вече, че ще се насоча към НСА 🙂

Иван

24.03.19
13:37

+ визия. За добро или лошо, това е положението. Има много мацки с добри тела, но са като мъжки магаренца в главата и стоят без клиенти, колкото и много да знаят/могат.

25.03.19
14:49

Доктор Енчев ги оправя.

25.03.19
14:58

Най-много помага и финансово е най-добре за теб, да се докажеш в някакъв спорт, освен образованието в НСА. За съжаление в академията изискванията вече са общо взето да имаш пулс ... и си вътре, можеш да си представиш колко хора ежегодно бълва този университет и с какви познания са. Избираш си спорт, доказваш се и привличаш клиенти. Казвам “финансово” най-добре, защото ти явно си решила това да ти става основен източник на доходи.
Никой не плаща повече от 8-10лв на тренировка, освен ако не си име в спортната среда. Ако станеш известна можеш да взимаш от 20-30, наскоро чух, че и по 60 взимат вече.
Най-лесно е с боди билдинг да пекнеш, я на бикини, я на боди фитнес, направи силно представяне, дори и да не си първа, ако си амбициозна, ще си събереш клиенти.
Иначе в НСА може да си вземеш сертификат за фитнес инструктор ( 2 седмици курс) и ако си добра с рекламата да убиеш всички нас, които сме дали 4К на академията и сме се трепали 5 години да сме един ден перфектни в професията си на треньор.
Така че с едно изречение - силна реклама, хубаво тяло, красиво лице - и си ти.

Мнението беше редактирано от Блажка на 25.03.19 15:00.

23.04.19
21:53

Според мен е задължително да имаш подходящо образование. Разгледай какво се предлага в НСА. Има много за учене и извън университета.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1