22.07.07
12:31
Тренирам във “The gym” на центъра срещу джоли бар,е то залите във враца не са кой знае какво,дори нямат много неща,специално за професионално занимание не стават,защото и хората,които вдигат по-тежко са единици,примерно да слагат над 200-250 кг. на щангата,а за дъмбели да не говорим.
як бик - всичко точно, ама най-голямата ти грешка според мен е че още малък като си бил фитнеса ти е заемал 100 % от времето. и затова и сега работиш на някаква яка работа. хубаво е човек да тренира, да си поставя цели - не само във залата, но и в живота. да има ясна представа накъде се е запътил и да се бори. но ти още като малък си се зарибил,вманиачил, фитнеса ти се е преврънал фикс идея, хвърлил си сума ти пари. и за какво ? фитнеса не може да те издържа като пораснеш. най-много заради мускулите си да станеш някъв охранител или рекетьор. тва е. за състезателна кариера - то е ясно че няма бъдеще, не щото не те бива, а щото сме в България.
23.07.07
06:32
Според мен тея резултати се постигат и на любителско ниво, не непременно на ниво “ще се занимавам само с това и с нищо друго”.
И моите постижения, когато тренирах, не бяха слаби, при това за 1 година, 100% на чисто.
Представям си какво би било на един/няколко прилични стероидни и други цикли. За които съм имал и възможността, и познания бих намерил, а хаповете лесно бих осигурил(тогава).
Винаги съм бил вманиачен в спорта. Но съм бил вманиачен и в други неща, и щангата не ми беше приоритет на живота.
Таак че пак става. Без вманиачаване нищо не можеш да постигнеш, за да има резултат трябва да имаш голямото желание във всяка сфера на дейност.
Работата... Наистина може да е тежка. Но е въпрос и на ценности и на разбиране. Аз например в момента имам престижна работа. И не съм доволен. Не се зане ако работех работата на Якия, макар и при тежки условия и малко престиж, дали пък нямаше да съм доволен на парите.
Поздрави!
23.07.07
13:41
Евала батко. Продължавай да си тренираш в същия дух. Половината тук те оплюха, но аз вярвам, че всичко си постигнал с яко хранене. Имаш невероятна генетика ;).
Offtopic : Във Варна правите ли срещи на форума ?
Тези, които го плуят единствено завиждат.В днешно време сме свикнали да гледаме момченцата да тренират 1-2 месеца на 3-тия започват на стероидите в убийствени дози стигат 40 рака за няколко месеца и вече трудно се намират препарати, които да им окажат въздействие.Специално тук в моя град види ли се човек с 38+ рака всеки, който мине покраи него говори “малииии тоя колко е зобен немате си на идея”..писнало ми е от такива..Ето човекът тук доказва, че с воля, постояннство и добро хранене се постига всичко.
23.07.07
22:23
Ivang аз цели и амбиции имам и дори ги следвам,работя на такава работа,защото имам амбиции и работата трудна и тежка,е работата,която искам да работя винаги,много си обичам работата и ми се отдава,работя това,което обичам,а не това,което има.Това са доста малко хора,такива,които да работят това,в което са най-добри и това което най-много обичат.Производството на мебели е доста интересна и добра професия.Има голямо разнообразие във работата,всеки път изработваш различно изделие,все път нещо ново,над което да мислиш,а не да работиш като робот едно и също по цял ден.Професията е градивна от нищо правиш нещо и то доста красиво в краен вариант.С опита нещата стават по-лесни и вече имаш по-голям капацитет на работа съответно изкарваш повече пари.Винаги можеш да се усъвършенстваш,защото не правиш едно и също по цял ден.Охранител или рекитьор са доходни професии с почти никакъв физически труд.Аз не тренирам за да изкарвам пари от това,далеч съм от тази мисъл,въпреки,че като охрана ем взимаш горе долу добри пари,хем може нещо отгоре,хем жени бол,така,че всяка работа си има предимства.Просто охрана е работата,която мога да работя,ако няма какво друго да работя,просто още една опция да не ходя по някакви борси.Аз винаги съм тренирал за удоволствие,не за нещо друго,просто се увлякох и се вманиячих,защото виждах резултати,а това ме привличаше да продължавам нагоре.Преди фитнеса ми беше само в главата,то нямаше какво друго,тренирайте докато ходите още на училище,че после какво ви чака,до фитнес няма да ви е въобще.Аз за 3 години и нещо съм я вдигнал тая ръка от 30 на 50 см. само от това,че ми харесваше да го правя,имах време и възможност,ял съм достатъчно,спал съм достатъчно,тренирал съм здраво,абе въобще всичко за благоприятното развитие,просто ми трябваше постоянство и го постигнах до определен момент.Винаги се хвърлят пари,особено в това,но всеки сам избира каде да ги хвърля,по-добре във себе си да инвестирам,отколкото по заведенията да ги пия,пуша и въобще неща за които да съжалявам и можещи да ми доведат най-много затвор,заради разни пиянски истории и такива глупости.Така,че по-добре във фитнеса отколкото по заведенията,аз ви казах докато сте във фитнеса другите се веселят,но вие ако сте там какво ще стане,просто още няколко часа бездействие и безмислие.Бодибилдинг означава нещо,преведете си го и ще разберете защо се нарича така,докато другите седят вие градите,вие се издигате на някаде,вие правите крачка напред в някакво отношение,помислете каде да бъдете,на мен лично доста често ми е скучно в крайна сметка по такива събирания,а виж след няколко месеца сериозно трениране и всичко,има с какво да съм напред,най-вече,че съм го правил за удоволствие.
Много неща могат да се постигнат стига човек,да иска,трябва само амбиция за да почнете и воля за да продължите.
Сега ще ви кажа как се запалих по щангите.Веднъж преди 8-9 години бях на гости при братовчедите ми и някой беше донесъл някакъв дъмбел,гледах ги вдигат ги те и аз по тях,слжих една възглавница по лакътя и почнах за бицепс,така няколко пъти и ми се напълни с кръв,на мен ми хареса и така няколко пъти,не съм се гледал в огледало и не съм целял някаква такава промяна,просто ми хареса как ми се напомпаха бицепсите и от тогава се запалих по самото напомпване и чувстване на самия мускул по време на тази му работа.Така,че и до ден днешен обичам да усещам болка от напомпване във мускулите.
qk_bik интересно ми стана да те попитам кой ти е купувал по 1 кило месо на ден .Работел ли си някъде и ако е така какво(като ученик)?Също така родителите ти как не са ти правели забележка, че ядеш много и kaто цяло те не са ли ти правили пречки ?
24.07.07
16:00
Ми майка ми е одавна в чужбина,аз живея сам със сестра ми от 7 години,баща ми ми даваше пари,дори ми даваше за гейнерче едно година и половина почти всеки месец,каса кисело мляко всяка седмица и разни продукти сме пазарували нищо необикновенно.Работя всяко лято от 7 клас във мебелното производство.Отначало баща ми ми даваше пари за по тарелка на ден,защото и на него му харесваше да се занимавам с това,а не да простея по цял ден.И така дойде един момент в който сам започнах да си купувам храната.Забележка не са ми правили,защото баща ми знае как трябва да се яде при спортистите и е наясно,че е много,след като аз си купувах всичко вече е без значение за него колко ще ям важното е,че аз съм си преценил за себе си.А това по принцип за този спорт не е нищо кило месо е добре за 60 кг. човек със допълнителни белтъчини и всичко останало.Кой ще ти прави пречки като се развиваш?на всички покрай теб им харесва да виждат,че се занимаваш с нещо,и от да спортуваш и да постигаш нещо,на баща ми му харесваше,защото имаше доста коментари в града как е възможно да се постигнат такива силови и размерни постижения при под 18 годишен и след като го показвам на практика,остава въпроса дали е без химия или със.Той ми даваше парите в тоя период понеже бях ученик и затова и на него му доставяше удоволствие да вижда,че се занимавам с нещо и има такива резултати.Иначе всичко е на любителска основа както каза Дзвер.За състезателна кариера в бг е безмислено.
01.08.07
18:45
Първи стъпки в залтата.
Всеки от нас ги е направил по различен начин,с различно впечатление и воля да продължи.Нас всички,които сме във залата ни обединява началната воля и желание за трениране и постигане на цели,в началото винаги са страшно много и силни.Разграничава точно същото,защото при едни волята и желанието е същото като в началото и дори нараства,а при други дори не е на първоначално ниво,точно това ни отличава по сила,размери симетрия и още куп фактори,имащи ги за цели.Лично аз първия път като влязох в залата,бях много стресиран,не знаех на къде да хвана,какво да попитам,как да си направя карта и въобще трябва ли нещо по специално за този вид мероприятия.Ивадих си карта,другия проблем след като започнах е,че всички ми се струваха ебаси здравите,тренираха със много големи щанги и имаше определен кръг от хора,видимо доста здрави и трениращи със камари с тежести,точно от тези хора всеки начинаещ се стресира.Другата крайност е,че на начинаещия му харесва някое говедо и решава,че за половин година най-много ще стане същия.Започва да натиска на тежести,а не да спазва чистота на изпълнение на упражнението и ето ти невървеж,без резултатно трениране и най-лошото за билдъра - травмирането.Истината е в постоянството и волята.Леко и бавно към върха,към вашите идоли.
Много ще е хубаво,да постъпите като някой зубар,първо прочетете някоя книжка,научете оттук оттам колкото се може повече за бодибилдинга и след това приложете наученетата теория и я осъвършенствайте.Поставяйте си малки цели в началото,за кратък период от време,след като сте прочели и имате реална представа за това какво можете да постигнете според прочетеното от определящи фактори.Не бързайте да се отчайвате и след тези 6 месеца усилено трениране не сте до никаде и да питате за химия.Това го забравяте като вариант.Препоръчвам ви да започнете добавки най-рано след 1 година плътно във залата,след 2 години можете да започнете химия,защото въпреки,че стажа не е достатъчно много,това е най-близкото време,което ви препоръчвам и задължително под контрола на човек имащ достатъчно опит за гърба си,а не някой като вас със който е направил 1-2 цикъла и вече знае “всичко” по въпроса.За да стигнете въпроса със химията от началото до тогава трябва,коренно да сте променили програмата си на трениране със сериозна за напреднали,храненето да е доста обилно и с подходящи храни,сериозно отдаване на време за спорта,психическа нагласа за това,владеене на физическо и прихическо разтоварване,всичко трябва да е в пълен синхрон и след като сте сигурни да преминете на следващо ниво го направете бавно и се позовавайте на опита на сериозни и отговорни хора и колко се може повече такива,съгласувайте тяхното мнение и започнете работа.Питайте когато нещо не ви е ясно,това е много важно.Не досаждайте обаче.Винаги се опитайте да се поставите на мястото на човека отсреща,той също е дошъл да се разтовари и да потренира за удоволствие,помислете дали ще му е приятно да му правите “разпит”.Един ден можете да задминете тези,които първоначално сте ги мислили за някакви грамадни горили,но това става с време и опит,не за година или за няколко месеца.Това какви ще са сроковете зависи само от вас.Трябва когато тренирате в началото да не ви пука от мнението на останалите,защото тези,които ви обсъждат са се самозабравили от къде са тръгнали и има кой да ги наказва за това отношение,нека вие сте човека който ще спечели,тренирайте здраво,покажете,че този скакалец може да стане доста повече.След като видят,че има хляб във вас винаги ще сте обект на обсъждане,което може само да ви ласкае,дори да ви “хвалят”,че зобате просто се усмихвайте и си продължете,съгласете се за да не продължават с подигравателни забележки и ги оставете да разсъждават.Така един ден във всички ще сте изградили едно уважение,което сте изковали със собствените си воля и постоянство.Така мнението за вас във залата ще се разпростре и извън нея,ще завържете нови контакти на базата на мнението на хората за вас във залата,достигнало извън нея,ще всявате респект в едни и завист в други.Обикновенно тези,които много “лаят” са били също толкова нахъсани като вас,но вашия хъс е продължил,а техния не,и точно тогава те съжаляват,че не са ви на мястото и че са изпуснали своя шанс,а вие го държите здраво,но има и хора,които ще ви надъхват да продължите,това са хора,достигнали това ниво преди,но изпуснали шанса си по-късно,но има и такива,които са го достигнали в началото и тогава когато ви съветват да продължавате все така и устремено на горе,тези всичките виждат себе си до някъде и затова едни ще отричат всичко,което правите и ще се опитват да ви разубеждават и да ви нараняват достойнството,другите ще ви помагат,за да станете повече от самите тях един ден и да казвате кой ви е казал така :) . И във залата трябва да се мисли както и извън нея.Четете колкото се може повече отначало и го изполвайте във практиката.
01.08.07
20:19
Як бик след като ти про4етох поста останах с впе4атление 4е зобиш или подтикваш другите да го правят за да станат големи >:(
01.08.07
21:18
Як бик след като ти про4етох поста останах с впе4атление 4е зобиш или подтикваш другите да го правят за да станат големи >:(
:) на мен ми е пределно ясно,как мислят начинаещите,и знам добре какво правят все ги гледам вече близо 6 години във залата,ми е ясно,казвам кога трябва да се зоба,защото аз не мога да ги спра,то това се случва,един ме пуслушал друг не,казвам го за тия кадето не ме слушат да не зобат,ако ще го правят кога и как,защото не можеш гората да се разлиства както казва един комик.Така,че обяснявам за всички,а за химията има достаъчно материал във интернет,даже има места от които да си купиш,има обяснения кое за какво е примерни схеми и всичко,аз съм го чел за да не се излагам някаде и от любопитство,всеки източник на информация който съм имал съм го използвал.
qk_bik определено си имал шанса да тренираш така, защото и бащата ти е помогнал в началото пък по-натам си си намерил работа, не се наемам да кажа тежка физически ли е била или не, но малко хора имат тази възможност. Друг е въпросът, че малко от тези, които го имат го доразвиват.
Тая цялата работа предполагам не е позволявала да излизаш вечер, да се събираш с приятели.. ?
Разясни ми малко, моля.
02.08.07
15:33
Браво,Браво Страотно СтаниСлави !?!
Мнението беше редактирано от The Street King на 02.12.07 19:40.
откаде тръгнахте докъде стигнахте :) та нищо чудо не му виждам на момчето,аз тренирах едно момченце 90 набор 115 кила,процента на мазнини му беше по-висок от на як биг,но започна със 46 ръка без нищо,са не ми казвайте че е зобил преди да тренира,само за 2 месеца тренировки имаше някаква дефиниция на ръка 49,имах чувството че момчето каквото сложеше в устата на 100% сичко му се лепи,има бавен метаболизъм ама има и много бавен така че,не виждам какво му е трудното ... Успех за на пред момче има много хляб в тебе,само пусти пари .... няма,ама нали сме си Българи и сме си свикнали от нищо нещо да правим.
Момчета, убедих се, че повечето хора в този форум имат нулеви постижения във залата. Да се възхищават на човек с талия над 120 най-вероятно, която е убийствено грозна, мога да си представя какви сте вие... Имал голяма ръка, моето момче, като вземеш да имаш голям мускул на ръката се обади. Естетика знаеш ли какво значи? Не ти вярвам за процентите мазнини. Иначе евала, че си написал програма, това-онова, но нищо интересно, такива статийки под път и над път в нета. Само за справка ще ви разкажа за 1 познат. От 22 години се занимава с фитнес, сега е на 38 някъде. Генетично надарен според мене. Изчистен, с преса, добра талия и ръка 56. Гърдите и гърба му като ги видях за пръв път в съблекалнята се уплаших. Зоб е пробвал 1-2 цикъла, които по неговите думи не са дали голям резултат. И не ме питайте защо му вярвам. Казал ми е много неща за този спорт и имам много причини да му вярвам. В този форум да не би вече само силов трибой да се коментира, че нещо не съм в час?
Мога да ти дам само съвет да чистиш. Наистина може да има нещо в тебе, но бая зор трябва да му дадеш да излезе. Късмет ти пожелавам и не се обиждай от думите ми, а още повече се надъхай.
06.08.07
22:07
Момчета, убедих се, че повечето хора в този форум имат нулеви постижения във залата. Да се възхищават на човек с талия над 120 най-вероятно, която е убийствено грозна, мога да си представя какви сте вие... Имал голяма ръка, моето момче, като вземеш да имаш голям мускул на ръката се обади. Естетика знаеш ли какво значи? Не ти вярвам за процентите мазнини. Иначе евала, че си написал програма, това-онова, но нищо интересно, такива статийки под път и над път в нета. Само за справка ще ви разкажа за 1 познат. От 22 години се занимава с фитнес, сега е на 38 някъде. Генетично надарен според мене. Изчистен, с преса, добра талия и ръка 56. Гърдите и гърба му като ги видях за пръв път в съблекалнята се уплаших. Зоб е пробвал 1-2 цикъла, които по неговите думи не са дали голям резултат. И не ме питайте защо му вярвам. Казал ми е много неща за този спорт и имам много причини да му вярвам. В този форум да не би вече само силов трибой да се коментира, че нещо не съм в час?
Мога да ти дам само съвет да чистиш. Наистина може да има нещо в тебе, но бая зор трябва да му дадеш да излезе. Късмет ти пожелавам и не се обиждай от думите ми, а още повече се надъхай.
:) всеки си има мнение.уважавам твоето,виж сега аз съвети за чистене не ми трябват,аз го знам доста по добре,но ако се наемеш да ми платиш диетата,казвам ти за нито една дадена стотинка няма да съжаляваш,в момента за да изглеждам така мазен ми трябват 300 лева разходи храната без добавки,за чистене с няколко добавки ми трябват към 600-700 лева месечно,ако решиш,че може да има хляб във мен както казваш дай да видим за 3-4 месеца каква ще е сумата и да видим дали няма да видиш истински релеф какво е,говоря при 800-900 лева месечно след 3 месеца състезателна форма.Нещо да ти кажа,за да знаеш за мен,аз за обеми не съм мислил,исках тия мускули да са плътни и пълни със сила,когато имах 43 ръка вдигах повече за бицепс отколкото им беше възможно на тия с над 50 см, така че ти сам можеш да преценяваш,а 50 см ръка съм ги направил само от сила,само от щанги,а не само от помпане със по 15 кг дъмбели и щанги по 30-40 кг.
Ами виж има и друго като направиш ръка 50.5 на 95 кг каквато и да е мазна грозна или каквато и да е ми се обади да я видя,а за под 18 години няма да става на въпрос.Има кой да го потвърди тук,а има и кой да го потвърди,че е чисто.А случайно като направиш 8 повторения със дъмбели по 73 кг всеки тогава можеш да кажеш,че можеш да си плътен колкото мен,нищо че съм толкова мазен.В мене има най вече воля,да показвам всеки ден на хора като теб,че и отвътре трябва да има нещо,това винаги ми е била целта,а размерите са дошли от самосебе си.Ти си прав във форума не се обсъжда само силов трибой,точно заради това пуснах темата с това заглавие,а не 200 кг лег на 17 години и 9 месеца или 250 кг клек на 17 години и 9 месеца.Твоя приятел да е жив и здрав,но по твойте думи той трябва да е над нивото на Митко Димитров,което не ми се вярва,така,че поне вежднъж иди на състезание по културизъм да видиш какво е релеф,а ние сме виждали,никой не е казал,че аз съм релефен,такъв мога да стана,но зависи само от пари другото го има.всичко най ти пожелавам тренирай здраво и упорито,а такава тема в която да се обясняват доста неща във бг май не са много да не кажа никакви.
жоро ли се казва :-/
п.с на митко ръката е над 56 ;)
Мнението беше редактирано от Тео на 10.08.07 21:41.
18.08.07
17:12
Колко над 56 ?!?!?!? Стига ве
18.08.07
22:23
[quote author=“PROMPT”]@YODA - снимки е пуснал по-нагоре ... яко е цепен !
qk_bik - замислих се дълбоко ...и реших да се задълбая в мисълта си повече, като ти задам няколко въпроса :)
1-во - ти какъв беше когато нямаше нищо *визирам 50 ръка*
демек от къде започна - преди 5 години ...или там колкото се падат стаж досега ...
2-ро - дай подробности - мерки ,ако си мерил през периода
интересува ме напредъка от 1-вите 6 месеца главно !
3-то - колко кила беше преди да започнеш
хранителен режим диети сън?
4-то - силови постижия в началото и сега !Ако си чист и съм се объркал си един малък феномен !
Снимки съм постнал за всички,който не са разбрали по-нагоре в мненията.
1.Почнал съм като типичен врачански билдер от мазе,гаражи и стигнах до фитнес накрая.не съм бил нищо особено.1-во - ти какъв беше когато нямаше нищо *визирам 50 ръка* - това ме изкефи - отговор :)
малък врачански дришльо :)
2.Абе за някои ще е още по-трудно да повярват,че съм чист след като съм почнал с 30 см. ръка,160 мс височина и 50 кг.Така когато започнах бях в етап “дива” тренировка - тренирам всички упражнения,които знам,за по една серия и след като ги направя всичките започвам 2-ра серия и така 4 серии,като не правя 4 серии от едно управнение ми ги редувам -лег,бицепс и т.н.пълна дивотия.
После във фитнеса видях ка се прави и така.Когато започнах от лег вдигах 40 кг. - 6-8 пъти.След 6 месеца вдигах 100 кг. за 3 пъти. имах 37,5 ръка и бях 65-70 кг.тогава взимах гейнер(mas-l-blast - mlo).за друго не мога да кажа вдигнах си много постиженията за всички мускулни групи.
3.Първата ми диета беше лятото преди да направя 50.5 ръка тогава бях изкарал преса тогава бях 5 месеца на диета,но не тази.не помня нищо от тогава като размери и т.н.само помня че спазвах стриктен режим защото ходех и на работа(яко носене) освен фитнеса
4.Може да звучи смешно,но по едно време си направих книжка със постижения и тя ми е от одавна има си дати и всичко още я пазя(за внуците :) ) та ако имаш работа насам пиши на майл да ти я покажа.интересно е записал съм си и програми и всичко.но не съм писал от много време в нея(дори до когато ми бяха най-добрите постижения - 50.5 ръка,205 лег.,но това може да го потвърдят много хора)много постижения имам но няма да ги пиша всичките.Видях точно от кога тренирам - средата на декември 2000 г.пише си всичко само няма кой да гледа.Ето постижения:
11 август 2001г.(15 години и 5 месец)(8 месеца от както тренирам) - 120 кг. лег.
4 септември 2001г. - с щанга от стоеж за бицепс - 55кг.(6 повторения)
10 юли 2001г. - мах мъртва тяга - 150 кг.
31 октомври 2001г. - 40 см. ръка
9 декември 2001г. - 150кг. мах от лег.
има и много други,които мисли че си измислям да дойде да се увери чен е лъжа.
имаше тука около нас 1 щангистче на 14 години вика, че дигнал над глава 190 кг. НА 14 ГОДИНИ Е АБСУРТ ДА ДИГНЕ 190 КГ, ЧЕ ИНАЧЕ КОСТИТЕ МУ ЩЕ СЕ СЧУПЯТ, иначе за 120 от лег ти вярвам, защото имам 1 съученик на 16 е и дига 110, а защо да не дигне и с 10 кг повече :P
Леле бях осмъртен !!!
1-во бате праил с 130 кила зад врат (Where are you ronnie where are you dorian me no dorian me no ronnie me be great khali !!!) хехе добре следшащич път гледай щангата да приближи главата ти не лактите да са на 160 градуса в началото на упражнението...
2-ро като му гледам циците зле са ама и аз правя със толкова килограми лег ... просто изпълнението не е за състезание ... пускаш малко и после я опъваш със страшни животински звуци
3-то тез ръце са мазни бе брачед ама като се замисли човек за ко ти е долна част на тялото и преса грам файда нчма от тях ... нали във враца няма плажове :) тез стрии по гърба ти не са от химия а от малко поемане на вода .. УПС пиеш по 10 литра
Мнението беше редактирано от Mitaka на 01.03.08 22:25.
02.03.08
11:58
Леле бях осмъртен !!!
1-во бате праил с 130 кила зад врат (Where are you ronnie where are you dorian me no dorian me no ronnie me be great khali !!!) хехе добре следшащич път гледай щангата да приближи главата ти не лактите да са на 160 градуса в началото на упражнението...
2-ро като му гледам циците зле са ама и аз правя със толкова килограми лег ... просто изпълнението не е за състезание ... пускаш малко и после я опъваш със страшни животински звуци
3-то тез ръце са мазни бе брачед ама като се замисли човек за ко ти е долна част на тялото и преса грам файда нчма от тях ... нали във враца няма плажове :) тез стрии по гърба ти не са от химия а от малко поемане на вода .. УПС пиеш по 10 литра
Поредния разбирач :)
1.Щангата опира връта ми,лактите на 90 градуса.
2.Моето изпълнение на лег е точно за състезание,чисто движение,до гърдите и за твое учудване даже ги връщам в изходна позиция.
3.тук си прав,мазен,но без химия и 50 ръка и 108 кг лично тегло пък и релефен ще ме извиняваш.може но със стаж поне 15 години.
4.мисля,че за стриите има теми достатъчно,попрочети от какво се получават,гледам,че си зле по темата за стриите,защото те се получават от всичко друго,но не и от малкото поемане на вода.ако говориш за крампи съм съгласен.
Поне си си напрвил труда да прочетеш темата,от което виждам,че не си разбрал за какво става дума.
Ако тези изпълнения на упражненията ги правиш в момента и говориш за себе си съм съгласен с теб,но да говориш за друг човек без да знаеш начина на изпълнението му мисля,че не е правилно.имаш право на мнение,въпреки,че като твоето има почти през мнение,защо се препокриват незнам,но мисля,че ако вдигаш големи гири,трябва да си наясно,че мнението ти е лишено от всякакъв вид факти и доказани тези.разбирам,че си надъхан,продължавай все така,но мисля,че е време да отвориш някоя книжка да прочетеш.
full respect момче браво евала !!Познавам хора дето зобят и нямат тия размери :]
някакви по-нови снимки може ли да пуснеш :)
02.03.08
22:05
full respect момче браво евала !!Познавам хора дето зобят и нямат тия размери :]
от три месеца не съм стъпвал в зала,решил съм вече да правя по няколко месеца почивка всяка година,както видях от последната се отразява много добре на организма,постигаш същите резултати за два пъти по-кратко време отколкото не си тренирал,и оттам нататък всичко е ново като постижения.
Искам само да вметна нещо . Когато започнах фитнес преди 4 месеца на лег бутах 35 кг. Сега след 4 месеца си бутам 85 два пъти. такаче вярвам че на 8-мия месец е бутал 120. защото един на мойте години си бута 105 . 17 год съм
ПС; хайде да кажем 75 кг чисто 4 пъти.
ПС2: и хайде успех за напред.
Мнението беше редактирано от efir на 02.03.08 23:11.
Хора, които зобят... мдааа купят химия и почват да пият/бодат както им падне.Няма режими, няма диетi, няма спане - само буташ стероиди и ставаш Pони Kолман..Това е много грешно мислене.С храна само става много, но с стероиди без храна нищо не става..
Мнението беше редактирано от RedWalker на 03.03.08 08:21.
ами аз имах 1 приятел,с който заедно почнахме да тренираме той е доста слаб 185 56кг и като започнахме преди една година и 2-мата без никакви познания в тази сфера той започна да приема метан с мисълта,че ще стане як за кратко време и видя,че резултата е нулев и се отказа спря да тренира
qk_bik на мен ми трябваха 4 години да достигна такива размери.Поради контузия бях спрял за около 3 месеца и загубих много килограми и размери.Сега горе долу си възстанових формата.Мисълта ми е че много бързо си пораснал,явно си генетично надарен освен ако не зобиш.От бързия растеж стрии не ти ли се появиха?
Мнението беше редактирано от mihtar на 03.03.08 16:17.
03.03.08
17:23
qk_bik на мен ми трябваха 4 години да достигна такива размери.Поради контузия бях спрял за около 3 месеца и загубих много килограми и размери.Сега горе долу си възстанових формата.Мисълта ми е че много бързо си пораснал,явно си генетично надарен освен ако не зобиш.От бързия растеж стрии не ти ли се появиха?
стрии има доста,но тъй като вече не са пресни не си личат толкова,иначе на първите снимки,които съм качил си личат,но и от тогава не си личат толкова,в началото са много червени,на ми гърдите ми бяха все едно съм си играл с еглошлайфката,много и много големи.това при мен стана изведнъж и постепенно нарастваха.сега да ми се появи стрия по ръцете трябва да станат по 53-54 см.
03.03.08
20:26
Пожелавам ти успех занапред! :) Познавам много хора от Враца и всички са пичове! Евала за резултатите.... Продължавай в същия дух!
04.03.08
12:24
тфа не мога да го повярвам вярно е нямам голям опит на 15 години съм и се занимавам от година и половина и съм 100 процента сигурен че не е възможно като за начало ти нямаш нито 1-на добра мускулна група освен ръцете !!!! или си бил синтол в ръцете или просто можеш да се гръмнеш и да приказваш тези приказки на малките деца !!!!
Няма невъзможни неща.В тоя спорт генетиката и храната са почти всичко!Напълно възможно е всичко, което е описал бика да е вярно.Мога да му пожелая само успех за напред и да поработи малко и за детайли, а не само за маса ;)
тфа не мога да го повярвам вярно е нямам голям опит на 15 години съм и се занимавам от година и половина и съм 100 процента сигурен че не е възможно като за начало ти нямаш нито 1-на добра мускулна група освен ръцете !!!! или си бил синтол в ръцете или просто можеш да се гръмнеш и да приказваш тези приказки на малките деца !!!!
Прочети цялата тема.
Не бързай с обвиненията. :)
04.03.08
21:02
От месеци се каня да прочета тая тема цялата и ще взема да го направя скоро, че като гледам как се вживявате.... :)
04.03.08
21:08
Няма невъзможни неща.В тоя спорт генетиката и храната са почти всичко!Напълно възможно е всичко, което е описал бика да е вярно.Мога да му пожелая само успех за напред и да поработи малко и за детайли, а не само за маса ;)
Генетиката не играе роля, играе роля единствено за това за колко време ще постигнеш дадена цел, важен е труда, упоритостта, амбицията, да преследваш целите си с хъс и ей такива работи, генетиката я остави по настрана
Въйй, тая тема от младините ни още я има, супер. :)
Накратно, Бик, така като ти попрочитам мненията мисля, че си свестеняк и ти пожелавам успехи и постоянство и един ден да се хвалиш със още по-добри и резултати. Който се труди и учи ще сполучи, вярвам в това.
И между другото предполагам си даваш сметка, такаа... нескромно я радаваше на моменти и е нормално, че хората донякъде ти се ‘нахвърлят’ и търсят кусури... Никой не обича някой друг да е по-велик от него... та така. :)
Поздрави, живи здрави.
На мен якия бик ми изглежда напълно нормално. 50 ръка натурално не е невъзможно да се направи, въпрос на ген е. На мен ръцете не мога да кажа, че ми вървят кой знае колко и сега са 44-45 само от хранене, протеин и амино.
05.03.08
16:59
Въйй, тая тема от младините ни още я има, супер. :)
Накратно, Бик, така като ти попрочитам мненията мисля, че си свестеняк и ти пожелавам успехи и постоянство и един ден да се хвалиш със още по-добри и резултати. Който се труди и учи ще сполучи, вярвам в това.
И между другото предполагам си даваш сметка, такаа... нескромно я радаваше на моменти и е нормално, че хората донякъде ти се ‘нахвърлят’ и търсят кусури... Никой не обича някой друг да е по-велик от него... та така. :)
Поздрави, живи здрави.
Няма проблем всеки човек има собствено мнение и нещо го подтиква да го изкаже,нищо напротив нямам,приемам всякакви забележки и вид корекции,никакъв проблем.въпроса не е във мен,а във младото поколение,което всеки от поне малко занимаващите се със бодибилдинг вижда и знае на какво ниво са.едни компютри и заседнал живот.темата не е за това,а за тези хора,виждащи подобен начин на живот и решили да влязат във залата,за тези,които са прекарали години във нея с не особено голям резултат,за хората търсещи бързия резултат от бодибилдинга,и най-вече за хората решили,че трите месеца прекарани във залата и “дяволския” зор не водят до никаде и това не е спорт и практика за тях.
Във основата на цялата тема е заложено да се разбере от повечето хора,които не са наясно с това,че именно волята,постоянството и упоритостта водят до резултати,най-вече това,че тези резултати не идват на 4-тия месец.Не и такива резултати за каквито си мислите.Генетиката до някъде работи за тези цели,но според мен тя е отговорна за едва 25% от напредъка във залата.Другите 75% вече ги изясних.Във залата нещата,не стават за месец два,нито за година или две,сега ще ви кажа защо.отначало си качил 4-5 см на всичко,вижда ви се добре,но във залата започват да ви се мяркат хора с по-големи размери,и на вас отново започват да ви малеят размерите,гоните по-големи(което е нормално),искате да качите категория,не може все да сте от скакалците или от шипарите,вече започвате да се оформяте,на втората година сте качили доста,изглеждате по-добре,вече определено дългия труд ви се отплаща,но като се гледате 2-3 месеца с едни размери отново ви малеят,искате още,това се случва не само защото вече имате фикс идея или цел,но и заради друго,защото има резултати,има нещо,което правите и то ви носи някаква полза.така стига се 50 ръка,поглеждате се,виждате се,че сте много по-добре,даже малко хора са като вас,вече започвате да гледате по списанията за сравнение,опаа там има някой шампион,със ръка и тяло доста над вашето,целта я има и тя е със нови висоти,започва се усилена тренировка,не само защото имате цел,но заради това,че вече имате повече знания,имате повече възможност,и сте постигнали доста,най-вече защото знаете,че с труд всичко се постига,също така,че онези момчета от списанията,се лишават от страшно много неща,от които вие не се лишавате достатъчно,не сте се трудили колкото тях и достатъчно дълго,но можете да сте на тяхно място.и така лека полека годините си вървят,вие ставате все по-добре и по-добре и в един момент,разбирате,че е имало за какво този целия труд във залата,че както в живота,един път върви един път не,но най-вече защото има резултат,които е видим не само за вас,но и за околните.бодибилдинга изгражда характер,нормално е да имате малко повече самочувствие,не защото изглеждате по-добре,а защото сте го постигнали,защото не сте си го купили от магазина и сте положили много усилия и труд за това.постигнали сте си дадените цели,което също допринася.цялото това нещо ви носи някакво удовлетворение,някаква наслада,разтоварване.Преди всичко трябва да ви харесва това,че тренирате,че самото натоварване ви харесва и искате да постигате все повече и повече.хората казват,че никога не стига на човек,ако един ден това се случи и всичко му е наред и е доволен,то той е вече мъртъв.никога нищо не стига,това си е заложено в хората с характер и свикнали да постигат цели и да си поставят нови.всичко в живота се постига със лишения и усилия,а ако не го постигнете така,то не дава голямо значение за вас,защото не сте го постигнали вие или самата мисъл ще ви мъчи.
Приятел, би ли ми казал съвсем на кратичко, защото абсурд да прочета тема от 22 страници КАКВА Е ЦЕЛТА НА ТАЗИ ТЕМА ?!? За какво си я пуснал ? Ако е за едното евала - имаш го и от мен, но 22 страници :| ......
ПП. преди да постна в някоя тема гледам да я изчета внимателно, но тази е изключение :)
05.03.08
23:26
Лично мнение:
Да имаш 48-50 ръка и то мазна си е бая грозно.Едните ръце не правят хубавото тяло и аз никога не бих жертвал цялата си физика,да натрупам мазнини в паласките,по гърба,по гърдите само и само да добия някакви размери.Ако ще раста,или ще е възможно най-чисто или ще си стоя на малки размери,но като цяло тялото ми ще изглежда супер. :)
Не разбирам защо да ставам прасе,гонейки размери,които лично на мен ми изглеждат грозновато.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 05.03.08 23:27.
Да имаш 50 см ръка на 17-18 години и ако не е релефна, а тя няма да е такава наистина е доста грозно. Не виждам какъв е смисъла - ако е за едното евала - евала и от мене. Обаче това е безмислено - ръцете ми винаги са били около 43-45 см. Мн рядко ги тренирам, а винаги са мн добре оформени и всеки, който ме е виждал знае за какво говоря. Една релефна и оформена ръка на 43-45 см изглежда пъти по добре от една баница ако ще и на 52 см да е ;)