Калориен дефицит

Здравейте, имам следните два въпроса:
1. Докога/доколко е полезно тялото да се държи в състояние на калориен дефицит?
2 .След този период как да адаптираме тялото към нормалният прием на храна?

Carbohydrate

17.07.19
20:34

До като тялото ти има излишна енергия, можеш да си в дефицит, НО при условие, че снабдяваш организма с полезни вещества: белтъчини, мазнини, витамини и микроелементи. Друг е въпросът, че на организма ще му трябва и зареждащ ден, за да не психясаме, най образно казано.
След тозе период, трябва да се върне карорийният баланс на организма. Не значи, че трябва да се връщаш към плюскане, както преди, а сбалансирано хранене, според енергийните потребности!!!

BS

17.07.19
22:06

Как се определя докога има тялото излишна енергия?

Carbohydrate

18.07.19
06:49

казано от Bart Simpson на 17.07.19, 22:06:

Как се определя докога има тялото излишна енергия?

Барт, няколко степени са, но се свеждат до две)): отслабване и чистене!
Отслабването е намаляване на мастната тъкън до 18-20% максимум, след това е чистене, което е вече за профессионалисти или за работещи определена работа. Разликата е там, че при отслабването, организма може без да нанесе вреда да себе си и за продължително време да остане на постоянни % мазнина, които са благоприятни за него, докато при чистенето вече далеч не е така.
Ето, виж ми в дневника снимката. От много години съм така: с приблизително 22% -25% мазнини на 92 кг лично тегло. За да ги поддържам, трябва да се съобразявам с организма си, какво ще му дам, как и кога))). Но, не ми е трудно, т.к. вече години съм така....
Мога да намаля % на мастната тъкън, но това ще изкара от равновесие организма и ще ми струва доста усилия, които не искам да правя, защото ме устройва сегащното положение. Това е баланса за мен при тези обстоятелства. Но мога да сваля до 18% ...някъде към 78 - 84 кг да стана, където ще е минимума ми, даже по правилник за височина/тегло)). Няма да си загубя здравето, даже може да стана по-здрав на 84 кг, със сигурност, но това не ме вълнува сега. Под тези килограми и % вече ще е грешка!
Разбра ли сега?!)))

18.07.19
06:59

18-20% - ако си жена и то далеч не слаба. При мъжете сваляш 10 от цифрата. Мъж на 22% мазнини не е слаб, сори.

Carbohydrate

18.07.19
07:20

казано от Queen Cobra на 18.07.19, 06:59:

18-20% - ако си жена и то далеч не слаба. При мъжете сваляш 10 от цифрата. Мъж на 22% мазнини не е слаб, сори.

само забравяш най-важното нещо, че ти говориш от позицията на трениращ човек, закачен за ББ и приемаш тези стандарти. А тук питащият е обикновен нормален човек! 🙂
Така, че сори ти))))

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1