22.07.19
14:34
Здравейте,
Вече един месец практикувам периодично гладуване в протокол 18/6.
През периода на глад пия по около 2л. вода, тъй като съм будна в по-голямата част от прозореца. Както очаквах жаждата ми се увеличи. Колкото и да пия, няма задоволяване.
Забелязвам, обаче, че след определен час от гладуването, започвам да имам доста неприятен дъх.
Някой наблюдавал ли е подобно нещо при себе си?
Има ли според вас нещо притеснително в това?
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
Ядеш ли достатъчно зеленчуци?
На мен ми се случвало да имам неприятен дъх, ако ям само месо без пресни зеленчуци.... системно, разбира се. Или като цяло белтъчините ми преобладават за сметка на зеленчуци и фибри.
Лош дъх се причинява и от завишени нива на бактерията хеликобактер. За нея може да си пуснеш изследване и ако се окаже тя може да опиташ първо с ядене на люти чушки при всяко хранене, защото го дават, че убива бактерията, а втория е антибиотично лечение. За това се сещам като вероятна причина, вероятно има и други, но не съм компетентен.
Благодаря за мненията.
Всъщност, винаги във всяко ядене имам сурови зеленчуци. Всякакви.
Не мисля, че причината е в бактерия, защото в някои дни е така, в някои дни не.
Може би в дните, в които приемам по-малко храна от обикновено.
Дали е свързано по някакъв начин с кетозата?
Свързано е до толкова, че доста хора, които правят кето режими в един момент спират да ядат зеленчуци, фибри и да поемат храна различна от месо и яйца.
Дъха, за когото аз говоря, има лека миризма на сяра. И се различава доста от другия, който се причинява от развален зъб или проблем с храносмилателната система, или бактерия.
Просто дъхне ли ми някой на сяра ( най-вече кОлтОрист), ми става ясно, че е влязъл дъъълбоко в кетозата 😄
Това мога да кажа, вече не знам, провери си и зъбите за всеки случай, понеже ти може да си мислиш, че има отношение към диетата ти, а да не се окаже нещо съвсем различно.
Давам и тема за размисъл, на мен се е случвало, на хора около мен също... не е изключено, както и не е изключено просто да има някакъв проблем със стомаха или червата.
*Но тук говорим за ядене на 10 белтъка + 400гр -500-600 пилешко на ден в продължение на 1 месец, без зеленчуци, без нищо друго.
Момичето каза, че не яде само месо, така че ако проблемът продължава да съществува най-добре зъболекар и гастро.
Мнението беше редактирано от Блажка на 23.07.19 11:32.
23.07.19
11:41
казано от Димо на 23.07.19, 11:18:
Ацетон от кетоза?
Да, пропанонът е най-простия кетон и при кетогеннна диета или продължително гладуване се образува в минимални количества и точно той дава ацетоновия дъх.
Значи не е от кетоза,защото определено не е ацетонов.
Ок,благодаря за предложенията.
23.07.19
12:11
Пародонтоза, непочистен зъбен камък.... иди на лекар.
23.07.19
12:24
Хм, чета първото мнение и никъде не виждам да се коментира кето диета, а просто периодично гладуване 18/6, като след по-дълго време на глад се проявяват описаните симптоми. Как се стигна до извода, че въобще иде реч за кетоза. Авторката си задава въпроса в следващите мнения, дали било от кетозата, ама не описва цялото си меню.
При продължително неядене го има явно този симптом или поне доста хора са се оплаквали.
И въобще за периодично гладуване плюс кетогенна диета ли става дума или не.
Мнението беше редактирано от Деян на 23.07.19 12:27.
23.07.19
12:35
казано от Деян на 23.07.19, 12:24:
Хм, чета първото мнение и никъде не виждам да се коментира кето диета, а просто периодично гладуване 18/6, като след по-дълго време на глад се проявяват описаните симптоми. Как се стигна до извода, че въобще иде реч за кетоза.
Ацетон може да се образува и при гладуване, ама явно не четеш какво написах по-горе.
23.07.19
12:39
казано от James Hinks на 23.07.19, 12:35:
казано от Деян на 23.07.19, 12:24:
Хм, чета първото мнение и никъде не виждам да се коментира кето диета, а просто периодично гладуване 18/6, като след по-дълго време на глад се проявяват описаните симптоми. Как се стигна до извода, че въобще иде реч за кетоза.
Ацетон може да се образува и при гладуване, ама явно не четеш какво написах по-горе.
Аз чета, ама много хора се впуснаха да коментират и кетозата, без да е ясно, дали наистина се прилага кето диета или само се гладува.
казано от Mimoza на 23.07.19, 10:48:
Благодаря за мненията.
Дали е свързано по някакъв начин с кетозата?
Познавам много добър оптик в София, ако някой желае, ще го свържа...
23.07.19
12:45
казано от Блажка на 23.07.19, 12:41:
казано от Mimoza на 23.07.19, 10:48:
Благодаря за мненията.
Дали е свързано по някакъв начин с кетозата?Познавам много добър оптик в София, ако някой желае, ще го свържа...
Блаже, видял съм го това, като даже в първото ми мнение упоменах, че дамата в последващите си мнения коментира, дали било от кетозата. Има вариант, тя въобще да не знае какво е кетогенна диета и да се храни по съвсем различен начин. Просто да има в главата си понятието “кетоза” и да пита, дали било от кетозата. И явно не знае, защото при кето диетата обикновено се яде повече пъти на ден, т.е. около 5 пъти. В такъв прозорец за хранене като нейния, значи да яде през около час, което ме съмнява. И от там правя извода, че въобще не знае за какво говори...........или пък прилага кето диетата неправилно.
Мнението беше редактирано от Деян на 23.07.19 12:46.
Лятото обикновено съм свидетел на страшни садомазохистични похвати в храненето, само за да може да изглеждаме добре за плажа... изобщо не изключвам възможността да прави периодично гладуване с прием само на протеин 🙂
23.07.19
13:05
Аз съм го правил тва за кратко - НВД + периодично гладуване, даже си се чувствах екстра, 2014 година лятото бях свалил до почти 90 кила и почти имах плочки 😄
Тогава имах леко ацетонов мирис на потта. За дъха не знам, жената не се е оплаквала 😄
Не практикувам кето диета. Просто съм чувала и се сетих да попитам. Наистина не съм запозната с този тип диети. Не практикувам никакви диети, всъщност, и не ме и влекат. На 16 години направих една диета и си разказах играта на тънките черва. От тогава търся стил на хранене, който да ги успокои.
Не гладувам с цел отлсабване за лятото. Гладувам с цел философски разбирания за храненето и живота и с цел да намеря начин, по който да се храня и да се чувствам комфортно с храносмилането си.
Нямам пародонтоза, нито развалени зъби, нито чревни бактерия. Всичко това е проверено.
Изключителен фен съм на периодичното гладуване. Наблюдавам различни ефекти върху тялото си. Търсила съм из интерент за всеки един от тях.
Исках да разбера дали някой, който го практикува е наблюдавал подобен ефект?
Не питам за лошия дъх, по принцип!
02.05.20
13:12
Вчера биха рекорда с отговор след 14 години, ама и този кърти С течение.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече