Спорта като начин на живот

20.08.19
14:04

Привет от мен,отново. Преди година направих опит за дневник ( не особено сполучлив).
Сега ще опитам с малко повече постоянство. Накратко за мен - 27 годишна, 170 см. , 72 кг.
Преди година и половина заради проблеми с теглото започнах фитнес и да си следя храненето. За този период от 89кг. ги свалих до сегашните 72.  Чувствам се отлично. Енергична съм,здрава и щастлива. Тренирам основно с тежести,не съм голям фен на кардиото.Ежедневието ми е активно - работя на крак. Тренирам 3-4 пъти седмично в зала. Храненето ми е равнобалансирано, но напоследък малко ми се загуби мотивацията да си следя калориите. През повечето време спазвам периодичното гладуване - правя 16 часов фастинг и това е най-удобният и оптимален вариант за мен. Това,което ме притеснява е липсата ми на флексабилност ( което доста ми спъва и тренировките). Наскоро си контузих кръста и се наложи да отида на невролог и травматолог. Оказа се,че имам сколиоза ( гръбначно изкривяване настрани ) което мисля,че ми останало от училище още. Малък е градуса и не е забележимо отстрани. Имам леко изменение само в стойката ( рамената ми са леко прегърбени ) , което се старая да коригирам. Лошото е,че тези два фактора - сколиозата и липсата на флексабилност увеличават шанса за травми във фитнеса доста. Забраниха ми да правя разновидности на тяга,клекове с щанга и упражнения натоварващи кръста. Започнах да ходя на лечебната гимнастика с кинезитерапевт с цел подобряване на флексабилноста и укрепване мускулите на гърба за да се коригира стойката. Продължавам с фитнеса,но вече внимавам какво правя. С премахването (за сега) на любимите ми упражнения ( клек,сумо тяга,румънска тяга,гууд морнинг) се чувствам странно. И си нагаждам тренировките така че да не товаря кръста.
Целите ми за периода от още една година са да изчистя още мазнини (респективно и килограми), да натрупам мускулна маса особено в долната част на тялото и да си коригирам стойката.
Извинявам се,че така дълго се получи 🙂 Слънчев ден на всички 🙂

21.08.19
10:56

Вчера 21.08.

Тренировка : 10 мин загрявка каране на колело на максимална степен
hip truster 4 x 10 @ 27 kg
bulgarian squats 3 x 20 (на крак) @ 6 kg,
машина за сгъване на крака 4 x 10 @ 35 kg
butt kicks с тежести 4 x 10 ( на крак) @ 15 kg
Тренировката я правих само с по 20 секунди почивка между различните упражнения. Получи се доста интензивна и се изпотих като животно 😄

Храна: след 8 часа фаст започнах със салата от пресни тиквички и моркови, 3 бр протеинови палачинки ( само яйца,овес и протеин)
вечерята беше около 150гр. телешки стек блек ангъс ( който имаше вкус на черен дроб ?! )
около 100 гр. бри (олях се,признавам си) и малка салата капрезе + 3 чаши вино
Водата е около 4 литра, плюс 2 кафета с малко захар

Калории : 1900 , 116 gr. carbohydrates,90 gr. fat, 120gr. protein
Ем олях се с мазнините днес,от там и с калориите. Добре че денят ми беше физически активен 🙂

21.08.19
13:53

8 часа не е фаст, а просто интервал между храненията.
При много хора, нощният сън е по-дълъг.

22.08.19
13:57

казано от Margi на 21.08.19, 13:53:

За мен не само осем, а и шестнадесет часа не са фаст, а просто пропусната закуска. 🙂

22.08.19
14:33

казано от Boby_ на 22.08.19, 13:57:

казано от Margi на 21.08.19, 13:53:

За мен не само осем, а и шестнадесет часа не са фаст, а просто пропусната закуска. 🙂

Съгласна.
Аз смятам за фаст от 20 - 24 часа нагоре, като началото не броя от последното хранене, а от 3-4 часа след него, когато храната евентуално ще е напуснала стомаха.

Мнението беше редактирано от Margi на 22.08.19 14:33.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1